Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 12:10:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Politička pozadina ubistva Đinđića !!!  (Pročitano 42219 puta)
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
19.09.2007, BEOGRAD
Izvor: PRESS
BAGZI TROŠI KRVAVE PARE
Zakon omogućava svedoku saradniku Dejanu Milenkoviću Bagziju da nesmetano raspolaže krvavim milionima Dušana Spasojevića Šiptara?!

Svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi i danas raspolaže „krvavim milionima" Dušana Spasojevića Šiptara, ustvrdio je u Specijalnom sudu optuženi „zemunac" Aleksandar Simović! Prema njegovim rečima, Šiptar je neposredno pre ubistva Đinđića dao skoro 20 miliona evra Bagziju na čuvanje! Pretpostavlja se da je Bagzi upravo ovim parama „omogućio" sebi bekstvo u inostranstvo posle atentata, a u javnosti su se već pojavile i spekulacije da je Bagzi „krvavim Šiptarovim milionima" platio i status svedoka saradnika?!

Pitanje je, dakle, kako je moguće da svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi danas uživa u milionima koje su Šiptar i „zemunci" stekli dilujući drogu i otimajući ljude?! Hoće li neko da proveri poreklo imovine Bagzija, ali i ostalih svedoka saradnika i hoće li nadležni da oduzmu milione stečene najcrnjim kriminalom?!

U zatvor ili Čume ili Bagzi!

Tročlana policijska radna grupa koja je formirana po nalogu Specijalnog tužilaštva krajem prošle godine da bi proverila navode koje je u Specijalnom sudu izneo svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi završava svoj rad, saznaje Press u vrhu MUP-a Srbije.

Prema tvrdnjama našeg izvora, sačinjeni izveštaj biće prosleđen Specijalnom tužilaštvu, koje će utvrditi da li je Milenković lagao.

- Ako se utvrdi da je Bagzi lagao, tužilaštvo može da predloži sudu da mu oduzme status svedoka saradnika. Ako je govorio istinu, što je u nekim delovima potpuno suprotno od onoga što je Ljubiša Buha Čume govorio, onda bi tužilaštvo moglo da naloži da se i njegove tvrdnje ispitaju, jer bi njegov status bio doveden u pitanje - navodi izvor Pressa.

Dejan Milenković Bagzi optužio je u svom svedočenja Čumeta da je lično ubio „surčinca" Zorana Petrovića Šempu. Takođe, Bagzi je svojim iskazom doveo u pitanje zvaničnu verziju ubistva Kuma i Šiptara u Meljaku. Tada je formirana radna grupa koja treba da utvrdi da li Bagzi govori istinu.

Posle utvrđivanja istine, neko bi morao nazad u zatvor. Ili Čume ili Bagzi.

Zakon je loš!

Press je juče ova pitanja postavio policiji, tužilaštvu i sudu. U svim ovim institucijama dobili smo neformalan i gotovo identičan odgovor da Bagzi može mirno da „krcka" mafijaške milione!

- Problem je u tome što u Srbiji još nemamo zakon o oduzimanju imovine kriminalcima. Specijalno tužilaštvo odavno je iniciralo donošenje takvog zakona po kojem bi se imovina zamrzavala ili stavljala van domašaja još u fazi istrage. Ovako, po aktuelnom zakonu, samo imovina koja je proistekla iz krivičnog dela i to tek posle pravosnažne presude može biti oduzeta. Pošto se njima ne sudi, svedocima saradnicima imovina ne može biti oduzeta! Oni su slobodni građani i imaju pravo da nesmetano troše pare kojima raspolažu. Takav je zakon! - navode sagovornici Pressa. Na našu primedbu da je nepravedno i nelogično da država omogući nesmetano korišćenje krvavih, mafijaških para, kao i da to znači da „Šiptarovi milioni" mogu, na primer, da se koriste i u privatizaciji, naši sagovornici ponavljaju da je „takav zakon"?!

Advokat Borivoje Borović takođe potvrđuje da po zakonu mafijaški milioni ne mogu biti oduzeti svedocima saradnicima. On upozorava da u celoj priči ima mnogo paradoksalnih stvari koje su nedopustive.

- Najveći problem jeste to što su status svedoka saradnika dobili šefovi klanova i drugi veoma opasni kriminalci. Toga nema nigde u svetu! Zaštićeni svedok može da bude neko iz kriminalne grupe, ali neko ko je sitniji kriminalac, a ne vođa i onaj koji stekao basnoslovnu imovinu krivičnim delima. Ni po anglosanksonskom pravu zaštićenim svedocima se ne oduzima imovina, ali to su tamo manji kriminalci, koji uglavnom imaju skromnu imovinu, a ne firme, vile, limuzine... - navodi Borović. On kaže da se zbog toga mora pod hitno doneti novi zakon kako se ovakve stvari ne bi događale i ubuduće, jer će sigurno biti još novih mafija i svedoka saradnika.

