Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Sep 2025, 15:50:34
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 76
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pokazatelji braka- VII kuca  (Pročitano 201250 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 67
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
imam jedno pitanje..makishon me zaintrigirala jednim svojim odgovorom, pročitala sam u jednom  tvom postu da mjesec u rastu u 6.kući znači brak s mlađom od sebe, kako da znam da je rastu i dal to misliš da raste nad suncem??
meni je mjesec vladar 7.polja u blizancima(mlađi partner) u 6 kući a  sunce u 4 kući-jel to rast mjeseca nad suncem i kod mene?
imam još pokazatelja za mlađeg, saturn u 7.kući-brak sa razl.u god.u sekstilu s merkurom u blizancima kjoji je ujedno i disopozitor mjeseca
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1527
Zastava Zagreb
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola 525
Makishon je vjerojatno mislila na mjesečeve faze koje neki astrolozi uzimaju prilikom tumačenja. No da li je netko stariji ili mlađi ne ovisi o tome u kojoj se kući nađe Mjesec.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Žena
Poruke 239
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Pozdrav svima.  Smile Karta mi se nalazi u indeksu na 9. strani, pa ako neko ima malo vremena bila bih mu zahvalna da mi zaviri u VII polje. Hvala unapred.  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
strelicia

Prema Imširagiću, tipična šema za raniji ulazak u brak otkriva pozicija Meseca koji raste i nalazi se u 4,5,6. ili 10,11. ili 12. kući. Pored ovoga faktori ranog ulaska u brak su Venera ili Jupiter u sedmoj kući.
Ulazak u brak u kasnijim godinama obično je predstavljen Mesecom koji opada u suprotnim kućama od gore navedenih - u 1,2,3,7,8.ili 9 kući, kao i Saturn pa i Sunce (u ženskom horoskopu) koji su postavljeni u sedmoj kući.

Brak sa mladjom osobom definisan je pre svega preko pozicije Sunca u 4,5,6,10,11 ili 12 i istovremenim Mesecom u rastu, dok brak sa starijom osobom vidimo kroz suprotnu kombinaciju, sunce u 1,2,3,7,8.ili 9. kući uz istovremeno opadanje Meseca.
Takodje, pozicija Saturna u sedmoj kući često dodaje ovome na težini, mada je za ovo presudna i pozicija svetla. Sa dr. strane Merkur ili Venera u sedmoj daju ton mladje osobe.

Eto tako sam ja to mislila.
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

VoLiM JedNOg bLIzanCA... :)

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 434
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
mogu li samo da pitam....

druga kuca mi pocinje u ovnu
a mars mi je u 7oj kuci u vagi

jel ovo znaci da mi je  vladar druge kuce u 7oj...a to je novac kroz brak???????
IP sačuvana
social share
Edit by shone83: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB

Ti i jA, Ti i Ja, bAsH Bi bILi dOBar pAR... Ti i Ja tI I jA POglEDaj mE JednoM BaR Smiley
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1527
Zastava Zagreb
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola 525
u pravu si milena..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 67
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
hvala maki!!! :bravo Smile baš si me sad obrazovala u tom smislu, ne znaš kako sam ti zahvalna :flower:sa mi je sve jasno...a planeta u 7.npr.saturn može ponekada opisivati da ta osoba nosi energije te planete a da nije nužno starija po godinama isto tako i merkur u 7. može donijet osobu merkurijanskog tipa a nužno i mlađu po godinama, iako naravno obje opisuju i starijeg ili mlađeg partnera, jel sam u pravu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
strelicia, to je po Imširagiću... pa ukoliko još nadjem nešto o tome, napisaću ovde. Nema potrebe za zahvaljivanjem  Smile
Što se tiče Saturna u sedmoj, tako je. Ne mora uvek označavati starijeg muža...može ukazati npr. na stabilan brak. Čak i u slučaju nekih loših aspekata on će učiniti da brak duže traje nego što bi inače trajao. Može ukazivati na teškog partnera...može ukazati na kasni brak, na ženu koja će biti teška i verna, ...  Isto tako za bilo koju planetu koja se tu nadje. Ili će ukazati na partnera, ili nosi deo priče o tom braku  Smile

Volela bih da neko od stručnijih astrologa komentariše ove naše zavrzlame, ali njih nigde nema Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Žena
Poruke 278
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Netscape 7.2
mob
Apple 
strelicia

Prema Imširagiću, tipična šema za raniji ulazak u brak otkriva pozicija Meseca koji raste i nalazi se u 4,5,6. ili 10,11. ili 12. kući. Pored ovoga faktori ranog ulaska u brak su Venera ili Jupiter u sedmoj kući.
Ulazak u brak u kasnijim godinama obično je predstavljen Mesecom koji opada u suprotnim kućama od gore navedenih - u 1,2,3,7,8.ili 9 kući, kao i Saturn pa i Sunce (u ženskom horoskopu) koji su postavljeni u sedmoj kući.

