Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 15:51:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
1 ... 54 55 57 58 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Poginuo Tose Proeski!  (Pročitano 109834 puta)
Krajnje beznadezan

Budi uvek ti!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 14178
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung E870
i dalje tuga... Smile
IP sačuvana
social share
Zivot je put kojim treba trcati sa prijateljem koji ce nam osmehom, cutanjem, daljinom, postojanoscu, strpljenjem i secanjem dokazati da vredimo onoliko koliko znamo da volimo...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 16696
Zastava Stuttgart
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Apple 
...TOSE PROESKI...

Todor - Toše Proeski ostaće upamćen kao najveći pjevač pop muzike na ovim prostorima, ali što je još važnije kao lijepo vaspitan mladić, veliki dobrotvor i humanitarac.Samo nekoliko dana pred smrt, snimljen je i film o njegovom životu, gdje je govorio o svom rodnom gradu, porodici, balkanskoj karijeri. Tekst koji slijedi je malo podsjećanje na uzoran život, blistavu karijeru i humanost ovog momka i pjevača za primer.

Kruševo
„Jedino ovde mogu da se odmorim, zato što me ovdje ljudi ne tretiraju kao po ostalim gradovima. Tu sam domaći i apsolutno sam opušten. Imam mnogo omiljenih mjesta u Kruševu. Klub ‘Planet’ je mjesto gde provodim svoje slobodno vreme. Tamo se uglavnom okupljam sa svojim drugarima. Postoji jedno mjestašce gdje volim da parkiram auto i da u autu pustim film i tako se opustim. Odatle je prelijep pogled na cijelu Pelagoniju. Imate osećaj da je cio svijet vaš. Manastir je mjesto gde se duhovno punim. Veoma često sam tamo“, govorio je Toše o svom rodnom Kruševu.

Familija
Bio je vezan za svoju familiju. Govorio je često da ne može da živi bez savjeta oca Nikole, bez gibanice majka Dominike i bez igre sa sestrićima Kristijanom i Nikolom. Za uspjeh na estradi zaslužan je njegov glas, ali i dobro vaspitanje koje je ponio iz kuće.
Roditelji su osjetili koliko je Toše talentovan, pa su ga podržali da upiše Srednju muzičku školu u Bitolju.

Prvi nastup
„Dječji festival ‘Zlatno slavujče’ mi je bio jedan od prvih nastupa u životu i pamtiću ga po tome što sam imao jaku glavobolju, zbog treme.“. Na njegovo muzičko opredjeljenje veliki uticaj je imala njegova starija sestra Dora Ristovska. Uz nju je od malih nogu počeo da sluša rok muziku.

Crkva
Toše Proeski bio je poznat kao vjernik . U rodnom Kruševu započeo je renoviranje manastira Svetog Preobraženja, zajedno sa svojim ocem Nikolom i prijateljima.
„Ne stidim se i čast mi je da kažem da sam u ovoj crkvi više puta radio i fizičke poslove i mogu jedino da se ponosim time. Svoj mir nalazim ovde i mislim da je ovo suština. Ovdje nema moje slave, nema popularnosti. Ovdje je moj mir i znam da ću poslije svega da završim ovdje. Mislim da je vjera nešto što ostaje doživotno“.

„Beovizija“
Sredinom aprila 2003. godine nastupa na svojoj prvoj „Beoviziji“, a njegova pesma „ÄŒija si“ donosi mu prvu pobjedu i veliku popularnost u Srbiji i Crnoj Gori.
„Mislim da je najveći korak koji sam uradio bila ‘Beovizija’, odnosno prvi izbor u Srbiji za pesmu ‘Evrovizije’ sa kompozicijom ‘ÄŒija si’. To je jedna od rijetkih pesama koju ja ne treba da pjevam. Znači ne treba ni da je počnem. Publika je sama počinje i sama završava“.Album „Ako me pogledaš u oči“ je prvi Tošetov album snimljen na srpskom jeziku i značio je mnogo za njegovu balkansku karijeru.

