Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 55
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Policajac ubio mladog fudbalera  (Pročitano 41167 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 935
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia e51
Policajcu kriv pištolj

TEŠKO mi je zbog svega što se dogodilo. Nisam u stanju da ponovo dajem odbranu. Ostajem pri onome što sam ispričao policiji - jedino je što je pred istražnim sudijom pored ličnih podataka rekao Miljan Raičević, pripadnik Interventne brigade Policijske uprave Beograd.
Posle ovoga, istražni sudija Vuk Tufegdžić doneo je rešenje o pokretanju istrage protiv osumnjičenog policajca zbog ubistva Đorđa Zarića i odredio mu pritvor do 30 dana. Pognute glave odveden je u Centralni zatvor.
Odbrana koju je ranije dao u policiji bazirala se na tome da je bio prinuđen da se brani i da je njegov službeni pištolj opalio dok se otimao za njega sa Đorđem.
- Žao mi je. I za mene i moju porodicu ovo je velika tragedija, nesreća, ali bio sam napadnut - ispričao je Raičević. - Bio sam u patroli sa trojicom kolega, kad smo primetili da je "pežo" prošao kroz crveno. Krenuli smo za njim, ali iako smo upalili rotaciju, oni se nisu zaustavili. Uspeli smo da im preprečimo put u Ulici omladinskih brigada. Kolega i ja smo izašli napolje. Nekoliko puta smo im rekli da izađu iz kola, ali nisu to uradili. Primetio sam da ih je u vozilu dvojica. Kolega je otišao prema vozačevim, a ja prema suvozačevim vratima. Otvorio sam ih, a pištolj sam u ruci držao iz bezbednosnih razloga, jer nisam znao ko je unutra i da li su naoružani. Mladiću su ruke bile pored tela, u tom trenutku nisam mogao da znam ima li oružje ili ne. Izvukao sam ga napolje, kad me je uhvatio za ruku u kojoj sam držao pištolj. Pokušao je da mi ga otme. Tada je opalio.
Đorđe Zarić je pogođen u glavu i na mestu je ostao mrtav. Policajci su odmah pozvali Hitnu pomoć, ali lekari su mogli samo da konstatuju smrt.
U trenutku dok je Raičević izvlačio
Đorđa, njegov kolega se obreo kod Milićevića. Ovaj mladić bio je pod dejstvom alkohola i to je najverovatnije razlog što se oglušio o pozive policije da se zaustavi. U njegovoj krvi, kasnije je ustanovljeno 1,36 promila alkohola.
- Đorđe je više popio, pa nije hteo da vozi svoj "sitroen"- kazao je Milićević. - Prošli smo kroz crveno. Nisam zaustavio vozilo kad je policija to tražila. Preprečili su nam put. Odmah su izleteli iz vozila sa uperenim oružjem. Mnogo sam se uplašio. Zar se tako radi kad neko prođe kroz crveno? Jedan policajac je došao do mojih vrata, otvorio ih, izvukao me i udario pesnicom iz sve snage u glavu. U tom trenutku začuo sam pucanj, ali nisam znao šta se desilo. Odmah su me ubacili u njihovo vozilo.
Milićević u tom trenutku nije znao da je njegov drug smrtno stradao. Protiv njega će biti pisana prekršajna prijava zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa i vožnje u alkoholisanom stanju.
Prema onome što se zna, Raičević je u Interventnu brigadu došao iz policijske stanice Savski venac. Do kobnog događaja, nadležni tvrde da je dobro obavljao svoj posao. Dalja istraga utvrdiće da li je prekoračio svoja ovlašćenja i da li je bilo potrebe da reaguje onako kako je reagovao.    

SMENA
NEBOJŠA Dragović, načelnik Interventne jedinice smenjen je posle ubistva u Ulici omladinskih brigada. Na to mesto postavljen je Toma Radovanović, dosadašnji pomoćnik načelnika.

DAČIĆ: PUNA ISTINA
MINISTAR policije Ivica Dačić rekao je da je MUP-u u interesu da se utvrdi puna istina u slučaju Đorđa Zarića, koga je pre tri dana na Novom Beogradu ubio pripadnik Interventne jedinice Miljan Raičević. Dačić je rekao da je policija uradila svoj deo posla, i da je Raičevića privela istražnim organima i protiv njega je pokrenut postupak. - Ako je u pitanju nesrećan slučaj, odnosno da li je u pitanju ubistvo iz nehata, klasično ubistvo, ili prekoračenje odgovornosti, mi želimo da se ta istina utvrdi - rekao je ministar policije. - Mislim da je to bitno zbog porodice, ali i zbog policajca i mi tu nemamo razloga ništa da krijemo.

POMEN
ČLANOVI porodice, prijatelji i rodbina ubijenog Đorđa Zarića, kao i stotinak meštana Jakova okupili su se juče na mestu ubistva u Omladinskih brigada na Novom Beogradu kako bi mu odali poslednji pomen. Oni su blokirali saobraćaj na pola sata, upalili sveće i položili cveće, a potom su krenuli u mirnu šetnju do zgrade opštine Novi Beograd.
Transparent na kojem je pisalo "Poslednji pozdrav za Đoleta" nosili su njegovi drugovi, a Zarićeva devojka Jovana njegovu sliku.