Brak sa mladjom osobom definisan je pre svega preko pozicije Sunca u 4,5,6,10,11 ili 12 i istovremenim Mesecom u rastu, dok brak sa starijom osobom vidimo kroz suprotnu kombinaciju, sunce u 1,2,3,7,8.ili 9. kući uz istovremeno opadanje Meseca.
Takodje, pozicija Saturna u sedmoj kući često dodaje ovome na težini, mada je za ovo presudna i pozicija svetla. Sa dr. strane Merkur ili Venera u sedmoj daju ton mladje osobe.

Eto tako sam ja to mislila.

Makishon, ovo je ta strana gde to pise za 1. muza
http://www.astrovojvodina.com/descendent.htm

Ovde sve pise obrnuto  Smile.

Pise sledece:

Sa obzirom da već znate šta znači DESCENDENT - odnosno da on govori o vašem partneru, odnosno o prvom bračnom drugu, nađite znak u kome vam se nalazi DESC i prema navedenoj analogiji vidićete kakav partner vam pripada. Ukoliko se u samom polju nalazi i neka planeta ona doprinosi da se dobije još kompletnija slika osobe kakva vam sudbinski pripada. Uz to još pogledajte aspekte te planete sa drugim planetama. Obzirom da je dobar brak bitan za srećan život, kakav će mir biti ipak pogledajte dodatno 4. kuću.

Pogledajte sada u muškom horoskopu kojoj planeti aplicira Venera (najbliži aspekat) - to će biti tip žene na koji će najčešće u životu nailaziti i to će dati vrlo veliki opis njegove prve žene, dok Mesec predstavlja njegovu drugu ženu. Međutim, ako je ta planeta loše aspektovana to je upravo tip osobe koju treba da izbegava.

Za ženski horoskop važi isto samo što umesto Venere gledate Marsa, jer Mars predstavlja kod žene uvek prvog supruga a drugog Sunce..

Planeta koja se eventualno nalazi u ovoj vašoj koći reći će vam nešto više o tome kakav će biti vaš partner - suprug-a.

Ako želite da znate kakvi će biti odnosi u ljubavi u braku, povežite odmah 5. kuću i planete u 5. kući, pa ćete tačno znati šta vas je očekivati.

Ako je vladar 7.kuće u lošim aspektima, imaćete bezbroj veza, ali brak teško, sem ako ne evoluira u duhovnom smismu. Ne tražite ideal, tražite Čoveka sa kojim ćete moći da proživite ceo život.

Uvek je važnija planeta u kući nego sam znak u kome se 7. kuća nalazi. Takođe, uvek pogledajte aspekte vladara 7-me kuće. Uverićete se ubrzo da to nikada ne vara.

Ne samo da morate gledati 7. polje morate ujedno i razmotriti i znak Vagu. jel Vaga i 7. polje daju opis bračnog druga.
Ako imate osobu koja vas zanima, da li po pitanju braka ili seksa ili čisto samo kroz neki flert, uporedite znakove, podznake i aspekte planeta u međusobnim horoskopima. Vidićete bićete iznenađeni.

Dobro je: ako vam se slažu horoskopski znaci i podznaci. Sunce i Mesec, Venera i Jupiter, vladari 1 i 7-me kuće.

Mesec i Venera i Mars i Venera, odnosno sve dobre planete međusobno. Takođe je dobro da se partnerove dobre planete nalaze u vašem u 1. 4. 5. i 7.moj kući i obrnuto.

Nije dobro ako su u tim vašim poljima njegove loše planete i obrnuto, jer kad tada-tad to će se ispoljiti.

Osobe koje imaju

Mars i Veneru u Strelcu nisu za brak

Mars u Strelcu a Venera u Biku-ljubav da, ali brak nikako.

Muškarac sa Venerom u Raku, a Marsom u Blizancima-pošto je Rak znak porodice i doma, on je za dobru i trajnu vezu. Mada će jednom nogom uvek biti van kuće zbog Marsa u Blizancima.

Žena sa Venerom u Lavu a Marsom u Škorpiji-pošto su oba znaka fiksna ima želju za stabilnim odnosima u braku.

Žena sa Venerom u Devici i Marsom u Jarcu nije za brak.

U Muškom horoskopu ako se Sunce nalazi u jednoj od ovih kuća: 4, 5, 6, 10, 11 ili 12.toj kući, a Mesec raste u jednoj od istih kuća njegova partnerka će biti mlađa od njega.

U Ženskom horoskopu je obrnuto, u tom slučaju partner je stariji.

Merkur u 7.kući daje mlađe partnere i u muškom i u ženskom horoskopu.

U muškom horoskopu ako se Sunce nalazi u jednoj od ovih kuća: 1, 2, 3, 7, 8, ili 9.kući, a Mesec opada u istim. Zatim ako mu je Mesec jači od Venere ili ako mu se Mesec nalazi u Ovnu, Jarcu ili Lavu, bračni drug će biti stariji od njega.

U ženskom horoskopu je obrnuto.

Ako se Sunce nalazi u 1, 2, 3, 7, 8, ili u 9.kući partner će biti mlađi. Takođe, ako je u ženskom horoskopu Sunce jače od Marsa.

Saturn u 7.kući daje starijeg partnera.

