Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Plivanje na Olimpijskim igrama 2008  (Pročitano 62254 puta)
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Čavić Felpsu: Vidimo se na Svetskom prvenstvu

Sam Milorad Čavić u jednoj rečenici je najbolje opisao sve što mu se dogodilo na Olimpijskim igrama u Pekingu - "Došao sam po bronzu, uzeo sam srebro i za stotinku izgubio zlato"!

Američki superstar Majkl Felps trijumfovao je i u trci na 100 metara delfin, mada je bio bliži porazu nego kada ga je Džejson Lezak "izvadio" u štafetama na 4x100 slobodno, prestigavši Francuza Alena Bernara na čudesan način.

Elektronika je rekla svoje, detaljno je pregledan TV snimak i Felps je zaista osvojio zlato. Pa ipak, brojni novinari iz inostranstva (o srpskim da ne govorimo), tretirali su Čavića kao pobednika na konferenciji za medije posle dodele medalja.

Kako se osećate kao jedini plivač koji je u Pekingu pobedio Felpsa?

"Nisam ga pobedio. Samo sam plivao sjajno i bio najbliži od svih da ga pobedim. Drago mi je što sam uopšte mogao da se trkam sa velikim Majklom Felpsom. Gledao mi je u leđa skoro svih 100 metara, a navikao je da drugi gledaju njega", rekao je Čavić.

Da li ste pogledali snimak završnog dela trke?

"Snimak je konfuzan, ne znam šta da kažem... Neću uopšte da mislim kako sam izgubio zlato jer nisam dovoljno jako dodirnuo zid. Za mene je Felps prvak, mašina je tako rekla. Njegov poslednji zaveslaj je bio jači. Strašno je kada izgubite za samo jednu stotinku, ali ja sam presrećan, dođe mi da iskočim iz kože! Došao sam po bronzanu medalju, a osvojio sam srebrnu".

Italijani su na nacionalnoj televiziji (RAI) desetak puta "odvrteli" snimak ulaska u cilj i komentator je na kraju dao svoj, subjektivni sud, da je olimpijski šampion Milorad Čavić! Hrvatski, slovenački i drugi novinari, običan svet na tribinama, čestitali su na pobedi svima koji su nosili majice sa srpskim obeležjima...

A da li je Milorad Čavić iz prve ruke čuo šta misli Majkl Felps?

"Pogledao je snimak, ali nisam siguran da je baš uspeo da vidi svoju pobedu... Bilo bi najbolje da smo obojica mogla da osvojimo zlato. Ja ću prihvatiti svaku odluku, a sa Felpsom ću se videti sledeće godine na Svetskom prvenstvu", odgovorio je srpski plivač u trenutku kada se još nije znalo šta će biti sa (odbijenom) žalbom srpskog tima.

U svakom slučaju, bila je to možda i najdramatičnija trka čitavog plivačkog programa na ovim Olimpijskim igrama.

"Pogrešio sam, previše sam podrezao nokte. Možda je trener mogao bolje da mi obrije dlačice na vratu? Takvo je vrhunsko plivanje, broje se i najmanje sitnice", našalio se Čavić.

Srpski šampion priznao je da je u poslednjih dan i po imao samo pet sati sna. Toliko je veliko bilo njegovo uzbuđenje uoči polufinala i finala...

Izveštač MONDA upitao ga je kako se oseća kao prvi sportista koji je doneo olimpijsku medalju samostalnoj Srbiji i time postao "besmrtan"?

"Čast mi je što mogu da plivam za svoju zemlju i donesem radost ljudima. Ovo je moj životni trenutak. Ipak, utisci su suviše jaki da bih sada sagledao veličinu ostvarenog uspeha",
odgovorio je Milorad Čavić posle nekoliko sekundi ispunjenih tišinom i suzama.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 159
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ako mene pitate, nemam pojma, previse je bilo blizu a ljudsko oko bez sve te elektronike to ne moze da vidi Smile, Ono sto je moj utisak je kao da je Felps razpizdio tu tablu, taster sta vec dok ju je Cavic jedva dotako, nemam pojma, vreme je vise da uvedu hiljadite delove sekunde
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo polako...

