uh ovde nikoga nema...svi pomrli...od ovih silnh recepata i predloga...ustajte iz mrtvih....ima rešenja za dugovečnost...ma možda je bolje reći za lepši život..čekam vas..http://natur-patika.blogspot.com/ pozdrav svima :D
[Edit by montenegrina: Svaka poruka cija je svrha iskljucivo reklama komercijalnih sadrzaja, drugih foruma, drugih sajtova krsiPravilnik Burek Foruma, i bice cenzurisana i reciklirana.]
« Poslednja izmena: 13. Dec 2009, 10:50:48 od montenegrina »
I ja sam mislio da je med + sirce ujutru vrlo dobra stvar za krvne sudove i zdravlje uopste. Sve dok nisam poceo da citam knjige iz oblasti makrobiotike. Po makrobioticarima ni med ni kiselo sirce nisu dobro za organizam.
Jedna od prvih makrobiotickih knjiga koje sam procitao je „MAKROBIOTIKA ILI UMEĆE PODMLAĐIVANJA I DUGOVEČNOSTI” pa je i vama preporucujem.
Evo sta pise izdavac o toj knjizi:
Citat
Žorž Osava: „MAKROBIOTIKA ILI UMEĆE PODMLAĐIVANJA I DUGOVEČNOSTI” (format 15 x 21 cm, 135 str. )
Jedno od najvažnijih dela osnivača makrobiotike. Najpotpunija definicija makrobiotike. Makrobiotika i lečenje bolesti. Uslovi za zdravlje. Kompletna jin-jang klasifikacija namirnica. Deset načina pravilne ishrane. Kulinarski recepti za srećan život, jer zahvaljiujući njima nismo ni umorni ni bolesni, imamo dobar apetit, dobro spavamo, imamo izvrsno pamćenje, ne ljutimo se i uvek smo dobro raspoloženi, brzo razmišljamo i reagujemo i, najzad, ne lažemo sami sebe.
Mnogi od nas ne vode racuna o svom zdravlju pa se sete jednom u trista godina da urade nesto dobro za sebe. Mislim da bi mnogo efikasnije bilo kada bi svakodnevno pazili na ishranu, trenirali, izbegavali stres, ostavlii pusenje i alkohol. Takav rezim zivota bi bio mnogo efikasniji nego odlazak par puta nedeljno na razne tretmane ili kupovina preparata koji bi nas podmladili. Meni je ok ako se neko pridrzava svega ovoga ili makar dela pa da uvede nesto od tih metoda za podmladjivanje, u suprotnom mi je bacanje vremena i para :[115]:
Zdrava ishrana (pre svega voće i povrće, izbaciti belo brašno, beli šećer, zatim pravilno rasporedjeni obroci, ne prejedati se, ne jesti kasno), sport (plivanje i trčanje pre svega), san (leći rano, ustati rano).
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.