Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 10:28:34
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Да ли бисте подржали идеју о подели Косова?
да
не
не знам
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Подела Косова  (Pročitano 11298 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Nokia krntija
Podela je nažalost jedino racionalno rešenje, sve drugo će produžiti agoniju i to je svima jasno. I DOS-ovoj vladi je bilo jasno, pa čak i Šiptarima. Stvar je bila u tome da prođe izvesno vreme da javnost prihvati tu ideju, što i sve više čini. E sad, da li je došlo vreme za to... ne znam.

Al bi svakako bilo dobro uraditi to što pre i da više skinemo taj kamen s leđa.

Lično mislim da EU neće uslovljavati dobijanje kandidature za članstvo time da priznamo Kosovo, kao što je naveo @NennadS, kao što ga neće usloviti ni članstvom u NATO-u. Jednostavno smo u previše delikatnoj situaciji i takve stvari bi rizikovale promenu raspoloženja u srpskoj javnosti, rizikovala bi se promena vlasti i njene politike i samim tim rizikikuju sav dosadašnji trud. Svesni su da moraju biti pažljivi i da moraju da naprave izuzetak kad smo mi u pitanju.

IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 134
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.25
ако поделимо Косово коме иде Метохија !!!
само конформисти могу да и даље наивно мисле да ће подела или препуштаље Космета бити крај српским мукама и почетак живота у рају.
Свако наше одобравање нарушавања интегритета Србије јача позицију предатора и драстично слаби нас како код држава код којих би могли да добијемо било какву помоћ, тако и наше друштво које већ пред колапсом због безнађа у којем смо запали због издајничког руковођења друштвом и државом.
ПоделаКосмета ће значити да југ Србије неком богтепита регионализацијом због "европског" пута се придода делу КОсмета који је остао у Србији, а онда у неком следећем блисском периоду након серије националних и економских пораза регионе Војводине, југа Србије и још неког дела територије, затраже самосталност "која ионако није битна јер ћемо у ЕУ сви бити заједно" или сличним "рационалним" разлозима. То ће проћи "јавну расправу", медијски експерти ће заузети ставове, социјално,еконосмки, ће се друштво даље исцрпљивати и не би ме зачудило да се тада, као случајно, појави идеја о дезинтеграцији српске државе, наводно због демократског права да свакоиде својим путем, свако се пита "где су моји новци", а исти они Срби који данас одобравају давање Космета, пристаће на нестанак своје државе наивно се и даље надајући се бољем сутра са малих екрана.
Конформисти , тј бескичемњаци, материјални прагматисти, тј издајници, контраверзни бизнисмени, тј лоповчине, су нас довели овде где јесмо и једни спас је да идемо супротним путем од оног који нам сугеришу наши крвници и злотвори који милозвућним шапатом на ухо покушавају да нас смире и опусте пред завршни ударац - нестанак.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Nokia 
Citat
I DOS-ovoj vladi je bilo jasno, pa čak i Šiptarima.
Колико је то добра идеја да су је подржали и ДОСманлије и Арнаути!  Smile
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 88
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Srbi moraju da vezu sudbinu Kosova za sudbinu Republike Srpske!  Smile

Iz te perspektive nije bas najsrecnije resenje deliti Kosovo... U sustini najbolje bi bilo da se razmeni Bujanovac, Medvedja i Presevo za Severni deo Kosova, a da se ide na trazenje nezavisnosti RS, a time bi prakticno i konacno rascistili sa siptarima...

Srbi nisu izgubili Kosovo 99., ono je bilo izgubljeno jos onog trenutka kada je uslo u sastav Srbije(naravno u novijoj istoriji)... Tj. da smo tada pokrstili Albance, mozda i ne bi bilo izgubljeno, ovako... Mora se sagledati realnost...

Za ove prostore bi najbolje resenje bila neka mirovna konferencija gde ce se lepo definisati konacne granice, i da se narodi okrenu ekonomiji i pomirenju...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
NickSRB ti ides po principu daj sta das Smile Bolje zadaj sebi malo vece ciljeve...

Severni deo Kosmeta, zastita i autonomija za manastire i sveta mesta, uredjenje odnosa Srba povratnika, vracanje imovine i pripajanje Republike Srpske. Sto se mene tice to je nesto ispod cega ni po cenu zivota ne treba ici.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49776
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Samsung Galaxy S24
Стварно нисам паметан када је ова тема у питању. Ситуација је доста комплиоквана како у Србији тако и у Босни.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 88
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Pazi, svakako se ja zalazem za povratak, sva moguca prava za Srbe, uostalom to je i normalno i tekovina razvijenog sveta. Ali ne znam koliko je realno traziti to teritorijalno... Jer bi onda sutra npr. Bosanci mogli traziti podelu RS, mada nemaju gde da je dele...

Mada ja mislim da u celoj prici nasi i ne uzimaju RS u obzir, bar mi tako ne deluje, a mislim da je ovo jedna od boljih prilika da se uradi nesto po tom pitanju... Slucajevi RS i Kosova u dobroj meri su slicni...

I nije bas to daj sta das... Da smo mi Srbi mozda imali malo realnije ciljeve, mozda bi i ranije ostvarili neke nacionalne interese, jer ces cesto cuti od nasih istoricara da je Srbima uvek bila problem megalomanija...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49776
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Samsung Galaxy S24
@NickSRB

Dobra ti je ideja ali neostvariva. Ispali bi majmuni koji su trampili juznu Srbiju za sjever Kosmeta, a ovamo iz Bosne dobili srednji prst.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Nokia krntija
Beskorisno je uključivati status RS u ove pregovore, jer je nerealno u nekom bližem periodu očekivati da RS postane samostalna. Naprosto, Amerika i ostale sile insistiraju na poštovanju Dejtona i neće dozvoliti bilo koji drugi scenario, bar ne trenutno.

Međutim, ukoliko BIH ostane ovako nefunkcionalna ili dođe do još većeg razdora, vremenom će i Zapadu biti jasno da ta država ne može samostalno da funkcioniše bez Visokog prestavnika i stranog uticaja. Oni sada očajnički pokušavaju da na silu naprave državu, ali uskoro će i njima postati jasno da na silu to ne može. Da je to neki manji deo teritorije pa da ga i iskontrolišeš... jebi ga, polovina teritorije i milion i po ljudi... Naravno sve to podrazumeva da raspoloženje stanovništva Srpske ostane ovakvo kakvo je, u suprotnom BIH će postojati još dugo vremena.

Lično mislim da je Srpska naša i Božija, kao i da je tu samo pitanje vremena kada će se ta ideja ostvariti... 10 ili 100 godina, sasvim nebitno.
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49776
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Samsung Galaxy S24
Naravno sve to podrazumeva da raspoloženje stanovništva Srpske ostane ovakvo kakvo je, u suprotnom BIH će postojati još dugo vremena.

Док год имаш јаку Цркву нема опасности од асимилације и ширења босанске нације.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 10:28:34
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.