Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Po povratku na posao odmah dobila novi otkaz  (Pročitano 927 puta)
21. Nov 2013, 09:17:09
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
Browser
Mozilla Firefox 25.0
mob
Sony xperia
Po povratku na posao odmah dobila novi otkaz

Slučaj nekadašnje radnice niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Vere Avakimijan iz Niša mogao bi da uđe u Ginisovu knjigu rekorda jer je u istom minutu dobila i ponovo izgubila posao!

Ona je u NSZ u Nišu radila od 2005. do 2010.godine, kada je kao tehnološki višak otpuštena sa mesta telefonistkinje, ali je odlukom Vrhovnog kasacionog suda otkaz proglašen nezakonitim, pa je naloženo njeno vraćanje na posao.

Međutim, umesto kancelarije i radnog mesta, nakon potpisivanja rešenja o vraćanju na posao, posle nepunog minuta, ponovo je završila na ulici.

- Za tri godine prošla sam kroz pakao jer sam prodala skoro sve stvari iz kuće da bih preživela - TV, nameštaj, garderobu... Kada je sud doneo presudu u moju korist, mojoj sreći nije bilo kraja. Rok za izvršenje presude je bio 8. oktobar ali su me iz NSZ pozvali tek 8. novembra. Popila sam sa šeficom kafu i potpisala rešenje o vraćanju na posao. A onda se umalo nisam onesvestila kada sam dobila da u istom minutu potpišem i rešenje o novom otkazu - jada se Vera.

Kaže da od tog dana ima zdravstvene tegobe zbog pretrpljenog stresa jer “iznenada gubi osećaj u nogama pa je tako pala na pešačkom prelazu i slomila nogu”.

Advokat Zoran Radojević, zastupnik Avakimijanove, kaže da sa pravne tačke gledišta NSZ nije poštovala rešenje najviše sudske instance.

- Vrhovni kasacioni sud je naložio njeno vraćanje na posao. Trebalo je da potpiše novi ugovor o radu, da joj odrede mesto, da se uvede u evidenciju radnog vremena i da počne da radi barem nekoliko dana, a ne da istog trena dobije novi otkaz. Vrhovni sud je naložio poslodavcu da je vrati na rad, pa je trebalo da se odredi njeno radno mesto ako ono na kojem je radila više ne postoji. Zbog toga smo podneli novu tužbu sudu - navodi Radojević.

Dodaje i da je podneta prijava i Republičkoj inspekciji rada, koja ima ovlašćenje da obustavi novo rešenje o otkazu i vrati Akvimijanovu na posao do okončanja sudskog spora.

Zanimljivo je da su i Osnovni i Apelacioni sud u Nišu, doneli presude u korist NSZ i da je tek Vrhovni kasacioni sud našao da je Vera nezakonito otpuštena jer je otkaz potpisala zamenica direktora bez pisanog ovlašćenja direktora filijale. Njoj je priznato pravo na plate koje je trebalo da primi za vreme od dobijanja otkaza - umanjene za iznos naknade koju je primala preko NSZ i otpremnine, ali ona sumnja da je iznos koji je dobila manji od stvarnog, pa je zatražila da joj se dostavi detaljni obračun.

NSZ: Sve je po zakonu

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje kažu da je sve po zakonu.
- Poštovana je presuda Vrhovnog suda i zaposlenoj je isplaćena naknada za ceo period do ponovnog povratka na posao. Sud je tako odlučio iz formalnih, a ne suštinskih razloga. Prilikom ponovnog uručenja otkaza u potpunosi je poštovana procedura, saopštila je NSZ.

Preuzeto sa ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
koliko vredi na trzistu rada vidi se po tome kako za 5 godina nije nista uzela da radi. bitno da joj je isplaceno 60plata za to vreme. serem ti se u zemlju i sistem... Smile
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 25.0
poznat mi je ovaj slucaj
njen sin je isao sa mnom u vojsku
jadna zena,sta je sve propatila
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
sta je propatila zivota ti?
dobila 60 plata, prstom nije mrdnula.
'telefonistkinja' - kakvo je to radno mesto i iz kog veka?
znas li ti koliko je ljudi kod privatnika fasovalo otkaz A DA IH FAKIN SUD NIJE VRATIO NA RADNO MESTO I NALOZIO DA IM SE ISPLATI 15000eur... Smile
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.57
mob
Nokia krntija
Citat
'telefonistkinja' - kakvo je to radno mesto i iz kog veka?

Умро сам кад сам прочитао. Питам се како је уопште добила посао лол

Што се осталог тиче, сматрам да Хрватску треба разорити.
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.045 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.