Fakti

- Bagzi je u sudu priznao da je od otmice Vuka Bajruševića dobio deset hiljada nemačkih maraka, a za otmicu Miroslava Miškovića 70.000 maraka

- Od otmice Milije Babovića uzeo je 200.000 dolara, dok se ne zna koliko je zaradio za učešće u otmici Suada Musića

- Bagzi tvrdi da je Šiptar u Meljaku imao između 10.000 do 15.000 evra, a toga nema u policijskom izveštaju

- Član obezbeđenja iz Šilerove ispričao je u „Sablji" da je Dušan Spasojević u toj kući imao oko 20 miliona evra, što se potpuno podudara sa Simovićevom pričom!

- Konkretno, nadležni tužilac može da predloži da se imovina privremeno zamrzne da ne bi bila otuđena, a onda da se povede poseban postupak za utvrđivanje porekla imovine i protivpravno pribavljanje imovinske koristi. Međutim, pre svega treba utvrditi ko je više lagao. Ne mogu svi da budu svedoci saradnici, a da pričaju potpuno različite stvari... - napominje Borović.

Pare iz Meljaka

I advokat Marko Nicović, koji od ubistva premijera često traži istragu o novcu mafijaša, kaže da je nesumnjivo da su oni imali mnogo para, a da je mnogo ostalo i svedocima saradnicima.

- Treba samo proračunati koliko je Bagzi potrošio na skrivanje po Grčkoj, koliko je plaćao one koji su mu pomagali, koliko su ga koštali najskuplji advokati, a koliko izdržavanje članova porodice, koji su verovatno nezaposleni. I tu se onda otvara pitanje para iz Meljaka, koje su nestale u isto vreme kada i Bagzi - navodi Nicović.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
18.09.2007, BEOGRAD
Šokantne tvrdnje „zemunca" Aleksandra Simovića
ŠIPTAR I ČEDA SE LJUBILI!
Aleksandar Simović: Šiptar mi je pričao da su Čeda Jovanović i on braća, a svaki put kada bi se videli, izljubili bi se po tri puta. Spasojević je lično poznavao i Bebu Popovića, Vesića i njegovog brata!

Optuženi pripadnik „zemunskog klana" Aleksandar Simović izjavio je juče u Specijalnom sudu da je Čedomira Jovanovića poslednji put u Šilerovoj video leta 2002. godine! On je takođe rekao da su Čeda i Beba na „raskalašnim žurkama" u Šilerovoj proslavljali „poslovne uspehe", ali i prozvao Vladana Batića i predsednika Privredne komore Milana Jankovića za kontakte sa „zemuncima"!

- Dušan je Čedu Jovanovića zvao Mali, govorio je da mu je on brat, a svaki put kada bi se videli, izljubili bi se po tri puta. Spasojević je lično poznavao i Vladimira Popovića Bebu, Gorana Vesića i njegovog brata Đorđa (Vesić nema brata koji se zove Đorđe, prim. ur.) - rekao je Simović u nastavku suđenja „zemunskom klanu". On je, odgovarajući na pitanje zamenika specijalnog tužioca Jovana Prijića, ustvrdio da su Čeda i Popović često dolazili u Šilerovu.

Ceca i Branka Blek Rouz na rođendanu u Šilerovoj

Simović je tokom jučerašnjeg saslušanja pomenuo proslavu rođendana Dušana Spasojevića u Šilerovoj ulici. On je počeo da nabraja ko je od poznatih ličnosti bio na tom rođendanu, pa je tako naveo pevačicu Svetlanu Cecu Ražnatović i striptizetu Branku Blek Rouz, nakon čega ga je sudija Milimir Lukić prekinuo sa obrazloženjem da to nije od interesa za suđenje.

- Kada god bi Ljubiša Buha Čume i ta svita uradili neki posao, obavezno bi bila napravljena žurka u Šilerovoj i tu je uvek bilo sve i svašta - rekao je Simović.

Misteriozne kasete

Optuženi Simović je rekao da je na video-kasetama iz Šilerove, između ostalog, snimljen i razgovor Šiptara i Čede o „nekim konjima koje je Dušan od nekog Baruha uzeo na dug".

- Razgovarali su o nekim konjima koje je Dušan uzeo od nekog Baruha na ime duga. Spasojević se razmišljao da li da da Čumetu te konje... - objasnio je Simović, i dodao da je u svom posedu imao ukupno pet kaseta sa snimcima „važnih ljudi" koji su dolazili u Šilerovu ulicu.

- Na tim kasetama su snimci načinjeni od oktobra 2000. godine do početka 2003. godine. Te kasete sam po Spasojevićevom nalogu odneo Zoranu Vukojeviću Vuku, a on ih je negde sakrio. Ne znam šta je sada sa njima... - rekao je Simović.

Na pitanje zamenika tužioca Prijića da li je i koliko često u Šilerovu dolazio i Vladimir Beba Popović, Simović je odgovorio potvrdno:

- I te kako je dolazio! Zajedno sa Čedom!

Simović je juče rekao da je „jednom prilikom Vladan Batić zvao Spasojevića".

