Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 13:56:55
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 37 38 40 41 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pocetnicka maketa  (Pročitano 74714 puta)
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Hteo si da me ubacis... Smile Smile Smile
Pilote, nemam reci, moje postovanje, hvala i na samu pomisao Smile Smile Smile

Drugo, hvala na kabini Smile, danas sam bio kod Smuraja i uzeo je (kao i saznanje sta sve treba da savladam -i na tome hvala, pocastvovan sam sto cu probati da izvrsim tu prilagodbu Smile Smile), a kod njega doziveo da , u stvari, prvi put sretnem jednog "maketasha".

Da sve opisujem puno bi bilo, ali ukratko, po slikama:
sl.1,2 i 3 Samurajev kompresor (originalna rucna izrada od raznih delova -dokaz da ne mora da se kupuje nesto skupo i poznato da bi cinilo posao - ova sprva je tiha, Samuraj je navikao na nju -to je to.)
Na sl.3 se vidi i sama prskalica (sa plavom "drskom", i nije jedina)
Na sl.4 je rezervoarcic za boju na prskalici

Dobio sam poduke u vezi maskiranja delova koje ne zelimo prskati -lepljenjem uskih traka (vazno da su uske jer lakse prate krivinu, ne boraju se i sl.) od papirne lepljive trake, zatim video sam gomilu raznih alata i pomagala (od male rucne brusilice sa mnogo glava za poliranje, preko elektrivnog ostraca nozeva, pa sve do sitnih kozmetickih pomagala i paletica), oprobao pravljenje tankih plasticnih niti, uzivo shavatio sta je to tehnika "suva cetka", shavtio ulogu pipete u presipavanju i razredjivanju boje (sl.5)
Sl.6 isprobavanje mlaza, prskanjem na papir.
Sl.7 i 8 bojadisanje modela (Heinkelov mlaznjak-prvi na svetu) - obratiti paznju na stapic nalepljen na model radi lakseg rukovanja (inace prsti bi bili obojadisani, garant)
sl. 9  i sam sam isprobao rad air brush-om na modelu Me262 koji "sluzi za isprobavanje" (tako to dodje kad covek uradi mnogo maketa, ima se moze se Smile)

Poseban shok i "overdose"  je za mene bio pogled na dooobru kolicinu maketa sto,vec uradjenih (sl.10, 11, 12, 13, 14, 15, i 16 koje su mutne verovatno zbog moje pomahnitale odusevljenosti, pa nisam ni mislio na ostrinu, pri tome smo stalno pricali)...Eeee, u vezi ovoga moram da ispricam. Desilo se da je Smuraj u trenutku naneo deblji sloj nego sto treba na jednom mestu tako da je boja curnula, a tacno znam zasto. Ja sam celo vreme pricao i fotografisuci nisam zaklapao usta, tako da je covek, posto me slusao, na trenutak izgubio paznju. Moj zakljucak, a i Samuraj se slaze: bojadisanje air brush-om raditi sam u miru (Mozda neko misli i drugacije, al evo nas dvojca ovako). Ipak ta omaska sed na kraju pokazala ne tako strasnom.

Na kraju, dobih poklon od Samuraja, Junkers 188 A1-E1 u 1:72, koji on, kako kaze, nece sklapati. Shvatio sam to kao zavet koji moram da ispunim. Hvala Samuraju Smile Smile Smile.

Sada imam dva gurua: Pilota i Samuraja77, a ko zna koliko ce jos ucitelja biti, jer mislim da se mi svi ovde medjusobno ucimo na neki nacin, kao sto je i u zivotu. Ipak glavnog ucitelja ili dva,tri koja sledi, covek sigurno ima.
Nadam se da nisam udavio, i da ce koristiti. Ako ima pitanja, udrite.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Samuraj77 compr. 1 ds.jpg
(258.06 KB, 1024x805)
Samuraj77 compr. 2 s.jpg
(175.77 KB, 1024x768)
Samuraj77 compr.&prskalica ds.jpg
(218 KB, 879x729)
Samuraj77 rezervoarPrskalice s.jpg
(114.91 KB, 600x498)
Samuraj77 pipeta s.jpg
(121.78 KB, 600x496)
Samuraj77 proba  mlaza s.jpg
(115.03 KB, 700x525)
Samuraj77 prskanje Heinkela 1 s.jpg
(138.59 KB, 700x525)
Samuraj77 prskanje Heinkela 2 s.jpg
(233.04 KB, 700x933)
Papalu kod Samuraja77 2 s.jpg
(165.38 KB, 700x525)
Samuraj77 deo zbirke 1 sm.jpg
(136.17 KB, 700x467)
Samuraj77 deo zbirke 2 sm.jpg
(147.39 KB, 700x508)
Samuraj77 deo zbirke 3 sm.jpg
(158.21 KB, 700x523)
Samuraj77 deo zbirke 4 sm.jpg
(115.71 KB, 700x419)
Samuraj77 deo zbirke 5 sm.jpg
(137.78 KB, 700x525)
Samuraj77 deo zbirke 6 sm.jpg
(103.54 KB, 700x350)
Samuraj77 deo zbirke 7 sm.jpg
(99.87 KB, 600x282)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 6483
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
HTC HD2
papalu ektra slike i tekst  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
Citat
А фигуре спадају у белу технику???

