Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 17:42:29
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: pitanje vremena i prostora  (Pročitano 10970 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
mob
Nokia Luvmya 520
@komunista

Svaka cast , vise sam naucio od tebe dok sam procito ovu temu , nego od profesora koji ju nam je 2 sata predavao i obasnjavao Smile

Da li u Srbiji i dalje postoji skolski termin " Uvlakac " za Ucenike koji " podilaze " Ucitelju ?
Posto mi se cini da je matori ismar_ze, klasican Primerak   Smile
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
komunisto (i eventualni ostali slicni):

Iako mi je ovakvo direktno obracanje prilicno bezveze, posto si ga poceo po ko zna koji put, iako sam ti vise puta skrenuo paznju da to ne cinis:

1. Veliki Prasak je pocetak vremena, i zato se svemir siri ( a siri se), odnosno, zato se vr(e)me vr(e)ti.

2. Fizicari cija imena pises nepravilno, jer po srpskom novom pravopisu se pise  Њутн, ali Newton, a NE "Njutn",  za mene nisu nista vise od necijeg natpisa na razglednici.

3. Drugim recima: tvoji postulati, oni koje si ti odabrao da proglasis za validne su za mene irelevantni.

Dakle, posto sam ja u svom prvom tekstu napisao sta jeste -- jeste za mene, dakle jeste za mene -- budi ljubazan da i ti napises sta jeste -- odnosno jeste za tebe, bez obracanja meni,

a NE da me drsko prozivas da bi mi nesto sasopstio, jer ne postoji ista sto bi neko na bilo kakvom diskusionom forumu mogao da mi saopsti a sto bi moglo da promeni moje misljenje.

4. Misljenje menjam iskljucivo na osnovu svojih odluka, kad sam dodjem do zakljucka koji pomera deo slagalice malo levo, gore, itd..

Nikad ne pravim drasticne promene misljenja jer ni u sta ne verujem kao u "istinu", jer mi je jasno da je istina uvek relativna -- sto, naravno, nema nikakve veze sa Milevom Maric i njenim favorizovanim muzem -- odnosno da ce necije mesto/vreme i iskustvo (nagomilani stimulusi) da odredjuju reakcije svakog bica (a i stvari).

5. (3.') Dakle jos jednom: slobodno se sa mnom nemoj slagati i slobodno iznosi svoje misljenje, i opovrgavaj moje -- ali neutralno, bez direktnog obracanja, tj. nemoj mene licno prozivati/apostrofirati i pokusavati da ucis.

Daleko si ti od toga da bi mogao da me naucis bilo cemu. -- Poslednjih 15 godina nije bilo takvog, izuzev moje profesorke hebrejskog, i sada profesora kineskog -- to naravno nisam mogao sam, i kad mi je bilo potrebno, ja sam njih potrazio.

Capisci?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Dole eksplatatori i eksplatisani -- Ziveli ljudi

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 210
@tral.....

Da si me lepo zamolio da ti ne komentarisem tvoje postove, ja bih. Nema razloga da ne bih. Ovako...

Prvo, niko meni ne moze da zabrani da komentarisem tudji post, ako je to u granicama normalnog ponasanja, kako je i bilo, pa bio to i tvoj. Ako ti se to ne svidja to pravilo zali se SF, a ne meni ili idi na neki drugi forum gde toga nema.

Drugo, istine radi, prvo si ti mene prozivao za malo "h", kada sam pisao "hrvat", tako da nemoj da umisljas, davajuci mi lekciju da se ustasa pise malim slovom. Pre toga nisam ima nikakvih kontakta sa tobom.

Trece, tvoj izvor informacija (dva profana) su bas siroki i vrlo relevantni za pricu o Velikom Prasku, vremenu i prostoru. Po toj logici, ti si verovatno sam dosao do zakljucka da je postojao Veliki Prasak, na koji se pozivas i na osnovu koga govoris da vreme ima pocetak.

@eyepheelYU
Citat
Nisam idealista posto sve sto mislim i kazem je istina. Biblija je istina, prorecena pre 2500 - 3500 godina......Pobrkao si loncice zemljace, Nije bilo Logicno, To je bilo samo verovanje. Nikad nisam imao nameru da nikom govorim sta da misle ili rade, ali da sam ja Ti, bataio bih
Hegela i fokus bi bacio na knjigu koja se zove Recnik.Knjigu u kojoj mozemo pronaci sta Reci Predstavljaju, da bih mogli uspesno da komuniciramo

Mene prozivas za racnik, a ne znas ni ko je "idealista". Odmah u sledecoj recenici koristis bibliju! Pogledaj malo u Vujakliji razliku izmedju idealima i materijalizma, pa se javi.

