Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 21:56:27
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 45 46 48 49 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pocetnicka maketa  (Pročitano 74842 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 162
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia 6600
Hvala puno Samuraj77.Jos jedno pitanje da li imaju alat,boje,lepkove i ostale stvari koje su potrebne?Pozz
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
SonyEricsson C702i
Sve mozes tamo da nadjes.
Nadam se da cemo uskoro videti tvoju temu ovde  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
@bundabor dobro dosao u zarazenu oblast maketasha. Ko ovde jednom udje maketarska zaraza mu ne gine. Smile

Pilote to prskanje je(meni izgleda) mnogo opasna stvar, mora dosta da se pazi - jooo sto cu ja tu da se ispromasujem! Smile

Eh, postovani clanovi zarazene populacije kao i oni buduci, znam da ste mislili: "ovaj papalu mnogo prica, a u stvari zabusava", ali prevariliste se dragi postovaoci plemenite vestine! Papalu pono napada, AeeeAeAaaaa! (malo podsecanje na Tarzana) Smile

Pojavile su se nove prepreke, ali njihovo analiziranje donelo je neocekivani pronalazak.
Znate, ipak smo mi Srbi posebna vrsta ludaka (pored svih ostalih ludaka, naravno). Lepi su i zgodni ovi digitalci, ali da bi covek slikao stvarno iz blizine mora da pukne poprilicnu svotu za one profi igracke. Medjutim jedna sasvim beznacajna terenska lupa (sl.1),kakvu koriste biolozi, entomolozi, botanicari, geolozi itd, ruske proizvodnje (tip Sverdlovsk) sa dva povecala (veliko povecava4x, a malo 10x) pravi od prosecnog kodakovog govanceta, sasvim novu mocnu spravu.
Jeb... optika je ipak optika, pa cak i ovako "Grunfovska", ona daje super rezultate. Jednostavno snimas kroz lupu. Heeeheee! Smile

Dakle da predjem na tockove (sl.2 i 3 bez lupe i sl.4 i 5 kroz lupu). Moze se uociti velika greska u maketi (udubljenje), koja bi, ako se cela gituje, potpuno pokrila izbocene sitne srafove (obelezeni strelicama na sl.3) koji idu celim obodom tocka. Ipak sam gitovao (sl.6). Zatim sam iglom (na sl.7, desno) veoma pazljivo, gledajuci kroz lupu, odstranio visak gita i dobio stanje vidljivo na sl.7, na kojoj se, usput budi receno, kroz lupu vidi jos jedna greska na kruznici "felne" tocka -obelezena je crvenom strelicom.

Toliko o tockovima, oni ce da sacekaju.

Potom sam presao na bojadisanje novouradjene kabine, nakon hirurskog presadjivanja "zaglavka" (tako cu nazvati deo iza glave pilota, jer ne znam kako se tacno zove). Treba biti pazljiv jer je veoma tesno iza same figurice (sl.8 i 9, -fot. bez lupe) i covek ne vidi sta boji, a figura je tako blizu pa mozes da je slucajno dotaknes. Nastavio sam dalje (sl.10 -fot sa lupom) i odmah sam uocio jos dve greske. Prva, manja, u obliku zareza na trupu na obodu kabine (crvena strelica), koja je nastala verovatno pri secenju trupa (moracu gitovati nakon lepljenja poklopca kabine) i ozbiljnija (crveni krug) koja je nastala ili mojim preteranim i nesmotrenim brusenjem ili netacnoscu same makete. Inace, primetio sam na vise mesta izvesno odstupanje simetricnosti dvaju delova trupa - to se sada ozbiljno manifestuje. Ovaj problem mora biti posebno resen.
Nastavio sam sa bojadisanjem crno sivom bojom (sl.11 -uociti ostecenost boje na figurici, nastala od dodirivanja makete), zatim sam popravio boju na figurici i evo sve je gotovo (sl.12). Smile

Ali, avaj, posmatranje lupom otkrilo je jos svasta. Smile
Nastavak sledi. Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Tockovi&Lupa s.jpg
(474.74 KB, 1024x768)
Tockovi 01ds.jpg
(285.22 KB, 700x522)
Tockovi 02ds.jpg
(235.07 KB, 600x442)
Tockovi 03 s.jpg
(377.51 KB, 1024x768)
Tockovi 04 s.jpg
(353.33 KB, 1024x768)
TockoviGit 01ds.jpg
(393.36 KB, 900x740)
TockoviGit 02ds.jpg
(499.47 KB, 1024x894)
NovKabBoja 02d1s.jpg
(269.13 KB, 1024x438)
NovKabBoja 02d2s.jpg
(100.69 KB, 500x362)
NovKabBoja 03ds.jpg
(324.18 KB, 1024x712)
NovKabBoja 05ds.jpg
(89.78 KB, 427x243)
NovKabBoja 06 s.jpg
(523.73 KB, 1024x768)
« Poslednja izmena: 12. Feb 2008, 17:17:22 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 94
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung i5800 Galaxy 3
Narode, da li je neko ikada lepio nalepnice na neofarbanu plastiku? Hoce li drzati? Ako moze, da li treba da je prethodno ocistim(operem)?  Smile Smile

