Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 18:06:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 51 52 54 55 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pocetnicka maketa  (Pročitano 74544 puta)
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
Tanka cetkica velicina 0, 00 ili 000 i lagano s njom Smiley Imas ih u umetnickim radnjama i tu su negde oko 180 dinara.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Uskoro cu da postujem katastrofaln tok dogadjaja i rada na mojoj prvoj maketi. Nista ne pitajte, izneverio sve i svakoga!  Strasno, sramota jedna ali ujedno i veoma poucno sto je negde i bio cilj teme. U svakom slucaju bice to maketa, ali  bas pocetnicka - ne moze se bre "s kamenje da ga gadjas".

Mnooogo treba da se uci! To ti je. Smile Javljam se uskoro. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

maketaski marinac

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola v3r
De ste momci vratio sam se, ja sam napravio maketu super je ispala f4u-5 i pokazao mojima u skoli i demolirali su je nema vise nikakvih podataka da je postojala (pravljena je bez gita aj os je super ispala to se zove umetnost , maketa je revelova u 1/48 razmeri ne znam kad cu da kupim drugu trenutno stekam za gitaru)  prijem prijem ,  pozdrav svim mojim poznanicima   ,  odjava.      
« Poslednja izmena: 03. Apr 2008, 15:25:20 od maketas »
IP sačuvana
social share
Viva La Serbia
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Дошао је тихо и отишао у легенду...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 8641
Zastava Beograd - Dorćol
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Nokia 5610
Uskoro cu da postujem katastrofaln tok dogadjaja i rada na mojoj prvoj maketi. Nista ne pitajte, izneverio sve i svakoga!  Strasno, sramota jedna ali ujedno i veoma poucno sto je negde i bio cilj teme. U svakom slucaju bice to maketa, ali  bas pocetnicka - ne moze se bre "s kamenje da ga gadjas".

Mnooogo treba da se uci! To ti je. Smile Javljam se uskoro. Smile

За утеху ти дајем модел војника који сам ти обећао. Чим се вратим са пута зовем те у вези примопредаје!  Smile

Не очајавај, биће још доста макета.  Smile
IP sačuvana
social share
                         C' вером у Бога за Краља и Отаџбину - Слобода или смрт                              
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
... nema vise nikakvih podataka da je postojala (pravljena je bez gita aj os je super ispala to se zove umetnost , maketa je revelova u 1/48 razmeri ne znam kad cu da kupim drugu trenutno stekam za gitaru)  prijem prijem ,  pozdrav svim mojim poznanicima   ,  odjava.     
Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Haaa, haaaa , haaaa, Eh Maketasu sine rodjeni, nasmeja me do suza. Sad mi nije vazno sto sam i ja svoju maketu uprsko - o tome slede postovi odmah sada - prso sam od smeha! Nemogu da se zaustavim stalno mi smeh dolazi.
Ajd, stekaj za gitaru to ce ti lakse leci, al nemoj da je nosis u razred, pa da i o njoj nema podataka posle Smile Smile Smile Smile
 Smile
prijem, prijem... Smile, odjava Smile Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 03. Apr 2008, 21:20:41 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 6483
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13;
mob
HTC HD2
a kako si to uspeo da uprskas?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
SonyEricsson C702i
Papalu druze pa sta se desilo???
Daj mali opis i neku fotku da vidimo o cemu se radi?
Mozda nije sve tako strasno kako ti deluje... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Ljudi, stomak me zaboli od ove Maketaseve poruke. Fantazija! Smile

Ali, evo smirio sam se pa cu sada da ispricam sta mi se desavalo. Ceo dan danas od jutra radim maketu, fotkam i prebacujem, tek sad mogu da postujem.

