Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pohvala, sta mislite o pohvali? Kako reagujete na pohvalu? Da li se hvalite?  (Pročitano 34366 puta)
Poznata licnost

Prince of Persia - Warrior Within

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3258
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Samsung Galaxy S Advance
A sad ja... da palamudim malko...  Smile

Vidim ja da vas je masa kliknula na link iz potpisa, a tema i dalje mrtva  Smile Nema mudrih misli, bice  Smile

A mozda je problem u mudrim ljudima... think about that...  Smile a i pitanje je sta je kome mudro i sta takvim smatra... percepcija je kljucna stvar...  Smile

Pa pazi, meni je lepo da citam razne misli, mudrosti, itd... A jos mi je lepse ako naletim na nesto lepo i spontano od clanova burek foruma. Pa rekoh da bi bilo lepo da otvorim neku temu gde bi se to skupljalo. Ja sam zainteresovan da to citam  Smile

Zasto recimo to ne skupljas na svom kompu (hdd), nego bas otvaras temu na javnom forumu i jos stavljas link ka tome u svom potpisu (pozicija za isticanje)... meni, a vidim i ostalima, deluje kao da ukazujes cast tim mudrim mislima a samim tim i ljudima... i naravno (opet) ne tvrdim da tu ima neceg loseg, ali se moze shvatiti komplimentom i pohvalom na neki nacin...

Sto se tice pohvale, najopasnije je kad se covek sam hvali. I konstantno to radi... E to je djavolja rabota u pravom smilu reci (po mom misljenju).

Aha, polako te izvodimo na pravi put, znaci sada je problem konstantnost, oko koje se svi slazemo, ali vidim da vise ne predstavlja problem to kada se covek sam hvali... sto ce reci, vec smo utvdili pravila (one tvoje tacke) normale... sada se bavimo lazima i obmanama (bilo svoje ili tudje) (samo)hvale i u normalnim kolicinama...

Nemoj samo ti (kao i Dzobi) da tvrdis da se pohvala krije kao "osnov" svih tih stvari (komentara na slike, komentara na postove, ...). Postoje i drugi atrinuti koje mozemo dodeliti Wink

Voleo bih da cujem neke primere tih drugih atributa, posto mi je problem da sebi razgranicim pozitivan komentar (hvalu) od "tvoje" neke hvale... naravno, cak i negativni komentar se moze iskazati kao "nedostatak hvale" na neki nacin...

Sad ces verovatno da potegnes pricu o prostim strucnim komentarima tipa "da, slazem se" i pitanje kakve veze to ima sa hvalom, a onda cu ja da kazem kako samo produzavanje konverzacije i iznosenje misljenja oznacava temu diskusije na neki nacin vredom uopste necijeg misljenja, citanja, komentara... sto cu da definisem kao pohvalu na neki nacin... (naravno ovde se pominje u minornom intezitetu... ali ima je... logicki gledano)

A sto se tice komplimenata, tu sam obazriv posebno. Komplimenti mi zvuce kao laz. Zato ako kazem da mi se slika svidja - onda je to stvarno tako. A rekao sam u par navrata da su Bambijeve i tvoje slike super (po mom kriterijumu). Shvati to kao povratnu informaciju od mene  Smile (mozda ste nekom gabori  Smile )

Pohvalio si ih i to stoji, jedino sto si obrazlozio da si to uradio iskreno, a to je za tebe jos jedan + ukoliko naravno ne koristis pohvalu u vidu obmane....

A sto se tice sujete, bitno je kako se "ona" postavlja u svemu tome. Moze da "poleti" ili da ostane indiferentna. Tu lezi vrlina, ma hvalio te svako na ovom svetu Wink

Naravno, treba ostati prizeman, ali ne i biti ravnodusan prema svojim kvalitetima ako se vec kao takvi (provereno dobri od strane iskrenih pohvala vise persona, prim. prev.) mogu dobro iskoristiti...