Humanost
Kad god je mogao, pjevao je da pomogne drugima.
Krajem decembra 2002. godine Toše održava humanitarne koncerte pod motom „ Sa muzikom, za život“ i potvrÄ‘uje po ko zna koji put privrženost deci. Sav prihod od koncerta doniran je djeci bez roditeljskog staranja „11. oktobar“ u Skoplju, Domu za djecu sa specijalnim potrebama „Macal ÄŒarov“ i specijalnom zavodu.
Tradicionalni koncert „Muzikom za život“ održao je 15. decembra 2003. godine, a prikupljeni novac donirao je klinici za dječije bolesti iz Skoplja. Svoj posljednji humanitarni koncert nedavno je održao na prepunom Gradskom stadionu u Skoplju, u akciji prikupljanja sredstava za obnovu zdanja pojedinih škola u zemlji.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

76431.1246797.jpg
(6.51 KB, 120x120)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Mas que nada

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1285
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Samsung X660
СПОМЕН-КУЌАТА И ЦРКВИЧКАТА ВО КРУШЕВО ЌЕ СЕ ГРАДАТ НАПРОЛЕТ

Гробот на Тоше останува на Гумење

Што се однесува до новиот, необјавен материјал на Тоше, од неговото семејство велат дека постојат некои нови детали, но бидејќи треба да се регулираат и да се досредат уште неколку работи се со цел ликот и делото на Тоше да добијат уште повеќе на големина, рано е да се зборува

По желба на семејството Проески гробот на Тоше нема да се преместува, туку во неговата близина ќе се изгради мала црквичка, што ќе го носи истото име како и манастирот што тој го градеше заедно со своите сограѓани. Според неговиот чичко, Анастас Тодор Проески тоа е желбата на семејството, но и според сите православни канони гробот од три до седум години треба да остане негибнат. За евентуално преместување во манастирот би можело да стане збор дури после тој временски период.

"Гробот е решено да остане на истото место, а изградбата на спомен-куќата, најверојатно, по решавањето на имотно-правните односи за локацијата ќе стартува напролет. Изградбата, со Господ напред, би почнала во исто време со црквичката", рече Анастас Проески, велејќи уште и дека поштенската марка е уште едно признание за големината на Тоше и уште една можност неговиот лик да го види целиот свет.

Што се однесува до новиот, необјавен материјал на Тоше, од неговото семејство велат дека постојат некои нови детали, но бидејќи треба да се регулираат и да се досредат уште неколку работи се со цел ликот и делото на Тоше да добијат уште повеќе на големина, рано е да се зборува. Според зетот на Тоше, Славен Ристески, кој патем е и дел од Координативното тело на Владата, многу од идните планови ќе се знаат наскоро. Дел се очекува да бидат прецизирани в четврток за кога е закажана средбата на Координативното тело, а дел - деталите за песните од англискиот албум и најавата за филмот за Тоше, ќе се прецизираат во координација со неговата издавачка куќа Аворд ентертејмент.

РЕКОРДЕН ТИРАЖ ВО ЧЕСТ НА ПРОЕСКИ
1.000.000 поштенски марки со ликот на Тоше

"Да даде господ никому да не му треба крв", пораката што в саботата дарувајќи крв во својот дом во Крушево ја испратија Никола и Домника Проески. Со солзи во очите и сликата од Тоше на градите Домника ја продолжи крводарителската традиција која му ја имаше пренесено на својот син и ја понуди својата крв по 19-пат. "Желбата за дарување крв Тоше ја наследи од мајка си. Учествуваше во вакви акции. Токму затоа сега и тие решија да го сторат истото. Домника веќе има дарувано крв, а Никола ова го прави првпатт, беа зборовите на членови од најблиското семејство на Проески. Во меморијалната акција се приклучија и неговите другари.

Повод за посетата на Крушево и тажното Гумење, каде освен молк и тага, солзи и болка како да нема ништо друго, беше официјалната промоција на поштенската марка со ликот на Тоше Проески.

Промоцијата стартуваше со изведба на хорна на "Игри без граници" од страна на академскиот музичар Александар Гошев, а во присуство на семејството Проески, владини претставници предводени од министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески, архиепископот на МПЦ г.г. Стефан, како и многубројни негови фанови.

Замина големото срце во кое имаше многу љубов подеднакво за сите. Човекот кој во својата кратка музичка кариера го постигна невозможното и стана не само позната музичка ѕвезда, туку и личност што ја прифатија сите како своја, но останува марката да патува низ светот, исто како, што тој патуваше со својата песна.

"Мотивирани од делото на Тоше ќе се обидеме во иднина да правиме хуманитарни акции и да помагаме онаму каде што е потребно. Во такви цели, а во договор со Координативното тело ќе бидат искористени и собраните средства од оваа марка", рече генералниот директор на македонска пошта Садула Изаири.

