Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Počeo kao fizikalac, a danas je milioner  (Pročitano 8544 puta)
30. Jun 2012, 01:16:37
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
Browser
Mozilla Firefox 14.0
 Rođeni Beograđanin, otisnuo se u Ameriku 1956. godine, za ocem, oficirom Kraljevine Jugoslavije. Istovarivao je kamione, ulagao u učenje jezika i studije, a onda, za manje od godinu dana zaradio i prvi milion dolara.

Miroslav Majkl Đorđević (76) postao je uspešan biznismen i jedan od najuticajnijih ljudi srpske dijaspore. A evo kako je tekla njegova životna priča.

"Moja porodica je živela na uglu ulica Strahinjića Bana i Zmaj Jovine i Kneginje Ljubice. Srećni deo detinjstva bio je kratak, prekinulo ga je bombardovanje i rat" - priča Miroslav Đorđević (76), uspešni biznismen.

Posle Drugog svetskog rata, njegov otac, oficir Kraljevine Jugoslavije, emigrirao je u Ameriku kao i drugi članovi porodice.

"Moj otac je 1955. dao novac nekome u Švajcarskoj koji je deponovan za nekog komunistu u Srbiji. Taj čovek mi je izdao pasoš za koji ni dan-danas ne znam da li je pravi ili lažan. Samo je rekao da se pakujem i da napustim zemlju što pre. Ušao sam u voz za Francusku u kojoj sam devet meseci čekao vizu i polazak za Ameriku. Nije mi bilo lako da napustim Srbiju, imao sam i devojku u Beogradu kojom sam hteo da se ženim", priseća se Miroslav.

Međutim, Amerika mu je pružila mnogo mogućnosti koje je on i te kako iskoristio. Kada je stigao, nije znao ni jezik, a prvi posao bio je istovarivanje kamiona.

Zaradu je čuvao za školovanje i školu engleskog. Onda je upisao Kalifornijski univerzitet, ubrzano je završio studije bankarstva i osiguranja, a potom i postdiplomske studije iz međunarodnih finansija. Posle fakulteta dobio je posao u jednom osiguravajućem društvu u San Francisku.

"Imao sam vrlo uspešnu karijeru i ušao u menadžment, tako da sam uz platu i bonuse za godinu dana zaradio prvi milion" - priča Miroslav.

Na fakultetu je upoznao svoju sadašnju suprugu Mari, Amerikanku francuskog porekla, a sopstveni posao pokrenuo je 1985. Našao je kompanije i preduzeća sa velikim kapitalom i osnovao firmu koja je garantovala finansijske projekte, gradnju mostova, puteva.

"Toliko smo dobro poslovali da smo za oko pet godina uspeli da izađemo na Njujoršku berzu. To je podrazumevalo i veliki rad, često i po 12 sati dnevno. Sada imam malu kompaniju i polako pokušavam da se izvlačim iz posla, ali mi baš i ne uspeva" - objašnjava biznismen.

Stipendira mlade iz Srbije

Miroslav Majkl Đorđević jedan je od osnivača Kongresa srpskog ujedinjenja, a danas je predsednik Upravnog odbora. Kongres je osnovan 1990. godine i shodno događanjima devedesetih, kako kaže Đorđević, pomagali su izbeglima, slali lekove, hranu i drugu pomoć.

Danas, preko Zadužbine „Studenica“ stipendiraju mlade i uspešne ljude iz Srbije za školovanje u Americi.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

zvekete rodjaci

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 6155
Zastava Суботица
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Nokia 3220
Americki san  Smile
IP sačuvana
social share
“Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.”

William Gibson
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
aj dont giv a fak
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.00
mob
Nokia C5-00
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9062
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.00
 Smile Smile Smile bravo

@munka,gagijk...stidite se !!! eh Srbende moje nabijem vas na .....metlu!
Covek je uspeo u belom svetu i ono kao sad treba da hejtujem ? To je za svaku pohvalu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
Citat
Međutim, Amerika mu je pružila mnogo mogućnosti koje je on i te kako iskoristio. Kada je stigao, nije znao ni jezik, a prvi posao bio je istovarivanje kamiona.

