Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 08:58:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 38 39 41 42 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pocetnicka maketa  (Pročitano 74912 puta)
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Pa ova maketa Fw 190D -9 ima dve varijante. Ja sam prvo hteo da radim tzv. "Zutu desetku" (ima zuti broj 10), ali po Pilotovom savetu (jer su nalepnice za "Zutu desetku" lose uradjene)  uzeo sam drugu varijantu -avion koji je vozio Oskar Romm. E ali na maketi je u stvari greska, jer avion koji je vozio Romm ima drugaciju kabinu. Sad ja da bi sve bilo korektno menjam kabinu, koju mi je Pilot (zafaljivam se jopet Smile) poslao iz obilja svog maketarskog materijala.

Posto mi je prva maketa, i posto nemam nikakvih svojih "ideja" u fazonu: "ne ja ocu da radim ovo, pa kud puklo", ja lepo prihvatam te sugestije, a i za samu temu je dobro da ima sto vise problema koje treba resiti. To je poenta, a istovremeno i dragoceno iskustvo.

Za sada mogu da kazem da sam se oslobodio straha od makete i mislim da je to najvaznije. Pa covek nije savrsen, ako i uprska neku maketu, nije strasno, i to je iskustvo. Ja cu sigurno da uprskavam, ali cu i da popravljam, tako da verujem da cu to na kraju dobro uraditi.

Kako kazu "Per aspera ad astra" Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
Na moj predlog. Razlog je prost. osnovne oznake koje su uradjene za maketu su jako lose. kao prvo zuta desetka je za avion model D-11 a ne D-9 a to znaci da mi imao prilicno hirurgije oko oplate motora u gornjem delu kao i uvodniku za karburator. Kako je za maketu dato da mogu dve seme da se rade, a oznake za drugu semu su bolje uradjene, ja sam mu predlozio da radi tu drugu verziju. Tim avionom je leteo nemacki as Oskar Rom sa 99 pobeda. Ali ta serija je imala manje ispuspcenu kabinu i obicnu sipku iza glave pilota a ne veliku oblogu. Ja sam poslao te delove od druge makete da ih ugradi u njegovu jer ti delovi nisu prilozeni.

Cilj maketarstva da se uradi tacna maketa a kad je vec tu na forumu onda cemo se boriti za tacnost sto je moguce vise.

Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Jasta brate! Nego, Pilote, je sam li dobro shvatio gde treba da rezem (Samuraj mi je to reko i ne sumnjam u njega, vec u sebe tj. dal sam ja tobro ukapiro) - zadnja slicica (oznake x i y) na prethodnoj strani topika.
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
Tacno tako. Zaseces ga dobro iglom i zavuces mu zilet za brijanje i iseces ga ladno. Ako radis ovako pazi prste!!!
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Дошао је тихо и отишао у легенду...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 8641
Zastava Beograd - Dorćol
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 5610
Na moj predlog. Razlog je prost. osnovne oznake koje su uradjene za maketu su jako lose. kao prvo zuta desetka je za avion model D-11 a ne D-9 a to znaci da mi imao prilicno hirurgije oko oplate motora u gornjem delu kao i uvodniku za karburator. Kako je za maketu dato da mogu dve seme da se rade, a oznake za drugu semu su bolje uradjene, ja sam mu predlozio da radi tu drugu verziju. Tim avionom je leteo nemacki as Oskar Rom sa 99 pobeda. Ali ta serija je imala manje ispuspcenu kabinu i obicnu sipku iza glave pilota a ne veliku oblogu. Ja sam poslao te delove od druge makete da ih ugradi u njegovu jer ti delovi nisu prilozeni.

Cilj maketarstva da se uradi tacna maketa a kad je vec tu na forumu onda cemo se boriti za tacnost sto je moguce vise.

