Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 19:59:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Politička pozadina ubistva Đinđića !!!  (Pročitano 42191 puta)
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Kada ode u bajbokanu ostace bez njih a nece mu ni trebati!  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 716
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
najtuznije je kada pocnu bivsi pajtosi da te cinkare policiji! a to se malom Čedi bas sada (ovih dana) desava!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Tajne kaseta iz Šilerove ulice
Simović tvrdi da su kod Spasojevića dolazili Vladimir Beba Popović, Goran Vesić, Nebojša Pavković, Milan Janković Jaza, pokušavao je da dođe i Momčilo Perišić, a Vladan Batić je zvao telefonom 
Drugog dana saslušanja pred Specijalnim sudom, Aleksandar Simović, pripadnik „zemunskog klana” nastavio je da optužuje političare za veze sa Dušanom Spasojevićem. Prema njegovim rečima, u kuću u Šilerovu ulicu, pored Čedomira Jovanovića, lidera LDP-a, dolazili su i Vladimir Popović, bivši šef vladinog Biroa za informisanje, Goran Vesić, funkcioner DS-a, Nebojša Pavković, nekadašnji načelnik Generalštaba VJ i izvesni Milan Janković, zvani Jaza, iz Privredne komore.

U kuću u Šilerovoj ulici, kako tvrdi optuženi, pokušao je da uđe i general Momčilo Perišić, ali Spasojević nije hteo da ga primi zato što ga je smatrao izdajnikom. Spasojeviću je, naveo je Simović, telefonirao Vladan Batić, bivši ministar pravde, kako bi rešio nesporazum kada je Spasojevićeva „pajser brigada” pretukla njegovog telohranitelja.

– Beba Popović je dolazio sa Čedom Jovanovićem. Kad god nešto urade zajedno, Ljubiša Buha Čume i ta svita, obavezno se organizuje žurka i onda bude svašta. Bili su prijatelji. I na jednoj od kaseta je neki lik koji je „pljunuti” Beba – rekao je Simović.

– Kada ste se vratili u Srbiju, posle skrivanja u Južnoj Americi – bilo je prvo pitanje predsedavajućeg sudije Milimira Lukića.

– Vratio sam se u drugoj polovini avgusta 2006. godine. Koristio sam legalni pasoš sa mojom fotografijom, ali sa imenom drugog čoveka – odgovorio je optuženi.

Sudija ga je zatim pitao da objasni deo iskaza od prethodnog dana, kada je govorio o nekom žutom „jugu”.

– To je moj „jugo”. Pre nego što sam otišao, dao sam ga Zoranu Poviću i on ga je držao na parkingu ispred „Fontane”. Kad sam se vratio, razmišljao sam kako ću da se krećem po Srbiji, pa sam shvatio da je bolje da koristim neki manje upadljivi automobil. Odlazim po „juga” i u njemu nalazim torbu sa oružjem i „lisicama”. Oružje mu nisam dao, a „lisice” sam mu jednom prilikom odneo i čak smo se šalili i stavljali ih jedan drugome na ruke – rekao je Simović.

– A kada ste poslednji put videli svedoka saradnika Zorana Vukojevića – pitao je sudija.

– Bilo je to 2003. godine. Stajao je za šankom u tržnom centru u Šilerovoj ulici i udvarao se konobaricama – kazao je.

Podsećamo, Simović je osumnjičen da ja prošlog jula na svirep način ubio Vukojevića. Na rukama unakaženog svedoka nađene su „lisice” sa tragovima DNK materijala Aleksandra Simovića.

– Bagzija sam video nekoliko dana posle ubistva premijera Zorana Đinđića. Rekao mi je da se sklonim na nekoliko dana, a da će njega u Grčku da prebace Limontus i Pecko – izjavio je optuženi, ne pominjući puna imena ovih ljudi.

Govoreći o svedocima saradnicima, Simović je ponovio da je Ljubiša Buha „ubica koji hoće sve da svali na njega i njegovog brata” i da je u Progarima proslavljao ubistvo Zorana Uskokovića Skoleta i druge likvidacije. Suvajdžić je, po njegovim tvrdnjama, samoinicijativno ubijao konkurenciju u Novom Sadu.

– Rekli ste da postoje kasete sa snimcima poznatih ljudi koji su dolazili kod Spasojevića. Koliko takvih kaseta ima – pitao je optuženog tužilac Jovan Prijić.