- Jadnog Batićevog telohranitelja, inače razbojnika i lopova, prebila je neka „pajser ekipa". Onda je Batić nazvao Spasojevića i pitao ga da li u tome ima neke političke pozadine... U Šilerovu je sa Čumetom često dolazio i general Pavković. Znam da su ti razgovori vođeni oko Haga. Dolazio je i Milan Janković iz Privredne komore, a ulaz u Šilerovu je bio zabranjen generalu Momčilu Perišiću. On je jednom došao na kapiju, ali obezbeđenje nije htelo da ga pusti, po Spasojevićevom naređenju. Njega je smatrao za izdajnika! - objasnio je Simović. On je rekao da je Dušana Spasojevića poslednji put video oko pet dana pre ubistva Đinđića, a u tom periodu je takođe poslednji put video i Bagzija.

Upitan o privatizaciji preduzeća i Spasojevićevim partnerima iz Grčke, Simović je rekao da je sa tim ljudima obilazio brojne firme po Srbiji.

- Bili smo u Kruševcu, gde smo razgovarali sa ljudima iz „Trajala" i „Merime". U Subotici smo bili u „Podrumu Palić", posetili smo Mesnu industriju „29. novembar", PIK „Bečej". Bili smo i u Nišu zbog firme „Jastrebac"... - precizirao je Simović. On je potvrdio optužbe da je Ljubiša Buha Čume ubio Zorana Petrovića Šempu, Todora Gardaševića, Mirka Bosanca i Zorana Uskokovića Skoleta.

Fakti

- Pored presude od 35 godina za ubistvo Zorana Đinđića Simović je osuđen i na 3,5 godine zatvora za bacanje bombe na prostorije podgoričkog lista „Dan" u Beogradu i auto-servis „Aca"

- Protiv Aleksandra Simovića okončana je istraga za ubistvo Zorana Vukojevića Vuka, ali je neizvesno da li će biti optužen za ovaj zločin

Simović je istakao da su se Buha i drugi svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi dogovorili da terete njega i njegovog brata.

- Oni su se prvo dogovarali, ali se onda među njima zakuvalo. Posvađali su se jer je Čume rekao Bagzijevoj ženi da je on svojoj švalerki Vesni kupio zlatni medaljon. Tu je nastala frka i oni su se posvađali, pa su se razišli. Sve se to dešavalo nakon atentata. Tada sam se, dok sam bio u Italiji, čuo sa Bagzijem, kojeg sam pitao zašto sam ja u problemu, a on mi je odgovorio da se ne sekiram i da se samo sklonim. U tom razgovoru mi je rekao i da će ga Pecko i Limuntus (Predrag Ranković i Milan Narandžić, prim. ur.) prebaciti u inostranstvo - rekao je Simović i još jednom zatražio suočenje sa svedocima saradnicima:

Traži suočenje

- Želim da se pogledam oči u oči sa Bagzijem, Čumetom i ostalima. Imam još mnogo toga da kažem o njima. Ko su njihovi finansijeri, kako su u Progarima proslavljali ubistva i svašta drugo. Ovo je samo početak moje odbrane, biće još puno tema za razgovor, ali za sada više nemam šta da kažem! - rekao je Simović, nakon čega se vratio u boks za optužene.

Suđenje se nastavlja danas.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
18.09.2007, BEOGRAD
POD HITNO ISTRAŽITI TVRDNJE SIMOVIĆA
Nadležni bi morali odmah da pokrenu istragu i utvrde šta je od teških optužbi Simovića na račun Čede Jovanovića i ostalih tačno

Nadležni državni organi morali bi pod hitno da provere žestoke optužbe koje su na račun Čedomira Jovanovića, Bebe Popovića, Dušana Mihajlovića i ostalih izneli Aleksandar Simović i svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi. Sagovornici Pressa, ugledni pravnici, kažu da optužbe Simovića i Bagzija nikako ne bi smele da ostanu neistražene i zataškane.

Video sam da je Šiptar Čedi dao milion i po

Odgovarajući na pitanje tužioca Jovana Prijića, Simović je ponovio da je Šiptar 2001, posle izlaska iz pritvora, dao Čedi Jovanoviću torbu sa 1,5 miliona maraka!

- Sve se to dešavalo ispred mene. Spasojević mi je nekoliko puta rekao da će to sve naplatiti - kazao je Simović.

- Simović je sve rekao javno i mislim da bi Javno tužilaštvo moralo da se zainteresuje za ovaj slučaj, pogotovo što se neka imena, poput Čede Jovanovića i Bebe Popovića, ne dovode prvi put u vezu sa "zemunskim klanom". Znate kako se kaže, gde ima dima, ima i vatre - kaže pravnik Dušan Malić, ističući da posebno treba istražiti "neistražene delatnosti" Čedomira Jovanovića.

Šta bi sa istragom?

- U svim normalnim zemljama posle ovakvog iskaza usledila bi ozbiljna provera izjava optuženog i istraga povodom toga. Za početak, naravno, Simovićeve optužbe treba uzeti sa rezervom, jer je on optuženi i kao takvom su mu dozvoljena sva sredstva za odbranu, čak i laž - kaže Malić, i podseća da se slična prašina digla i posle Bagzijevog svedočenja i da je i tada bilo od interesa da se ispita tačnost njegovih iskaza, ali da rezultati istrage posebne radne grupe koja je oformljena za to ni posle deset meseci nisu poznati javnosti.