Dakle, postovani prijatelji i dragi maketasi, maketarstvo zaista predstavlja pravu vestinu, sto mi se opet potvrdilo i to netom nakon moje samozadovoljne montaze kabine (otvorene) i bojadisanja trupa u svetlu boju koja je po kolor shemi, moze se reci nekako osnovna i pokriva dobar deo aviona, pogotovo donju polovinu trupa, rep i krila. U svakom slucaju naneo sam je svuda. Jos sam obojadisao "felne" tockova, nosni poklopac motora, sredio veze nogu stajnog trapa i krila i udario prvu ruku gornjeg dela trupa po kolor shemi. Nakon toga kupim knjigu o asovima luftwafea na FW 190 na ruskom frontu i sta imam da vidim. Na FW 190 A vidim istu vrstu kabine kao ova moja. Isti onaj zastitni panel iza ledja pilota pa kosa motka itd. Medjutim ispostavi se da se taj deo krece zajedno sa kabinom kada se otvara tj. on je spojen sa kabinom a ne sa trupom kako sam ja vec uradio. Sranje. Morao sam na put do Zagreba i resim da to uradim posle. Vratim se juce ujutro, malo odspavam i onako neispavan sednem da radim. Resim da odlepim kabinu i napravim je zatvorenu. Naravno umesto da sam je skalpelom odozdo i sa strane polagano rezuckao, ja je prstima malko zakrenem na stranu i tu ona napukne na jednom mestu. Katastrofa. Sramota me skroz na skroz - Pilot mi slao tu kabinu, uspeo sam da izvedem hirurgiju stare kabine i sada -dizaster. Jos gore kada sam odvojio kabinu vidim da mi je svetla boja trupa procurila unutra i sada se vec osusila iznutra na onom papirnom trakom pokrivenom delu (zato nisam video pre). E tu sam se vec pogubio i uzmem malo raredjivaca da skinem... Totalni dizaster - kabina dobije belicastu skramu. Tu sam prekinuo i otiso da popijem kafu i drmnem nesto jako. Usro sam motku u nekoliko sekundi. Eto, to je najvaznija pouka: nikada nepromisljeno, triput kroji jednom seci... pa nije mi 12 godina sunce mu, al eto!

Posle sam uspeo da skinem tu skramu lagano plasticnom cackalicom i stapicem sa vatom, malo vodom itd, ali kabinsko staklo izgleda kao da je zamrznuto i polomljeno.
Posle sam probao da zalepim kabinu u zatvorenom polozaju ali izgleda da pozicija vetrobrana za mrvicu niza i glava pilota ne da da se kabina smesti. Zanci, mora otvorena i gotovo. Da vam ne opisujem kako se osecam. Ali sta je tu je. Zalepio sam kabinu u otvorenom polozaju i pristupio bojadisanju druge ruke maskirne sheme trupa (glavna masa boje). Posle sam zalepio tockove i poklopce stajnog trapa i tu sam sada stao. Stetu koju sam napravio nisam slikao, ona ce se videti uskoro kada skinem papirnu traku. U svakom slucaju maketa ima krupnu konstruktivnu gresku zahvaljujuci mom neinformisanju.

Jos jedna vazna stvar, bez kompresora i air brusha definitivno nema makete. Ovo rucno je muka, dosta je sporo, a gromuljice se stvaraju ni iz cega. O prasini koja se lepi da i ne govorim. Potreban je bas poseban prostor, po mogucnosti sto cisci tj, bez prasine. Potrebne su stege, stalci, kontrapincete!!! - jednom recju najbolje je oformiti specijalan prostor za ovo bavljenje. A i lepak bi trebalo imati neki sa sto vecom mogucnoscu preciznog lepljenja u merama manjim od milimetra.

To su ovako zakljuci na brzinu, ali kompresor i air brush su pod jedan.
Proucavanje aviona do detalja je pod dva.

