Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 11:40:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 50
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pomirenje  (Pročitano 34843 puta)
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia ispo iz modu
ajmo svi u novu Jugslaviju pa je to povjerenje do neba. Neka Priština bude glavni grad  Smile

S vama ni u dzamiju  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Kad Ima Volje Ima i Načina

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 411
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Samsung d900i
Drago mi je da vas je bar malo zainteresovala tema. To znači da ima dosta ljudi koji bi želele da medjusobna mrznja prestane.
Kada sam zapoceo ovu temu nisam ni mislio da nesto kao sto je opste pomirenje moze da se desi preko noci. Bitno je da postoji nada u bolje sutra.
Sve sto ste napisali vecinom ima nekog smisla ali niko ne daje ideju kako bi mogli da resimo ovaj problem, problem nacionalne mrznje, ja ne kazem da mi treba da se volimo samo mislim da treba da stabilizujemo "Bivsu Jugoslaviju".
Ne mislim da je nova Jugoslavija moguca, bar ne u ovom veku ali mislim da svi mozemo da pokazemo ovom svetu da mi nismo divljaci koji bi se samo medjusobno "ubijali".
Bas na ovom forumu sam procitao kako tamo neki Japanci glume nas sa balkana. Ja mislim da je to ponizenje za svakog od nas jer mislim da se niko od nas zbog "ubijanja" ne oseca lepo.
Ne kazem, greske su se pravile sa svih strana, bila to srpska, ili hrvatska, bosnjacka ili pak neka druga ali sve je to proslost, a mnogo je ljudi koji to nece da shvate.
Koji put gledam hrvatske politicke emisije, nema emisije u kojoj se ne spominju Srbi kao zlocinci, ne kazem da nije bilo Srba zlocinaca, ili hrvata ali dok god mi podsecamo narod na to, bolje sutra nece postojati na ovim prostorima.
Ali to je samo moje misljenje.

Nadam se da cete nastaviti da pokusate svi zajedno da zaboravite medjusobne razlike i pokazete nekolicini ljudi da je to ipak moguce.

Hvala na vasim odgovorima, i nastavite da pisete......
IP sačuvana
social share
Znam ko sam i ne tražim da budem shvaćen
Edit by SerbianFighter: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Србија

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 7739
Zastava Apatin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 
@Chooki nebi da te obeshrabrim ali vec je postojalo par ovakvih tema i ni jedna se nije slavno zavrsila.
Dobro predpostavljas,pao je Lock....
IP sačuvana
social share
Leeds United....Movin' On Up

“Jedan za sve – svi za jednoga” lozinka nasa “Smrt ili slavu”
Boze daj nam snage da stvorimo otadzbinu pravu.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Samsung S7220
Mislim da do pomirenja tesko moze da dodje. Uvjek ce ostati u sjecanju jedan Jasenovac, jedna Krajina, jedna Srebrenica... Sjetite se samo S.Krajine kada se Hrvatska pocela naoruzavati devedesetih godina. Pricalo se o novom krvoprolicu i stradanju... Tako ce da bude i u Podrinju, cim se pocnu povlaciti sumnjivi politicki potezi. Istina da ce toga biti sve manje, ali ce uvijek ostati gorak ukus. Jos jedan od razloga koji ce uticati na pomirenje, odnosno protiv pomirenja je radikalizam i jedan oblik nacionalizma. Takodje i izmisljanje istorije, vodi velikoj mrznji... i preziru...

Jel ovo doprinosi pomirenju?

Beograd bez odgovora BiH na diplomatsku notu
Ponedeljak, 30. april 2007. 12:35

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Drašković povrdio je da Beograd još nije dobio odgovor zvaničnog Sarajeva na diplomatsku notu Srbije u kojoj je zatraženo od BiH da se prekine s kampanjom protiv presude Medjunarodnog suda pravde kojom je odbačena krivica Srbije za genocid u Srebrenici, ali da očekuje odgovor MIP BiH ovih dana ili odmah posle praznika.

"Mi smo notu uputili BiH i sada čekamo odgovor od njih. Svoj deo posla smo uradili, a na zvanicnim organima BiH je da odgovore na notu", kazao je Drašković za sutrašnje banjalučke "Nezavisne novine".

Ministarstvo inostranih poslova (MIP) BiH potvrdilo je da je od Ambasade Srbije u Sarajevu primilo diplomatsku notu koja je u skladu sa redovnom procedurom prosledjena Predsedništvu i Savetu ministara BiH.

Iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića je saopšteno da nota sadrži zahtev Srbije da se BiH odrekne prava da u budućnosti zatraži reviziju presude.

Beogradski mediji javili su da je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije prošle sedmice uputilo note iste sadržine ministarstvima inostranih poslova Hrvatske i BiH u kojima se traži da se "prekine kampanja protiv presude Medjunarodnog suda pravde u Hagu kojom je odbačena krivica Srbije za genocid u BiH".

U noti se navodi da "nekoliko decenija unazad, kada je na prostorima sadašnje Hrvatske i BiH počinjen sistematski i državni genocid nad Srbima, Jevrejima i Ropmima, nije bilo ni pravne mogućnosti da se sudi genocid"

Izvor: MTS-Mondo

IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Samsung S7220
Uvredljivi nazivi škola u Sarajevskom kantonu
Ponedeljak, 30. april 2007. 12:10

Odbor za koordinaciju sprovodjenja privremenog sporazuma o posebnim potrebama i pravima dece povratnika upozorio je da u Sarajevskom kantonu ima osam osnovnih škola čiji nazivi vredjaju verska i nacionalna osećanja djaka povratnika.

"Uprave tih škola nisu, prema usvojenim kriterijumima koje je prihvatio i njihov član Odbora, izvršile promene naziva škola", izjavio je koopredsedavajući Odbora Ranko Savanović.

On je dodao da se u Ministarstvu obrazovanja Sarajevskog kantona "stalno postavljaju neki novi uslovi" u vezi s ovim problemom, a izmedju ostalog traže i na uvid nazive svih ostalih škola u BiH.

U Republici Srpskoj, prema nalazu Odbora, nema nijedne osnovne škole čiji naziv vredja pripadnike drugih naroda, dok u Federaciji BiH takvih škola ima 33.

U tom muslimansko-hrvatskom entitetu još nije izvršen nalog Misije OEBS-a u BiH, koji je istekao 1. septembra 2006. godine, da se integrišu u jednu takozvane dve škole pod jednim krovom, gde u jednoj školskoj zgradi nastavu potpuno odvojeno pohadjaju bošnjačka i hrvatska deca.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Apple iPhone 3Gs
I nocas gledam u zvezde
pitam se, sta je sudbina, drhtaj u grudima
zemlja vecito zedna za suzama
i bol sto obuzima i nocas cekamo godoa na stepenistu metroa
ja sanjam sivo a sanjao bih zivot

O Boze, cije to grehove
skupo placamo, cije dugove vracamo
svi uzaludni ratovi, kisni dani bez duge
mladi zivoti na koje su
cekale neke nove pruge
vise ne gledaj svoj dom andjele
umreces od tuge

Zbog laznog rodoljublja
vrsnjaci su ginuli a nisu ni krivi
o Boze, ja priznajem, ja sam picka
ja volim da zivim a slike masu sa zidova
iako kazu da vreme leti

Molim se suncu da nas se ponovo seti
i kunem se Bogom
vala nema tog ideala
vrednog mog jedinog zivota

Svi veliki filozofi-utopisti hvala
al' mene ne tesi ta spika
o patriotizmu dogme i lazne nauke

Ja znam da mrtvi placu
jer srcem cujem jauke
jecaju i kunu, pitaju zasto
jel bilo vredno, jel bilo vredno

Reci to majci sto je izgubila jedino cedo
a mi i dalje zivimo bedno i u ocaju
suze za raju u starom kraju
celom svetu, nek znaju

Nek znaju da se ovde pucalo
i plakalo iz istog ocaja
bek znaju da ni dan danas ne znamo
ni razloga ni znacaja

Rokao sam mikrofon u Tuzlu
primili su me kao brata
pa svima je dosta rata
mrznja nije nasa, vec nam je data

O tata, reci zar danas treba da mrzim
Hrvata ili Muslimana
pa sve nas muci ista rana
iz starih dana

Ljudi su ljudi, bez obzira sa ovog
ili onog meridijana
iste nas stvari plase
oprosti nam grehove nase

Ref. 2x
Oce nas ja nisam taj sto zna
al' nadam se da bar ti znas
otkud toliki bol, suze i strah
pepeo pepelu i prah opet postace prah
al' niko nece znati sto je na brata pucao brat

Jadno je nase i povodljivo stanovnistvo
covek kad nista nema
najlakse mu prodat zajednistvo
opet je uplakan cijeli Balkan
imamo velke nacije sa malo mozga
tvrde oceve i vodje oni su nam k'o droga