Марката со портретот на Тоше, каква што првпат се печати во тираж од 1.000.000 примероци, има номинална вредност од 12 денари и веќе е пуштена во промет. Автор на фотографијата е Дарко Мораитов. Уште издаден е и коверт, како и максимум карта и министерски албум. Првиот испечатен примерок му беше врачен на семејството Проески.
IP sačuvana
social share
Ja sam ceo zivot s' tobom
Kao mali pevao
Po skola ma se tuk'o
Tvoje ime branio
Ja jos sam JUGA deo
I ludo volim te
Sa drugovima svojim
Za tebe borim se...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

....volim Republiku Srpsku.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia 
jbg.  Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 16696
Zastava Stuttgart
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Apple 
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 30714
Zastava Makedonija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
Тоше - лице на годината во Хрватска        

Според анкетата на која гласале 21 025 читатели, Dnevnik.hr го прогласи Тоше Проески за лице на годината! Дури 48% од сите гласачи го дале својот глас за македонскиот пеач Тоше Проески.

Второто место го зазеде селекторот на хрватската репрезентација Slaven Bilic, а третото и припадна на најуспешната хрватска атретичарка Blankа Vlasic.

IP sačuvana
social share
Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар помеѓу народите - Гоце Делчев, Македонски револуционер

Свеста и чувството дека сум Македонец треба да стојат повисоко од се друго на светов - Крсте Петков Мисирков, Македонски просветител

Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Mas que nada

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1285
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Samsung X660
КИРКО ВЕЛИНСКИ, ПРВ ПАРОХИСКИ СВЕШТЕНИК НА МПЦ ВО ХРВАТСКА

Тагата за Тоше ги спои луѓето од сите вери

Многумина прашуваат каде е седиштето на Македонската православна црква во Загреб, доаѓаат во објектот, палат свеќи и постојано се молат за нашата трагично загината ѕвезда, вели отец Велински

Утеха за тагата што го загубија Тоше, неговите блиски соработници и обожаватели од Хрватска наоѓаат во Македонската православна црква во Загреб, каде што со солзи во очите му се молат на Бога да му ја насели душата таму каде што почиваат праведниците. Тоа е мала црква, сместена на прекрасно ритче во централното градско подрачје, кај познатиот Британски плоштад. За луѓето што ја посетуваат, црквата „Св. Злата Мегленска“ е голема и значајна колку љубовта што им ја подаруваше нашата музичка ѕвезда преку своите песни. Во неа, богослужбите ги одржува отец Кирко Велински, кој од почетокот на 2004 година е прв редовен парохиски свештеник на МПЦ во Хрватска.

Луѓето што го познаваат велат дека по милоста во комуникацијата и по добрината на душата многу потсетува на Тоше. Истакнуваат дека кога и да му се обратат, тој никогаш не вели „не“. Вратата на црквата ја отвора во секој миг од денот, за секој верник и тагува со него. Отец Кирко е роден во 1972 година во село Русиново, Беровско.

Каде се наоѓа црквата „Св. Злата Мегленска“ во Загреб и од кога Македонците ја користат за своите духовни потреби?

Управниот одбор на „Св. Злата Мегленска“ во 1995 година упати молба до хрватските институции и побара некоја црква што не се користи, да им биде дадена на користење за да ги задоволуваат своите духовни потреби. Тогашниот кардинал г. Фрањо Кухариќ, благодарение на добрините на Македонците што живеат на овие простори, на нивната лојалност, чесност и одговорност кон работните места, им ја доделил црквата „Св. Рок“, на привремено користење, додека не изградат своја. Тоа е мал објект, околу 160 квадратни метри, во сопственост на Загрепската надбискупија и припаѓа на црквата „Св. Блаж“. Од 1995 до 2003 година литургии се одржувале само за големите празници Божик, Велигден, Св. Кирил и Методиј и Св. Злата Мегленска, кога доаѓал свештеник од Македонија. Во останатите недели и празници, иако немало богослужба и свештеник, верниците ја отворале црквата, доаѓале да си запалат свеќа, да му се помолат на Бога. Тоа ги одржувало, тука ја делеле и тагата и радоста. Од моето доаѓање секоја недела и секој празник има богослужби, освен ако не сум во некоја од другите црковни општини.

Какви се условите во неа?

Условите во црквата се скромни. Најголем проблем ни е што немаме греење и санитарна инсталација, но ние сме среќни што ја имаме и премногу сме и' благодарни на Загрепската надбискупија што ни дозволува да си ги задоволиме нашите духовни потреби.

Дали смртта на Тоше беше причина луѓето во Загреб уште повеќе да се заинтересираат за нашата црква, вера и обичаите?

Да. Многу се јавуваат за да прашаат каде е седиштето на Македонската православна црква на која Тоше и' припаѓа. Сакаат да дојдат, да запалат свеќа и да се помолат за него.

Присуствуваа ли многу луѓе на литургијата што ја одржавте за упокојување на неговата душа, пет дена по смртта?

