Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 05:21:26
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 52 53 55 56 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pocetnicka maketa  (Pročitano 74361 puta)
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Evo "radionice" Smile sl.1 (profil od Pilota - laser kopija u boji, je postavljen ispred da bi po njemu radio saru).
Konacno (izjutra, u pidjami, brate, uzivancija Smile) krecem u bojadisanje gornjeg dela trupa. To je dosta tezak posao kada se radi iz ruku i cetkicom - preciznost i identicnost kamuflaze je veoma upitna, ali mora da se proba. Uradio sam prvi sloj (sl.2-7), gromuljice su neizbezne. Huh, bes, gundj. Smile
Nakon ovoga sam ostavio model da se susi i otputovao u Zg, noseci knjigu koju kupih :"Focke-Wulf Fw 190 Aces of the Russian Front", da meracim usput.
U knizi me ceka iznenadjenje. kakav sam papan da to ranije nisam primetio i proverio. Iako se radi o Fw 190 A verziji, kabina je istog tipa.
Na sl.8 9 i 10 lepo se vidi da struktura iza glave klizi zajedno sa kabinom. Trt. Pozeleo sam da me direktno pospu chemtrailsima.
Ali skontah tada da cu moci da odvojim kabinu i da je zalepim zatvorenu, pa se nisam uzbudjivao - jos posla ali nema veze, vec sam se navikao da stalno nesto popravljam. U Zagrebu sam opet posetio tehnicki muzej - bice fotki odande na drugim temama.
Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Pocetnikov radni sto s.jpg
(356.57 KB, 768x1024)
KolorShemPrvKorak 2dsm.jpg
(165.4 KB, 1024x712)
KolorShemPrvKorak 3sm.jpg
(176.4 KB, 1024x768)
KolorShemPrvKorak 4sm.jpg
(177.61 KB, 1024x768)
KolorShemPrvRuka 1sm.jpg
(198.01 KB, 1024x768)
KolorShemPrvRuka 2sm.jpg
(166.54 KB, 1024x906)
KolorShemPrvRuka 3sm.jpg
(139.16 KB, 1024x768)
FwKabinOldFot 1dsm.jpg
(186.4 KB, 1024x897)
FwKabinOldFot 2dsm.jpg
(159.33 KB, 1024x768)
FwKabinCrtt ds.jpg
(144.12 KB, 1024x672)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Po povratku sam uradio sto sam uradio (vec sam opisao svoju sumanutu operaciju skidanja kabine, loma, zamucivanja - jeb! Smile)
Elem, zalepio sam je u otvorenoj pozicji, ociscenu koliko se moglo i nastavio drugu ruku boje preko gornjeg dela trupa. Boja punije izgleda, ali gromuljica ko shashe (crvene strelice).
Mozda preterujem sa brojem fotki ali neka, nek se vidi sve. Zalepio sam i zadnji tocak (nisam siguran u boju njegovog metala - stavio sam gun metal, a verovatno to nije tacno. Na Pilotovom profilu je ta boja neka metalna ali kao da je vise na sjajan metal nego ovo, ? Smile
Smile

KolShem2Ruk 01 sm.jpg
(166.22 KB, 768x1024)
KolShem2Ruk 02 sm.jpg
(148.49 KB, 1024x768)
KolShem2Ruk 03 sm.jpg
(154.05 KB, 1024x768)
KolShem2Ruk 04 sm.jpg
(181.77 KB, 726x837)
KolShem2Ruk 05 sm.jpg
(169.16 KB, 1007x1024)
KolShem2Ruk 06 sm.jpg
(167.13 KB, 981x1024)
KolShem2Ruk 07 sm.jpg
(178.04 KB, 1024x708)
KolShem2Ruk 08 sm.jpg
(155.12 KB, 1024x768)
KolShem2Ruk 09 sm.jpg
(160.55 KB, 768x1024)
KolShem2Ruk 10 sm.jpg
(175.27 KB, 1024x768)
KolShem2Ruk 11 sm.jpg
(154.04 KB, 1024x768)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Evo snimaka montiranih tockova i poklopaca stajnog trapa (sl.1-6)
Sl.7 i 8 su detalji trupa sa topovima na poklopcu motora (oni koji pucaju kroz elisu, crvene strelice pokazuju pregrst gromuljica). Delici cevi koji vire (u crvenim krugovima) nisu obojadisani, a nameravam da ih obojim isto kao one na krilima.

MontStajTrapOdozd 01sm.jpg
(173.79 KB, 939x663)
MontStajTrapOdozd 02sm.jpg
(169.14 KB, 1024x954)
MontStajTrapSpreda 1sm.jpg
(168.78 KB, 1024x875)
MontStajTrapSpreda 2d1s.jpg
(197.21 KB, 547x1024)
MontStajTrapSpreda 2sm.jpg
(142.55 KB, 971x1024)
StaTrapLevDet sm.jpg
(159.22 KB, 920x1024)
VrhoviCevTop 1dsm.jpg
(169.83 KB, 635x1024)
VrhoviCevTop 2dsm.jpg
(150.56 KB, 1024x580)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
I konacno trenutno stanje makete, a i jedna silueta na kraju ( Smile) Uskoro skidam papirne trake sa kabine, pa ce se lepo videti "havarija", a onda idem dalje u doterivanje kabine (metalne "sprosne") i dalje u oslikavanje  kamuflze trupa, pa onda krila.
Znam da sam malo zagushio, no sada izvol'te sa komentarima, pitanjima itd. Sve je dobrodoslo.
Smile