– Pet. Snimljeni su dolasci od „oktobarske revolucije” do 2003. godine. Video nadzor pokrivao je dvorište, prostor oko bazena, spoljne zidove, celo naselje „Sava Kovačević” i Šilerovu ulicu, u prečniku od oko jednog kilometra – kazao je.

– A kada je Čeda Jovanović bio poslednji put kod Spasojevića – pitao je Prijić.

– U leto 2002. godine. Dušan je pričao da su oni braća. Ljubili su se kad god se vide po tri puta. Dušan bi ga uvek pitao: „Mali, kad dolaziš sledeći put?” – pričao je Simović.

– Rekli ste da vam je Spasojević rekao da dvojicu Grka vodite da obilaze firme po Srbiji planirane za privatizaciju. Koja preduzeća ste obišli – nastavio je tužilac.

– To je bilo 2001. godine. Jedan od njih, Kosta, znao je španski, koji i ja govorim, a drugi, Toni, priča srpski. Vodio sam ih u Kruševac da obiđu „Trajal” i „Merimu”. U Subotici su gledali Vinariju „Palić” i mesnu industriju, a u Nišu neku firmu koja radi hidrauliku – odgovorio je optuženi.

Na kraju saslušanja, Simović je tražio da se pred sudom suoči sa svedocima saradnicima Milenkovićem, Buhom i Suvajdžićem.

– Ovo je bio samo uvod u moju odbranu. Imam ja još dosta da kažem. Moji advokati će vam dostaviti spisak svedoka koje ja predlažem – rekao je optuženi na kraju.

Podsećamo, Aleksandar Simović osuđen je prvostepeno na 35 godina zatvora, kao jedan od trojice atentatora na premijera Đinđića. Uhapšen je prošlog novembra u stanu kod „Sava centra ” i sve do prekjuče branio se ćutanjem. Suđenje „zemunskom klanu” nastavlja se danas.
Dorotea Čarnić
[objavljeno: 19.09.2007.] 
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 716
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
nije lepo sto se mali Čeda sve vise uvlaci medju ove okorele kriminalce i ubice i sto se tako pred celom Srbijom polako razotkriva njegova kriminalna proslost. Pa druzio se sa kriminalcima i pomagao im maksimalno, pa sta pitam ja vas?? Zato je i dobijao debele pere i kupio sve one nekretnine po Grckoj i Francuskoj i ziveo solidan zivot pa su mu svi zavideli. Sada neko hoce da okrene tocak istorije nazad i Čedu strpa u zatvor. E nece moci, videcete!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 873
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mene brine sledece - kako to bre da se zna ko je izvrshioc, a ne zna se ko je nalogodavac ? ja smatram da je legija bio bahat, i sve shto ide uz takav personaliti, ali stvari koje je naveo na sudjenju definitivno ukazuju na to da je JSO imao medije za protivnike u ovom slucaju. kako bre to jedino zvezdan jovanovic u celoj zemlji zna da gadja snajperom ??? zashto bi JSO pravio dil sa kriminalnom grupom o ubistvu premijera ? Ja koliko se secam, JSO je bio "nedodirljiv" kako su izjavili i sami ministri iz tog doba.

shto se tice ubistva, ja nemam nameru cak ni na forumu da napishem svoje mishljenje, jer je ovde danas situacija gora nego za vreme golog otoka. ako bih napisao shta mislim ko ga je skino, nashli bi me i preko toga, ne zajebavam se. zato cu i da cutim.