Со управниот одбор на „Св. Злата Мегленска“ се договоривме на 21 октомври да отслужам заупокоена литургија за Тоше. Никаде не објавивме дека ќе отслужам литургија. Ни беше важна само молитвата за душата на Тоше. Не сакавме никаков публицитет, но луѓето спонтано доаѓаа. Црквата беше преполна, сите стоеја еден до друг. Сите бевме заедно во молитвата. На крајот на литургијата запознав многу млади луѓе од сите верски заедници. Сфатив дека заедничко на сите им беше тагата што загубивме прекрасен човек. Пред олтарот ми пријде еден господин, видно потресен и скршен, и ми рече: „Оче, многу ми е тешко, го изгубив мојот брат Тоше. Сакам, ако имате време, да поразговараме“. И така, долго разговарав со Мирослав Рус, авторот на песната „Трешња“, која Тоше ја препозна како автобиографска.

За што најчесто зборувате со луѓето што доаѓаат во црквата? Кои се нивните сеќавања за нашата најголема музичка ѕвезда?

Зборуваат за Тоше со невидени почит и љубов кон него како човек, но и како пејач и музичар. Ја нагласуваат неговата хуманост, смиреност, едноставност. Со воодушевување зборуваат за љубовта што ја имал кон сите луѓе, без разлика на нивната верска и национална припадност. Го видов еднаш и не можам да речам дека го познавав. Но, од друга страна, како да сум го познавал цел живот. Доаѓаат навистина многу луѓе, од сите националности и вероисповеди. Палат свеќи и носат цвеќе. Се интересираат каде е Крушево, како може да се стигне до таму. Бараат објаснување зошто мораше тоа да се случи?

Како Божји човек, имате ли објаснување зошто Господ го зема прерано нашиот Тоше?

Како теолог, а не како Божји човек, само ќе речам дека во молитвата „Оче наш“, во која самиот Бог не' научи како да се молиме и како да ја исповедаме верата, го бараме лебот насушен и велиме, нека биде волјата твоја. И овие зборови нека ни бидат утеха.

Ве изненадува ли што луѓе од сите националности и вери доаѓаат во „Св. Злата Мегленска“ за да се помолат за душата на Тоше? На кој начин го прават тоа?

Тоа е само уште еден доказ дека ние што живееме на овие простори знаеме кога ни е тешко заедно да тагуваме. Нема никаква разлика, сите му се молиме на Бога да му ја насели душата таму каде што почиваат праведниците. Се молиме Бог да им даде сила и мудрост и на неговите родители, роднини, пријатели и да ја разбереме Божјата волја. Пред некој ден, пријатно ме изненадија кога ми се јавија и ми рекоа дека менаџерката на Тоше, Лилјана Петровиќ, е во Загреб и дека сака да дојде во нашата црква за да запали свеќа. Кога влезе, отиде кај сликата на Тоше, се поклони и со солзи во очите ја бакнуваше. Запали свеќи, остави дар за црквата и ме замоли да се молиме за душата на Тоше. Кога се разделивме, ми рече: „Оче, сите што го сакавме Тоше, заеднички да го продолжиме неговото дело“.

Има ли некоја посебна случка, поврзана за луѓето што доаѓаат во вашата црква, која ви оставила длабок впечаток?

Во неделното утро, на 21 октомври, кога стигнав пред црквата, пред вратата најдов едно ливче и цвеќе. Го отворив и видов дека на него е напишана молитва за Тоше. Имаше и писменце упатено до мене, во кое една негова обожавателка ми објасни дека таа молитва е од сите Хрвати-католици. И ми остави сам да решам дали на крајот од светата литургија ќе ја прочитам. Се разбира, на крајот ја прочитав молитвата. Добивам и голем број СМС-пораки, кои само ми потврдуваат дека многу луѓе бескрајно го сакаа Тоше.

Стекнавте ли уште повеќе пријатели по смртта на Тоше?

Запознав безброј луѓе, а најбројни се тие што работеле со Тоше. Тоа се музичари, како Миро Булјан, Мирослав Поповиќ, Никша Братош, Тони Цетински, Џибони. Најмногу се среќавам со Мирослав Рус, кој речиси секоја недела доаѓа во црквата. На почетокот ми ја покажа посветата на албумот „Игра без граница“, на која Тоше му напишал: „Од кога те запознав, душата ми е комплетна и сега се чувствувам исполнет“. А, откако јас го запознав подобро Рус, сфатив зошто Тоше тоа му го напишал. Навистина, тој е еден прекрасен човек.