Advokat Goran Petronijević kaže da je "u najmanju ruku čudno" to što nikakva istraga protiv Čedomira Jovanovića još nije pokrenuta, jer su svi koji su do sada saslušavani pomenuli njegovo ime.

- Pa, neće valjda biti da baš svi i baš sve lažu, a da su samo Čeda i Beba pošteni i jedini govore istinu?! - pita Petronijević.

Portparol Specijalnog tužioca Tomo Zorić odbio je juče da komentariše Simovićeve optužbe, a nije želeo da kaže da li bi, kao u slučaju Bagzija, trebalo oformiti posebnu radnu grupu koja bi proverila koliko istine ima u onome što se ovih dana čuje u Specijalnom sudu.

Simovićev advokat Želimir Čabrilo ističe da je tvrdnje njegovog klijenta "lako proveriti kontrolom finansijskog poslovanja i porekla imovine prozvanih političara".

Fakti

- Čedomira Jovanovića su kao "redovnog posetioca Šilerove" i bliskog saradnika Dušana Spasojevića Šiptara u svojim iskazima označili Aleksandar Simović i svedoci saradnici Dejan Milenković Bagzi i Zoran Vukojević Vuk

- U javnosti se postavlja pitanje zašto država ne veruje svedocima saradnicima ako im je već tužilac dao povlašćeni status i ukazao poverenje njihovoj priči?

- Simović je u sudnici rekao da je Dušan Spasojević trgovao uljem sa firmom "Lutra", čiji je vlasnik bivši ministar policije Dušan Mihajlović. To je lako proveriti. Treba samo pogledati poslovne i poreske knjige i videti da li je ova firma kupovala ulje od robnih rezervi i kasnije ga prodavala. Ja lično imam informaciju da je tog posla bilo i pozivam tužioca da ne zatvara oči pred optužbama - kaže Čabrilo.

Dušan Mihajlović juče se nije javljao na mobilni telefon, a Petrašin Petrašinović, generalni direktor "Lutre", kaže da ne zna ništa o poslovima ovog preduzeća sa Spasojevićem oko prodaje ulja, jer je on na tom mestu tek od 2005. godine.

Krmivoje bez komentara

Još jedan pomenuti u Simovićevoj izjavi, biznismen Dragoljub Marković, koga je Simović imenovao kao jednog od posetilaca kuće u Šilerovoj, juče je delovao nezainteresovano za suđenje i samo je kratko prokomentarisao:

- Nemam šta da kažem o optužbama na svoj račun, niti znam šta je Simović izjavio!

Čedomir Jovanović juče je bio nedostupan, ali se preko LDP-a oglasio saopštenjem u kojem kaže da je svedočenje optuženog člana "zemunskog klana" Aleksandra Simovića "još jedan pokušaj da se kompromituje prva demokratska vlada Srbije i spreči otkrivanje pozadine ubistva premijera Zorana Đinđića".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Simović se suočava sa svedocima saradnicima
Autor: Beta | 21.09.2007 - 17:24
Sudsko veće Specijalnog suda prihvatilo je danas više predloga odbrane na suđenju zemunskom kriminalnom klanu, među kojima i predlog optuženog Aleksandra Simovića da bude suočen sa svedocima saradnicima.

Veće, kojim predsedava Milimir Lukić, prihvatilo je predlog Simovića da se suoči sa svedocima saradnicima Ljubišom Buhom, Dejanom Milenkovićem i Miladinom Suvajdžićem.
Prihvaćen je i predlog prvooptuženog Milorada Ulemeka da ponovo budu saslušani Buha i Milenković, a sud će naknadno odlučiti o Ulemekovom predlogu da bude saslušan predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović.
Zamenik specijalnog tužioca Jovan Prijić prethodno se usprotivio izvođenju novih dokaza i saslušanju svedoka koje je odbrana predložila, jer je, kako je rekao, "činjenično stanje više nego dovoljno razmatrano, a svi dokazni predlozi su suvišni".
Suđenje će biti nastavljeno 29. oktobra.

Simović je u obrazloženju svog predloga rekao da ga zamenik specijalnog tužioca Prijić prilikom davanja odbrane nije pitao ni za jedno ubistvo, nego se interesovao "gde se lečio (optuženi) Nikola Bajić" i da je "veoma tužan zbog toga, jer nevin čami u zatvoru", na šta ga je sudija Lukić upozorio da "ne drži tirade". Simović je na to rekao i da želi da se suoči sa "svedocima saradnicima - patološkim lažovima".

Prihvaćen je i Simovićev predlog da kao dokazi budu razmatrane fotografije sa proslave rođendana sina njegovog brata Miloša Simovića, za koje je optuženi rekao da su snimljene 25. maja 2003. godine, a na kojima se, kako je naveo, vide njegova i Milenkovićeva supruga.
Simović je podsetio da je Milenković tvrdio da posle ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića 12. marta 2003. godine, nije bio u kontaktu sa Simovićem, i da ni njihove supruge nisu bile u kontaktu.

