Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pop zbog priloga pretukao monahinju  (Pročitano 6302 puta)
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.15
mob
Samsung S8 Plus
Da, ali kako slave  Smile  "Kalendarcici"se ne mogu upotrebiti za kupovinu audija  Smile

Taksa za razvod mora da se plati eparhiji. Neki svestenici to sami placaju a neki ne, verovatno u zavisnosti od materijalne situacije.

Ja licno sam protiv toga da postoji ovako nesto(cenovnik) ali pazi ovako, covek spremi vencanje. Restoran 3000e, kamermani 500e, vencanica, 500-1000e, cvece 100-200e itd. I nista to nije problem ali 7 000 DINARA je problem a zbog cega se sve to sprema??Pa valjda upravo zbog tog vencanja, dakle to je centar svega toga. 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.15
"Kalendarcici"se ne mogu upotrebiti za kupovinu audija  Smile

Niko nije ni rekao da mogu, samo da uz pomoc tih "taksi" popovi ne zive lose. A zna se da audije tesko da kupuje neko ko radi posteno vec neko ko se od te iste Crkve nakrao.  Smile

Citat
Ja licno sam protiv toga da postoji ovako nesto(cenovnik) ali pazi ovako, covek spremi vencanje. Restoran 3000e, kamermani 500e, vencanica, 500-1000e, cvece 100-200e itd. I nista to nije problem ali 7 000 DINARA je problem a zbog cega se sve to sprema??Pa valjda upravo zbog tog vencanja, dakle to je centar svega toga.
Ja se slazem, ali ajde onda da to nazovemo pravim recima tj ajde da to nazovemo biznisom posto je sve ovo pobrojano cist biznis...

Neki manastiri mislim da ne naplacuju krstenja. Al zato imas lepo taksu koja kaze da placas u tvojoj parohiji ako zelis da se krstis ili da krstis dete negde drugde. Sta je to ako ne biznis onda?
« Poslednja izmena: 27. Maj 2013, 01:32:13 od marko 284 »
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.15
mob
Samsung S8 Plus
Neko se jeste nakrao ali ih nema puno sigurno.Koliko svestenika poznajes koji voze audi(ne racunaj vladike i sluzbena vozila)? Zbog njih nekoliko, mnogi generalizuju stvari.

Takodje sam i protiv taksi, tako da se tu slazemo. Po meni, svestenik je duzan da krsti, venca, sahrani itd.i ako parohijanin zeli da ga nagradi zbog toga to je ok. Glupo je odredjivati koliko to nesto i vredi. E sad,pitanje je kako bi to islo kada bi bio sistem"koliko das"poznavajuci nas Srbe.Verovatno bi bilo puno onih koji bi za vencanje mozda dali 200 din.(lupam) a mislim i da to nije ok. Ili ga ispostuj ili nemoj nista da dajes. Takodje, eparhije prema broju obreda raspisuju eparhijski razrez koje svaka crkva placa a iz kog se finansira eparhija,versko dobrotvorno starateljstvo, radio slovo ljubve, jedan dobrotvorni fond(zaboravio sam kako se zove) itd

Manastiri ne bi trebalo ni da krstavaju niti da vencavaju. Svako ima svoju parohijsku crkvu i duzan je da se u doticnu javi kao sto je i parohijski svestenik duzan da uvek pomogne i izadje u susret svom parohijaninu. Nas narod izgleda smatra da je krstenje u manastiru"svetije"(verovatno zbog toga sto ne poznaje dobro svoju veru). 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.3
Browser
Safari 536.29.13
mob
Apple 15
Hehe... pa ovo je sigurno u crkvi koja ima "veliki promet"... U siromasnijim i manjim eparhijama ovo nema svrhe, jer ljudi tek onda nece da traze "usluge" svestenika jer ce ovaj cenovnik smatrati pravim bezobrazlukom... sto i jeste...

S druge strane, da ne poticem iz svestenicke porodice... poverovala bih u to da svestenici lose zive i bla.. bla.. bla... Doduse, moguce je da su apetiti porasli posle veselih devedestih kada se u crkvu davalo sakom i kapom, a danas... sve manje... jer ljudi nemaju para... Cak se i u ona vremena pre devedesetih zivelo pristojno...

Takodje, krajnje je neukusno kada svestenik smandrlja molitvu jer zuri na sledecu tezgu ili je nezadovoljan jer nije dobio pun iznos "sa cenovnika"... 

Doduse, upravo zbog gornje cinjenice, nama nikada nije ispostavljen racun za bilo koje "uslugu", vec se sve svodilo na - Ako zelite, dajte prilog crkvi.

E, sad... tu je i pitanje povoda... razloga... zelje... zasto se neko odlucuje za svestenicki poziv - zbog isplativosti ili istinske vere...