Sunce: u ovoj kući je dobar znak, posebno ako je dobro aspektovano. Vaš partner će biti dostojanstven, častan, dobar i darežljiv. Imaće lep stas i lepo ponašanje. To će biti ugledna osoba koja će i vama podići ugled svojim imenom. Ako je Sunce loše aspektovan-partner će biti težak i tvrdoglav.

Mesec: ovde može da znači romantiku, ali i nestalnost.Partner voli promene i putovanja. Može biti i popularan. U muškom horoskopu često znači brak sa razvedenom ženom ili udovicom. Ako Mesec prima loše aspekte od loših planeta, znači neverstvo, smrt partnera i nesrećan brak.

Merkur: daje inteligentnog partnera, mlađeg i uglavnom nije iz istog mesta rođenja. nekada može značiti brak više razumom nego srcem. Loše aspektovan-daje svadljivu osobu, mnogo rasprava u braku i poljuljano poveremnje, koje se više ne može popraviti.

Venera: u ovoj kući daje lepog partnera, posebno u muškom horoskopu. Partner je dobar, umiljat, simpatičan i vrlo privlačan suprotnom polu. Voli umetnost ili se njom bavi. Brak iz ljubavi, srećan je i mnogi mu zavide. Partner takođe doprinese poboljšanju materijalnih uslova. U lošim aspektima-znači da će partner biti rasipnik, neveran i da će doći do razvoda.

Mars: je ovde posebno loš u muškom horoskopu. Znači svađe pa i tuče u braku. Inače, može značiti smrt partnera. Brak se obično sklapa naglo iz strasti i ne vidi se na vreme disharmoničnost karaktera. Ako je Mars u vodenom znaku, partner će biti alkoholičar. Ako ima još i loše aspekte razvod je neminovan.

Jupiter: ako ga imate u ovoj kući, zaista ste se rodili pod sretnom zvezdom. Sreća, renome, bogastvo. Partner je uspešan, zrelih godina, korpulentnije građe i pošten. U lošim aspektima donosi zakonske, verske ili druge smetnje oko sklapanja braka, ili je partner već bio u braku. Inače, partner je optimista, religiozan ili filozof. Samo ako je jako loše aspektovan dolazi do razvoda. Najopasniji su loši aspekti od Saturna, ili prostim rečima, bilo koji aspekat da Jupiter pravi aspekat sa Saturnom, razvod ne gine.

Saturn: u ovoj kući pre svega daje starijeg partnera i u muškom i u ženskom horoskopu. Partner je veran, ozbiljan, poslovan, ali je vrlo hladan i više posvećen poslu i javnom životu. Ako je Saturn loše postavljen doneće bolesnog partnera, teške naravi, ćutljiv, ružan, dolazi do raznih nesrećnih okolnosti i na kraju i do razvoda.

Uran :donosi nepredvidljivog partnera, a brak je iznenada i neočekivan za sve pa tako i za samu osobu koja ima Urana u 7.kući. Partenr će biti pervezna osoba i u braku ulazi vanbračno. Brak se ne može zadržati.

Neptun: Ovakva osoba traži romantičnog partnera, koji je nežan i osećajan. Osoba je često veliki glumac pred partnerom i osoba sa Neptunom u 7. kući je vrlo razmažena, pekmezava, svadljiva, izigrava da je najlepša i najpametnija. Živi u nekim svojim oblacima. Partenr ove osobe će biti korpulentan i neobičnog pogleda. Loši aspekti Neptuna daju užasno velika razočarenja, depresije, obmane, laži, skandale i nenormalne veze. Sama opet osoba pati od živaca.

Pluton:
Partner je brutalan, grub i ljubomoran. Jako je strastven i lako biva sadista ili pervezan na neki drugi način. Korpulentan ili je debeo. Brak je strahovito loš i nesrećan a kraj braka je težak.

Po Klaudiju Ptolomeju, u zenskom horoskopu u slucaju supruga posmatra se Sunce. Ako se sunce nadje u istocnim kvadrantima, zena se udaje mlada ili za muskarca mladjeg od sebe.
Ako Sunce nije u duplom znaku ili aplicira prema istocnim planetama, udaje se jednom, ali ako je u duplim znacima ili u aspektu sa nekoliko planeta na istoku, udace se vise puta.
Ako je Saturn, slicno u aspektu sa Suncem, zena se udaje za stalozenog, korisnog, marljivog muza.
Ako je Jupiter u aspektu sa Suncem, za dostojanstvenog i velikodusnog.
Ako je sa Marsom u aspektu, udaje se za muskarca od akcije, kojem nedostaju osecanja i koji je samovoljan.
Ako je Venera u aspektu sa Suncem udje se za urednog i lepog muskarca.
Ako je Merkur u aspektu, udaje se za dobre i prakticne domacine.
S tim u vezi, pod istocnim kvadrantima u slucaju Sunca misli se na znakove koji prethode izlazecem znaku Zodijaka i one koje prethode znaku koji izlazi, u odnosu na Mesec, znakovi koji idu od mladog i punog Meseca ka cetvrtinama, a pod zapadnim kvadrantima znakove suprotne ovima.

