Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Polovina mladih u Srbiji bez posla  (Pročitano 5727 puta)
Jet set burekdzija

Cudni smo ti mi pingvini!

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6178
Zastava srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
SonyEricsson k750i
a gde to ima posla a srbi nece da rade? jel mozda uvozimo radnu snagu? ( sem vucica, on ima strane"" radinke"" )

eto aj vi sto lupate kako ljudi nece da rade kazite gde da se zaposle! dajte neku firmu koja prima radnike?

eto nadjite posla za 5000 ljudi a ono pola miliona sto ostane ne zaposleno smatracemo neradnicima....

Minimum 5000 ljudi bi dobilo posao sutra kada bi drzava izasla u susret svakoj novoj ideji koju donese pojedinac ili privatno preduzece, umesto da to sprecava stotinama dozvola i ostalim papiroloskim glupostima i sprecava nove investicije. Potpisujem.

nisam te pitao sta bi bilo kad bi bilo! prica je da ljudi nece da rade, a to nije tacno. ljudi nemaju sta da rade.

ja sticajem okolnosti imam 2 posla, ( dobar sam u tome sto radim, pa ima i posla ) al eto imam par prijatelja koji nemogu da nadju posao, a probavali su sve i svasta cak i preko omladinske za 15-ak hiljada al to ne traje...

znam i ja da ima neradnika, koji zive na tudji racun, al kada neko kaze da po miliona nece da radi prisere mi se.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 12.16
A kako da se zaposle kada je granica za odlazak u penziju podignuta na 63 za zene i 65 za muskarce, a najavljeni su penali za one koji idu u prevremenu penziju...

I dodati na to da je prosecna penzija 20.000...

ovo je u radu ako smanje doprinose. ovako ja dolazim u situaciju da cu za cca 40 godina rada da ostavim bogatstvo u doprinosima a koristicu penziju 2-3 godine pre no sto capnem. pa jebite se vi malo drugovi i drugarice. zaista mi se jebe za ove penzionere sada. ok, jesu oni zaradili penzije ali ne treba to da se prebije sve na mojim ledjima.
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 24.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
a gde to ima posla a srbi nece da rade? jel mozda uvozimo radnu snagu? ( sem vucica, on ima strane"" radinke"" )

eto aj vi sto lupate kako ljudi nece da rade kazite gde da se zaposle! dajte neku firmu koja prima radnike?

eto nadjite posla za 5000 ljudi a ono pola miliona sto ostane ne zaposleno smatracemo neradnicima....

Minimum 5000 ljudi bi dobilo posao sutra kada bi drzava izasla u susret svakoj novoj ideji koju donese pojedinac ili privatno preduzece, umesto da to sprecava stotinama dozvola i ostalim papiroloskim glupostima i sprecava nove investicije. Potpisujem.

nisam te pitao sta bi bilo kad bi bilo! prica je da ljudi nece da rade, a to nije tacno. ljudi nemaju sta da rade.

Ja tek tebe nista nisam pitala pa si poceo da se deres.
To da ljudi nece da rade je tacno. To da ljudi imaju sta da rade je isto tacno. Sta ti dalje nije jasno?

Mozda pricam sa vise istance pa me ne razumes. Ja za mnoge stvari krivim drzavu i njeno uredjenje oko mnogih stvari sto se tice investicija i znam sta pricam. Svetska kriza je sve preletela a nekako se kod nas ukorenila pa nikako da prodje. U cemu je problem? U tome sto se u ovoj zemlji NE RAZMISLJA na pravi nacin.
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Cudni smo ti mi pingvini!

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6178
Zastava srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
SonyEricsson k750i
 Smile

kazi gde da idu ti ljudi bez posla da rade!

ostalo je cisto proseravanje sa vise instance....

mada mozda ti ne zelis da delis svoju pamet sa ostalima...

i ostavi drzavu na miru, vlast radi sve sto moze da nam poboljsa zivot!!!! eto vidis upoznali su nas sa njihovim planom za oporavak privrede  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 30.0.1599.69
Smile

Ево сезона је бербе паприке грожђа.  Smile
« Poslednja izmena: 09. Okt 2013, 23:45:13 od YuWarez »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7878
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
Smile

Ево сезона је бербе паприке грожђа.  Smile

Smile Smile

Odes negde u centar Srbije pa i malo juznije...imas klopu,domacu rakiju,spavanje za dz.+ neku kintu.Prezimis zimu ko gospodin covek,zdrava hrana,zdrav zivot,ako budes primeren radnik mozda ti domacin ostavi kucu i okucnicu u nasledstvo a to nije mala stvar.
IP sačuvana
social share
Pokreni Se Srbine  Мој Србине                                                   Ramon Molinas Belza
Za Zivot Srbije                       нигде нећеш стићи                                        Vecna mu Slava!
Celo Srbstvo Diglo Se            главну ријеч воде бранковићи                          
Za Zivot Srbije                      устај Гавро,пуцај иза угла
                                            не можемо живјети од РУГЛА!
DVERI SRBSKE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