Izvor: Novosti

ovo nije izjava koju je decko dao pre par dana!!!!! sta se ovde desava, ko ga je "naterao" da promeni izjavu i da li je to stvarno njegova izjava ili novinska izmisljotina??
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia ispo iz modu
Видео је кад је убијен, није видео, бежао је, није бежао, хтео да отме пиштољ, одгуривао је пиштољ, има очевидаца, нема очевидаца, новинари говнари, новинари говнари...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 213
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
Још несто полицајац је у вечерњим новостима изјавио да су се отимали за пиштољ, где су сад врата од аута, званично саопштење се не слаже са изјавом осумњиченог.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Sony xperia
Pištolj u krajnjoj nuždi
Z. Uskokovic, 16.08.2007

PRIPADNICI MUP Srbije svakodnevno koriste bar jedno od sredstava prinude koja su im na raspolaganju - legitimisanje, fizička snaga, "lisice", pendrek, službeni pištolj. To je samo deo "alata" koji mogu da upotrebe, ali i koji moraju svakodnevno da "pravdaju".
U poslednjih nekoliko nedelja došlo je do nekoliko policijskih intervencija u kojima je upotrebljeno oružje. U Beogradu naoružani pljačkaš pogođen je u glavu tokom razmene vatre s policajcima. U obračunu sa policijom ubijen je mladić koji je učestvovao u pokušaju pljačke banke u Zemunu. Pod još nerazjašnjenim okolnostima stradao je Nikola Albijanić tokom policijske potere u Nišu.
Ovo su vesti koje su izazvale veliku pažnju javnosti i ponovo potegle pitanje o policijskim ovlašćenjima i upotrebi oružja tokom intervencija.
- Zakon o policiji, za koji je misija OEBS dala pozitivno mišljenje, kao i dva pravilnika, regulišu policijska ovlašćenja, koja uključuju i upotrebu sredstava prinude - kaže za "Novosti" glavni policijski savetnik dr Željko Nikač, pomoćnik načelnika Uprave policije MUP Srbije. - Policijski službenici raspolažu sa 21 ovlašćenjem, a poslednje od njih je sredstvo prinude, gde spada i oružje.
Policajci su dužni da upotrebe sva sredstva, pa tek onda, ukoliko tako procene, posegnu za pojas i izvade pištolj.
- Član 30. Zakona o policiji kaže da su sredstva prinude poslednja mera, a kada se sva ovlašćenja iscrpe, poteže se za sredstvom prinude - navodi naš sagovornik. - Govorimo o situaciji kada vas neko napadne ili se opire privođenju. Prvo se pokušava da se fizičkom snagom savlada otpor, posle toga palicom, a zatim je na redu stavljanje "lisica".
Nema sumnje da policajci tokom intervencije moraju da brinu o svojoj zaštiti, zaštiti kolega i građana, ali i onog koga pokušavaju da uhapse. Događa se i da upotrebom snage i sile povrede osumnjičenog. Naš sagovornik objašnjava:
- Upotreba oružja je strogo regulisana i ova mera se primenjuje u krajnjoj nuždi. Postoji nekoliko situacija koje su predvideli propisi. Prvo - da policajac zaštiti svoj život, živote kolega, građana... Drugo - kod hvatanje na delu naoružanog počinioca krivičnog dela ... Treće - sprečavanje bekstva naoružanog lica s mesta krivičnog dela... Četvrto - odbijanje napada na sebe, građane, objekat...
Da li je baš tako i u praksi? Bez obzira na to koliko savršeni, zakoni ne mogu da predvide sve situacije, kao ni reagovanje policajaca. Puno je mladih policijskih službenika koji ponekad olako potežu za sredstvima prinude.
- Pokreće se procedura o oceni postupka, odnosno upotrebi sredstva prinude, o opravdanosti i pravilnosti - ističe dr Nikač. - Osnovna stvar kod takvih događaja jeste - posledica. Da li je i koliko neko povređen, ili ono što najmanje svi želimo - ubijen. Tada i pravosudni organi vode postupak.
Posebno pitanje jeste upotreba oružja na nenaoružanu osobu. Tu je ključna stvar da li je policajac bio u stvarnoj, neotklonjivoj zabludi.
Pre četiri godine nekoliko automobila odeljenja za suzbijanje narkotika blokiralo je vozilo narkodilera. I pored svih upozorenja, osumnjičeni nije hteo da izađe iz kola, išao je napred-nazad, "turirao" vozilo... Operativci su mu se lagano približi sa oružjem u rukama. U jednom trenutku, narkodiler se mašio za pojas, ruka mu je bila ispod sakoa... Jedan od policajaca je zapucao.
- Srećom, osumnjičeni je preživeo, uprkos teškim ranama - kaže dr Nikač. - Dugo smo radili na proceni opravdanosti upotrebe oružja. Kod tog slučaja, ali i drugih teških slučajeva, formira se i komisija za procenu na nivou MUP Srbije, koja daje krajnji sud.
Naš sagovornik ističe da je procedura upotrebe sredstava prinude vrlo rigorozna i da policijski službenici svakodnevno moraju da pismeno obaveštavaju nadležne starešine o svakom legitimisanju građana, upotrebi "lisica", a posebno kada je reč o palicama i oružju. Kod ovog poslednjeg obaveštavaju se i svi nadležni u MUP Srbije, formiraju komisije...
- Prave se dnevni, nedeljni, mesečni i godišnji izveštaji o takvim događajima. Procedura je ovakva da bi se zaštitila ljudska prava - objašnjava dr Nikač. - Ukoliko procenimo da je došlo do zloupotrebe ovlašćenja, odnosno sredstava prinude, a to zavisi od okolnosti događaja, slede i sankcije. Najčešće se izriču disciplinske mere, poput suspenzije, a u težim slučajevima i prestanak radnog odnosa. U poslednjih 15 godina dogodila su se dva slučaja kada je sud dvojicu policajaca osudio na po šest meseci zatvora.