U muskom horoskopu posmatra se Mesec na isti nacin. Ako su planete prema kojima Mesec aplicira dobrocudne, muskarci dobijaju dobru zenu, ali ako su to zlocudne planete, bice suprotno.
Ako Mesec aplicira Saturnu, cini zene marljivim i strogim.
Ako aplicira Jupiteru, cini ih dosojanstvenim i dobrim upravljacicama.
Ako aplicira Marsu, ona je hrabra i nezauzdana.
Ako Mesec aplicira Veneri, ona je vesela, lepa i sarmantna.
Mesec koji aplicira Merkuru opisuje je kao inteligentnu i govorljivu.
Venera sa jupiterom, Saturnom ili Merkurom ih cini dobrim domacicama i punim osecanja prema svojim muzevima i deci, ali sa Marsom lako pobesne, nestabilne su i bezosecajne.

Kada se u Uporednim horoskopima nađu dobre planete u dobrim aspektima - one obično privuku osobe i veza počinje zahvaljujući njima, ali da bi se neka veza i održala da bi došlo do braka veoma su važni aspekti između tzv teških planeta (Jupitera, Saturna, Urana). Ti aspekti moraju biti dobri.

Ako ne želite nekoga da povredite ili da budete povređeni - (odnosno da ulazite u vezu koja je unapred osuđena na propast) dobro zapamtite sledeće aspekte koje nikako ne bi smeli da imate u uporednim horoskopima sa voljenom osobom.

Najgori aspekti su:

Mesec konjukcija, kvadrat, opozicija Mars = razne povrede, emotivne pa i fizičke.

Mesec kvadrat saturn = ljubav čisto iz interesa, gde na kraju se ugasi.

Merkur kvadrat Neptun = prevare, laž.

Venera konjukcija, kvadrat, opozicija Saturn = ljubav će se ohladiti.

Venera kvadrat, opozicija Uran = katastrofalna veza.

Venera kvadrat, opozicija Neptun = još groznija.

Mars konjikcija ili Mars kvadrat, opozicija Mars = ako ovo imate očekujte onda mržnju, svađe, tuču, ljubomoru i povrede.

Mars konjukcija, kvadrat, opozicija Saturn = ovo je aspekat mržnje koji će se kad -tad ispoljiti.

Mars kvadrat, opozicija Uran, Neptun.

Pre svega pogledajte da li neka loša planeta iz partnerovog horoskopa stoji u lošem aspektu sa vašom Venerom ili Mesecom. Ako postoji vi ćete biti sigurno povređeni. Ipak, samo jake ličnosti mogu da izbegnu loše aspekte. Nekima je ljudima jednostavno suđeno da imaju loš brak i oni će nesvesno uvek birati upravo one osobe koje im ne odgovaraju i sa kojima će se ta loša sudbina i ispuniti. Svakako, oni toga nisu svesni, naročito ne u početku.

Određuje se i slaganje Sunčanih znakova.

Ovan se ne slaže sa Rakom i Jarcem
Bik se ne slaže sa Lavom i Vodolijom.
Blizanci se ne slažu sa Devicom i Ribama
Rak se ne slaže sa Ovnom i Vagom.
Lav se ne slaže sa Bikom i Škorpijom
Devica se ne slaže sa Blizancima i Strelcem
Vaga se ne slaže sa Rakom i Jarcem
Škorpija se ne slaže sa Lavom, Škorpiom i sa Vodolijom.
Strelac se ne slaže sa Devicom i Ribama.
Jarac se ne slaže sa Ovnom i Vagom
Vodolija se ne slaže sa Bikom i Škorpijom
Ribe se ne slažu sa Blizancima i Strelcem

Ako je vladar 7 kuće u lošim aspektima, imaćete bezbroj veza, ali brak teško, sem ako ne evoluira u duhovnom smislu. Ne tražite ideal, tražite Čoveka sa kojim ćete moći da proživite ceo život.

Uvek je važna planeta u kući nego znak u kome se Descendent nalazi. Takođe, uvek pogledajte aspekte vladara 7.kuće. Uverićete se - to nikada ne vara.

Stelijum u ovoj kući daje javnog partnera.

OVAN: Prenagljeni brak, impulsivan partner, sa lošim aspektom vladarem 7.kuće sledi obavezno razvod. Osoba voli uvek da joj partner bude jak ali kada dobije takvog partnera tada nastaju problemi, jel to što je tražila počinje da joj smeta. Sa vrhom Ovna osoba se mlada udaje ili ženi, ali ako je vladar u lošem aspektu lako dolazi da se nikada ne uda ili ne oženi. Partner je vrlo ljubomoran, brzoplet i retko kada će bit u kuću a njegova vernost je misaona imenica. Zaljubi se jako brzo a isto tako i odljubi. Kao supružnik je strahovito težak i tvrdoglav, sklon besu i jakim svađama. U braku ova osoba doživljava vrlo veliko nezadovoljstvo a brak je sklopio-la brzo i naglo usled čega je brzo usledilo razočarenje.Da bi videli pravu sliku vašeg braka i partnera, obavezno pogledajte kakve aspekte pravi Mars i Venera.