Sud je prihvatio i da svedoče "alibi" svedoci Aleksandra Simovića, koji bi trebalo da potvrde navode odbrane u vezi sa ubistvima Srđana Ljujića, Todora Gardaševića i Buhinog telohranitelja Ivice Nikolića.
Sud će naknadno odlučiti o predlogu odbrane porodice ubijenog Srđana Ljujića da bude saslušan i Đinđićev telohranitelj, Milan Veruović, za koga je Simović tvrdio da je bio u sukobu sa Ljujićem zbog "reketa na buvljaku i prodaje droge".

Ulemek je u obrazloženju svog predloga naveo da "predlaže u svoju korist svedoke Ljubišu Buhu, zvanog Čume, i Čedomira Jovanovića, zvanog Čeda", jer bi njihovim svedočenjem mogao da bude proveren iskaz Milenkovića, za koga je prvooptuženi rekao da je "podmetnut svedok koji laže".
"Jedini koji su me pominjali su svedoci saradnici i nemam drugu mogućnost nego da njih pozovem i dokažem da lažu. Bagzi je pominjao Čumeta i Čedu, Čume je iskaz dao pre Bagzija, a Bagzi je negirao Čumetov iskaz", rekao je Ulemek.

Naknadno će biti odlučeno i o ponovljenom predlogu optuženog Slobodana Pažina, koji je ranije odbijen, da budu saslušani bivši ministar unutrašnjih poslova Dušan Mihajlović i bivši šef beogradske policije Milan Obradović.

Na suđenju je danas svedočio i veštak genetičar Oliver Stojković sa Instituta za sudsku medicinu, koji je naveo da je DNK analizom utvrđeno da postoji 99,99991 odsto verovatnoće da na kapi "fantomki" koja je korišćena prilikom ubistva Grana Trajkovića ima tragova optuženog Konstantinovića.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610

22. septembar 2007.
MEGAINTERVJU - MILORAD ULEMEK 400 PITANJA 400 ODGOVORA
BRANILI SAMO DEDINJE
Niko nije mogao da spreči 5. oktobar - ni JSO, ni MUP, a ni Vojska, jer je tog dana već bilo kasno - peta kolona je dobro odradila svoj posao
Neki Milorada Ulemeka smatraju svojevrsnim herojem 5. oktobra. Neki Miloševićevim čovekom koji je u vreme "demokratske revolucije" samo mudro taktizirao isključivo u svom interesu. Evo šta sam Legija kaže o tim događajima i svojoj ulozi.

Kakvu ste ulogu imali vi i JSO u događajima od 5. oktobra i onome što im je prethodilo, kao i posle toga?
- Naša uloga je manje-više poznata. Moram, ipak, da naglasim da je često bila preuveličavana. Pričane su razne bajke. Te bajke su opet lansirali oni koji su hteli da od njih profitiraju. Uglavnom su takvi sebi pripisivali zasluge za tobože presudnu ulogu u nekakvim dogovorima sa nama i u stavljanju JSO pod svoju kontrolu. To su sve gluposti. Jedini ko je pred 5. oktobar imao kontrolu nad JSO bila je Služba državne bezbednosti sa Radetom Markovićem na čelu! Sve ostalo su bile samo puste želje pojedinaca.

Šta time želite konkretno da kažete?
- JSO za vreme 5. oktobra nije imao nikakvu ulogu! Mi smo u sve to bili uključeni na samom kraju, kada je puč već bio izveden. Ponovo kažem puč, jer ako neko kod nas i dalje misli da je 5. oktobar bio spontano okupljanje naroda - onda je taj obična budala. Tvrdim, to je bio klasičan državni udar!

Miloševićev režim kao da nije ozbiljno pokušao da spreči taj "državni udar"...
- Nije ni mogao da se spreči 5. oktobar. To nisu mogle da urade ni JSO, ni MUP, ni Vojska! Tog dana je već bilo kasno. To je trebalo uraditi i sprečiti mnogo ranije. Zbog čega nije - to ne znam. Povodom 5. oktobra sve bezbednosne strukture su podbacile. Danas je sasvim jasno zbog čega. Peta kolona je dobro odradila svoj zadatak.

RADOVANOVIĆ TRAŽI ISTRAGU

Vršilac dužnosti javnog tužioca Slobodan Radovanović zatražio je juče od direktora Zavoda za izvršenje zavodskih sankcija Saše Vukadinovića rasvetljavanje okolnosti pod kojima je Milorad Ulemek dao intervju za Glas javnosti i Kurir. Radovanović je rekao da postoji mogućnost da su prekršena pravila o postupanju s pritvorenicima, propisana Zakonikom o krivičnom postupku, Zakonom o izvršenju krivičnih sankcija i kućnim redom. Tužilac je dao nalog da se utvrdi da li su zaposleni zloupotrebili službeni položaj.

Zar je moguće da JSO nije imala baš nikakvu ulogu? Zar "uloga" nije bila i to pojavljivanje i na "samom kraju"?
- Kad smo nastupili, imali smo zadatak da pokušamo da izvučemo pripadnike policije koji su bili zarobljeni u televiziji i saveznoj skupštini. Međutim, dok smo došli do grada, stigle su nove informacije: da je sve u redu i da niko od pripadnika policije nije u opasnosti, niti je zarobljen. Da bi se lično uverili u to - napravili smo jedan krug oko televizije i Skupštine, usput polupali nekoliko usijanih glava koje nisu htele da nam se sklone sa puta i posle toga se mirno vratili u bazu. To je uglavnom cela priča.