KolShem2RukMontStaTrap 01sm.jpg
(163.91 KB, 1024x529)
KolShem2RukMontStaTrap 02sm.jpg
(168.07 KB, 1024x768)
KolShem2RukMontStaTrap 03sm.jpg
(182.96 KB, 921x666)
KolShem2RukMontStaTrap 04sm.jpg
(139.44 KB, 1024x431)
KolShem2RukMontStaTrap 05sm.jpg
(156.56 KB, 990x540)
KolShem2RukMontStaTrap 06sm.jpg
(165.13 KB, 1024x638)
KolShem2RukMontStaTrap 07sm.jpg
(231.38 KB, 1024x768)
KolShem2RukMontStaTrap 08sm.jpg
(167.3 KB, 1024x629)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
SonyEricsson C702i
Boju sa stakla si mogao ukloniti cackalicom kada se boja osusi...
Gromuljice su verovatno posledica prasine,ova boja odozgo mi je malo cudna mozda nije dobro smuckana  Smile
Inace RLM 76 je odlicno legla.
Nikada se ne sme koristiti razredjivac za skidanje boje sa prozirnih delova,kod njihovog lepljenja treba biti pazljiv jer imaju tendenciju da se zamagle.
Inace boja se sa makete(celokupne) moze skinuti uz pomoc spreja za rerne,tako sto se maketa naprska i ubaci u plasticnu kesu da stoji...Posle nekog vremena se maketa izvadi i opere pod vodom...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Ma bio sam totalni kreten, neispavan, bez koncentracije - vise nikada tako necu da radim, samo kada sam cool, pri svesti i miran. Oseco sam se ko kralj svih glupsona, a sve u par sekundi. Nista, sto kazu: pamti za nauk ili ono: prvi se macici u vodu bacaju (ili kako neki pijani ortaci rekose liku koji je dobio cerku a zeleo musko dete: "Hajde bolan, nema veze, ionako se prva djeca macicima bacaju! Smile)

Bice to jedan onesposobljeni Fw na blatnjavo-sneznom terenu, tako da ce se ta sjebana kabina mozda i uklopiti u atmosferu - videce se.

Sutra cu da odlepim papirnu zastitu pa da vidim na sta sve to lici.
Sta je cudno sa bojom odozgo, mislis da je retka ili svetla, muckao sam a i dva su sloja Smile
Ceka me sada finiji rad, one male flekice itd.
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
SonyEricsson C702i
Pa ne znam ni sam nekako mi je providna na pojedinim mestima a bar na fotkama izgleda da je negde Mat(nosni deo) a negde se sija(rep,trup iza kabine).Sve jedno ne pokusavaj da ispravis radi dalje pa kad je budes lakirao sredice se to...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Ok, mozda izgleda nejednako jer sam slikao dok je jos relativno bo;a sveza boja, onako caklilo se, pa ond su odsjaji razliciti - ne znam, sada mi izgleda ok - slikacu jednu fotku u nekom difuznom svetlu pa cu da vidim. Treba da nastavim, al stalno mi nesto ulece od posla.
Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
Ma ne brini mnogo- to se sve da srediti sa brusnim papirom 2500  Smile Lepo radis i jedva cekam da se uvatis za bf109... al ce se igramo sa semama bojenja  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Hvala, majstore Smile Smile Smile
Mnogo mi znaci podrska, ali izgleda da kad nesto prvi put radis nema sanse da ne napravis gresku kolko god se trudio - u stvari je to bas dobro jer ucis na licnom iskustvu (a nije li sve tako, dok ne lupis glavom o zid, ne znas da je tvrd Smile).
Mislio sam danas da nastavim, al oces, juce mi prijatelj javi za neki posloc, pa danas proba u 11.00, posle zet ima rodjendan, eehhh slobodo dalekaaa! Smile
No uskoro cu krenuti u izradu onih malih povrsina sa strana trupa, a posebno tek krila odozgo i odozdo (odozdo imam pitanja za boje na onom tvom profilu).
Usput, jesam li potrefio ovu boju odozgo. U hobbyshopu mi je covek dao jedamput jednu kombinaciju, drugi put drugu kombinaciju za tri osnovne boje sheme. Na kraju sam sam izabrao iz druge kombinacije prvo boju koja treba da mi bude ona svetla  RLM 76, a posle ovu smedjikastu za trup odozgo i sa strana po shemi. Bila je tu i treca boja koja je tamnija i zelenkasta a koju uopste ne vidim gde bih primenio.
A, u prvoj kombinaciji boja svetla RLM 76 je isla nesto na svetlo sivo krem crvenksto - uopste mi to nije bilo to - da li se covek zeznuo ili sta?
Nema veze yatrebace i ta sigurno.
To sa bojama mi je totalno nepouydano, moracu poraditi na definiciji tih boja - evo meni zadatka: pronaci najadekvatnije boje za RLM boje i napraviti tabelu - levo spisak SVIH RLM boja a desno razni proizvodjaci.

A za mesera, ok, znaci kada ovo zavrsim idem na Bf 109, a mozda bih mogao paralelno jos ovopg istog Fw, ali zutu desetku (bez obzira na kvalitet nalepnica) cisto onako da ih gledam Smile
Ziveli! Smile Smile

« Poslednja izmena: 06. Apr 2008, 10:37:52 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 52 53 55 56 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 05:21:26
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.617 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.