Smile Smile Smile Kombiondzija- ziv mi bio  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
А фигуре спадају у белу технику???
Smile Smile Smile , Eheeeheeee! Smile, ali pazi, u Africi to spada u "crnu tehniku", na dalekom istoku u "zutu tehniku", a u Brazilu i okolnim zemljama (gde ima dosta mesanaca) to ti se zove "kombinovana tehnika". Smile Smile
« Poslednja izmena: 20. Jan 2008, 16:49:15 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Vracam pare kad budem imao a nebudu mi trebale!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 528
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Bosch ves masina
dali neko od vas vec iskusnih maketara moze da mi kaze gde bih mogao da kupim makete nemackih tenkova sa kraja ww2 kao sto su tiger 1,2,mous,panzer 4,5... Smile  isto vazi i za pomocna vozila,kamione i sve ostalo vezano za taj period
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Poslao sam ti privatnu poruku vezano za to. I kazem procesljaj malo maketarske teme, Samuraj77 je prezentovao ovde sjajnu maketu T-34 -85, pa verovatno je bilo slicnih pitanja i odgovora. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
Ja sam, trebao pre dva dana da turim slike makete sto je ja radim al.... lenja buba il sta sam ja vec. Evo kako to ide  Smile Stigo je do osnovnog bojenja. Na zalost ima se ubijem dok nadjem pipetu  Smile

Fw190D-pred bojenje-slika-1.jpg
(15.79 KB, 800x600)
Fw190D-pred-bojenje-slika-2.jpg
(15.88 KB, 800x600)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Дошао је тихо и отишао у легенду...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 8641
Zastava Beograd - Dorćol
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 5610
Ja sam, trebao pre dva dana da turim slike makete sto je ja radim al.... lenja buba il sta sam ja vec. Evo kako to ide  Smile Stigo je do osnovnog bojenja. Na zalost ima se ubijem dok nadjem pipetu  Smile
Занима ме, јел стакло кабине треба да буде постављено пре бојења са заштићеним прозирним површинама. Или си га ти овде поставио само сликања ради?
IP sačuvana
social share
                         C' вером у Бога за Краља и Отаџбину - Слобода или смрт                              
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Pilot, ne stigoh da proverim za pipetu u "Jugoleku", jurcam na drugoj strani grada. Sutra cu i to da proverim.

Evo stigoh samo jos da ugradim metalnu pitot cev (nasao sam malko tanju iglu, 0.7mm). Na prvoj fotki nema gita, a na drugoj je minijaturno "gitnuto" , ali ne vidi se, fotke su lose -vec je pao mrak pa slikam u sobnom svetlu (sl.2 a=pitot cev, b=desni top).

Jos jedno pitanje, tj overa. Da bih promenio kabinu, treba, znaci, da secem postejecu od tacke x na sl.4 do tack y ? Smile, a onda necim (komadom plastike) treba da zatvorim tu rupu. Jesam li u pravu? Smile

MetalPitCev odozgo s.jpg
(243.59 KB, 1024x717)
MetalPitCev sa strane 1 s.jpg
(140.11 KB, 700x336)
Mesto secenja.jpg
(163.05 KB, 500x397)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Дошао је тихо и отишао у легенду...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 8641
Zastava Beograd - Dorćol
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 5610
Изгледа да сам неки део пропустио. Из ког разлога мењаш кабину на авиончету?
IP sačuvana
social share
                         C' вером у Бога за Краља и Отаџбину - Слобода или смрт                              
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 37 38 40 41 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 13:56:55
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.09 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.