Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 16:00:21
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 857
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pogled na Istok - Srbija i Rusija danas  (Pročitano 881422 puta)
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
Alcatel 
Citat
Samo bih dodala da nisam sigurna da se Rusija ne identicno ponasala da je na mestu Amerike

То је апсурд. Обе земље су суперсиле са огромном војском и наоружањем. Обе су сталне чланице СБ са правом вета. Обе страхују једна од друге.

А наша спољна политика је и била другачија, па нас опет Руси нису нападали.

Kako nisu, ko je doveo Tita i komuniste? Ko im je davao naoruzanje?

Sve je to dolazilo iz Rusije tamo su i organizvali i Tito je do `49 isao u Moskvu, a ne u Vasington.

I da Rusi su unistili Srbiju i srpski identitet, pre toga su unistili sopstveni.

`99 nije stradalo ni 5000 ljudi, `45 kad su rusi i komunisit "oslobodili" Beograd pobili su 10.000 ljudi samo u Begradu.
Tito dobijao oružje iz Rusije, za vreme rata.  Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Da bi raspravljao moraš bar nešto znati, ovako izvini samo ........ Smile Smile Smile
Tita je doveo kralj? Pitaš se kako? Da je bio dobar , ne bi bilo komunista. Tita su doveli kapitalisti. Pitaš se kako? Pa bili su kao i ovi danas , pohlepni, alavi i nisu videli dalje od nosa. Smile
Tito bi i danas došao na vlast, da je živ, jedino što bi mu za to bili dovoljni izbori, jer društvo je napredovalo , pa se vlast menja izborima, a ne ratom. Smile
« Poslednja izmena: 16. Jan 2013, 18:08:31 od Perudji »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.52
Ma stokholmski sindrom je kada saradjujes ekonomski i politicki sa onim koji su ti ubili nekoliko hiljada ljudi i bombardovali ti drzavu a nije stokholmski sindrom kada potpisujes ugovor o saveznistvu sa onima koji su odgovorni za smrt svakog drugog muskarca u drzavi i koji su ti drzali zemlju pod okupacijom i direktnom vlascu 4 godine. Ovi drugi su nas postovali jer smo heroji a ovi drugi nas ne postuju Smile

Do jajaaaa  Smile
« Poslednja izmena: 16. Jan 2013, 18:31:16 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 18.0

Ko je doveo ustasu Tita i komuniste?

Drug Staljin, zapad je forsirao kralja, cak i izbore posle rata izmedju Tita i kralja. Inace, Ameri dali odlikovanje Drazi a Putin Mesicu

Citat
http://visualrian.ru/en/images/zooms/RIAN_529704.jpg

Da bi bili "partner" Rusima, ili Amerima, svejedno, e tu treba nesto da se ponudi al se nema, poznato je, ama bas nista a od takvih "partnera" beze svi

Citat
Tita i komuniste su doveli britanski obavestajci i Srbi... A tih 10 000 ubijenih u Beogradu su mesecima ubijali Srbi iz prosvecenih krajeva Bosne i Hrvatske... Nema ti Rus veze sa tim..

Da nije Rusa, tesko bi partizani sami oslobodili Beograd, a Englezi su drzali kralja do kraja jer su mislili da ce moci da se vrati

IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
Alcatel 
To da li bi Partizani sami oslpbodili Beograd, je isto pitanje i da li bi Englezi ušli u Berlin da nije bilo Amerikanaca. Ne bi. To ama baš ne znači ništa. Jedino je sigurno u svoj toj situaciji Tito je bio snalažljiviji i pobedio , a Draža je gubitnik. Slično u poslednjim ratovima Milošević nije shvatio da je pao Berlinski zid, a Tuđman je znao da će pasti i tako smo i prošli. Da nije bilo Tita popušili bi od Rusa zajedno sa Dražom, kao što su popušili Rumuni i Bugari. Sada smo popušili od Amera, jer nismo imali, niti sada imamo političara koji zna da proceni situaciju i reaguje shodno datim uslovima, a ne željama.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Citat
je isto pitanje i da li bi Englezi ušli u Berlin da nije bilo Amerikanaca. Ne bi.

па црвена армија је прво ушла у берлин...и сравнила га са земљом Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.52
Citat
Ma stokholmski sindrom je kada saradjujes ekonomski i politicki sa onim koji su ti ubili nekoliko hiljada ljudi i bombardovali ti drzavu a nije stokholmski sindrom kada potpisujes ugovor o saveznistvu sa onima koji su odgovorni za smrt svakog drugog muskarca u drzavi i koji su ti drzali zemlju pod okupacijom i direktnom vlascu 4 godine. Ovi drugi su nas postovali jer smo heroji a ovi drugi nas ne postuju

Brate previse si ponosan... Ne valja to... Lepse je priznati gresku...
Aj jos jednom malo osnove logike i istorijskih cinjenica kad si vec strucan u zameni teza:

1914 Srbija i Nemacka u ratu. Srbi pobedjuju u ratu teraju Nemce u sramotan beg, kao ratni plen dobijaju Vojvodinu od tih Nemaca...
1941 ojacana Nemacka nudi Srbiji da potpisu pakt sa stavkama da srpska vojska nece ucestvovati u ratu, da Srbija ne salje nikakav materijal za rat i da samo da prolaz za pravac prema Grckoj... Naravno ne traze ni nikakvu teritoriju ili suverenitet Srbije za uzvrat... Valjda ne treba da pominjem da Hilter nikome nije nudio takve uslove... To se zove mudrost i dostojanstvo...