Da li pripadnici specijalnih jedinica po zakonu imaju pravo da "usput polupaju nekoliko usijanih glava"? Nije li to ponos na koji nemate pravo?
- Prve usijane glave su imale sreću i dobro su prošle jer, kada neko puca na policiju i pri tom otvoreno pokazuje oružje i neće da se skloni sa puta - onda je najbolje što takvima može da se desi da prođu sa razlupanim glavama. To nema nikakve veze sa ponosom. To je samo značilo: nemojte da se kurčite da vas ne sameljemo!

Zar 5. oktobra nije bilo nikakvog dogovora u kojem ste učestvovali?
- Jedini dogovor koji je postignut te noći bio je da demonstrantima slučajno ne padne na pamet da kreću na Dedinje. Na policijske i vojne objekte. I, taj dogovor je u celini ispoštovan, izuzev incidenta oko Gradskog SUP, ali i to je bilo rešeno bez ikakvih posledica. Jednostavno, nisam želeo da se i kod nas dogodi "rumunski scenario", pa da nam se ceo svet smeje.

Dobro, da ste dobili naredbu da ugušite taj "klasični državni udar" i da "udarite na narod" - kako biste postupili?
- Takva naredba nikada nije bila izdata, niti bi je iko izdavao. Niti bih je ja izvršio!

NE ZANIMA ME "ĐINĐIĆEVO BLAGO"

Kakvo je imovinsko stanje vaše porodice? Šta znate o navodnom "basnoslovnom Đinđićevom bogatstvu" koje je, po sudskoj odluci, za koju se tvrdi da još "nije obuhvatila sve", pripalo njegovoj supruzi Ružici i deci?

- Moje imovinsko stanje je onakvo kakvo sam prijavio u toku postupka. Porodica mi živi u stanu koji sam 1998. godine dobio od Službe. Supruga vozi polovni "pežo 307", nemamo ni vilu ni letnjikovac. Nemamo tajne račune, ni jahtu, ni besna kola. Živimo, tj. preživljavamo, kao i mnogi u ovoj zemlji. A o Đinđićevom "basnoslovnom" bogatstvu ne znam ništa. Ništa osim onog što se može pročitati po novinama, a da vam pravo kažem - ne zanima me! Svako je kovač svoje sreće i svog blaga.

MOMČILO PERIŠIĆ JE ZA GASNU KOMORU!

Šta mislite o privođenju bivšeg načelnika Generalštaba Momčila Perišića i donedavnog glavnog čoveka CIA u Srbiji Džona Nejbora?
- Prisetite se histerije koja je nastala posle obelodanjivanja te afere. Maltene je ispalo da Vojna obaveštajna služba nije imala nikakvo pravo da hvata američkog špijuna koji drži "na vezi" ni manje ni više nego bivšeg načelnika Generalštaba, u to vreme potpredsednika Vlade zaduženog za bezbednosna pitanja. Dobro je da nisu streljali te ljude iz službe!

Da niste ipak preoštri?!
- U Americi bi Perišić - ta jajara od "srpskog" generala - za tako nešto završio u gasnoj komori. Fuuuj! Cela ta priča samo je dokaz na koji su način strane službe vršljale i koliko i dan-danas vršljaju po Srbiji. Ta jajara od Perišića bila je spremna da proda sopstvenu državu jer su i njega, kao i Vuka Draškovića, držali za muda zbog Haga. I njih dvojica bi, kao i mnogi drugi, radije prodali sopstvenu državu i narod nego što bi imali muda da sačuvaju sopstveni obraz. Uostalom, sudeći po onome što su radili - jasno je da nisu imali ni muda ni obraza!

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
21.09.2007, BEOGRAD
LEGIJA: ČEDO, ODBRANI ME!
Milorad Ulemek na suđenju "zemunskom klanu" predložio da ponovo bude saslušan Čedomir Jovanović, tvrdi da će dokazati da svedoci saradnici lažu. "Milenković je podmetnut svedok koji laže, a da bih to dokazao moraju da svedoče i Jovanović i Čume" - Milorad Ulemek Legija"

Svedoci saradnici Ljubiša Buha Čume, Dejan Milenković Bagzi i Miladin Suvajdžić Đura Mutavi ponovo će svedočiti u sudnici Specijalnog suda! Sudsko veće koje sudi "zemunskom klanu" prihvatilo je juče predlog optuženog Aleksandra Simovića da se suoči sa svedocima saradnicima, a doneta je i odluka da se ponovo saslušaju Čume i Bagzi što je tražio prvooptuženi Milorad Ulemek Legija. Ulemek je takođe zatražio da se još jednom sasluša i lider LDP-a Čedomir Jovanović, rekavši da jedino njegovim svedočenjem može da dokaže da svedoci saradnici lažu?! Sud će o ovom predlogu naknadno odlučiti.

Obrazlažući svoje predloge, Ulemek je rekao da su njega na suđenju "zemunskom klanu" jedino pominjali svedoci saradnici i da je jedini način da dokaže da su oni lažno svedočili da se oni ponovo pojave u sudnici.