NOVA OVLAŠĆENjA
PORED starih, Zakon o policiji predvideo je i nekoliko novih ovlašćenja. Reč je o protivterorističkom pregledu (poput akcije "Vihor", u kojoj se blokira celo mesto i kontroliše svako vozilo), koji se retko koristi, zatim o poligrafu, koji je ovim aktom ušao i u regulativu, iako nije dokaz na sudu, javno raspisivanje nagrade, zaštita učesnika u krivičnom postupku i mere ciljane potrage.

Izvor: Novosti

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia ispo iz modu
Још несто полицајац је у вечерњим новостима изјавио да су се отимали за пиштољ, где су сад врата од аута, званично саопштење се не слаже са изјавом осумњиченог.

Откуд знаш? Прочитао си изјаву осумњиченог? Или си прочитао новинске написе где се олош брже боље утркује ко ће да напише помпезнију вест да прода своје смеће од новина?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 213
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
саопштење полиције-изјава осумњиченог,тачка.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prvi Burek brak
Krajnje beznadezan

Nikad bolje

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14582
Zastava High
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Samsung S4
stvarno novinari vise nemaju granicu. a i objavljivanje onih slika ubijenog decka  Smile Smile Smile 
IP sačuvana
social share

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia ispo iz modu
саопштење полиције-изјава осумњиченог,тачка.

А осумњичени је дао изјаву новинарима па си ти сигуран у аутентичност исте?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

sha nagba imuru

Zodijak
Pol
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
ma treba triggerhappy uzornog policajca na kosovo, pa tamo nek se igra prljavog harija sa siptarima.

a ovaj istrazni sudija vuk tufegdzic je bivsi vojni ist.sudija za slucaj ubistva u topciderskoj kasarni! i on je bio suspendovan, valjda mu i sude za zloup.polozaja, al eto i dalje je sudija!
kakva drzava  Smile
IP sačuvana
social share
I'm a man of wealth and taste.   
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Qtek 小米
Током протеста ухапшено 17 особа
22. март 2009. | 11:34 -> 11:42 | Извор: Б92, Бета
Београд -- Полиција је привела 17 особа, од којих су 10 малолетници, током синоћњег непријављеног протеста у Београду због убиства Ђорђа Зарића.

Полиција наводи да су окупљени том приликом оштетили полицијску кућицу испред Владе Србије, разбили прозоре на приватном стану у Карађорђевој улици и стакла на "Мек доналдсу" на Зеленом венцу. Полиција наводи да су против пет особа, три пунолетне и два малолетне, поднете крвичне пријаве.

МУП је у саопштењу навео да је синоћ, око 19:30, "дошло до непријављеног окупљања на Тргу Републике и шетње градским улицама, групе младих људи, у циљу изражавања протеста поводом догађаја у коме је смртно страдао Ђорђе Зарић".

Учесници скупа су се кретали Коларчевом улицома, Теразијама, Краља Милана до Трга Славија и Немањином улицом до зграде Владе Србије и носили транспаренте погрдне садржине против полиције, нарушавајући јавни ред и мир, пише у саопштењу.

МУП је навео да су том приликом оштетили полицијску кућицу испред Владе Србије и каменицама гађали припаднике полиције, затим разбили четири прозора на стану у приватном власништву у Карађорђевој улици, оштетили једно путничко возило хрватске регистарске ознаке, киоск "Штампе" код Бранковог моста, стакла на Мек Доналдсу на Зеленом венцу, као и стакло на излогу код биоскопа "Козара".

Такође су ометали саобраћај, запречавајући улице контејнерима, наводи се у саопштењу МУП-а.

Сада ће режим стати у одбрану полицајца убице, како би заштитили свог коалиционог партнера који би требало да да оставку.

IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 55
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.