Edit: Pretece me osma... ali sam sad tek video njen post, nisam prepisivao nista casna rec...  Smile
« Poslednja izmena: 09. Feb 2010, 22:32:56 od Dzobi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
Opet "Dzobijev sindrom pohvale"... O tome smo vec pricali, o tome sam vec pisao... Nasiroko i nadugacko. Necu da se ponavljam i da opet objasnjavam... Vi's da Bambina ono "filolozofiranje" nece da cita  Smile

Citat
iskrenom pohvalom

Vidis kako se sve svede an onih 5 tacaka  Smile

Eh vid' sad ovo
Citat
Znaci ti se sam ne drzis onoga sto ''propovedas''.
Jos ispadoh i propovednik  Smile

drzim se tacno onoga sto pricam, inace ne bih otvarao ovu temu...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3258
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Samsung Galaxy S Advance
E ima Bambina poentu, ja vise ni sam ne znam sta ganjamo ovde...

Sta zapravo hoces da ti dokazemo?  Smile

Da se ti u stvari ne hvalis, ili ne priznajes termin "pohvala" za sve ono sto se moze svesti na onih par tacaka?

Jer onda imam lose vesti druze, hvalis se i hvalis druge...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
I sta, to je to, rekao si sta si imao i sada kao...penis svima?  Smile

drzim se tacno onoga sto pricam, inace ne bih otvarao ovu temu...  Smile

Ok, sledeci put kada budes pohvalio nekoga ili nesto na bilo koji nacin ja cu da te citiram i da ti skrenem paznju na to...I da te pitam''Je li bre, sta je ovo, zar je Hriscanski gaziti svoje principe''?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
Dzobi, ovde zavrsavam raspravu sa tobom  Smile Ozbiljno. Mnogo si naporan sagovornik...

Citat
A mozda je problem u mudrim ljudima... think about that...   a i pitanje je sta je kome mudro i sta takvim smatra... percepcija je kljucna stvar...  

Dakle, percepcija jeste kljucna stvar. Ja nisam stavio kriterijum "ono sto je Philosopheru mudro" vec moze svako da citira postove koje su mu ostavile neki pecat u dusi. Ja cu i to da citam.

Citat
Zasto recimo to ne skupljas na svom kompu (hdd), nego bas otvaras temu na javnom forumu i jos stavljas link ka tome u svom potpisu (pozicija za isticanje)...

Pretpostavljam da postoji neko na forumu ko isto voli da cita neke misli kao i ja. Nije to zbog mene!!! Ja mogu da da to sve citam sa HD-a, vec zbog drugih!!!! Recimo vigilant skuplja misli na kompu i resio je da ih podeli sa nama na filozofiji. I ja to cenim i volim da citam. Pretpostavio sam da ce to biti za opste dobro foruma a ne da me ljudi prozivaju da nekog hvalim...

Citat
ali vidim da vise ne predstavlja problem to kada se covek sam hvali.
Ja ne vidim gde si ti to procitao. Ja sam rekao da je to najopasnije !!!

Citat
vec smo utvdili pravila (one tvoje tacke) normale
Nismo nista utvrdili. Ta pravila treba shvatiti neformlano, ako sto sam objasnio.

Citat
Naravno, treba ostati prizeman, ali ne i biti ravnodusan prema svojim kvalitetima ako se vec kao takvi (provereno dobri od strane iskrenih pohvala vise persona, prim. prev.) mogu dobro iskoristiti...

Opet se vartismo na one tacke...

Toliko.

Citat
I sta, to je to, rekao si sta si imao i sada kao...penis svima? 
Ne, nego se ne radi o meni ... Tema nije o mani. Damn...

EOF  Smile

Ukljucujem se kad dodju dobri komentari o hvali, a ne filozofiranje o meni  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
Ti ne znas normalno da ''razgovaras'', definitivno...

I da...Hvala sto mi iskulirao ceo post na predjasnjoj strani nego si se uhvatio za jednu potpuno nebitnu recenicu, to je je bas fino od tebe prema sagovorniku nema sta  Smile
« Poslednja izmena: 09. Feb 2010, 22:55:10 od osma_putnica »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3258
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Samsung Galaxy S Advance
Ok, kad si me tako fino "pohvalio"  Smile, zavrsicu samo jos ovim postom....

Citat
Pretpostavio sam da ce to biti za opste dobro foruma a ne da me ljudi prozivaju da nekog hvalim...

