Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 21:16:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: pitanje vremena i prostora  (Pročitano 10971 puta)
Hronicar svakodnevice

bastra od boga data!

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 529
U potpunosti tacno, samo kada bi te jos neko shvatio, bilo bi manje problema u necijim glavama.
IP sačuvana
social share
Bastra od Boga data!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
mob
Nokia Luvmya 520
Vreme ne postoji.
Pa to sam ja prvi rekao. Kao sto ne postoji Deda Mraz, ili zivot posle smrti, ili konverzacija
izmedju zene i zmije.  Smile Smile Smile
Citat: Tralalalala
Ono tece, odnosno kao sto mu ime kaze ono se vr(e)ti, pa zato ne (po)stoji.
Logicno bi bilo, da, ako smo zakljucili da "vreme" ne postoji, shvatimo da ono sto ne postoji nemoze da radi nista, posto ne postoji, ukljucujuci " tecenje "  Smile
Kalendari nisu uslov ritmike kosmosa, ali cinjenica jeste da Zemlja zauzima vrlo slican -- sa tacke gledista neceg tako prolaznog kao sto je jedan ljudski zivot moglo bi se reci: identican -- polozaj prema Suncu jednom godisnje, i to vazi za svaki dan u godini.

Dakle, to sto mi imamo kalendare nije bitno za prirodu, nego za nas jer tako merimo ciklicnost (vrtnju/vreme).
Zbog nepostojanja vremena, jedino sto je prirodi bitno je da mi zivimo i umremo.
Za prirodu smo mi, ono sto su Ovce za nas -- Statistika . Zasto, kada, gde i kako ? smo
umrli, nema uopste znacaja, izuzev u ljudskom mozgu.
Isto vazi i za, Zasto, kada, gde i kako smo ziveli .  Smile
Prostor postoji. Ali to vazi za onaj pravi nepromenljivi prostor kao sto je atom npr. kiseonika. Jezgro jednog takvog atoma sadrzi iste protone iz vremena neposredno posle velikog praska. Takav prostor -- mikrrokosmos -- postoji.

Medjutim, za makrokosomos ovaj mikoprokosmos je vreme (jer se vrti), dakle ne postoji nego tece.
Gledao sam neki film u kojem Profesori sa Harvarda tvrde da su dokazali da Atom nije
materija, nego tendencija.  Smile
Pa ti sad vidi... Smile
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Superstar foruma

Званични Лоодак ::Бурек:: Форума

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 78747
Zastava Beograd
mob
SonyEricsson k800i
pa u datom sluchaju teche vreme ..
ali to ti je nebitno poshto ti to i ne primecujesh ..
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Dole eksplatatori i eksplatisani -- Ziveli ljudi

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 210
@eyepheelYU
@tralala...

eyepheelYU: tvoj "common sense" nista ne mora da znaci. Meni pricas da dokazem, a ti koristis svoj common sense i samo neke apstrakcije poboznog coveka. Ha. Da dokazem da vreme postoji? Zamisli materiju bez prostora? Nemoguce! Oni su jedinstvo. Cetvrta dimenzija prostora je vreme (udaljenost mozemo da merimo i svetlosnim godinama!). To potvrdjuje da ako materija postoji onda postoji i prostor, a samim tim i vreme. To jeste nasa apstrakcija, ali ta apstrakcija je povezana sa konkretnim, tako da ona nije prazna, vec potpuna.

Jos jedan dokaz da vreme postoji jeste da neki apstraktan identitet A nikad nije jednak sa A. Ovakva Hegelova konstrukcija protiv formalne Aristotelove logike ukazuje da se sve (materija) menja kroz vreme i prostor ... Ovo se narocito vidi u kvantnoj mehanici...
« Poslednja izmena: 27. Sep 2005, 01:29:45 od komunista »
IP sačuvana
social share

PROLETERI SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
daxtara:

Ocigledno nisu shvatili, narocito ovaj u bundici/ponchu.

Ali to je potpuno irelevantno.

Ja pisem zbog sebe -- da ne bih sebi uskratio pravo na izrazavanje. Ako to neko razume -- tim bolje.

Ako si ovde ti jedan to razumeo -- odlicno. Ako nisi ni ti, sta da radimo...