Zaradu je čuvao za školovanje i školu engleskog. Onda je upisao Kalifornijski univerzitet, ubrzano je završio studije bankarstva i osiguranja, a potom i postdiplomske studije iz međunarodnih finansija. Posle fakulteta dobio je posao u jednom osiguravajućem društvu u San Francisku
Од никаквог енглеског, до енглеског довољног за колеџ (ма какве врсте)  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.00
mob
Nokia C5-00
@munka,gagijk...stidite se !!! eh Srbende moje nabijem vas na .....metlu!
Covek je uspeo u belom svetu i ono kao sad treba da hejtujem ? To je za svaku pohvalu  Smile

Браво за њега, свака част, него, који курац то има везе са мном, и шта ја имам од његових милиона?  Smile Smile

Мене не занимају ни животне приче познатих, трновит пут до звезда, и остале пичкематерине, а да ме занимају такве приче анонимуса, то тек мош мислити... rolleyes

Кажем опет, свака му част, али брате, и даље мислим да их је зарадио себи, не мени...  Smile
« Poslednja izmena: 30. Jun 2012, 10:33:18 od gagijk »
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
Svaka mu cast, vidi se da je sposoban.  Smile Smile Smile Smile

Citat

Zaradu je čuvao za školovanje i školu engleskog. Onda je upisao Kalifornijski univerzitet, ubrzano je završio studije bankarstva i osiguranja, a potom i postdiplomske studije iz međunarodnih finansija. Posle fakulteta dobio je posao u jednom osiguravajućem društvu u San Francisku
Од никаквог енглеског, до енглеског довољног за колеџ (ма какве врсте)  Smile
Pa to i nije tako tesko. Zivis tamo, pricas sa ljudima taj jezik i zavrsis pokoji visi kurs i to je to. Vise mi je iznenadjujuce da je zavrsio ubrzano na njihovom univerzitetu ali ko zna kakva je to skola i kakav smer.
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 19.0.1084.56
Biti bogat, u materijalnom smislu, bez obzira u kojoj drzavi zivis, u danasnjem ekonomskom sistemu je zlocin, prema drugim ljudima, okolini, mentalnom zdravlju itd! Ko to ne shvata, treba da se zapita neke stvari. Ok, shvatam, takav je sistem, tako su postavljene stvari da neko uzima sve, a neko nista, a neko otpatke. To uopste nema veze sa tim sta i koliko radis, jer jedan broker sa Vol Strita, koji ne doprinosi nicemu, ne stvara nista, njegov drustveni doprinos je nula, zaradjuje 50 puta vise od doktora nauka. Naravno, lako je shvatiti da ovakvo stanje mora puci pre ili kasnije.

Ne, ja nemam nista protiv materijalno bogatih ljudi, vec protiv sistema, ideje o beskonacnom bogacenju u konacnoj sredini. Bogati ljudi treba da iskoriste svoj uticaj i promene stvari, ako imaju iole odgovornosti!!! Sigurno, to se nece desiti i nikakva akcija nece poteci sa njihove strane, jer ti ljudi su duboko poremeceni, zavisni od novca i moci i sasvim sigurno izgubili su svaki orjentir!

Americki san postigne 1 od 300000. Naravno, pitanje je sta se desi sa ovim ostatkom? Izgube se u trouglu, izmedju kredita, antidepresiva i 60 sati rada nedeljno!

fašizam neće umarširati u Sjedinjene Države u crnim košuljama i vojničkim čizmama, već u “smajli” majicama i “najk” patikama.

It’s called the American Dream … cause you have to sleep to believe it    Dzordz Karlin
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Svaka cast. Za razliku od onih koji sede i kukaju kao je zivot tezak i sistem protiv njih, ovakvi ljudi treba da budu inspiracija.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.