Citat
Budi ljubazan, kao sto si brzoplet, pa navedi gde sam ja rekao bilo sta sto nije dokazano u praksi

Sporopleti, kazi jedan primer iz prakse koji potvrdjuje tvoja prethodna misljenja i stavove. Nisi dao nijedan, gola abstrakcija.

Citat
Ovde sam te skoro potpuno izgubio, Hegel, to je Njuska koja je dokazala da je ustvari
" Fragment svoje imaginacije ", Takve bolesnike bi trebalo da citam, da bih shvatio sta je konkretno ? 
Filmovi su Vizije, snovi, ideje, koje kao svako umetnicko delo, mogu biti shvaceni na razlicite nacine. Biblija (  ili da bih bio politicki korektan, Jevrejska Torah ) je Fotografija,
 koja sadrzi sve te tvoje filmove, Karl Marx-a, Engelsa, Ajnstajna, Miku, Djoku, i mene,
Peru" Lozaca " . Zove se Covecanstvo, ciji je veoma kljucan deo - Komunizam.

Ti si ogranicen koliko si tezak.
Prvo, to sto je Hegel bio pristalica objektivnog idealizma, to ne znaci da sve sto je on napisao glupost. Kakva logiku koristis, fantasticnu. Jos dodajes da ga ne razumes: Kada ga budes razumeo onda tek mozes da kazes da li je to glupost ili ne.

Drugo, za bibliju si potpuno u pravu - ona je fotografija. Ona vidi sve oko sebe bez kretanja bez promena, zato i uvlaci Demiurga i upada u zamku. Medjutim, materija se stalno krece kroz vreme i prostor. Kretanje je svojstvo materije. Poenta razlike izmedju fotografije i filma nije bila u umetnosti, vec u pitanju: Sta bolje objasnjava realnost? Fotografija ili film? Da li bolje opisujes realnost fotografijom ili filmom? Odgovor je naravno filmom, a filma nema bez vremena.

Trece, daleko od toga da Biblija ukljucuje ove u mom potpisu. Oni ukljucuju film - dinamiku, promenu, kretanje, Biblija je fotografija - statika, fiksirano, nepokretno.

Citat

Ako su ekvivalent, kako im je forma drugacija ? Da li si siguran ko koga demantuje ovde ?
Mislim da je naucno dokazano da smo mi 90% voda, ako je to" ekvivalent " cvrstog agregatnog stanja, onda si ti u pravu 
Ja vidim i Casovnik i Kalendar i Spidometar u mojoj Hondi Prelude Vtec, kad kaze da se krecem 250 Km/h, Ono sto sam ja pokusao da ti objasnim ( ne da te ubedim, posto samo tvoja krv ima Copyright na ono sto ti znas, mislis, ili u tvom slucaju verujes, Komunizam je vera, nikad nije, niti ce biti Sistem ) je da je to "merenje promena" zvano "vreme"
potpuno Nebitno za Postojanje. Posto ces bez obzira na "vreme" u jednom momentu, prestati da postojis, i posle toga, za tebe, sve sto se desilo, dok si bio ziv, nestaje.

" Religija je Opijum za Narod ", je jedna od Najinteligentnijih Mantri, koja nema preteranu
konkurenciju.

Evo reci mi na primer sta tvoje stanje svesti misli o ovoj "mudrosti " :

" Ako manje cujes, vise ces razumeti, Ako  manje razumes, vise ces cuti, 
         Sto vise cujes, manje ces osecati, Ako manje osecas, vise ces videti .   "

YU feel me now ?

Prvo, energija jeste materije - E=mc2. Sveki gubitak mase dovodi do nastanka energije. Znaci prelaze jedno u drugo: kada se pozitron i elektron (materija) sudare nastaje gama - zrak (svetlost - energij). Mislim da ti je ovo dovoljno. Ako ti treba jos samo reci.
Drugo, opet si ogranicen. Forma - oblik nije samo promena agragatnog stanja (otkud ti to?). Materija (ili energija) je NEUNISTIVA (to je zakljuceno kroz praksu), ona samo moze da promeni formu (mahanicka energija, elektro-magnetna, energija, toplotna energija, nuklearna energija, masa itd). Ovo su takodje forme materije.

