Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pop zbog priloga pretukao monahinju  (Pročitano 6170 puta)
18. Maj 2013, 14:23:02
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Safari 536.29.13
mob
Apple 15
Pop zbog priloga pretukao monahinju

Nebojoša Radišić    | 18. 05. 2013. - 08:55h | Foto: N. Raus   
Monahinja Mihaela (78) dobila je batine od sveštenika dok je ispred Saborne crkve u centru Kragujevca sakupljala prilog za manastir Pravedni Jov. Nemili događaj odigrao se na Veliki petak, čak je i policija morala da interveniše.

Monahinja Mihaela se odbranila kišobranom

Gnev za sada neidentifikovanog sveštenika izazvalo je to što su vernici u njenu kutiju stavljali novac. Monahinja se odbranila kišobranom. Kako saznajemo u policiji, napravljena je i službena beleška o ovom incidentu.

- Bilo je posle podne, sedela sam ispred kapije crkve u glavnoj ulici. Tada se pojavio sveštenik i odmah je počeo da me udara po glavi. Kukala sam, ali niko mi nije pritekao u pomoć. Rešila sam sama da se branim, dohvatila sam kišobran i počela sam da ga udaram, da ga bodem. Drugom rukom sam čuvala kutiju sa novcem, jer mi se činilo da hoće da je otme - priča za „Blic” Mihaela, koju su spasli prolaznici i potom pozvali policiju.

Kako je za „Blic” izjavio Ivan Đorović, načelnik policijske uprave u Kragujevcu, bilo je pritužbi od eparhije zbog toga što te dve monahinje, ona i njena sestra Urila (84), prikupljaju dobrotvorne priloge.

Same voze „fiću“ starog 40 godina

- Reagovali smo odmah i prikupljali smo informacije. U selu Prekopeča su nam svi rekli da su to dobre, poštene žene, koje sve što sakupe ulažu u gradnju manastira koje su same i podigle. Zato smo rešili da ih ne diramo i da im ne zabranjujemo da sakupljaju prilog za crkvu. Mi njih nećemo sklanjati sa ulice, a crkva svoje unutrašnje nesuglasice mora da rešava sama - kaže Đorović.

Mihela kaže su pre nekoliko godina njoj i sestri sveštenici počeli da prete i da ih teraju.
- Kažu da smo im pokupile sve pare... - dodaje.

Ona i njena sestra poznate su i po tome što putuju u „fići” starom 40 godina, koji su same kupile. Mihaela je tada i položila vozački ispit, i dozvolu ima i danas.

"Rekli smo im da se sklone"

Kako je „Blicu” rečeno u Šumadijskoj eparhiji, monahinjama je više puta rečeno da ne sakupljaju priloge sa svojom kutijom. Rekli smo im da nam kažu koliko im novca treba, ali one nisu prihvatile. Bune se i ne prihvataju dogovor. Zato je monahinji Mihaeli već deset godina zabranjeno pričešće. Monah mora da bude poslušan i pokoran - kažu u eparhiji za „Blic”.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.64
Ајме мене  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
vo imja oca...
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.15
Jbg, uzima mu posao...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.15
mob
Nokia 6220
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

I Am My Own Savior!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 8650
Zastava Vrčin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 20.0
mob
Alcatel One Touch
Zbog čega ono beše narod gubi poverenje u crkvu? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.64
Ћут сада ће да дођу највећи верници са причом, пусти цркву веруј у једног Господа Бога. То што се они бију, муваре, дају новац под каматом, педофилишу итд. јбг Божје искушење је то  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Bore se popovi protiv konkurencije  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.64
mob
Qtek 小米
Мени је то јако ружно кад попови просе, а виђао сам једног на Теразијама.
Мислим да би СПЦ требало да објсани верницима, шта су новотарије као оно кад се крсте у бусу кад виде цркву, а шта је по традицији.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Odavno sam reko, lepo svapski sistem, ko je vernik, odbija mu se neki mali procenat poreza i gotovo. Ko nece da placa porez, istupi lepo iz crkve i tu potvrdu prikaze i ne placa porez, al onda sahrana, vencanje i ostalo po dzepu. Onome ko placa porez, normalno, dzabe, mozda simbolicna taksa za izdavanje nekih papira i to je to...
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.