Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
- Pre postavljanja pitanja, pročitajte "Najčešća pitanja korisnika" i ConQUIZtador Help!
- Prijave nedoličnog ponašanja igrača možete obavljati na način opisan ovde. Samo i jedino tako.
- Pregledajte forum, pročitajte top teme i tek nakon toga, ukoliko ne pronađete traženo - otvorite novu temu.
- Pročitajte pravilnik foruma, jer svaka kuća ima kućni red, a grubi prekršaji se ne tolerišu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 119 120 122 123 ... 146
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pogrešna pitanja se stalno javljaju  (Pročitano 259336 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 225
Zastava Amuru
OS
Windows XP
Browser
Chrome 19.0.1084.52
Oprostite,da li biste mogli razmotriti opet posebnost pitanja '' U kojoj zemlji se nalazi grad Bizerta?'' i ''Koji je najseverniji grad Afrike?''.Grad je od velikog značaja za istoriju srpskog naroda budući da se deo vojske koja se povlačila preko Albanije slao u taj grad.Obeležje je jednog kontinenta jer je najseverniji grad Afrike.Mislim,verovatno ćete vi meni sad da kažete da ne uporedjujem pitanja i šta već,ali mislim da ovome treba dati prednost u odnosu na Mechelen,Lukumbaši,Kadunu,Krajstcerc, Nukus, Bander Abas, Apeldorn, Vantaa, Bergen, Dramen,Vejle,Lajden,Narvik,Vitebsk,Uzgorod, Dambula,Rampalo...planina Liškovac...Hvala na razumevanju koje ćete iskazati kada budete prihvatili ova dva pitanja. Smile
IP sačuvana
social share
Hey you!Don't tell me there's no hope at all. Together we stand,divided we fall.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2959
Zastava Pancevo
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.64
mob
HTC Wildfire S
Bizerta - Tunis, već postoji (greška, ispravljena), a najseverniji... ok, neka bude u igri. Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol Žena
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Na pitanje "Sa koliko godina je Kralj Petar II krunisan za kralja", tačan odgovor, od strane igrice, je glasio "sa 11 godina".  To ne odgovara istorijskoj činjenici, s obzirom da je kralj Petar vanredno proglašen punoletnim 27.  marta 1941.  godine, u momentu kada je on imao 17 godina, kako bi postao kralj Jugoslavije.
Istina je, da je 1934.  godine, u momentu kada je Petar imao 11 godina, ubijen njegov otac, ali maloletni Petar nije proglašen kraljem, već je državom upravljalo Namesništvo, na čelu sa knezom Pavlom.
Dakle, Kralj Petar II je postao kralj sa 17, odnosno 18 godina, dok je u igrici kao tačan odgovor, navedeno da je tu dužnost preuzeo sa 11 godina.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2959
Zastava Pancevo
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.64
mob
HTC Wildfire S
U pravu si, ali možda si pogrešno videla, 17 je odgovor u igrici. Proverićemo još.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Панчево
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.64
11 je odgovor u igrici
IP sačuvana
social share
" Ćutala je, a ja sam znao da je to alarm za mene. Kad žene ćute znači da im se svašta mota po glavi.
 Nisam smeo dopustiti da zaplače. Privio sam je uz sebe i rekao:
 Ne plači, ludice. Tvojih suza nije vredna nijedna. Ti nisi moj prvi izbor, ni poslednji. Ti si moj jedini izbor. Nešto sto nijedna druga neće biti... "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 19.0.1084.52
mob
Nokia krntija
Постоји слично питање са одговором на 11, али оно је потпуно исправно.

То што је био малолетан нема апсолутно никакве везе, након смрти или абдикације краља, принц аутоматски постаје краљ. Не може монархија да нема монарха, поготово не 7 година. У историји је гомила и драстичнијих примера... Иван Грозни је услед очеве смрти постао монарх са 3 године. Оног момента када је Александар убијен, тада Петар II Карађорђевић постаје краљ Југославије.

Са друге стране, иако га малолетност не спречава да носи краљевску титулу, ипак га спречава да спроводи краљевску власт. Зато је и формирано Намесништво. Тог 27. марта краљ Петар II ту исту власт само узео назад.

Иначе мислим да питање не гласи "са колико година је крунисан", обзиром да је опште познато да је у модерној историји само један српски краљ званично крунисан - Петар I Карађорђевић, већ "колико је година имао када је постао краљ" или слично томе.

IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2959
Zastava Pancevo
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.64
mob
HTC Wildfire S
Koliko godina je imao Petar II kada je stupio na presto? 17
Drugo ne vidim. Moguće da ima neko slično sa odg 11...
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Панчево
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.64
"Sa koliko godina je Petar II Karađorđević postao kralj?"
« Poslednja izmena: 26. Maj 2012, 01:56:54 od МJ 23 »
IP sačuvana
social share
" Ćutala je, a ja sam znao da je to alarm za mene. Kad žene ćute znači da im se svašta mota po glavi.
 Nisam smeo dopustiti da zaplače. Privio sam je uz sebe i rekao:
 Ne plači, ludice. Tvojih suza nije vredna nijedna. Ti nisi moj prvi izbor, ni poslednji. Ti si moj jedini izbor. Nešto sto nijedna druga neće biti... "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2959
Zastava Pancevo
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.64
mob
HTC Wildfire S
To je onda neka greška koja postoji eto 3 godine, ali ne vidim to pitanje, možda je i nemoguće označiti ga. Ispravićemo prvom prilikom.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

your soul will bleed for eternity

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 317
Zastava Stockholm
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
mob
Nokia x6
Ja nikad nisam ni video ovo za 17 godina na kvizu, a mnogo puta ovo sa 11 Smile
IP sačuvana
social share
you were born an original, don't die a copy
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 119 120 122 123 ... 146
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.