Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Jul 2025, 08:02:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Plavi ekran  (Pročitano 8325 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22020
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Apple iPhone 12, S21
Mrezna kartica ti je uredno instalirana.
Imas i modem, ali to je za dial-up, predpostavljam, i njega ne koristis.
Kada utaknes kabl u racunar sta se desava?
Imas li neki drugi racunar i ako imas, da li na njemu ima net?
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 141
OS
Windows 7
Browser
Chrome 25.0.1364.172
pa bas se nista ne desava kao da ga nisam utakao..imam jos laptop koji ide preko rutera...znaci iz modema u ruter iz rutera u komp kabal ide..ali stavio sam direktno u komp iz modema i opet nista.tako je stalno radilo pa reko ako je nesto do rutera i podesavanja da skinem njega pa probam ali ni tako nece...znaci samo ubacim kabal resetujem modem i nista..kao da ga nisam ni stavio..kad odem u cpanel nemam nigdje da nadjem ono local area con.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 141
OS
Windows 7
Browser
Chrome 25.0.1364.172
e a znas sta se meni desava..postavicu slike kasnije...pri instalaciji windowsa imao sam neke greske..nesto ili nije naslo na cd-u ili nije moglo instalirati bla bla..pa sam samo kliknuo cancel ili tako nesto pa je preskocilo to..tako da sam dobio windows bez modern teme bez iexplorera ma bez icega..painta itd..ni pozadine nema..sad sam imao repair pa isto izbacuje tako nesto pa cu postavit slike dok zavrsi...da nije do toga nesto?

evo slika ovo mi je sada pri repairu jedino izbacilo..za sada..

evo zavrsio je repair...imam novu temu pozadine i sve ostalo..i ide na net..sve je super za sada i radi Smiley napokon

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

IMG_0869.JPG
(72.95 KB, 640x480)
« Poslednja izmena: 15. Mar 2013, 18:30:21 od dado333 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13403
OS
Windows 7
Browser
Chrome 25.0.1364.172
mob
HTC m9
To se i meni pojavljivalo na starom kompu...resio sam tako sto sam kupio novi komp...
jel se ti zajebavas ilil  Smile
IP sačuvana
social share
jafa boy
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Victoria Concordia Crescit

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2209
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Nokia e63
To se i meni pojavljivalo na starom kompu...resio sam tako sto sam kupio novi komp...
jel se ti zajebavas ilil  Smile

Ne. Zajebavao sam se sa tim 3-4 dana, nisam mogao da instaliram vindovs i onda sam uzeo neki stari da koristim dok nisam kupio komp...
IP sačuvana
social share
У срећи се не треба гордити

као ни у несрећи очајавати

и увек треба волети Црвену Звезду!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Ja danas nešto tražih po NET-u i dođoh i do ovog http://en.wikipedia.org/wiki/Blue_Screen_of_Death
Očigledno da je problem mnogo dublje prirode. Čak i kada bih mogao da razumem i da prihvatim da se ta greška dešava zbog drajvera, kako oni kažu... Ja ne mogu da prihvatim da sa legalnim Vindovsom (VISTA), pritom posedujem rekoveri-disk, može da se dešava da zbog drajvera pada sistem. Rekoveri disk-ovi vraćaju komp na fabričko ne mora to posebno da objašnjavam. Nakon te intervencije sistem izgleda kao da je komp tek kupljen u radnji.
Računam da se sa tom intervencijom sređuju sve anomalije koje upotrebom i vremenom rasture vindovs.  Instaliram vindovs preko rekoveri diskova i dobijem potpuno nov operativni sistem sa fabričkom postavkom svega pa i drajvera. Šta sad tu može da ne valja?

Po NET-u ima toliko priča o tome a niko da se izbaci sa konkretnim rešenjem. U prvi plan iznose da nešto nije u redu sa drajverima a moje mišljenje je da to nema veze s vezom. Naročito ako instaliraš legalan vindovs i instaliraš drajvere namenjene za taj komp. Sve to preko rekoveri diskova koje dobiješ kada kupiš komp.