Potpuno se slažem. Tako me nešto "povuče", napišem, pa posle ne spavam, nego osluškujem, da ne dođe neko i da me stavi na Specijalni sud jer sam se usudila da mislim i da ne gledam TV i da ne ćitam novine! A kada bih pratila medije, demokratske medije, tamo sve lepo piše, da je Đinđić kriminalac, da je šurovao sa Zemunskim kladnom, da se pajtao sa Stankom Subotićem,da se čak u DVA navrata vozio privatnim avionom Subotića, da je nekoliko puta zavrnuo detetu (i to mlađem, Bog te!) uvo, da je jednom podigao glas na Ružicu!
Jer gde smem da pomislim da su ga pravi duvanski mafijaši, ovi državni, povezali sa Subotićem, iskompromitovali najgore, da bi ga izblatili i uvaljali u g...., katran, perje... jer se usudio da nešto tu on proverava te duvanske puteve po Srbiji, kad su ih Marko i bratija fino utabali. I kad su već zgovnili Stanka (koji pri tom JEDINI sve vreme ima uredne ugovore sa duvanskim fabrikama za plasmancigareta, pa im je mnoooogo smetao!!!) sta je tesko da zgovnaju i Djikija. I da nije imao toliko pristalica, mozda ne bi bas morali da ga cmeknu. Di smem to da napisem, sto kazes, pa da mi neko pravi cin-cin cak ovde, morala bih jos dalje od Srbije...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Ma Cane je bio med i mleko... Boze koliko neki ljudi umeju da seru to je zaista strasno... A posle kriv Kurta i Murta i ovaj i onaj sto je zemlja u stanju u kome jeste...  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 716
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Cane je poznat kao posten kriminalac, krade mnogo ali je uvek pokriven papirima. nesto kao Dr Bogi. A mali Čeda je samo debelo naplacivao svoje usluge Zemunskim kriminalcima, i imao je pravo, al nije nikada ni pretpostavljao da ce oni toliko nisko pasti da ga otkucavaju Srpskoj policiji!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 873
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Ma Cane je bio med i mleko... Boze koliko neki ljudi umeju da seru to je zaista strasno... A posle kriv Kurta i Murta i ovaj i onaj sto je zemlja u stanju u kome jeste...  Smile Smile Smile
Jok, Cane je kriv. Samo Cane. I sad kad njega stavimo u zatvor, ima da nam procveta drzava! Eee, da mi je takav mozak makar na 5 minuta, pa da se odmorim malo. A nije ti palo na pamet da riba "od glave smrdi". PA bre duvan je takav biznis, jes, sve ce Canetu da daju da ga obavlja...
Nego, ne brini, nece Caneta u zatvor. Jer se plase da ne progovori. Seti se "Insajdera". Na Brankicino pitanje da li je nekome davao pare, odgovorio je da jos uvek nece o tome. I hop - poternica! Da ga sklone! Da ne progovori!   
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Jok, Cane je kriv. Samo Cane. I sad kad njega stavimo u zatvor, ima da nam procveta drzava! Eee, da mi je takav mozak makar na 5 minuta, pa da se odmorim malo. A nije ti palo na pamet da riba "od glave smrdi". PA bre duvan je takav biznis, jes, sve ce Canetu da daju da ga obavlja...
Nego, ne brini, nece Caneta u zatvor. Jer se plase da ne progovori. Seti se "Insajdera". Na Brankicino pitanje da li je nekome davao pare, odgovorio je da jos uvek nece o tome. I hop - poternica! Da ga sklone! Da ne progovori!   

Ја никог нисам бранио, не знам заиста о чему причаш... мало си побркао лончиће...

А што се мозга тиче, мислим да је мој просечан, тако да вероватно не би стао у мали простор у твојој глави...  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
Nokia 
 EURO PO GLAVI SLUŠAOCA
film

Ako nećeš ti – ko će?
Ako nećeš sad – kad ćeš?

Počela je kampanja prikupljanja novca za snimanje filma o atentatu.

Za ovakve kampanje uobičajeno je da se kaže da je “u toku akcija prikupljanja sredstava” za snimanje filma jer ekipi filma “nedostaju sredstva”… Nama ne nedostaju sredstva – nedostaju nam pare. Sredstva, ona najvažnija za snimanje dokumentarnog filma o onome što se u javnosti obično naziva “političkom pozadinom atentata na Premijera”, imamo – imamo znanje, pamet, iskustvo, čast, a naročito snažnu potrebu da takav film napravimo. Razmišljajući o tome kako da sakupimo novac neophodan za realizaciju, zaključili smo da ovaj film treba da finansiraju ljudi kojima je stalo. Ljudi koji su hodali iza kovčega, kako smo ih nazvali, bilo da su bukvalno ili samo u duhu bili deo povorke. Ako neće oni – ko će? I ako neće sada – kada će? Jer, ovo je ne samo pravi, već možda poslednji trenutak da se napravi ovakav film. Zato smo ovu akciju i nazvali “euro po glavi slušaoca” mada su uplate u dinarima. Euro, zato što je to simbol puta kojim je premijer Djindjić poveo Srbiju, ali i euro zato što, ukoliko film ne snimimo sada, moglo bi nam se desiti da sledeći put vaše priloge prikupljamo u rubljama.

Ako i vi osećate isto, pomozite onoliko koliko možete. Donaciju za realizaciju filma (dinarsku dok ne rešimo mogućnost deviznih uplata) možete poslati na račun

www.pescanik.net

unapred hvala!
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 19:59:44
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.