Zasto se tema svodi na tebe pitas se? Zato sto za sada, jedino ti imas taj problem sa percepcijom hvale... i mi ostali zelimo da ti ukazemo da gresis... naravno, tvoje je da li ces nase argumente da shvatis opravdanim ili ne...

Pre svega, rekao si da te ljudi "prozivaju" kada nekoga hvalis... Zasto tu hvalu recimo smatras prozivkom? Smatras je shlihtanjem? Da ljudi govore da se shlihtas drugima? To je problem? E pa, koliko sam ja upucen (i koliko sam sam mislio) to nije tacno... dobio si jednostavno pohvale (prave pravcijate i pre svega iskrene pohvale) za trud i ideju sto mudre misli koje ljudima mogu da pomognu u zivotu ne drzis za sebe nego ih delis sa svima...

Decko, ti si pohvaljen time sto si pohvalio... bez obzira sto ti to ne nazivas tako... Pozovi ljude cije si citate uzeo i okacio na tu temu i vidi da li im ne bi bilo drago sto su se bas oni nasli odabranim za tako veliku svrhu "pomudravanja" (ovaj izraz ne sadrzi ironiju, ali mu ne nalazim nijedan toliko blizak normalan izraz) ostalih forumasa...

Citat
a ne vidim gde si ti to procitao. Ja sam rekao da je to najopasnije !!!

Nesto sto je opasno, ja smatram problemom, bilo po sebe ili po druge...

Tako da, s obzirom da sam zavrsio mojom "propovedi" o hvali, sa sve pozitivnim i negativnim osobinama jos u prvom postu na ovoj temi (sto ne znaci da su ostali za "bacanje" vec samo razlozeni prvi u detalje), hteo sam da kompletiram svoju odjavu sa ove teme i analizom nekih tvojih, po meni, neopravdanih shvatanja...

Jedan savet (prijateljski naravno): dokle god ti budes nastojao da smatras svoje shvatanje prvovazecim, kvalitetnih odgovora na ovu temu ovde neces dobiti...

Iako ne zelis da usmeravas tu temu u tom pravcu, kljucno je opisati tvoja shvatanja po tebi (jer koliko pamtim, svi smo pricali o nasim shvatanjima, samo si ti potencirao na uopstenosti nekog subjektivnog pojma (da, opet paradox, ali jbg, mora tako...)

Glavna pitanja su:
Zasto ti ne volis da hvalis? Moja pretpostavka: osecas se kao da se slihtas (radnja - pocetno stanje) pa te je strah prozivke drugih...
Zasto ti ne volis da budes hvaljen? Moja pretpostavka: osecas se prishihtano (radnja - zavrsno stanje), potom licemerno, zatim nadmeno, jednom recju - prepotentno....

Kako ja to objektivno vidim, kao posmatrac i tvoj sagovornik preko foruma (bez ikakvih formiranih misljenja osim citanja tvojih postova) - ti se hvalis i bivas hvaljen... kao i svako od nas...

I to treba da bude tako... sve dok god drzis taj nivo "udarila mu slava u glavu" na razumnom nivou... a ne da se njega sam plasis niti da otpisujes druge koji se njega uopste ne boje...

Dobro je dok imas cime da se hvalis... jer u suprotnom dzaba ti i hvale i pohvale drugih... osim naravno ako ti ne posluze kao pokretac (motivacioni) za stvaranje sopstvene hvale (odnosno cilja sa kojim ces da se pohvalis)

Kao sto bi rekao Dino Merlin:
"Dobro je kad u životu
za nesto se boriš
rukama stvoriš"

I ne vidim sta ima lose u tome da to priznas i sebi i drugima...

Hvala sto si imao strpljenja u citanju mojih dugih postova...  Smile
Pozdrav  Smile

« Poslednja izmena: 09. Feb 2010, 23:18:35 od Dzobi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
LG Frizider
Ал се исхвали овај филозоф......
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 1800
Citat
Kao sto bi rekao Dino Merlin:
"Dobro je kad u životu
za nesto se boriš
rukama stvoriš"

poenta  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
HTC Wildfire S
Off obrisan.
Momci i mlada djevo...  Smile .... pravac birtija.  Smile
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.