BIK: Partner je miran, poslovan a brak je iz velike ljubavi. Do razvoda jako teško dolazi. Osoba uvek traži nežnog partnera, senzualnog kao i da bude okružena lepim stvarima. No, partner je često izuzetno tvrdoglav a kritiku jako teško podnosi, tera neku svoju pravdu. Ovde obavezno povežite znak Vagu i planetu Veneru.

BLIZANCI: Ovde je često veliki problem. Sama osoba sa Blizancima u 7.kući traži vrlo inteligentnog partnera, često je razlika u godinama, ili je znatno mlađi od ove osobe ili je znatno stariji. Razlika u godinama ne znači po 10 pa i više. Sa Blizancima u 7.kući osoba ima ogromnih problema da vezu pretvori u brak, veza se bazira više kroz odlazak kući kod partnerstva a ne i pokazivanje pred drugima. Kao seksualni partner je vrlo nežan ali je sklon bigamiji, pervezijama. Partner nikada ne pokaže svoja osećanja a često je partner materijalistički naklonjen. Partneru je jako važno odnosi sa javnošću. Zbog uticaja Merkura osoba lako stiče bogastvo kroz preprodaju ili kroz manipulaciju. Ako se slučajno Merkur nađe u Škorpiji i smešten je u 6.8 ili 12 kući, ovoj osobi je nabačeno da nema sreće u ljubavi. Merkur je brza planeta i to se sa lakoćom može odkloniti. No, kod određivanje vašeg idealnog partnera, pogledajte kako je položen Jupiter u horoskopu i položaj Merkura. Ako je položen loš i sa lošim aspektima ne gine vam onda dva braka. Prvi brak lako dolazi vanbračno jel Blizanci teže slobodom.

RAK: Partner teži porodičnom i mirnom životu. Sam partner će u životu imati mnogo promena i puno putovanja. Zbog uticaja Meseca dovodi do razvoda pa do pomirenja sa istom osobom, pa opet brak sa istom. Prva polovina života za partnera je kroz dosta promenljivosti dok druga polovina života predstoji mu mnogo težine. Ako su loši aspekti - partner sklon piću. Sam partner je pasivan, promenljiv, nestabilan ali vrlo nežan čovek - žena. Život partnerov nije lak kroz dosta odricanja i razočarenje.Da bi videli idealnog vašeg partnera, obavezno povežite znak Jarca, Saturna, Mesec i pogledajte aspekte.

LAV: Brak obično ranije, ljubav i položaj. U lošim aspektima gubitak partnera. sam partner je često arogantan gde pati od kompleksa viših vrednosti. Suviše se hvališe i sebe ističe u prvi plan. Na kompromis ne pristaje, sve mora biti po njegovom. Traži uvek da mu se obraća pažnja. Uspešan je ali vrlo tvrdoglav. da bi videli još bolje vašeg partnera povežite Sunce i pogledajte kakve aspekte ono pravi sa Uranom.

DEVICA: Prvi brak je katastrofalan dok je drugi mnogo bolji. Preterano je ozbiljan, đžangrizav, kritički nastrojen i nikada zadovoljan. Vrlo je neotesan a sebe toliko uzdiže da biva pravi narcis. Ova osoba koja ima 7.kuću u Devici od partnera traži samo sigurnost ali je ne dobija, partner je isuviše egoistički nastrojen i suviše hladan. Da bi videli kakav vama partner odgovara, morate uzeti u obzir Merkura i Neptuna.

Pored gledanje 7.kuće, obavezno pogledajte i 5.kuću, je ova kuća će pokazati kakvi će vam odnosi biti u ljubavi i u braku. Ovo polje morate dobro pogledati, kao i aspekte. Planete u 5.kući daće vam poblližnjije informacije.

