Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pohvala, sta mislite o pohvali? Kako reagujete na pohvalu? Da li se hvalite?  (Pročitano 34200 puta)
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
LG Frizider
Да ово Осмица што прича, по том неком принципу похвала служи као нешто што треба да постоји али уколико развије неутралан и равнодушан осећај код особе која је хваљена. Чему онда похвала ако испада да само онај који упути похвалу "сме" да се осећа боље ерго похвала постоји само да би била упућена али не и примљена пошто очигледно је врло мало вероватно да не утиче никако на его?

Иначе јако ретко упућујем похвале а искрено ми прија уколико су оне на реалним основама, значи да је неко препознао мој труд или мој став као исправан. И наравно није од свих људи похвала једнаког значаја........
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
Prvi tvoj ozbiljan post ovde posle dugog vremena  Smile Jel' da da je onaj Frodo gejsa  Smile

Citat
Иначе јако ретко упућујем похвале а искрено ми прија уколико су оне на реалним основама

A da li se hvalis? Retko hvalis druge, a da li hvalis sebe? Kako si imao prosek 10, preveo danas 10 baba preko ulice, imas zube i vuces lokomotive, kako nisi pusio 100 dana zaredom (  Smile ) i tako to?

Citat
врло мало вероватно да не утиче никако на его
Sto manje utice, to bolje  Smile Najbolje nikako. Vi's kako Oblacak zna da kuva  Smile Narocito sarme  Smile
« Poslednja izmena: 10. Feb 2010, 15:54:57 od ThePhilosopher »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
Za ovo prvo sa laskanjem se slazem, to moze i da se svrsta u onu tvoju prvu tacku, gde je pohvala ''isitnita'' ako ima neku osnovu ili ako je zasluzena ili kako vec.

Citat
A sto da ga ne ponese?
A sto bi ga ponelo? Ako je covek stvarno svestan da je nesto dobro uradio, nikakva potrda nije potrebna Smile Ako vec cujes pohvalu, znaci da je neko to i video Wink A ono sto sam hteo da povezem sa religijom je to da je bitno da Bog vidi, a sta ce reci ljudi - da je manje bitno. Danas te ljudi vole, sutra te pljuju... (ako te ovo ne interesuje, ignorisi recenicu).

Ljudima jednostavno pohvala prija, to je stvar percepcije. Eto, tebi je tesko da shvatis zasto bi ljude to ponelo, ali tako je. Stvarno sumnjam da je iko imun na pohvalu, al' ajde necu da generalizujem.

I sam si rekao - ako je covek svestan da je nesto dobro uradio. Ali postoji masa situacija u kojima nismo svesni i nismo u stanju da realno sagledamo situaciju - nama nesto sto radimo izgleda lose ili ocajno ali neko sa strane vidi da je to sto radimo dobro. Tu ta pohvala(konstruktivna npt) mnogo znaci jer eto, to ti je neka smernica, nesto sto nama izmeni percepciju i natera nas da sagledamo realno stvari.

A za ovo sa Bogom i sa ljudima...Ja ne zivim sa Bogom nego sa ljudima svaki dan na Zemlji, tako da ne mogu tek tako da otpisem njih i njihova misljenja i da ih okarakterisem kao manje vazna samo zato sto, sta? Ne vidim po kom osnovu nam ne treba toliko biti vazno sta ce ljudi reci?

I nisi mi objasnio ono za ''informativan karakter''.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Citat
Zdravo jeste uputiti od srca pohvalu nekome ukoliko je to zasluzio, slazem se. Iskreno, nikada nisam vapila za izrecenim "bravo" i "tapsanjima po ledjima"... sto bi rekao moj kolega "zabolese me ledja o silnog tapsanja, a ja od toga ne mogu da prehranim porodicu"... I ne... samopouzdanje mi nece biti poljuljano ukoliko navedeno izostane. Npr. skuHala sam rucak, oni koji su probali rekli su "bravo! rucak je savrsen."... nema potrebe za tim, znam da je savrsen jer sam ga probala  dovoljno je to sto nisu odgurnuli tanjir.