'bem li ga

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9627
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 24.0
mob
SonyEricsson xperia m2
 Smile
Iz kog je to filima izvuceno?
Ovi se tamo pobiše medjusobno u familiji oko nasledstva i poseda,tebi ce da dodele.
IP sačuvana
social share
"Da je ustaša rođen u Srbiji bio bi četnik. Da je četnik rođen u Hrvatskoj, bio bi ustaša. Da je hrišćanin rođen pre 2500 godina u Grčkoj, verovao bi u Zevsa. Da je musliman rođen pre 3500 godina u Egiptu, verovao bi u Ozirisa. Vaša nacionalnost i veroispovest zavise od vremenskog i geografskog položaja na kojem ste rođeni. Nacije i religije su izmišljene da vas razdvajaju, da se zbog istih ubijate, a da se ratnoprofiterska bagra bogati na vašim jeftinim životima."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 24.0
mob
LG Nexus 5
Smile

ostalo je cisto proseravanje sa vise instance....

mada mozda ti ne zelis da delis svoju pamet sa ostalima...

i ostavi drzavu na miru, vlast radi sve sto moze da nam poboljsa zivot!!!! eto vidis upoznali su nas sa njihovim planom za oporavak privrede  Smile

Problem je u tome sto dosta ljudi bez posla oocekuje ili se bar nada nekoj pristojnoj plati odmah u startu. Karikiram sada, recimo da je startna plata 20-25 hiljada. To je za vecinu ili za bar 70% ljudi mala plata i jednostavno nece da rade za te pare.

Kada bi se radila anketa, da li ljudi koji nemaju trenutno posao, zele da rade dve godine za 20k dinara, nakon toga dve godine za 30k, a dve godine nakon toga za 50k dinara, niko ne bi dao potvrdan odgovor ili bi ga mozda dao zanemarljivi broj ljudi.

1. Niko ne voli da se privatnik na njega izdrkava danonocno;
2. Niko ne voli da radi posao za koji se nije skolovao ili za posao koji je okarakterisan kao "bedan" ili "nedostojan";
3. Niko, a narocito visoko skolovan kadar nece da radi za bednu startnu platu na tromesecni/sestomesecni ugovor.

Vec 13 godina nakon skidanja diktatora se tapka u mestu i iz godine u godinu je losija situacija po pitanju rasta nezaposlenih. Nisam ja ovo izmislio zato sto sam srecom zaposlen i sad sam se nasao pametan da serem, vec je zaista tako.

Sam si dao lep primer, radis 2 posla. Pitanje je zasto radis 2 posla? Zato sto volis da radis ili zato sto ti treba para za zivot? Drugi, jos bolji primer je taj da to sto radis, radis dobro. Zasto tvoj prijatelj nije dobar u tom poslu koji ti radis, pa da i on moze da uzme parce kolaca?

Situacija se nikako ne popravlja, imamo svakog dana sve vise nezaposlenih ali ok, drzava je kriva za takvo stanje. I sta sada? To sto je drzava kriva za situaciju, tebi ne puni stomak.

Mozemo do sutra da razglabamo sta je trebalo da se uradi da se spreci ovo stanje, sta treba da se uradi i sta ce trebati da se radi ali sustina je ista. Sta znas da radis? Koliko mozes da radis i jel mozes da radis nesto bolje od drugih? To ce se stalno vrteti u krug.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows
Browser
Chrome 29.0.1547.76
Citat
1. Niko ne voli da se privatnik na njega izdrkava danonocno;
To je i jedan dosta velik razlog zasto ne rade. Jer kad sracunas dal ti se isplati da te hebe ko kako hoce za 20000 dinara(i to pitanje da li ce da ti ih isplati uopste) onda vidis da ti je lakse da sedis kuci i poradis nesto(jos bolje ako si na selu pa imas da radis npr. njivu) nego da te neko konstatno hebe. Jedan od glavnijih razloga zasto mladji odlaze je i to sto u inostranstvu rade i hebu ih ali makar znaju zasto ih hebu. Pa i imaju neku paru za sebe kad sve sracunaju. Ovako za 20000 nemas da se pokrijes mesecno za cigare i pivo. Smile

Ali ovo sto si rekao je dosta velika istina. Onaj ko mora da radi ce da radi i za tih famoznih 20000 dinara. Onaj ko i ne mora bas nece i to je to...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 30.0.1599.69
шта знам...радио сам код приватника за време диктаторског режима...у озлоглашеном агроживу Smile
не могу да лажем-стварно смо били добро плаћени,истина-нисмо имали здравствено и социјално али је плата била коректна...негде око 600 марака а то је тада било баш доста ...имали смо и бонове у вредности око 100 марака месечно за куповину у агроживовим продавницама а и била је још већа плата ако си радио ноћну смену...пошто сам радио на утовару и истовару камиона углавном сам радио другу и трећу смену
газда се и није нешто силио и малтретирао...био је задовољан што све функционише...могуће да није био дрчан јер је знао са каквим будалама има посла Smile да је почео срати и смањивати плате вероватно би му почело нестајати десет тона меса...дневно Smile
а после су стигле демократе и визионари и политички му отели фабрику...али,то је друга прича
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.