SUNCE: U priirodnom horoskopu u ovom polju Sunce zrači i to je njegova prirodna kuća. Ono što trebate da zapamtite da je Sunce dosta malefiksna planeta, ona je užarena i svaku planu koja se nađe u blizini nje - sprži. Ma bilo koja planeta da se nađe pored Sunca neće moći da ispolji svoju lepotu niti da, da harmoniju. Sam partner je dosta težak i ova osoba koja ima Sunce u 5.polju njen prvi brak je čist promašaj. Potiču iz različite sredine i kulture. Ova osoba je u boljim uslovima živela nego partner a u životu je daleko uspešnija nego partner, Sam ljubavni život ove osobe nije u harmoniji Fizički izgled ove osobe je lepota i sportskog iszgleda sa razlikom na partnera. Sama osoba je često dezorjentisana jel ne može otvoreno da pokaže ljubav, ova osoba prema partneru je često hladna i često je ne zanima toliko seksualni život. Ima u sebi dosta težine a partnere dobija malo čudake. Suprotno od 5.kuće nalazi se 11.kuće što poprima jedne takve kuće planeta, totalno suprotnog znaka.. Dobija iz tog braka dete koje više liči na oca, a ovaj položaj češće daje mušku decu. Ako se Sunce nalazi u Raku, Škorpiji ili Ribama, donosi prvo dete ženskog pola. Žensko dete je vezano za oca. Samo dete je jako osetljivo i vrlo tvrdoglavo, poprimilo je osobine od svoga oca. Ukoliko se vrh 5.kuće nalazi u ženskom znaku, tada je poprimilo narav od majke. Ukoliko je Sunce loše aspektovan donosi abortuse i težak porođaj. U Nekim slučajevima dovodi do nemanje deteta. Sunce u 5.polju daje sve osobine jednog Lava, i zato jedna takva osoba koja ga poseduje u svojoj natalnoj karti, primetićete da se ponaša dosta snobovski prema partneru. Neograničeno je angažovan za stvari i ljude koji pružaju zadovoljstvo. Suprotno, izbegava sve što je u vezi sa pukom borbom za održavanje ekgzistencije. U životu brzo odustane i poklekne, često ide linijom manjeg otpora. Smisao za šalu je vrlo specifičan, voli da podbode a kada mu se uzvrati istom merom, duri se kao malo dete ali ga i brzo prođe. Smisao za humor mora kod sebe izgraditi. Prema svojoj deci se ne ophodi majčinski već tipično očevski bez obzira da li se radi o ženi ili o muškarcu. Ovakva osoba često je nezrela i manjka joj samodisciplina, istrajnost, a ciljeve koje je dala, često bivaju nerealizovani. Ponaša se detinjssto poput uobražene i uvređene piramadone. Zbog uticaja 11. kuće, sama osoba često samu sebe ne može da pohvata, ona se gubi pa opet se povrati i tako u krugu. Često žali što se uopšte udala ili oženio. Razmišlja o rastavi ali nikako da to realizuje, jel nema kod sebe samopouzdanje niti odlučnost. Kako je suprotni znak priirodnog horoskopa Vodolija (neobičnost), prema svom partneru se ponaša dosta otresito i dosta nekonvecionalno. lav i Sunce žude za tradiciju ali suprotni znak ga izbaciva iz koloseka i osoba se ponaša vrlo nekonvencionalno u braku. Bračni život ove osobe je često konfuzan, zbog toga što sama ne prihvati svoju voljenu osobu onakvu kakvu ona jeste. Bračni drug je često veliki tradicionbalista, ležaran i sve mu je dobro, gde nema afiminiteta prema nekoj egzistenciji a ova osoba se opet bori grčeviti za egzistenciju i ne zadovoljava se malim stvarima. Totalno su suprotnog mišljenja i stava i obome to smeta. Jedno drugog guše, sputavaju, ne razumu. Jedno drugog vređaju i svako hoće da dominira nad drugim, da nadjačaju i da ponos sruše jedno drugom. U Ljubavi se prkosi, tera se šega, maltretira se a bračni drug često mora sve da radi dok ova osoba pronalazi samo greške i falinke bračnom drugu.

MESEC: Ovde se Mesec baš ne oseća sjajno, pošto je ušao u kući Sunca. Sa Mesecom u 5.polju sama osoba je toliko razmažena i toliko emocionalno nestabilna da dolazi do dosta velike nesigurnosti u bračnom polju. Ova osoba prosto zna toliko izritirati partnera sa svojim detinjastim ponašanjem da ovaj poludi.Ko ima Mesec u petoj kući, zasigurno je veoma romantična osoba. Kod njega je izražena potreba za davanjem i primanjem ljubavi i nežnosti, uz neophodnu duševnu i telesnu bliskost. To je erotski privlaćna osoba, koja lako zadobije simpatije i poverenje drugih ljudi. Mada ova osoba je tokom celog svog života malo dete. Ovakav čovek ima veoma jake emocije, bilo da izražava ljubav prema drugima, bilo da je reč o deci. Ova osoba je vrlo plodna i sigurno neće imati smao jedno dete u životu. Mesec u 5.polju ukazuje da će se osobi često ponavljati situacije sa bračnim drugom iz detinjstva, naročito oko nesuglasica koje su bile sa majkom. Majka je na ovu osobu izuzetno uticala i ostavila debeli pečat u njenom životu koja se nije osobodila. Ukoliko je Mesec neharmoničan donosiu probleme u trudnoći i pri porođaju.Mesec u petom i sedmom polju, kod muškarca znači mnogo tajnih veza, dok kod žena predstavlja nesiguran bračni život.