Smile
Јел правим огромну грешку ако Bf 109F-2 офарбам у боје Ваздухопловства Краљевине Југославије и ставим му ознаке? На твом цртежу сам видео да тај модел Bf 109E има нешто другачије крајеве крила. Дали су то једине (видљиве) разлике између та два модела истог авиона ???
« Poslednja izmena: 21. Jan 2008, 21:53:51 od kombiondzija »
IP sačuvana
social share
                         C' вером у Бога за Краља и Отаџбину - Слобода или смрт                              
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
Posto je ovo tema o avionu Fw190D ja bih imao jednu molbu. Treba mi ova knjiga:

Focke-Wulf Fw 190 (Osprey Production Line to Frontline 5)

Mnogo hvala  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Nastavak mojih radova na Fw 190D-9:

Prvo sam odrezao crno obojeni deo odmah iza glave figurice pilota (sl.1 i 2). Otsecanje ostatka (koji je deo trupa) zaista je nezgodna stvar, jer postoji opsnost, ako se suvise jako pritiska da skalpel proleti (ovde pazljivo Smile) i da se posecete. Zato sam radio skalpelom kao testerom, a istovremeno lagano pritiskajuci prema nosu aviona (kao sto pokazuju crvene strelice na sl.3). Kada sam bio pri kraju usporio sam pomeranje ka napred i zavrsio odsecanje bezbedno po prste. Smile

Sada kada je kabina bila odsecena (sl.4), trebalo je doterati ovu "ranu" (sl.5, uvecanje sa sl.4). Prvo sam isturpijao unutrasnje ivice (sl.6), potom malim skalpelom doterao tj. izravnao rez (sl.7), odstranivsi nepravilnosti -viskove materjala na novonastaloj povrsini. Na kraju pristupio sam grubom i finom turpijanju po gornjoj ivici reza (sl.Smile, usporedjujuci vizuelno sa strana indenticnost linije reza na obe strane trupa.
Sl.9 pokazuje definitivno stanje nakon reza. Naravno, nije radjeno fino brusenje ili pak gitovanje, zato sto dalje sledi niz operacija da bi se oformila nova kabina. Te korake moram da utvrdim i da pristupim realizaciji.
Pretpostavljam da moram zatvoriti novonastalu supljinu i u tom cilju prvo moram prouciti kako to izgleda na stvarnom avionu. Zato cu se baciti u potragu za prizorom ili pak tehnickim crtezom tog dela.
Stvarno, prava hirurgija. Smile Smile Smile
Za sada toliko. Smile Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

PreOdrezDelaIZaGlave Ds.jpg
(106.69 KB, 500x419)
PosleOdrezDelaIZaGlave Ds.jpg
(83.87 KB, 500x398)
01PapaFwOdrezivanjeKabine s.jpg
(180.4 KB, 1024x768)
02PapaFwOdrezanaKabina s.jpg
(187.9 KB, 1024x768)
02PapaFwOdrezanaKabina Ds.jpg
(99.69 KB, 600x323)
04PapaFwTurpUnutrIvica 2 Ds.jpg
(121.76 KB, 489x648)
05PapaFwDoterivanjeOdrezDela1 s.jpg
(191.71 KB, 1024x901)
06PapaFwDoterivanjeOdrezDela2 Ds.jpg
(190 KB, 762x853)
07PapaFwIzgledNakonOdrez Ds.jpg
(108.12 KB, 414x672)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
Ovo imam na brzinu  Smile

fw190v18-3.gif
(134.41 KB, 2165x2900)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Shit happens, rama rama.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4233
Zastava Slovenia
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 
evo moje prve makete.....

stavit ču još slika kasnije......

DSC02126.jpg
(389.22 KB, 1037x778)
DSC02133.jpg
(308.93 KB, 1037x778)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
SonyEricsson C702i
@HasBiba  Smile
Sjajno je sto si krenuo sa radom,otvori novu temu,mislim da niko nece imati nista protiv.
Nova tema i samo napred Smile

@Papalu bravo majstore,odlicno si uradio ovaj hiruski zahvat,jako precizno. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 38 39 41 42 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 08:58:04
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.191 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.