Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 18:40:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

TotalCar: Pocetna | Vesti | Specijal | Video | Foto | Test | Akcije | Saveti | Moto
Glasanje
Pitanje: Koji vam je najbolji proizvođač pneumatika?
pirelli
2.4%  (2)
michelin
36.9%  (31)
dunlop
10.7%  (9)
continental
7.1%  (6)
goodyear
8.3%  (7)
kumho
3.6%  (3)
fulda
2.4%  (2)
tigar
10.7%  (9)
sava
2.4%  (2)
bridgestone
13.1%  (11)
firestone
1.2%  (1)
avon
1.2%  (1)
Ukupno glasova: 84
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pneumatici  (Pročitano 72908 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Trajni manjak guma u Evropi

Evropa se susrela sa velikim nedostatkom guma koji nije privremenog karaktera. Prema mišljenju vlasnika teretnih automobila opaža se gotovo katastrofalan deficit.

Pre godinu dana u celom svetu je toliko naglo opala tražnja za novim automobilima, da su mnogi auto giganti privremeno zaustavili proizvodnju. Pad proizvodnje automobila je povukao i proizvodnju auto delova, među kojima se značajno smanjio i broj proizvedenih guma. A pošto je pre godinu dana na tržištu guma bio pravi praznik jer su se gume odlično prodavale, trgovci su napunili svoja skladišta robom koja je išla.

Zbog toga su prodavci imali zadatak da brže smanje zalihe u skladištima, a fabrike, koje praktično nisu dobijale zahteve, bile su prinuđene da smanje, proizvodnju guma. Svoj doprinos u vreme deficita guma dao je i slab rod kaučuka koji je osnovna sirovina u proizvodnji guma.

Kako predviđaju stručnjaci, u ovoj sezoni Evropi će nedostajati nekoliko miliona guma. Manjak će se pre svega osetiti u segmentu komercijalnih vozila koji će morati da se orijentiše na protektiranje guma.

Ako pred nastupajuću zimu uspete da rešite problem zimskih guma, ne nadajte se da ćete biti mirni na proleće kada se očekuje osetno povećanje cena letnjih guma. Ovaj redak slučaj na tržištu guma, da tražnja duže vremena premašuje ponudu, će se nastaviti i sledeće sezone.

Izvor: AutoPortal.rs
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

cappo di tutti cappi

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6498
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Samsung s3
ja sam pre par dana zamenio letnje continental sport contact 2 (205/55 R16), koje su se pokazale extra za neke argentinske, Advance fate AR 35(prvi put cuo) 195/60 R15. Valjda ce se pokazati dobro...

IMa li neko, nekakvo iskustvo sa njma?
« Poslednja izmena: 06. Nov 2010, 18:46:19 od Sale_S »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
HTC Tattoo
ja sam pre par dana zamenio letnje continental sport contact 2 (205/55 R16), koje su se pokazale extra za neke argentinske, Advance fate AR 35(prvi put cuo) 195/60 R15. Valjda ce se pokazati dobro...

IMa li neko, nekakvo iskustvo sa njma?
Argentinske gume hehhehe pa gde to nadje,jesi ih platio u pezosima. Smile

Inače,ovi iz tigra pobudalili,prodaju njihovu winteru za 7000-8000  dinara,dimenzija 205 55 r16,a strane gume su skuplje za po 1000 dinara,čak i manje,npr. fulda ima zimsku gumu za nekih 700-800 dinara više nego tigrova,a ta fuldina guma se extra pokazala u zimskim uslovima,i ne samo po snegu,po snegu je i wintera dobra,poenta je vožnja po mokrom putu,ili sa raskvašenim snegom,a tu je wintera katastrofalna,slab zaustavni put,neupravljiva.Inače,wintera je prema ADAC-u označena kao nepreporučljiva.

Govna bezobrazna,razmišljao sam d kupim winteru,ali kad sma video cenu,baš sam se začudio,i onda kao razmiošljam,možda je guma stvanro dobra,pa opravdava cenu,i onda se malo raspitam,pročitam po nešto ,tamo vamo,i shvatim da je guma najobičnije djubre,a režu sa cenom,e ne bi je sad stavio na auto,i da mi je daju u pola cene Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

"It never rains, but it pours."

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2563
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.63
mob
VIP Xiaomi Note 10 P
Trenutno imam Bridgestone letnje, sutra uzimam zimske Tigar Winteru 145/80 R13, bice na akciji u Metro-u 3060 din. plus besplatna ugradnja (za moju velicinu, vece su skuplje). Pa kome treba nek porani, brzo nestanu.
IP sačuvana
social share
Who is Kaiser Soze???

Merovingian: You see, there is only one constant, one universal, it is the only real truth: causality. Action, reaction. Cause, effect.
Morpheus: Everything begins with choice.
Merovingian: No. Wrong. Choice is an illusion, created between those with power and those without.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

cappo di tutti cappi

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6498
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Samsung s3
Trenutno imam Bridgestone letnje, sutra uzimam zimske Tigar Winteru 145/80 R13, bice na akciji u Metro-u 3060 din. plus besplatna ugradnja (za moju velicinu, vece su skuplje). Pa kome treba nek porani, brzo nestanu.
U "besplatnu ugradnju" se ne racunaju ventili i balansiranje koje moras da platis! dodje ti na isto. Meni su proletos naplatili 1000 dindzi kad sam ugradjivao continentalke...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

"It never rains, but it pours."

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2563
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.63
mob
VIP Xiaomi Note 10 P
Sta mislite o trajalovim gumama, konkretno zimskoj (arctica)?
IP sačuvana
social share
Who is Kaiser Soze???

Merovingian: You see, there is only one constant, one universal, it is the only real truth: causality. Action, reaction. Cause, effect.
Morpheus: Everything begins with choice.
Merovingian: No. Wrong. Choice is an illusion, created between those with power and those without.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1467
Zastava sarajevo
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Nokia 5800xpress
dobra je kao drzac za suncobrane,naravno ako se u nju izlije beton.....
IP sačuvana
social share
kad jedan papak umre,rode se dva!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.44
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1467
Zastava sarajevo
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Nokia 5800xpress
jel svedjanka?nisam dugo vidio gislaved-a,mislim da su pod continentalom.ima li distributer kod vas za gislaved?jako tesko se dolazi do ovih guma a cuo sam i citao samo rijeci hvale od ljudi sa skandinavije...
IP sačuvana
social share
kad jedan papak umre,rode se dva!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
HTC Tattoo
Kleber krisalp hp2-jel imao neko ove gume???

Ili ako imate neke testove,da mi bacite link. Smile

dobra je kao drzac za suncobrane,naravno ako se u nju izlije beton.....
Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 18. Nov 2010, 22:00:38 od diletant »
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 18:40:04
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.099 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.