S druge strane kada je Bil predstavljao vin98 desila se ista stvar a tada je po meni to bila softverska greška.

Koliko ja vidim, onaj ko reši problem zaradiće milione kod Bila

« Poslednja izmena: 18. Mar 2013, 21:25:12 od Sasha019 »
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.14
mob
HTC Sensation
Nije plavi ekran rupa u cipeli, da se odnese kod sustera i ocekuje se od njega da nadje resenje.
Plavi ekran moze da nastane kada sistem (Windows) poveri neke resurse nekom programu koji tada upravlja nekim harverom. Sistem tada od njega ocekuje da ga obavestava sta se desava, a ovaj kaze 'majke mi, sve cu te obavestavam'. I tako dok sistem ceka podatke, ovaj mu podmetne govance. To govance moze da bude produkt jednog od milion procesa koji se odvijaju na sistemu. Mozda je hardver omanuo, mozda se program za'ebao u racunici, mozda su oni sve ekstra odradili, i upisali u neispravnu adresu u ram memoriji i rekli windowsu saljemo, a memorija nema pojma, jer na toj adresi niko ne stanuje...
Tako da nemojte mnogo da se pitate kako to da svi imaju isti problem, plavi ekran, a niko ne ume da ga resi. Odgovor je jednostavan. Plavi ekran je milion problema. Svaka fatalna greska u komunikaciji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
To sam i ja shvatio na takav način kao što ti kažeš. Međutim ne ide mi to da čak i kad se postavi na fabričko, on i dalje ima problem. Onda dolazim do zaključka da je problem ustvari hardverski. Mada po osećaju bih rekao da je softverski.
A možda Bili namerno prouzrokuje ovu grešku da sistem crkne posle nekoliko godina pa mora kupujemo novi komp. Koliko sam primetio, ako se ne varam, to se dešava isključivivo kod laptopova (manje više).
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13403
OS
Windows 7
Browser
Chrome 25.0.1364.172
mob
HTC m9
pazi ovo je moguce za biliji posle 7 godina moj komp je isto tako svaki 7 dana bi se pojavljivao plavi ekran i sistem obarao  Smile a inace sve je bilo ispravno
IP sačuvana
social share
jafa boy
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.14
mob
HTC Sensation
Najveca rupa u tom lancu su ljudi koji pisu drajvere. A za njih ne postoji fabricko. Ako uzmes grafiku i instaliras je kao standard display, nema sanse da se zakuca, osim ako je zaista neispravna. Ali onda imas samo najosnovniji set funkcija, tj. verovatno samo rad sa 2D i softverski 3D. Zasto najcesce zeza drajver za grafiku? Evo recimo AMD Radeon HD 7770, popularna i pristupacna kartica. Njena brzina po specifikacijama je 1.28 TFLOPS i 72GB/s memory bandwidth (maximum). To znaci da moze da izvrsi 1.28 x 10^12 (tj. 1,280,000,000,000) operacija sa pokretnim zarezom (recimo sa realnim brojevima) i da progura shitload podataka kroz memoriju. Zasto ljudi koju pisu te drajvere nisu bas za kriviti? Zamisli cobana koji cuva 10 ovaca i pazi da mu neka ne pobegne? Ako pobegne, onda je verovatno dileja. Ali ako ima 1.28 x 10^12 ovaca? Well, neke ce uvek da zbrisu. Zato programeri ne mogu da predvide gde sve mogu da se pojave rupe pri tolikim silnim operacijama. A ko je za kriviti? Mi. Mozda ne ti i ja, ali oni koji vicu JOOOOS, BRZEEEE, DAJ JOS 1 FPS, 'OCU DA KLOKUJEM OVO, IMAM SAMO 70 FREJMOVA... Potrosacki mentalitet je ubio kontrolu kvaliteta, a negde kvalitet u celome. Nije Bili kriv. Bili jeste napravio svoju masineriju, ali slabo se interesuje vise. Prosle godine je njegova fondacija dala i prikupila 30 milijardi dolara za charity Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Jul 2025, 08:02:33
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.123 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.