"Svedoci u moju korist"

Veštak: Tragovi Konstantinovića kod ubistva Trajkovića

Na jučerašnjem suđenju saslušan je veštak genetičar Oliver Stojković sa Instituta za sudsku medicinu. Stojković je svedočio o okolnostima pod kojima je ubijen Goran Trajković, za koje je optužen Ninoslav Konstantinović, "zemunac" koji je i dalje u bekstvu.

- DNK analizom je utvrđeno da postoji 99,99991 odsto verovatnoće da na kapi "fantomki", koja je korišćena prilikom ubistva Gorana Trajkovića, ima tragova optuženog Konstantinovića. Na rukavu majice, kome su izbušeni otvori kako bi bio korišćen kao "fantomka", nisu nađeni DNK tragovi optuženih Milana Jurišića Juriška, kao ni Darka Miličevića - izjavio je veštak Stojković.

- Predlažem u svoju korist svedoke Ljubišu Buhu, zvanog Čume, i Čedomira Jovanovića, zvanog Čeda, jer bi njihovim svedočenjem mogao da bude proveren iskaz Dejana Milenkovića, zvanog Bagzi. Od svih koji su me teretili jedino je Bagzi imao navodno neposredna saznanja, dok su me ostali teretili samo posredno. Tvrdim da je Milenković podmetnut svedok koji laže! Da bih to dokazao, moraju opet da svedoče i Buha i Jovanović. Bagzi je pominjao Čumeta i Čedu, rekao je da su oni zajedno vršili krivična dela. Čume je iskaz dao pre Bagzija, a Bagzi je negirao Čumetov iskaz. To mora da se raščisti - objasnio je Ulemek svoj predlog.

Sudsko veće je juče usvojilo predlog Aleksandra Simovića, koji je tražio suočenje sa svedocima saradnicima. Za Buhu, Milenkovića i Suvajdžića, Simović je rekao da su "patološki lažovi"!

Fakti

* Dejan Milenković Bagzi optužio je Milorada Ulemeka da je bio nalogodavac ubistva Zorana Đinđića i da je stajao iza brojnih ubistava i otmica
* Bagzi je Čumeta optužio da je lično ubio Zorana Petrovića Šempu, kao i da je naručio ubistva Branislava Lainovića Dugog, Zorana Davidovića Ćande i Mirka Tomića Bosanca
* Milenković je Čedomira Jovanovića optužio za nekoliko krivičnih dela, između ostalog da je od "zemunaca" tražio da se likvidira Sredoje Šljukić Šljuka

- Zbog njihovog lažnog svedočenja ja ležim u zatvoru. Milenković je rekao da posle ubistva Zorana Đinđića, 12. marta 2003. godine, sa mnom nije bio u kontaktu, kao i da naše supruge nisu kontaktirale. Zato kao dokaz predlažem sudu pet fotografija sa proslave rođendana sina mog brata Miloša, koje su snimljene 25. maja 2003. godine. Na tim slikama se vide moja i Milenkovićeva supruga - rekao je Simović, i dodao:

- Zamenik specijalnog tužioca Jovan Prijić prilikom davanja odbrane nije me pitao ni za jedno ubistvo. Umesto toga, on se interesovao gde se lečio Nikola Bajić. Veoma sam tužan zbog toga, jer nevin čamim u zatvoru - kazao je Simović, a sudija Lukić ga je upozorio da "ne drži tirade".

Sud je prihvatio i da svedoče "alibi" svedoci Aleksandra Simovića, koji bi trebalo da potvrde njegovu odbranu u vezi sa ubistvima Srđana Ljujića, Todora Gardaševića i Buhinog telohranitelja Ivice Nikolića. Sudsko veće treba naknadno da odluči i o predlogu optuženog Slobodana Pažina, a naknadno će biti odlučeno i o predlogu odbrane porodice ubijenog Srđana Ljujića da bude saslušan Đinđićev telohranitelj Milan Veruović, za koga je Simović tvrdio da je bio u sukobu sa Ljujićem zbog "reketa na buvljaku i prodaje droge".

Prijić protiv

Zamenik specijalnog tužioca Jovan Prijić usprotivio se izvođenju novih dokaza i saslušanju svedoka koje je juče predložila odbrana. On je istakao da je "činjenično stanje u ovom predmetu više nego dovoljno razmotreno", i dodao da predloge odbrane smatra suvišnim.

Suđenje će biti nastavljeno 29. oktobra.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Sud prihvatio predlog pripadnika „zemunskog klana“
Aleksandar Simović oči u oči sa Čumetom
Aleksandar Simović i Dejan Milenković tokom bekstva bili u kontaktu preko supruga, o čemu svedoče i fotografije, tvrdi okrivljeni
BEOGRAD - Aleksandar Simović, optužen za članstvo u „zemunskom klanu“, suočiće se 29. oktobra u sudnici Specijalnog suda sa svedocima pokajnicima LJubišom Buhom Čumetom, Dejanom Milenkovićem Bagzijem i Miladinom Suvajdžićem, odlučilo je juče sudsko veće. Sudija Milimir Lukić je saopštio da je veće prihvatilo Simovićev predlog da se suoči sa svim svedocima saradnicima koje je Simović prethodno, obrazlažući svoj predlog, nazvao „patološkim lažovima“.