Inace... svoj stav vec napisah... nego se setih kolege  

Smile

Sta bih ja bez Oblacka  Smile

ne bi imao koga da analiziras Smile

salu na stranu... bila je neka konferencija za stampu, organizacija je bila ogromna/iscrpljujuca/prilicno radna/itd ... iz pozadine sam morala da vodim racuna da sve protekne besprekorno... naravno, sve je izgledalo besprekorno (drugacije ne bih ni dozvolila)... kazem izgledalo, ali sam ja uocila gomilu propusta, koji nisu toliko bitni, ali ja ne zelim ni takve  Smile elem... nakon par dana sam priupitala "glavnog": "...a, necete da pohvalite organizaciju, jel? da li ste zadovoljni?" (uz osmeh, naravno)... "glavni" se samo nasmejao i rekao: "nikada neces saznati! sto pitas kada znas da neces saznati?!"... iz kog razloga ispricah ovo... pa, recimo iz razloga sto postoje ljudi koji dobro obavljeni posao nece pohvaliti, nece pokazati ni truncicu zadovoljstva makar osmehom zbog dobro obavljenog posla... jer se podrazumeva da sve funkcionise besprekorno... ali ce zato kod pogreske dici jednu obrvu i uperiti ubilacki pogled ka svom cilju Smile
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
LG Frizider
Слабо ти пратиш форум видим ја................увек сам мртав озбиљан Smile

Пфф хвалим себе, ја то и не рачунам у појам хваљења. Ако напоменем пред некима који ми значе да сам урадио нешто вредно хвале значи ми да неко препозна то као позитивно, као што волим и подржим неког другог који исто тако мисли да је урадио важну ствар па похвалим и прокоментаришем зашто је то добро у смислу подршке. Ето ако си ти приметио негде да се хвалим бар овде на форуму ти донеси свој суд јер ја ако и кажем да се не хвалим опет испада да дајем похвалу себи како сам скроман. Мач са две оштрице као што је Џоби покушавао да ти објасни.

Citat
Najbolje nikako

Немогуће. Можеш ти да делујеш равнодушно, може чак и да изазове негативну реакцију ако долази од некога за кога сматраш да није релевантан па чак ни за похвале које ти упути, али да не утиче никако имало на его нема појма. Не говоримо ваљда само о исказаним емоцијама.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
Citat
Stvarno sumnjam da je iko imun na pohvalu

Vi's kako Oblacak kaze. Ona vec zna da je rucak savrsen  Smile Ljudi mogu da hvale, a i ne moraju  Smile

Citat
Tu ta pohvala(konstruktivna npt) mnogo znaci jer eto, to ti je neka smernica, nesto sto nama izmeni percepciju i natera nas da sagledamo realno stvari.
Moze i tako Wink

A to za informativan karakter ne znam ni ja sta sam mislio  Smile Salim se  Smile

Citat
3) Informativnog karaktera, da nije u sluzbi ega.

Dakle, imas neku temu u kuci (skupila se familija), recimo o ispitima. I imas dobre ocene.

[scenariJo 1] Imam dobre ocene, uglavnom su recimo desetke... //informativan karakter

[scenario 2] Imam fantasticne ocene. Evo bas neki dan sam dobila 10 iz "...", a ... stivo mi savrseno ide i tacno godi mojoj dusi... Ubola sam pravi fakultet i medju prvima sam diplomirala. A diplomski tek al sam olesila. Svi su zadovoljno pljeskali //bullshit karakter koji je u sluzbi ega. Preterivanje i pretervanje...

Topla prica familije je o politici, brate  Smile Gde su Voja i Sesko,  Smile

Citat
ne bi imao koga da analiziras
Pa i termintaor ima 3 dela  Smile strpi se  Smile  Smile

Ej, zurim. ajd kuckamo se posle  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
ThePhilosopher... ja napisah "...znam da je savrsen jer sam ga probala  dovoljno je to sto nisu odgurnuli tanjir." Smile logicno, zar ne? da je kojim slucajem preslan, ili zagoreo... ne bi se nasao na stolu Smile
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 

Vi's kako Oblacak kaze. Ona vec zna da je rucak savrsen  Smile Ljudi mogu da hvale, a i ne moraju  Smile

Pa sigurno joj nece biti svejedno kad joj neko pohvali rucak ili kad neko barem primeti koliko se potrudila za isti taj...Ajd' Oblacak, budi iskrena Smile

Ja ne mislim na ''imunitet'' u smislu da ce neko da place ako ne dobije pohvalu i da mu je to najbitnija stvar na svetu, ali mislim da skoro niko nece ostati imun na pohvalu jos pogotovo ako zna da je nesto dobro uradio.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Osma, veruj da mi nije bitno Smile verovatno me je "glavni", koga navedoh u jednom od postova, naucio da se podrazumeva odlicno obavljen posao, pa makar se radilo i o spremanju rucka.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
Eto, ti si jedna od retkih koja je imuna na to, svaka chast  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.