Мирослав Рус, во интервјуто за „Дневник“, истакна дека сите соработници и пријатели од Загреб ќе помогнат при изградбата на Македонската православна црква. Упати апел за помош и до Македонците. До каде се плановите за нејзината изградба?

Тоа е најголемата желба на сите Македонци што живеат овде и еден процес кој трае од поодамна. Во последно време на тоа поле ни се случија многу позитивни работи. При последната посета на нашиот митрополит европски г. Пимен во Загреб, градоначалникот на Загреб, Милан Бандиќ, пред хрватските медиуми вети дека во 2008 година ќе почне изградбата на Македонска православна црква во Загреб. Покрај поддршката од верниците околу изградбата, ќе помогнат и пријателите на Тоше од хрватската естрада. Тие изјавија дека секогаш кога е потребно, ќе помогнат. Ќе ја искористам оваа пригода, од името на управниот одбор и од мое лично име, да им се заблагодарам.

Која е вашата новогодишна и божикна порака?

Мир, благосостојба, слога, разбирање и вера во Бога. Да не бидеме само декларативни и традиционални, туку да станеме практични верници. Да ги исчистиме срцата од завист, гордост, среброљубие, љубомора и да му направиме место на Богомладенецот да се всели во нас, за да можеме да ја почувствуваме Божјата светлина и топлина. Честити божикни празници и нека е благословено Новото 2008 лето Господово.

Благодарност од родителите на Тоше

Родителите на Тоше Проески, Доминика и Никола, сестрата Дора со сопругот и со децата, им се заблагодаруваат на луѓето од сите вери во Хрватска и на отец Кирко Велински за почитта и за достоинственото одржување на ликот и на делото на нивниот син. Тие упатија благодарност и до сите пријатели на Тоше што ќе помогнат во изградбата на Македонската православна црква во Загреб.

Родителите на Тоше им ги честитаат Божик и Нова година со желби за здравје, мир и за благосостојба на сите што во тешките мигови ја поделија тагата со нив.

Молитва за Тоше од верна обожавателка

На прагот на црквата Св. „Злата Мегленска“ обожавателите на Тоше секојдневно оставаат емотивни пораки со кои ја изразуваат својата почит и љубов кон нашата почината ѕвезда. Ви пренесуваме дел од зборовите што за него ги напиша Сузана Шкода. Отец Кирко им ја исполнува желбата на луѓето и ги чита нивните пораки за време на Богослужбите во црквата.

- Јас сум католик, но сметам дека е еден Господ Бог, кој е Ваш и наш татко на убавото небо. Драги Оче, подари му ја својата вечност на еден ангел, кој дојде кај тебе прерано. Но, тој ангел во нашите срца ќе живее вечно. Кога веќе не може за нас да пее од срце, посакувам да ти пее тебе и на твоите ангели. Го нарекуваме Тоше ангел, зашто имаше предобро и преголемо срце, како што е и твоето, а и нашето прекрасно сино небо. Посакувам Оче да му ја подадеш твојата прегратка како што тој им ја даваше на другите со многу љубов. Сите жалиме и тагуваме што го зеде кај тебе. Но, знам драги Боже, дека му чуваш место покрај себе. И верувам дека ќе го благословиш и нам на земјата секогаш ќе ни праќаш знак дека Тоше е со тебе во Рајот. За крај, драг Тоше, со оваа молитва ти ја подаруваме љубовта, која ти нам ни ја даваше преку песните, стиховите и насмевките. Биди секогаш благословен. Амин.

Лилјана Петровиќ: Поделете љубов

Лилјана Петровиќ, менаџерката на Тоше Проески, им изрази голема благодарност на сите луѓе за искажаната почит кон Тоше и им посака многу среќа и здравје во Новата година. Таа порача да ги заборават сите лоши нешта и да си поделат многу љубов во текот на новогодишните и на божикните празници.
« Poslednja izmena: 25. Dec 2007, 02:26:11 od Pink Floyd »
IP sačuvana
social share
Ja sam ceo zivot s' tobom
Kao mali pevao
Po skola ma se tuk'o
Tvoje ime branio
Ja jos sam JUGA deo
I ludo volim te
Sa drugovima svojim
Za tebe borim se...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
katastrofa
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

ISTE BOJE ISTA VERA PAOK-PARTIZAN

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 998
Zastava Ispred kompa
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Alcatel 995
Boi je odlican pevac.  Smile Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Tose Proeski.jpg
(163.04 KB, 1024x768)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 16696
Zastava Stuttgart
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Apple 
O Toshe Tosheeeeeeeeee Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 54 55 57 58 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 15:51:44
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.099 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.