Sud je prihvatio predlog Simovića da sud u dokazni postupak uključi pet fotografija koje, kako je rekao, dokazuju da je Milenković lagao kada je tvrdio da nije bio u kontaktu s njim od 12. marta 2003. godine, kada je ubijen premijer Zoran Đinđić, do juna te godine. Simović je naveo da su te fotografije, koje je dostavio sudu na današnjem pretresu, snimljene na rođendanu njegovog bratanca 23. maja 2003. godine, a da se na njima nalaze njihove supruge (Simovićeva i Milenkovićeva), preko kojih su održavali kontakt.

Prihvaćen je i predlog optuženog Milorada Ulemeka Legije da se ponovo saslušaju Buha i Milenković i eventualno izvrše suočavanja, dok će o njegovom predlogu da se ponovo sasluša Čedomir Jovanović odlučiti naknadno.

Ulemek je u obrazloženju svog predloga naveo da „predlaže u svoju korist svedoke LJubišu Buhu, zvanog Čume, i Čedomira Jovanovića, zvanog Čeda“, jer bi njihovim svedočenjem mogao da bude proveren iskaz Milenkovića, za koga je prvooptuženi rekao da je „podmetnut svedok koji laže“.

„Jedini koji su me pominjali su svedoci saradnici i nemam drugu mogućnost nego da njih pozovem i dokažem da lažu. Bagzi je pominjao Čumeta i Čedu, Čume je iskaz dao pre Bagzija, a Bagzi je negirao Čumetov iskaz“, rekao je Ulemek.

U nastavku dokaznog postupka sud će izvršiti uvid u pasoš Milana Jurišića Jureta, kao i u medicinsku dokumentaciju koju je dostavio njegov branilac, a kojima dokazuje njegovo prisustvo u zemlji, i zdravstveno stanje Jurišića u vreme izvršenja brojnih krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret. Prihvaćen je i predlog Simovićevih branilaca da se saslušaju članovi šire familije Simovića, radi utvrđivanja gde je on boravio u vreme izvršenja pojedinih ubistava. Naime, Simović je, uglavnom, pre ubistava ili u vreme ubistava za koja ga optužnica tereti, imao porodične proslave - rođendane ili slave.

Zamenik specijalnog tužioca Jovan Prijić prethodno se usprotivio izvođenju novih dokaza i saslušanju svedoka koje je odbrana predložila, jer je, kako je rekao, „činjenično stanje više nego dovoljno razmatrano, a svi dokazni predlozi su suvišni“. O ostalim predlozima odbrane sud će odlučiti u nastavku glavnog pretresa, kao i o predlogu punomoćnika porodice LJujić, koji je predložio da se sasluša Milan Veruović, bivši telohranitelj ubijenog premijera, u vezi sa ubistvom Srđana LJujića, sa kojim ga je povezao Aleksandar Simović prilikom iznošenja svoje odbrane. Simović je u obrazloženju svog predloga rekao da ga zamenik specijalnog tužioca Prijić prilikom davanja odbrane nije pitao ni za jedno ubistvo, nego se interesovao „gde se lečio (optuženi) Nikola Bajić“ i da je „veoma tužan zbog toga, jer nevin čami u zatvoru“, na šta ga je sudija Lukić upozorio da „ne drži tirade“.

Sud je prihvatio i da se saslušaju svedoci koje je predložio Aleksandar Simović, koji bi trebalo da potvrde navode odbrane u vezi sa ubistvima Srđana LJujića, Todora Gardaševića i Buhinog telohranitelja Ivice Nikolića.

Sud će naknadno odlučiti o predlogu odbrane porodice ubijenog Srđana LJujića da bude saslušan i Đinđićev telohranitelj, Milan Veruović, za koga je Simović tvrdio da je bio u sukobu sa LJujićem zbog „reketa na buvljaku i prodaje droge“.

Naknadno će biti odlučeno i o ponovljenom predlogu optuženog Slobodana Pažina, koji je ranije odbijen, da budu saslušani bivši ministar unutrašnjih poslova Dušan Mihajlović i bivši šef beogradske policije Milan Obradović.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 716
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Čedomir ce prvo da se pojavi kao svedok i da da iskaz o radu ozloglasenog "Zemunskog Klana" i metodama kojima se on sluzio da pomogne ovim opasnim ubicama i kriminalcima, a zatim ce ga strpati u bajbokanu.

Čeda ce prethodno da odgovori zasto se danas se svi koji su dolazili u Šilerovu prave blesavi, posebno Vladimir - Beba Popović i On, a kad je trebalo da se dođu na žurke sa gomilom kurvi i hostesa, onda su bili prvi ! Bravo Čedomire, ti si pravi srbin!
« Poslednja izmena: 23. Sep 2007, 14:47:44 od duvanac »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ne gine mu zatvor cim se skloni garnitura korumpiranih sudija i cim mu se oduzme poslanicki imunitet!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 716
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Čeda ima muda!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 12:10:51
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.