Trece, tvoj pojam vremena se povezuje sa ljudskim zivotom i ne dalje. Kako objasnjavas potomstvo, da li tako covek pobedjuje vreme na neki nacin. Na taj nacin covek ne zavisi od "vremena" vec samo od postojecih uslova za zivot. Vreme mu vise nije "neprijatelj". Svaki kraj je novi pocetak, a svaki pocetak je novi kraj. Koliko god ti Hegel smeta, on je opet prisutan (kako ga ne razumes da ti objasnim: A je i A i negacija od A - kraj je pocetak, pocetak je kraj - negacija kraja je pocetak, a negacija pocetka je kraj. Vrlo jednostavno samo malo da se mucne glavnom)

Razum i osecajnost su srazmerni jedno drugom, dok je sluh obrnuto srazmeran. Nisam bas siguran. Mislim da su svi srazmerni. Mada mislim da je dokazano da slepi ljudi razvijaju bolje druga cula (sluh npr), tako da mozda ima neke logike u tvojoj (ili vec necijoj) konstrukciji.

I poslednje,  ismar_ze mi se uopste ne uvlaci, jer nema razloga za to. Niti mu dajem ocene, niti on ima neke druge koristi od toga. Jednostavno zna da prepozna abstakciju sa konkretnim.

« Poslednja izmena: 29. Sep 2005, 07:15:04 od komunista »
IP sačuvana
social share

PROLETERI SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
mob
Nokia Luvmya 520
Ti si ogranicen koliko si tezak.
Ti si neograniceno lak, tol'ko si lagan  :[115]:da si se presaltao u '50-tu iz '05-te, Ti si
Drug direktor preduzeca, clan CK, a ja sam tamo neki portir.
Ti ocigledno nisi svestan gde si ti a gde sam ja.
Komunizam je toliko propao, i odbacen kao ideologija, da je veoma zalosno slusati tebe kako pljujes Bibliju, koju kao Istorijski zapis dogadjaja, obistinjena prorocanstva, i sto je najbitnije, veoma jasno objasnjenje kakav bi odnos medju ljudima trebao da bude.
I sa ljubavlju je cita Dve Trecine Planete.

Citat
Poenta razlike izmedju fotografije i filma nije bila u umetnosti, vec u pitanju: Sta bolje objasnjava realnost? Fotografija ili film? Da li bolje opisujes realnost fotografijom ili filmom? Odgovor je naravno filmom, a filma nema bez vremena.

Komunista vise nema ni u Karikaturama,

a ne u Filmu.

Ja vidim vise filmova u jednoj fotografiji, i vise fotografija u jednom filmu, nego sto ima Komunista koji bi ladno mogli da
stanu u jednu fotografiju, po kojoj bi mogao da se napravi Film " Lagani Drugovi lete u Nebo 2 "

Citat
Trece, tvoj pojam vremena se povezuje sa ljudskim zivotom

Moj pojam vremena mi je odavno rekao, bezi sto dalje od Komunista i Propovednika. Smile
Ovde Komunista nema. A Propovednika ima toliko, da kad bi sad u pola sest ujutro otiasao u Centar Clevelanda, popeo se na visoku zgradu, i bacio kamen, jednog bi garantovano puko u glavu. Ali oni su ovde pitomi, ne ujedaju, ako im ne pridjes blizu.
A sa propalom, zalosnom Komunistickom nebulozom cu jako lako da izadjem na kraj.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 210
@eyepheelYU

Jadno vrlo jadno, jos jedan....neobavesten.

Bacio si se na moje ime i potpis. Kritika mojeg imena i potpisa su vrlo relevantni za ovu vrlo zanimljivu diskusiju? Bas mi je zao da ti oni postaju jedini argumenti za diskusiju. Vec sam pricao o komunizmu tako da necu da se ponavljam. Tebi bi savetovao da ne pricas o stvarima za koje si cuo od politicara ili komsinice, na televiziji ili novinama,ili od Ujka Sema vec da se informises iz pravih izvora o komunizmu, pa tek onda da diskutujemo.