I naravno... nije ovo jedini izvor prihoda svestenika... Tu su donacije crkvi, pare koje dobijaju od SPC ako im je parohija mala\siromasna, prilog sa ikone i zarada od prodaje sveca i ostalog crkvenog mobilijara...  A tek zadusnice, rezanje slavskog kolaca i osvecenje vodice.... ihaj... Smile
Takodje, tu su i druge donacije u vidu: zejtina (za kandila), vina, brasna (za naforu), peskira i stolnjaka za uredjenje crkve, pa prota tu i tamo dobije neku mantiju ili krstic, etc...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.15
Neko se jeste nakrao ali ih nema puno sigurno.Koliko svestenika poznajes koji voze audi(ne racunaj vladike i sluzbena vozila)? Zbog njih nekoliko, mnogi generalizuju stvari.

Ali ne zive lose i to je cela poenta te price oko taksi. Nema svako za Audi, al ima za neku novu Tojoticu.  Smile

Citat
Manastiri ne bi trebalo ni da krstavaju niti da vencavaju. Svako ima svoju parohijsku crkvu i duzan je da se u doticnu javi kao sto je i parohijski svestenik duzan da uvek pomogne i izadje u susret svom parohijaninu. Nas narod izgleda smatra da je krstenje u manastiru"svetije"(verovatno zbog toga sto ne poznaje dobro svoju veru).
Pa nije bas tako. Ti kao vernik zelis da obavis krstenje i iz nekog svog razloga(besplatno je, ne svidja ti se tvoj pop jer je alkos i kockar(video slucaj toga)) zelis da to ne obavis u svojoj parohiji vec recimo u manastiru. Zasto onda Crkva misli da ima pravo da ti naplati u tvojoj parohiji ako taj obred zelis da uradis negde drugde? To bi bilo kao da zelim da kupim pecivo u nekoj drugoj radnji u gradu jer je jeftinije ali prvo moram da platim taksu kod mog pekara u kraju.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
Naravno... samo sto su mnogi zaboravili da vera nije posao..

Imaju čak i pečat.  Smile Da pelješe po propisima.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.15
mob
Samsung S8 Plus
Zato sto ti nemas pravo tek tako da odes da se krstis gde ti hoces...Svestenik dobije parohiju i njemu je poveren taj narod da brine o njegovom prvenstveno duhovnom zdravlju a kako moze da brine ako svako ide gde hoce.

Citat
al ima za neku novu Tojoticu

Jel mi se cini ili ja ovde primecujem zavist? Ako ja nemam zasto on da ima?A?  Smile

Citat
Takodje, tu su i druge donacije u vidu: zejtina (za kandila), vina, brasna (za naforu), peskira i stolnjaka za uredjenje crkve, pa prota tu i tamo dobije neku mantiju ili krstic, etc...

Ne sitnicari...

Citat
Tu su donacije crkvi, pare koje dobijaju od SPC ako im je parohija mala\siromasna, prilog sa ikone i zarada od prodaje sveca i ostalog crkvenog mobilijara...

Nista od ovoga ne pripada svesteniku
« Poslednja izmena: 27. Maj 2013, 13:16:09 od GoxyMaster »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
Ma,nije njima lako...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.15
Citat
Jel mi se cini ili ja ovde primecujem zavist? Ako ja nemam zasto on da ima?A?
Ma ubih se od iste.  Smile Podsecas me na one devojcurke kojima kad kazes nesto lose o njima ili njihovim idolima samo potegnu argument "Ma vi ste samo ljubomorni".  Smile

Citat
Zato sto ti nemas pravo tek tako da odes da se krstis gde ti hoces...Svestenik dobije parohiju i njemu je poveren taj narod da brine o njegovom prvenstveno duhovnom zdravlju a kako moze da brine ako svako ide gde hoce.
Problem je(kao u ovom slucaju sto opisah) sto taj narod ne zeli da o njemu "brine" neko ko se lesi od alkohola i zajmi pare od svojih parohijana za kocku. I njegovo je pravo da on to obavi gde god on hoce samo da je u skladu sa hriscanskim obicajima...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.15
mob
Samsung S8 Plus
Citat
Problem je(kao u ovom slucaju sto opisah) sto taj narod ne zeli da o njemu "brine" neko ko se lesi od alkohola i zajmi pare od svojih parohijana za kocku. I njegovo je pravo da on to obavi gde god on hoce samo da je u skladu sa hriscanskim obicajima...

Crkvena pravila kazu drugacije... Zar taj narod ide u crkvu da se moli tom kockaru ili Bogu.   Smile

Citat
Ma ubih se od iste.   Podsecas me na one devojcurke kojima kad kazes nesto lose o njima ili njihovim idolima samo potegnu argument "Ma vi ste samo ljubomorni".

Prvi si pomenuo Tojoticu  Smile  Mogu da se kladim da niko ne bi pomenuo svestenike kad bi isli goli i bosi i kad bi prosili u Knezmihajlovoj
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.348 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.