Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 18:56:46
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 857
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pogled na Istok - Srbija i Rusija danas  (Pročitano 881987 puta)
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
Alcatel 
Malim zemljama samo ostaje da imaju velikog patrona. To se nikada neće promenuti. Samostalnost, makar i prividnu stvorio je jedino Tito, ali i on je lavirao između jednih i drugih. Nestankom socijalizma ponovo se vraćamo starim dilemama, Rusi, Ameri, Francuzi, Nemci, kojem ćemo se carstvu prikloniti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

MAJA

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3310
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.52
Na kraju... saveznici su podrzavali Drazu, a ne Tita...
  Smile mozda na pocetku ali od msm da je 43..podrsku je imao Tito
IP sačuvana
social share
Nemoj na silu uzmi veci cekic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Chrome 24.0.1312.52
Citat
Pa Rusi nisu bacali bombe... oni su samo filovali ideologiju koja je izrodila ubijanje naprednih srpskih gradjana pod parolom da su saradnici okupatora, Goli otok, ubijanje srpskog nacionalnog identiteta i bili jedna od strana koja je ucestvovala u parcanju Jugoslavije posle Titove smrti.... Pre toga je bio jugoslovenstvo i panslovenizam... sve iz istog kosa... Jos ranije igrarije izmedju Rusije i Turske... i tako dalje...

Na kraju... saveznici su podrzavali Drazu, a ne Tita...

E, sad... neko sa strane bi rekao da je i to vrsta genocida... Svi osim Srba...

Ja cu ti jos jednom reci, a ti se pozivaj na stokholmski sindrom koliko god hoces - Srbi nikada nisu imali prijatelje. Nikada.
Srbi su uvek bili korisceni kao orudje u igri velikih, jer su izgradili tu Cvijicevu kucu nasred puta, a poprilicno infantilni karakter je doveo do toga da se veruje u neke ideje o nekom saveznistvu bez obzira da li se radilo o Rusiji, Americi, Nemackoj, EU, Japanu, Kini ili bilo kojoj zemlji na ovoj kugli.

Ja prosto ne mogu da verujem da ovakve stvari pise neko kao ti... I ne mogu da verujem da administrator kao i ostali na ovoj temi koriste te kolicine zamene teza da bi opravdali da, bas svoj stokholmski sindrom... Sta god neko rekao argumentovano za bilo sta odmah cete skociti negde drugde i onda dolazimo do fascinantnih zakljucaka da su nam Rusi uveli komunizam i da su Rusi izvrsili genocid nad Srbima... Strasno! Osecam se kao da sam u ludari a ne na ozbiljnom forumu...

Rusi izmislili Jugoslovensku ideju?  Smile
Rusi filovali srpske partizane?  Smile
Rusi ubijali srpski nacionalni identitet?  Smile
Rusi organizovali puc?  Smile
Savezici podrzavali Drazu?  Smile
Rusija i Turska sta? Zavera protiv Srba?  Smile

Opet ti o prijateljstvu i saveznistvu... Prijateljstvo medju drzavama ne postoji... Saveznistvo sa Rusijom danas nemamo bas zbog ljudi kao sto si ti i tebi slicni... Ali to nije ni bitno, jer su Rusi vise puta kroz istoriju pokazali da su nam manje ili vise saveznici... Onda kada nam nisu bili saveznici jeste kada su Srbijom vladali germanofili i zabludeli francuski prijatelji...

I slozicu se sa tobom da su Srbi infantilni... Ponasamo se kao decurlija razmazena, plasljiva i lenja, trazeci izgovore u drugima za sve nase nevolje, a pritom ne zakacinjuci one prave zlotvore vec cesto udarajuci na one koji su nam trenutno jedini naklonjeni... To je jedan drugi jos gori kompleks, da ne sirim pricu sada...  Smile

Srbi ce uvek biti korisceni u igrama velikih i to uvek od strane onih koji nam zele zlo oduvek... Bas zbog tog naseg infantilnog (pevise blago za nas slucaj) ponasanja...
Mi ako zelimo da budemo ozbiljna mala drzava na sred puta, moramo da pocnemo da se ponasamo odgovorno i ozbiljno pre svega prema sebi... Lako cemo onda videti ko nam je saveznik ili naklonjen i sa kime se nasi nacionalni interesi poklapaju a ko ih ugrozava... Ali jbg kompleksi su trenutno jaci...

I za kraj moram da pomenem da ne smem ni da pomislim kako biste pisali da nas je kojim slucajem Rusija bombardovala 1999. osiromasenim uranijumom i da nam je Rusija okupirala teritoriju koju je dala nasim neprijateljima... Jebote koji apsur od teme i ljudi... Zaprepascen sam...

Sve sto nam se desava, sve smo zasluzili... Infanti!

IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
Alcatel 
Izgleda da u Srbiji još nije jasno ko je dobio rat? Ako tom brzinom budemo shvatali stvarnost neće izaći na dobro. Smile
@Feanor11985, u delu naše javnosti teže je kada te Rus udari hlebom, nego Amer bombom. Ipak sam uveren da je to u odnosu na narod manjna. Inače već više puta upozoravam na nekorektno ponašanje moderatora, šta više oni svojim komentarima nisu moderatori već recezenti, odnosno cenzori. Verujem da će demokratski nastrojeni moderatori i ovaj moj komentar izbrisali, kao što su radili i sa prethodnim. Smile
« Poslednja izmena: 16. Jan 2013, 14:31:43 od Perudji »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.2
Browser
Chrome 24.0.1312.52
mob
Apple 15
Citat
Rusi izmislili Jugoslovensku ideju? 
Rusi filovali srpske partizane? 
Rusi ubijali srpski nacionalni identitet? 
Rusi organizovali puc? 
Savezici podrzavali Drazu? 
Rusija i Turska sta? Zavera protiv Srba? 

Mislim da je nepoznavanje nacionalne istorije ozbiljan problem u Srbiji. Kako potpuno, tako i selektivno.

Feanor, besan si i ja to razumem.

Tj. pokusavam da razumem.... ali upiranje prstom u kako ti kazes "mene i ljude slicne meni" nije resenje.

Ja mislim da Srbija ne treba da se priklanja bilo kome.  Ali mislim da treba profitirati od svih i maniti se tih iluzija o saveznistvima, partnerstvima i prijateljstvima... kako god da postavis.

Rusija - Nemacka (EU) - Amerika - Kina - Bliski istok sasvim lepo i prisno funkcionisu i bez nas. Samo smo im smetnja.

« Poslednja izmena: 16. Jan 2013, 14:31:28 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
Alcatel 
Citat
Rusi izmislili Jugoslovensku ideju? 
Rusi filovali srpske partizane? 
Rusi ubijali srpski nacionalni identitet? 
Rusi organizovali puc? 
Savezici podrzavali Drazu? 
Rusija i Turska sta? Zavera protiv Srba? 

Mislim da je nepoznavanje nacionalne istorije ozbiljan problem u Srbiji. Kako potpuno, tako i selektivno.

Feanor, besan si i ja to razumem.

Tj. pokusavam da razumem.... ali upiranje prstom u kako ti kazes "mene i ljude slicne meni" nije resenje.

Ja mislim da Srbija ne treba da se priklanja bilo kome.  Ali mislim da treba profitirati od svih i maniti se tih iluzija o saveznistvima, partnerstvima i prijateljstvima... kako god da postavis.

Rusija - Nemacka (EU) - Amerika - Kina - Bliski istok sasvim lepo i prisno funkcionisu i bez nas. Samo smo im smetnja.

Naš narod kaže : " Pustio bih ja njega, ali neće on mene".
Kada bih mogli da budemo samostalni , to bi bilo pesma, ali što bi Šojić rekao, neće da može.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Chrome 24.0.1312.52
Citat

Ja bih sad voleo da me zbog ovakvih kvalifikacija ti nacucis nacionalnoj istoriji posto eto ne znam... Iako je to jos jedno vrdanje i zamena teza, ali isteraj do kraja kad nesto kazes... Hocu da mi detaljno objasnis kako su to Rusi izvrsili genocid nad Srbima...

Srbija treba da se prikloni onome koji joj ne rastura drzavu i koji joj ne preti ratom ako bilo sta samostalno uradi... Ko to ne razume za mene je infant, koliko god me zvao besnim... Besmislena infantilna diskusija...  Smile

Jebote koja zona sumraka ne mogu da verujem sta ovde pise sve...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
Alcatel 
Čedina škola. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1430
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Citat
Samo bih dodala da nisam sigurna da se Rusija ne identicno ponasala da je na mestu Amerike

То је апсурд. Обе земље су суперсиле са огромном војском и наоружањем. Обе су сталне чланице СБ са правом вета. Обе страхују једна од друге.

А наша спољна политика је и била другачија, па нас опет Руси нису нападали.

Kako nisu, ko je doveo Tita i komuniste? Ko im je davao naoruzanje?

Sve je to dolazilo iz Rusije tamo su i organizvali i Tito je do `49 isao u Moskvu, a ne u Vasington.

I da Rusi su unistili Srbiju i srpski identitet, pre toga su unistili sopstveni.

`99 nije stradalo ni 5000 ljudi, `45 kad su rusi i komunisit "oslobodili" Beograd pobili su 10.000 ljudi samo u Begradu.
« Poslednja izmena: 16. Jan 2013, 17:07:06 od WizKing »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.52
Tita i komuniste su doveli britanski obavestajci i Srbi... A tih 10 000 ubijenih u Beogradu su mesecima ubijali Srbi iz prosvecenih krajeva Bosne i Hrvatske... Nema ti Rus veze sa tim... Dosao ovde, oslobodio ti drzavu jer si nesposoban da to uradis sam, izgubio 20 000 ljudi u tome i nastavio dalje ka Berlinu...

Dajte jos malo infantilnih komentara da ubijam i nastavite da plivate u komleksu krivice i autookupaciji...  Smile

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 857
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 18:56:46
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.