Biblju nisam pljuvao vec sam rekao sta je ona. Ona je statika - sve je odjednom nastalo. Nema tektonike ploca, nema dinosaurusa, nema razvoja, nema kretanja - gola statika. Gde je tu pljuvanje? Sta tripujes? Mozda bi zeleo da je pljujem, kao sto ti pljujes po komunizmu. Ne decko, malo si se zeznuo

Ne zanima me gde si ti? To je tvoj problem, nije moj.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225

Trece, tvoj izvor informacija (dva profana) su bas siroki i vrlo relevantni za pricu o Velikom Prasku, .

Ociglednoi opet problem sa razumevanjem srspkog.

Izvor informacija svakako nije -- ni za koga -- neko nedouceno infantilno stvorenje na forumu Bureka.

Profesori jezika su oni koji mene mogu da poducavaju, jer jezik covek ne moze da uci sam.

Druge informacije nalazim sam -- na osnovu licne selekcije stiva, posle mnogo godina citanja -- ili do njih dolazim empirijski.

Svakako kao profesor univerziteta u Kini nemam potrebe da me "savetuje" neko tako nekompetentan kao sto si ti.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 210
Citat
neko nedouceno infantilno stvorenje na forumu Bureka.

Ocekivao sam mnogo vise vredjanja, jer mi je poznat tvoj stil pisanja na ovom forumu. Ja svakako nisam kompetantan da govorim u Velikom Prasku. Da jesam, ne bi razgovarao sa obicnim ljudima o tome.

Bas me briga ko si ti. Niti sam te pitao niti me zanima. Mozes da bude i poglavica svih kineskih profana. To ne menja stvar.

Citas druge knjiga? Pre toga si rekao da ti je JEDINI izvor informacija "dva profana". Knjige se same pisu od sebe? Stvarno svasta moze covek da "nauci" od tebe.

I na kraju o temi, iako se "jedan deo" univerzuma (uocljiv na danasnjem stupnju tehnologiije) siri, sto je potvrdjeno Doplerovim efektom, to ne znaci da je Veliki Prasak postojao: i balon se siri kada ga naduvavas, a on pre toga nije bio jedna tacka ili singularitet kako Hokingovo "matematicko" dokazivanje pokazuje univerzum.
« Poslednja izmena: 29. Sep 2005, 18:49:36 od komunista »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830

I na kraju o temi, iako se "jedan deo" univerzuma (uocljiv na danasnjem stupnju tehnologiije) siri, sto je potvrdjeno Doplerovim efektom, to ne znaci da je Veliki Prasak postojao: i balon se siri kada ga naduvavas, a on pre toga nije bio jedna tacka ili singularitet kako Hokingovo "matematicko" dokazivanje pokazuje univerzum.
Ovo si dobro rekao, koli(c)ko sam ja citao o temi.

Bibliju nisam pljuvao vec sam rekao sta je ona. Ona je statika - sve je odjednom nastalo. Nema tektonike ploca, nema dinosaurusa, nema razvoja, nema kretanja - gola statika.
Cudi me da si u Svetom Pismu trazio ovo gore-pomenuto. Kao kad bi otvorio kuvar da vidis kako se gaji psenica.

Kako sam ja citao Bibliju, a ni po tom pitanju ti nisam autoritet, svaka od njenih 60-tak knjiga je pisana kao reakcija na nesto, a sa ciljem da se pokaze da je Bog - Jedini Stvaralac. I Autoritet. I Superioritet. A nije napisna da bi se objasnilo kako (kojim tempom i redosledom) je On to stvorio. I kroz sve knjige Biblije prozeta je Bozija zelja za posebnim odnosom sa covekom (pojedinacno i u zajednici).
Dodje nam Biblija kao neki 'Life Long Manual'!
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Ocekivao sam mnogo vise vredjanja, jer mi je poznat tvoj stil pisanja na ovom forumu.

Smile  Smile

Citas druge knjiga? Pre toga si rekao da ti je JEDINI izvor informacija "dva profana". Knjige se same pisu od sebe? Stvarno svasta moze covek da "nauci" od tebe.

Kao sto rekoh, pokazano je nerazumevanje srpskog. Od pocetka sam rekao: ne treba mi nedouceno nedotupavno stvorenje koje nisam nista pitao da mi savetuje sta da citam. Sam se obrazujem, sam menjam misljenje. Kad mi je potrebno da me neko poducava to su samo profesori jezika; sve drugo mi je na raspolaganju i zavisi samo od moje odluke. Dakle, neumesni saveti igmnoramusa su nepotrebni, nevaspitani i nepozeljni.