Cijelo vreme biramo lose sisteme
dragi moji ljudi
pa vrijeme je da se krene
necu vise metke da ispucavam
sa sumnjive pretke
necu cijeli zivot da zivim pocetke
mamu vam jebem, dje god da krenem
u Evropu, ljevo, desno, napred
iza treba mi viza

I nasa je glupost strah i neodlucnost
vecinska zelja da smo u mentalitetu sela
taman dobro krenemo
pa u mrznju skrenemo
nemamo strpljenja za nove pa onda venemo

Zaboravili smo kako se smijat
ti misici na licu nam
se jednostavno ne micu
hej, evo ga kad estradu vidim
i opet nestane, kad se sjetim dje zivim
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

čovjek čudan!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 133
Zastava Hrvatska
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.20
mob
Motorola Bla Bla
hvala bogu niko mi nije stradao u ratu(inace zivim u slavonskom brodu) padale su granate kao kruske,
svaki dan sklonista, plac, nema struje vode ma da sad ne kakam o tome kako je bilo hocu da napisem
ovo; tih godina svi (mislim na ljude u mom okruzenju) pa doslovce mrzili smo srbe i sve vase, meni kao klincu
nije bilo jasno zasto je tata od Gorana(tada moj frend) pobjegao u bosnu ostavio zenu(srbijanku) sa dvoje
klinaca i nakon 2 tjedna nadjen ubijen u bosanskom brodu sa sajkacom na glavi, od tad je proslo dosta  dosta
godina ja sad imam 24, studiram radim preko student servisa u billi i pazi sad ne mrzim nikog   
nemam razloga poznam osobe koje se najeze na spomen srbije! sve to nije nam trebalo,
puno generacija je sjebano, a Goran vam je ok cujem da se i ozenio nek mu je sa srecom!
dosta sranja je bilio ne ponovilo se vise! Pozdrav ljudima dobre volje! 

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Samsung S7220
 Smile bravo...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Apple 15
Lako je govoriti o pomirenju iz svoje kuce...

Toliko...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia ispo iz modu
Citat
Mislim da do pomirenja tesko moze da dodje. Uvjek ce ostati u sjecanju jedan Jasenovac, jedna Krajina, jedna Srebrenica... Sjetite se samo S.Krajine kada se Hrvatska pocela naoruzavati devedesetih godina. Pricalo se o novom krvoprolicu i stradanju... Tako ce da bude i u Podrinju, cim se pocnu povlaciti sumnjivi politicki potezi. Istina da ce toga biti sve manje, ali ce uvijek ostati gorak ukus. Jos jedan od razloga koji ce uticati na pomirenje, odnosno protiv pomirenja je radikalizam i jedan oblik nacionalizma. Takodje i izmisljanje istorije, vodi velikoj mrznji... i preziru...

Ne mozes ti naterati nekoga ko je u ratu izgubio svoje najmilije da se sad miri sa krvnicima. Na stranu to shto su rat zakuvale neke velesile i politichari sa nashih prostora. Cinjenica je da je ratovao narod, obichan narod i sirotinja. Niti je Srbina iz svoje kuce isterao Alija niti je Hrvata isterao Sloba niti je muslimana isterao Franjo. Terali smo i ubijali jedni druge i to ne mozhe tako lako i brzo da se zaboravi.
Desio se Jasenovac pa smo ga zaboravili, pa se desila Oluja...Jel treba i nju da zaboravimo pa da nam se za 50 godina desi neka nova "humana" akcija?
Svaka strana ima svoju verziju priche ali oni koji su u ratu izgubili svoje najdrazhe imaju i najtuzhnije priche.

Ja sam proshle godine bio u Srajaveu i prosto nisam mogao da verujem da neko mozhe toliko da me mrzi samo zato shto sam Srbin, bez obzira shto se po mom naglasku jasno mozhe zakljuchiti da nisam sa prostora BiH i shto po mojim godinama i najveci debil mozhe da zakljuchi da sam u vreme kada su se vodili sukobi na prostoru BiH bio jako mali da bi bio uchesnik svih tih dogadjaja... Ali eto oni me ipak mrze. Na svakom koraku se oseti tolika mrzhnja da je to prosto nemoguce objasniti.

Lako je govoriti o pomirenju iz svoje kuce...

Toliko...

Upravo to.
« Poslednja izmena: 01. Maj 2007, 01:08:49 od twice »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 50
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 11:40:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.