Kada se tumaci brak u horoskopu pored 7. kuce treba posmatrati takodje i 5. kucu koja je determinisana na decu i ljubavne stvari kao i 11. kucu koja stoji nasuprot pete kuce.
Medjutim i ostale kuce mogu da budu neke smernice i faktori u tumacenju price o braku.
1. kuca sa ovog stanovista nema neki veliki znacaj s obzirom da opisuje samu licnost ciji se horoskop tumaci.
2. kuca je osma kuca od sedme kuce pa opisuje nasledstvo bracnog partnera, ali opisuje i pratnerovu smrt.
3. kuca je deveta od sedme i ukazuje na partnerova duga putovanja, inostranstvo, ali i religiozne razlike ukoliko ih ima.
4. kuca jeste deseta kuca od sedme kuce i opisuje profesiju i karijeru bracnog partnera, kao i njegove ambicije. Takodje opiuje jednog roditelja bracnog partnera.
5. kuca je jedanaesta kuca od sedme kuce a za ovu kucu kazu da opisuje starog svata i deverusu na vencanju. Takodje su u ovoj kuci smesteni partnerovi prijatelji, kao i njegove zelje i namere.
6. kuca jeste dvanaesta kuca od sedme kuce i ona opisuje sve partnerove tajne neprijatelje kao i njegove tajne u opste. Zatim njegove nevolje i bolesti. Ova kuca ukazuje i na teskoce u braku.
7. kuca je direktno povezana sa brakom.
8. kuca je druga kuca od sedme kuce i opisuje partnerovu pokretnu imovinu, njegov novac i njegove finansijske mogucnosti. U slucaju razvoda prvog braka, ovde se posmatra i alimentacija i one stvari koje se dobiju nakon razvoda.
9. kuca je treca kuca od sedme kuce i ona opisuje rodjake, sestru ili brata od bracnog partnera. Njegova kraca putovanja, intelekt, nacin razmisljanja, automobil.
10. kuca jeste cetvrta od sedme kuce i ona opisuje poreklo bracnog partnera, njegovo mesto rojenja, njegovu kucu, okolinu gde zivi, njegovu porodicu i roditelje, njegove pretke.
11. kuca je peta kuca od sedme kuce i ona opisuje ljubav u braku. Moze takodje da opise i partnerovu decu ako ih ima iz prethodnog braka, njegove ljubavne afere i ljubavne veze, ali i uticaj prijatelja na brak.
12. kuca jeste sesta kuca od sedme kuce i opisuje partnerove bolesti, kucne ljubimce, stil oblacenja. Kako je ovo maleficna kuca ona opisuje i prilike koje mogu uzdrmati brak, kao i bracne teskoce.

U muškom horoskopu ako se Sunce nalazi u jednoj od ovih kuca: 1, 2, 3, 7, 8, ili 9.kuci, a Mesec opada u istim. Zatim ako mu je Mesec jaci od Venere ili ako mu se Mesec nalazi u Ovnu, Jarcu ili Lavu, bracni drug ce biti stariji od njega. Ako se Sunce nalazi u jednoj od ovih kuca: 4, 5, 6, 10, 11 ili 12.toj kuci, a Mesec raste u jednoj od istih kuca njegova partnerka ce biti mlada od njega.

U ženskom horoskopu je obrnuto. Ako se Sunce nalazi u 1, 2, 3, 7, 8, ili u 9.kuci partner ce biti mladi. Takode, ako je u ženskom horoskopu Sunce jace od Marsa. Ako se Sunce nalazi u jednoj od ovih kuca: 4, 5, 6, 10, 11 ili 12.toj kuci, a Mesec raste u jednoj od istih kuca bračni drug ce biti stariji od nje..

PLANETE U SEDMOJ KUĆI

Sunce: u ovoj kuci je dobar znak, posebno ako je dobro aspektovano. Vaš partner ce biti dostojanstven, castan, dobar i darežljiv. Imace lep stas i lepo ponašanje. To ce biti ugledna osoba koja ce i vama podici ugled svojim imenom. Ako je Sunce loše aspektovan-partner ce biti težak i tvrdoglav. Sunce u dobrim aspektima donosi srecu u braku.Kada se Sunce i Mesec nadu u medusobnom dobrom aspektu, tada donose srecu. A ako su u losem aspektu, tada donose tugu kroz brak.

Mesec: ovde može da znaci romantiku, ali i nestalnost. Partner voli promene i putovanja. Može biti i popularan. U muškom horoskopu cesto znaci brak sa razvedenom ženom ili udovicom. Ako Mesec prima loše aspekte od loših planeta, znaci neverstvo, smrt partnera i nesrecan brak. Mesec u aspektu sa Saturn ukazuje na loše uslove sklapanje i uspeha braka. Mesec u Jarcu, Blizancima, Lavu, Devici ili Ovnu, u kadentnim kucama i aflikovani od Saturna donose neuspesart brak. Mesec u Skorpiji u lošem aspektu sa Saturnom ili u znaku kojim vlada Saturn, u konjukciji sa Suncem i aflikovan od Saturna, sve su to pokazatelji nesklapanje braka Mesec na zapadnoj strani horoskopa, u konjukciji, kvadratu ili opoziciji sa Suncem ili Saturnom ukazuje na neuspeh bracnih odnosa. Mesec u opoziciji sa Jupiterom ili Venerom ukazuje na probleme u braku, ili na zalost kroz gubitak partnera. Mesec u dobrim aspektima donosi srecu u braku.

Merkur: daje inteligentnog partnera, mladeg i uglavnom nije iz istog mesta rodenja. nekada može znaciti brak više razumom nego srcem. Loše aspektovan-daje svadljivu osobu, mnogo rasprava u braku i poljuljano poveremnje, koje se više ne može popraviti. Merkur u 7.kuci daje mlade partnere i u muškom i u ženskom horoskopu. Merkur u dobrim aspektima donosi srecu u braku.