Napricah se bas. Al ajde sada cu da postujem redom fotke bez mnogo objasnjenja:
Farbanje felni tockova (kao da ostris olovku pterodaktilovom vilicom) - divim se sebi na strpljenu, a raduje me sto ne drhtim. Uglavnom sam sve radio iz ruku -  sl. 1,2 i 3.
Ponovno gitovanje i smirglanje poklopaca stajnog trapa, sl. 4, 5 i 6.
Korekcija lepljenog spoaj noge stajnog trapa i krila, sl. 7 i 8

Postovacu za redom, pa vas molim da se ne ljutite. Dugo me nije bilo. A vi slobodno pitajte i secite. Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Felna bojadisanje dsm.jpg
(187.65 KB, 908x1024)
FelneSpoljObojadisane dsm.jpg
(180.07 KB, 1024x734)
FelneUnutObojadisane dsm.jpg
(164.39 KB, 1024x655)
PoklPredTrapGitOpet dsm.jpg
(152.33 KB, 1009x1024)
PoklPredTrapSmirOpet dsm.jpg
(189.42 KB, 1010x1024)
PoklPredTrapUnutSmir dsm.jpg
(193.46 KB, 567x546)
VezNogPredTrapKorekc 1 sm.jpg
(164.53 KB, 1024x768)
VezNogPredTrapKorekc 2 sm.jpg
(148.91 KB, 1024x768)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Budite strpljivi, evo redom sta sam radio:
sl.1,2 i 3 bojadisanje (RLM 76) nosnog dela *crvene strelice oznacavaju gromuljice, koje se pod nekim drugim uglovima i ne vide toliko)
sl.4,.5 lepljenje kabine u otvorenoj poziciji (tu sam jos sretan i u zabludi)
sl.6, 7, 8, 9, 10, i 11 bojadisanje u RLM 76 (ovde sam bio happy jer je nekako dosta dobro ispalo, obzirom da je rucno bojeno)
sl.12 noga se iskrivila (predznak nadolazecih sranja), ali sam je ponovo zalepio super lepkom (isto i drugu). Samo ce naknadno biti potrebno dodati malo crno sive ako se negde lepak bude bas video, a i inace trebace pokriti tamo gde je RLM 76 curnuo u spremista toskova.

PredMaskMotBojPrvRuk 1sm.jpg
(184.63 KB, 805x1024)
PredMaskMotBojPrvRuk 2s.jpg
(175.72 KB, 469x549)
PredMaskMotBojPrvRuk 3 dsm.jpg
(164.81 KB, 876x756)
KabZalepTrupBojPrvRuk 2sm.jpg
(186.18 KB, 1024x768)
KabZalepTrupBojPrvRuk 1sm.jpg
(167.21 KB, 1024x768)
TrupCeoRLM76 1 sm.jpg
(183.64 KB, 1024x768)
TrupCeoRLM76 2 sm.jpg
(197.87 KB, 1024x831)
TrupCeoRLM76 3 sm.jpg
(160.44 KB, 1024x768)
TrupCeoRLM76 4 sm.jpg
(191.4 KB, 1024x650)
TrupCeoRLM76 6 sm.jpg
(186.14 KB, 1024x768)
TrupCeoRLM76 7 sm.jpg
(186.97 KB, 1024x768)
TrupCeoRLM76 5 krivNog sm.jpg
(171.66 KB, 1024x768)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Montirao sam i propeler, obojadisao i poklopce trapa, doterao tockove
(ovde se jako radujem kako mi avion izgleda, sl.1 do 7)
Obojadisao sam i topove i pitot cev u gun metal boju (sl. 8, 9 i 10; da li je to tacna boja pitanje je??? Smile)

TrupCeoRLM76prop 1sm.jpg
(182.51 KB, 1024x768)
TrupCeoRLM76prop 2sm.jpg
(168.52 KB, 1024x704)
TrupCeoRLM76prop 3sm.jpg
(158.88 KB, 1024x588)
TrupCeoRLM76prop 4sm.jpg
(154.27 KB, 1024x768)
TrupCeoRLM76prop 5sm.jpg
(179.61 KB, 1024x768)
TrupCeoRLM76prop 6sm.jpg
(172.51 KB, 1024x768)
TrupCeoRLM76prop7 sm.jpg
(181.01 KB, 1024x768)
TrupCeoRLM76guns 1sm.jpg
(177.62 KB, 1024x713)
TrupCeoRLM76guns 2sm.jpg
(174.01 KB, 1024x768)
TrupCeoRLM76pitot sm.jpg
(136.72 KB, 1024x703)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 51 52 54 55 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 18:06:17
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.252 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.