Papalu ideja da snimate kroz lupu je odlicna!!! Svaka cast na posvecenosti u izradi makete!!! Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2567
Zastava Srbija(VS)
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Samsung U700

E, sad ako te bas nervira, to je druga stvar. Vazno je zdravlje, jeb... figuricu.( Smile). - mala shala. Smile
 Smile

Ma nervira  me bre....mnogo me mrko gleda....ne svidja mi se njegov stav....tako da ima da stoji pored aviona... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Hvala M@rkoni Smile Smile

Philip$e OK vadi ga onda, ali kako mislis da stoji pored, kad on u stvari sedi? Smile

A sad evo i nastavka mog rada.
Da bi vam samo pokazao razliku izmedju normalne fotke i ove kroz lupu evo iste stvari slikane na ta dva nacina.
Sl.1 je uvecanje sa normalne fotke(sl.2, prisao sam maksimalno blizu), a sl.3 je isto to ali kroz lupu (samo veoma malo povecano tj. odseceno ono nepotrebno sa strana). Mislim da ipak ima neke razlike.
Evo i fotografija kroz malo povecanje (sl.4) i kroz veliko (sl.5), kao i iz drugih uglova (sl.6 i sl.7-na kojoj strelice pokazuju nepravilnu kosinu trupa ispred same kabine).
Sl.8 je isto to odozgo (crvene linije vidljivo obelezavaju katastrofalnu razliku);zatim sl.9 (strelicom je obelezen zadnji spoj "zaglavka", kojeg treba malo brusnuti i srediti, a crveni krug obelezava nedefinisanu brljotinu na samoj poledjini ploce "zaglavka").
Na sl.10 je fotka pod uvecanjem 10x (mala lupa) gde su strelicama obelezeni, prvo kao nogom napravljen spoj zadnjeg dela "zaglavka", a ond i centralna izbocina na samoj shipki, koju je potrebno izbrusiti.

Jeste, ovo je sve "picanski", ali ipak, na fotografiji se sve vidi, pa ce sve to biti popravljeno i opet bojadisano.
 Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

NovKabBoja 09 d2s.jpg
(246.67 KB, 1024x738)
NovKabBoja 09 s.jpg
(442.42 KB, 1024x768)
NovKabBoja 10 ds.jpg
(301.44 KB, 1024x705)
NovKabBoja&Lupa s.jpg
(429.89 KB, 1024x728)
NovKabBoja 08 s.jpg
(494.9 KB, 1024x768)
NovKabBoja 07 s.jpg
(343.01 KB, 1024x768)
NovKabBoja 11ds.jpg
(267.68 KB, 508x1024)
NovKabBoja 14 s.jpg
(462.03 KB, 768x1024)
NovKabBoja 12ds.jpg
(385.68 KB, 1024x722)
NovKabBoja 13 s.jpg
(333.53 KB, 1024x768)
« Poslednja izmena: 13. Feb 2008, 00:46:58 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2567
Zastava Srbija(VS)
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Samsung U700
Papalu....stvarno nema vise smisla da te hvalim.....tvoj rad govori za sebe Smile   Smile  a pilot ce da sedi pored aviona Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
SonyEricsson C702i
@Papalu druze zaista sjajno izgleda jako dobar rad,nego probaj ti da preko postavis poklopac kabine pa vidi sta se vidi a sta ne pa ces znati sta da ulepsavas a sta ne moras...
To se pogotovu odnosi na spoj trupa gde treba da dodje vetrobransko staklo (soferka) i deo iza pilota obelezen strelicom.
Inace fantasticno radis a bice to jos bolje  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Kada rec "fantasticno" dodje od prekaljenog zmaja, onda je to pravi poklon i veliki impuls ohrabrenja i sigurnosti. Hvala Samuraju, hvala drugar. Smile Smile

Da, u pravu si sto se tice toga sta se vidi a sta ne. Probacu da popravim koliko je uopste to moguce, a da ne napravim jos gore. Okom se to i ne vidi, ali kada se pravi, recimo dobra fotka, onda se sve vidi. Naravno  sto je nemoguce necu ni isterivati. Mislim da cu posle jos te male intervencije (samo gde moze i treba) preci na lepljene kabine i da konacno krenem dalje.
Vec sam odustao od ideje da radim jedan poklopac (obelezen crvenimkvadratom na nekom od ranijih postovanih crteza) koji postoji odmah iza ploce "zaglavka", zato sto bi to trazilo urezivanje (ja sam prvo mislio da je taj poklopac malo ispupcen, pa sam hteo nalepiti tanak plasticni deo koji bi ga predstavljao, no poklopac je u ravni ostatka, tako da se samo vidi urezana linija itd...).
Kako sam nazalost vec zalepio "zaglavak",  sada je to urezivanje totalno besmisleno i jako, jako nezgodno raditi.
Haha, i coveculjkov nos moram da farbnem ponovo -trenutno ima sivu njonjaru. Smile
Smile
« Poslednja izmena: 13. Feb 2008, 01:18:40 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 45 46 48 49 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 21:56:27
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.