1999 NATO i Srbija u ratu, nato gazi Srbiju i Srbija kapitulira... NATO kao ratni plen uzima KiM i daje ga srpskim neprijateljima na poklon...
Srbija posle rata "saradjuje" tako sto ne sme da ima ni jednu svoju nacionalnu politiku, pa cak ni da rusi spomenik teroristima na satro svojoj zemlji... NATO Srbiju toliko postuje da kad god zine nesto nacionalno dobije samarcinu da ucuti, a Orfi aminuje - Mudroooo  Smile Smile
Nisu ti oni pobili par hiljada ljudi kako volis da kazes vec su ti kolonizovali zemlju i vise je nemas... Mudroooo!

Ovo se zove infantilnost, kompleks porazenog i silovanog i ljubav prema silovatelju...  Smile

Zalosno je sto mora uopste da se govori o toliko poznatim cinjenicama u ovolikoj meri... A to mora jer vecina vas ima tu gadnu naviku da menja teze i "trazi izlaze" kad dobiju kontra argument... Ja sam budala sto se pecam na te metode... Ali to je valjda i poenta foruma...

Citat
Da nije Rusa, tesko bi partizani sami oslobodili Beograd, a Englezi su drzali kralja do kraja jer su mislili da ce moci da se vrati

Rusi nemaju veze sa ubistvima Beogradjana... Dosli, oslobodili, izginuli za Beograd i nastavili dalje... Onda su dosli pecinari da prvi put vide wc solju i da se greju na parket i klavire... Srbi partizani... Ne Rusi, ne sovjeti, ne Lenjin, Staljin, Marks, vec Srbi...  Smile

Koja je sramota sto se ova tema ovoliko siri mene je blam...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Citat
Rusi nemaju veze sa ubistvima Beogradjana... Dosli, oslobodili, izginuli za Beograd i nastavili dalje.

Nisam ni rekao da su pobili, dosli, postavili partizane i otisli  Smile
A sto se tice tih pecinara, e njih su isterali iz pecina i brda, poklali familiju, pobili stoku i popalili sela a posto u selu nisu imali operu, logicno da nisu znali sta je klavir.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.52
Znas kako, ti si mozda silovan u svom zivotu pa imas taj Stokholmski sindrom ja nisam pa ga nemam. Necu ga nikad ni imati...

Nema to veze sa ponosom, ima veze sa cinjenicom da nam je neko naneo najvece gubitke u istoriji a mi 20 godina kasnije sa njim treba da potpisemo pakt, tebi je to odlicno. Ma kakvi god da su uslovi covek koji prica o tome da sada ne bi smeli da imamo ikakvu saradnju sa nato paktom ne bi smeo da podrzava taj cin. To da li smo mi pobedili ili izgubili u ratu ne predstavlja nikakvu promenu u cinjenici da mi potpisujemo pakt sa nekim sa kim smo do skoro ratovali i imali nevidjene gubitke. Kakve sad pa ishod rata ima veze sa tim ko je neprijatelj a ko nije  Smile

Mi bi zvanicno po potpisivanju ugovora sa trojnim paktom postali deo istog, sto istorija jasno govori. Sad koje su bile pojedinosti ugovora to jeste bitno ali ne za ovu pricu. I tada je narod isao logikom necemo sa njima oni su nas ubijali do skoro. Tada je taj silni narod sto je izasao na ulici verovao da cini pravu i casnu stvar a ustvari je radio glupost koju su englezi platili.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.52
Citat
Znas kako, ti si mozda silovan u svom zivotu pa imas taj Stokholmski sindrom ja nisam pa ga nemam. Necu ga nikad ni imati...

Tesko da sam silovan ako sam bukvalno usamljen na forumu oko ovih "mudrih odluka" kako ih ti zoves a u stvari ciste kapitulacije...

U detaljnom objasnjenju sam naveo ogromne razlike i nazvao te menjacem teza sto u sustini i jesi... Ne nameravam da se nastavljam... A na kraju da li ja imam prava da nesto pricam zbog mojih stavova o drugom ratu stvarno nije bitno, to je i dalje tvoja zamena teza i izbegavanje da priznas da gresis... Srbin ce pre da bude tvrdoglav u tome da ne prizna da je pogresio nego da tvrdoglavo brani svoj interes prema spoljnom neprijatelju... Klasika...

Nije bilo nikakvog silnog naroda vec oko 5 hiljada komunjara i pre toga britanski organizovan i placen vojni udar... Ti "hrabri Beogradjani" koji su vikali blje rat nego pakt su posle predali beograd bez borbe... Ta epizoda nase istorije je sramota o naivnosti, kukavicluka i izdaje... Inace da te podsetim da niko tu nije bio hrabar nego je nekome trebao gradjanski rat da bi iz pecine seo u stan na Dorcolu...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

MAJA

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3310
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.52
Feanor11985 svaka cast..svaka ti je na mestu...istina101%   Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Nemoj na silu uzmi veci cekic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 857
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 16:00:21
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.085 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.