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 12015
Zastava srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Samsung galaxy s4
jbg...uvek nesto mora da bude sumnjivo...ali ipak "sudije su uvek u pravu"...svaka cast Cavicu za prvu medalju za Srbiju
IP sačuvana
social share
U cik zore zviždi voz, njime odlazim u OZ
Neću da se vratim
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Jedan je Fidel

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 4447
Zastava Nishville
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Samsung Galaxy S
Pa zasto nama uvek nesto ovako da se desi majku mu yebem ... svaka cast cavicu kako god bilo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
zato što smo mi tako mali,a oni su tako veliki gde mi da im sjebemo nacionalnog heroja(koji ima više hemije u sebi nego seoska apoteka)
a i nije teško baždariti tajmere u stazama da ti pokazuju kako ti ogovara dovoljno je par klikova mišom
« Poslednja izmena: 16. Avg 2008, 08:50:17 od fredikruger »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Tadić čestitao Caviću osvajanje medalje

Predsednik Srbije Boris Tadić čestitao je danas srpskom plivaču Miloradu Čaviću osvajanje srebrne olimpijske medalje u disciplini 100 metara delfin stilom.

"Najiskrenije Vam čestitam na ovom fantastičnom uspehu. Ovo je veliki podvig i osvajanjem prve medalje za Srbiju na Olimpijskim igrama obradovali ste naciju i dokazali svoj vrhunski kvalitet", poručio je Tadić u čestitki.

"Cela Srbija je uz Vas", naglasio je Tadić.

Srpski plivač Milorad Čavić osvojio je srebrnu medalju na 29. Olimpijskim igrama u Pekingu pošto je jutros u finalnoj trci na 100 m delfin stilom stigao na cilj drugi, u vremenu 50,59 sekundi (50,59), što je i novi evropski rekord.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Popović: srebro je neverovatan uspeh

Trener olimpijskog vicešampiona Milorada Čavića Petar Popović izjavio je posle finala trke na 100 metara delfin, u kojoj je najbolji sprotista sveta Amerikanac Majkl Felps za samo jedan stoti deo sekunde nadmašio srpskog asa, da je naš plivač postigao fantastičan uspeh.

"U prvi mah svima nam se učinilo da je Čavić stigao prvi na cilj. Međutim, kasnije smo gledali snimak i utisak je da je Milorad, plivačkim jezikom rečeno, ‘proklizao' na cilju, što je Felps iskoristio i prvi dodirnuo ciljni taster", rekao je Popović.

On je podsetio da je Čavić izvanredno plivao u Pekingu i da je dokazao da, bez ikakve sumnje, pripada svetskom plivačkom vrhu.

"Srebrna medalja u konkurenciji sa Felpsom je neverovatan uspeh. Na Olimpijskim igrama u Pekingu Čavić je tri puta plivao ispod 51 sekunde, što je fantastičan rezultat. Bio je koncentrisan na finalnu trku, potpuno spreman i samo stoti deo sekunde mu je nedostajao da pobedi slavnog Amerikanca", izjavio je Popović.

Popović je naglasio da u našoj olimpijskoj ekspediciji postoji žal za zlatnom medaljom, ali da će već na sledećim takmičenjima pokušati da stigne do najviše stepenice na pobedničkom postolju.

"Milorad nikada nije osvojio medalju na prvestvu sveta. Takmičenje u Rimu u julu i avgustu sledeće godine prava je prilika da obogati riznicu trofeja", naglasio je Popović.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Čavić: spavao sam samo pet sati u poslednjih 36

Olimpijski vicešampion na 100 metara delfin stilom srpski plivač Milorad Čacvić u razgovoru sa našim izveštačima sa Igara u Pekingu izjavio je da je ubeđen da može da pobedi neprikosnovenog Amerikanca Majkla Felpsa i da će to pokušati da učini već sledeće godine na prvenstvu sveta u Rimu.