Venera: u ovoj kuci daje lepog partnera, posebno u muškom horoskopu. Partner je dobar, umiljat, simpatican i vrlo privlacan suprotnom polu. Voli umetnost ili se njom bavi. Brak iz ljubavi, srecan je i mnogi mu zavide. Partner takode doprinese poboljšanju materijalnih uslova. U lošim aspektima-znaci da ce partner biti rasipnik, neveran i da ce doci do razvoda.Venera u aflikaciji sa Uranom ili Saturnom, ukazuje na porodicne probleme. Ali ako je Venera u dobrom aspektu sa pomenutim planetama, moze doneti iskrenu privrzenost i odanost u braku.

Mars: je ovde posebno loš u muškom horoskopu. Znaci svade pa i tuce u braku. Inace, može znaciti smrt partnera. Brak se obicno sklapa naglo iz strasti i ne vidi se na vreme disharmonicnost karaktera. Ako je Mars u vodenom znaku, partner ce biti alkoholicar. Ako ima još i loše aspekte razvod je neminovan.

Jupiter: ako ga imate u ovoj kuci, zaista ste se rodili pod sretnom zvezdom. Sreca, renome, bogastvo. Partner je uspešan, zrelih godina, korpulentnije grade i pošten. U lošim aspektima donosi zakonske, verske ili druge smetnje oko sklapanja braka, ili je partner vec bio u braku. Inace, partner je optimista, religiozan ili filozof. Samo ako je jako loše aspektovan dolazi do razvoda. Najopasniji su loši aspekti od Saturna, ili prostim recima, bilo koji aspekat da Jupiter pravi aspekat sa Saturnom, razvod ne gine.

Saturn: u ovoj kuci pre svega daje starijeg partnera i u muškom i u ženskom horoskopu. Partner je veran, ozbiljan, poslovan, ali je vrlo hladan i više posvecen poslu i javnom životu. Ako je Saturn loše postavljen donece bolesnog partnera, teške naravi, cutljiv, ružan, dolazi do raznih nesrecnih okolnosti i na kraju i do razvoda.

Uran:donosi nepredvidljivog partnera, a brak je iznenada i neocekivan za sve pa tako i za samu osobu koja ima Urana u 7.kuci. Partenr ce biti pervezna osoba i u braku ulazi vanbracno. Brak se ne može zadržati. Uran u sedmom polju, loše aspektovan, donosi otudenje od partnera i razvod. Uran u aflikaciji sa Venerom u bilo kom po horoskopa ukazuje na probleme sa neudat; devojkama; ali kada je u aflikaciji sa Mesecom donosi probleme sa udatim zenama,

Neptun: Kada se Pluton ili Neptun nalaze u sedmom polju ukazuju da osoba ima idealisticki stav prema braku i da je skloria da idealizuje bracnog partnera, alt moze ukazati na neverstvo i izdaju od strane bracnog partnera i da je bracrti partner sklon prevarama i da zbog toga dolazi do razvoda Ovakva osoba traži romanticnog partnera, koji je nežan i osecajan. Osoba je cesto veliki glumac pred partnerom i osoba sa Neptunom u 7. kuci je vrlo razmažena, pekmezava, svadljiva, izigrava da je najlepša i najpametnija. Živi u nekim svojim oblacima. Partenr ove osobe ce biti korpulentan i neobicnog pogleda. Loši aspekti Neptuna daju užasno velika razocarenja, depresije, obmane, laži, skandale i nenormalne veze. Sama opet osoba pati od živaca.

Pluton: Partner je brutalan, grub i ljubomoran. Jako je strastven i lako biva sadista ili pervezan na neki drugi nacin. Korpulentan ili je debeo. Brak je strahovito loš i nesrecan a kraj braka je težak.

sTA miSliS o tomE  Smile ???
« Poslednja izmena: 18. Feb 2007, 12:46:36 od philomela »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
Ne piše obrnuto!  Pročitaj pažljivije i tekst koji sam ja napisala i tekst koji si kopirala!
(ubuduće malo uredi taj tekst, moglo je ići u 2-3 poruke, radi preglednosti). Smile

Ja i ti se ne razumemo izgleda uopšte. Smile Tekst koji sam napisala o vremenu ulaska u brak i dobu partnera sam pročitala u knjizi Aleksandra Imširagića, našeg čuvenog astrologa. Za ovog, čiji si tekst kopirala, nikad nisam čula...pa bi neko ko je upoznat sa njegovim radom trebao to da prokomentariše. On piše o svetlima posebno i za muški i za ženski horoskop. Zašto bi za muški bilo obrnuto tumačenje svetala od ženskog? Smile
Šta kaže Dupor? Smile

Dakle, u Imširagićevim knjigama nikada nisam naišla na podatak da Venera predstavlja prvu ženu - Venera u muškom horoskopu predstavlja devojku, Venera uopšte predstavlja prirodni signifikator ljubavi, može predstaviti ženu u muškom horoskopu ako se posmatra u ulozi vladara sedmog polja...ili ako se nalazi već u sedmom polju!. Mesec predstavlja ženu, i td. Da ne ponavljam više. Imate temu i o Veneri i o Mesecu, pa pročitajte šta sve može predstavljati.

I da, preporuka: kreni od čitanja npr. Duporovih, Imširagićevih knjiga, tu je i Liz Gri i tako tih poznatijih astrologa. Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 76
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Sep 2025, 15:50:34
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.09 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.