"profan" -- ovaj idiotski sleng iz 1950-tih je valjda zaista prevazidjen.

I na kraju o temi: i balon se siri kada ga naduvavas, a on pre toga nije bio jedna tacka ili singularitet kako Hokingovo "matematicko" dokazivanje pokazuje univerzum.

Kao sto vec rekoh, u post-postmodernizmu potpuno je irelevantno, odnosno jednako je znacajno koliko i npr. zapis telefonskog broja na papiru koji oduva vetar, ono sto kaze S. Hawking.

Ja nigde nisam rekao da je prasak nastao ex (para) nihilo tj. ex punctum.

A -- kao sto takodje rekoh -- na srpskom po novom pravopisu ime Hawking se u latinici ne pise u nekakvim deformisanim varijantama; to se za sada cini u cirilici, dok se i tu ne predje na pisanje dvojim pismima, sto se vec polako uvodi u sva ne-latinicna pisma (korejanski, hebrejski, cak i kineski i grcki; japanski se za sada opire trendu, jer ima uprosceno pismo namenjeno iskljucivo za strane reci, tj. katakanu, i jer je dovoljno bogat da moze da isteruje neke svoje tvrdoglavosti).

Ali po pravopisu nema Hokinga, samo Hawkinga i Хокинга.
« Poslednja izmena: 30. Sep 2005, 17:16:17 od Tralalalala »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 210
Citat
nedouceno nedotupavno stvorenje, nedouceno infantilno stvorenje, gmnoramusa

@SF
Hoces ti da reagujes na ovo vredjanje ili ja?

@tralala

Savetovao bih ti malo da smanjis svoj jezicak, da te ne proguta kineska mafija, a ne da citas. Nemam druga posla da bilo koga savetujem sta da cita. Bas si utripovan. Imas problema sa srpskim, gadnih, mada bih rekao i sa mozgom.

Ti se NE OBRAZUJES SAM kolko god ti to ponavljao, ako citas TUDJE knjige. Nisi toliko pametan da se obrazujes "sam". To sto ti pricas je glupost i jednostranost. Osim toga, cim mi odgovaras znaci da citas MOJE postove.

"1. Veliki Prasak je pocetak vremena, i zato se svemir siri ( a siri se), odnosno, zato se vr(e)me vr(e)ti." Ovo su tvoje reci, a tvrdis da nisi rekao da je Velik Prasak nastao. Samo si rekao da tada vreme pocinje?!?

Sto se tice Hokinga, Njutna i tvojeg podrzavanja "novih" pravila srpskog pravopisa. Sta je sledece? Da pisemo kineska imena kineskim slovima? Da pisemo ruska imena ruskim slovima? Kako ce ljudi izgovarati ta imena? Oni koji ne znaju engeski Njutna ce izgovarati kao Nevton. Sta ce biti sa kineskim naucnicima? Govor je stariji od pisma, toga se treba drzati. Toga se i drzim, makar tri milijarde likova kao sto si ti ponavljali da pisem Newton. Njutn, Njutn, Njutn, evo ti na.

@nemam pojma

Citat
Ovo si dobro rekao, koli(c)ko sam ja citao o temi.

Kada sam malo razmislio, provalio sam da mi primer i nije neki, mada moze biti dobro oruzje protiv pojave singulariteta. Zasto nije dobar primer? Balon kada naduvavas ti ga punis novom materijom (vazduh iz nasih pluca), to nije primer kod sirenja kosmosa, jer kolicina materije ili energije ostaje ista. Ovakvo objasnjenje koriste vise kreacionisti, ali imaju problem da nadju tu materiju koja se stalno proizvodi.

Neki drugi princip, omogucava sirenje univerzuma ... Imam jednu ideju, ali bih prvo hteo fizicki/matematicki da je dokazem, i da je objavim. Naravno koristio bih dijalekticki materijlizam.

Medjtim, dva dokazane stvari su protiv singulariteta: kvantna mehanika i zakon o odrzanju mase ili energije.

Sto se tice Biblije. Ona je tvorevina jedne formalne logike, zato je fotografija. I unosi kreatora svega sto postoji. To je u suprotnosti sa praksom: materija se ne moze unistiti niti STVORITI, samo prelazi iz jednog oblika u drugi. Tako da ona u startu nema konkretno. Ona je cista apstrakcija bez konkretnog.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 17:42:29
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.