"Mislim da bih ga pobedio kada bi plivali još jednu trku, a to ću pokušati da učinim već na sledećem prvenstvu sveta. Razgovarali smo na ceremoniji proglašenja pobednika i rekao je da je pobeda u ovoj trci za njega značila i kraj Olimpijade", rekao je Čavić.

On je naglasio da mu je Felps priznao da nije znao da je trka bila toliko "tesna" i da mu je kazao kako je od predsednika američke plivačke federacije saznao da je bilo jako teško utvrditi ko je pobedio.

"Skroz sam zadovoljan drugim mestom. Jednog dana ću se kajati što nisam bolje ušao u cilj, ali sada sam srećan zbog vicešampionske titule", naglasio je 24. godišnji sportista.

Čavić je priznao da je bio pod ogromnim pritiskom i da je u poslednjih dan i po veoma malo spavao.

"U poslednjih 36 sati spavao sam samo peti. Ovo sam smatrao kao svoj životni trenutak i morao sam da ga iskoristim. Sada se osećam fantastično, opušten sam i zadovoljan, da ne mogu biti zadovoljniji", iskren je bio novi olimpijski vicešampion i još jednom dodao da mu je žao što nije pobedio Felpsa.

"On je sada u poziciji da uzme svih osam zlatnih medalja i uđe u istoriju. Žao mi je što mu nisam uzeo jedno zlatno odličje, a bio sam tako blizu. Ali i takvi porazi su deo sporta", zaključio je Čavić.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Konačno Koventri!
Pored trke na 100 metara delfin, u kojoj je Milorad Čavić na volšeban način izgubio zlatnu medalju, u subotu su u Pekingu održana još tri plivačka finala.

Već u prvom, Kirsti Koventri iz Zimbabvea postala je prva žena koja je 200 metara leđnim stilom preplivala za manje od dva minuta i šest sekundi. Njen rezultat 2:05,24 bolji je od starog svetskog rekorda Amerikanke Margaret Holcer za 85 stotinki!

Amerikanka Margaret Holcer na drugom mestu je zaostala 99 stotinki, a trećeplasirana Japanka Reiko Nakamura 1,89 sekundi.

Koventri je posle tri uzastopna srebra na ovoj Olimpijadi - na 200 i 400 metara mešovito, kao i na 100 leđno - konačno je uzela i najsjajnije odličje, i to u velikom stilu.

Sjajna je bila i Britanka Rebeka Adlington, koja je u Pekingu već osvojila zlato na 400 metara slobodno. Ona je u subotu srušila najstariji rekord na svetu!

Dvostruko dužu deonicu Adlington je savladala za 8:14,10 minuta i tako za 2,12 sekundi nadmašila ostvarenje legendarne Amerikanke Dženet Evans iz 1989. godine. Srebro i bronzu sa velikim zaostatkom su osvojile Italijanka Alesija Filipi i Lote Fris iz Danske.

Najzad, u finalu muškaraca na 50 metara slobodno, iznenađenje je priredio Brazilac Cezar Sijelo Filjo, koji je svojoj zemlji doneo prvu titulu u istoriji nastupa na OI.

Filjo je dužinu bazena preplivao za 21,30 sekundi, što je bilo dve stotinke slabije od svetskog rekorda Australijanca Imona Salivena, ali više nego dovoljno za novi olimpijski rekord.

Francuzi su se nadali zlatu, ali su morali da se zadovolje sa dve medalje slabijeg sjaja. Amori Levo (21,45) zauzeo je drugo, a Alen Bernar (21,49) treće mesto.

Plivačka takmičenja u Pekingu praktično se završavaju u nedelju, finalima žena na 50 metara, muškaraca na 1.500, kao i štafetama 4x100 mešovito u obe konkurencije.

Ostaće još maraton plivačica i plivača na deset kilometara, ali te trke u sredu, odnosno četvrtak, neće biti održane u popularnoj "vodenoj kocki", već na stazi za veslanje i kanu.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
trebo je Čavić da uzme medalju i ode sa postolja
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.