U svakom slucaju to nije moj problem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
mob
Nokia Luvmya 520
Zamisli materiju bez prostora? Nemoguce! Oni su jedinstvo. Cetvrta dimenzija prostora

Jos jedan dokaz da vreme postoji jeste da neki apstraktan identitet A nikad nije jednak sa A.
Logicno razmisljanje i misljenje obicnog coveka, po tebi ne znaci nista, a beskonacno filozofiranje bazirano na elementima cije ti je samo znacenje nepoznato.
Prostor jeste materija, materija je energija pod kompresijom, to je jedini smisao. Mi jesmo prostor koji posle smrti menja agregatno stanje, od krvi i mesa u prasinu.

Koliko dimenzija postoji, i koje su to dimenzije ?  Smile  Mozda je moje misljenje jedinstveno,
kada kazem da je realnost jedina dimenzija, u kojoj jedino istina ima znacenje.
Neki ljudi veruju da su iluzije lek koji donosi srecu.  Smile
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
mob
Nokia Luvmya 520
daxtara:

Ocigledno nisu shvatili, narocito ovaj u bundici/ponchu.

Ali to je potpuno irelevantno.
Da li to znaci da je samo tvoje misljenje relevantno ?  Smile Ocigledno je da, ukoliko si krenuo, kao pravi covek sa " Ocigledno je da ovaj u bundici nije u pravu " bi morao da dokazes da ja nisam shvatio, a ti jesi. Ti radije, ono sto ne mozes da shvatis nazivas
irelevantnim.
Citat
Ja pisem zbog sebe -- da ne bih sebi uskratio pravo na izrazavanje. Ako to neko razume -- tim bolje.
Pravo na izrazavanje, da ti uskracuje, niko nema pravo. Ali ako ti zelis da te neko razume,
moras da govoris istinu, da budes ono sto jesi, i kazes ono sto jeste.  Smile
Citat
U svakom slucaju to nije moj problem.
Problem je iluzija, koju ti kreiras, posto zivot nije tvoj, ti samo verujes da jeste.
Mozda je to samo moje misljenje, posto ja nemam problem.
Ali sam zakljucio da ima ljudi, kojima je ceo zivot pun problema, tako da oni veruju da je problem - stvarnost, a zivot bez problema - iluzija  Smile
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Dole eksplatatori i eksplatisani -- Ziveli ljudi

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 210
@eyepheelYU

Citat
Logicno razmisljanje i misljenje obicnog coveka, po tebi ne znaci nista, a beskonacno filozofiranje bazirano na elementima cije ti je samo znacenje nepoznato.

"Logicno" tebi. Koristis logiku idealista i biblije. Ako ne razumes nesto, to neznaci da je "beskonacno". Nekad je logicno bilo da je zamlja ravna, pa nije. Nama ne treba samo abstrakovanja "obicnog coveka" nego abstrakcije povezane sa konkretnim, tj teorije koje su povezane sa praksom. Hegel koristi mnogo primera iz prakse da bi abstrakovao svoj zakon o abstraktnom identitetu: A nije jednako sa A. Okreni se oko sebe i vidi, da li je nesto jednako sa tim. Nije. Jednako je jedino u datom trenutku kada VREME stane. To ti je otprilike razlika izmedju fotografije i filma ... Da vreme ne postoji postojale bi samo fotorgrafije... E ti je sad jos uvek "beskonacno' ... ili je postalo konacno ili je oba?

Citat
Prostor jeste materija, materija je energija pod kompresijom, to je jedini smisao. Mi jesmo prostor koji posle smrti menja agregatno stanje, od krvi i mesa u prasinu.

Naravno da je energija materija. Oni su ekvivalent. Samo im je forma drugacija. Prostor je jedinstvo sa materijom. To si dobro primetio, ali sam sebe demantujes. Trebas jos da dodas i vreme, pa da se potpuno slazemo. Samo da te obavestim prasina je isto cvrsto agregatno stanje.

@ tralala...

Veliki prasak je samo "matematicka" posledica Ajnstajnove opste teorije. Nista drugo. Veliki prasak nije konsistentan sa kvantnom teorijom, a i sa principom odrzanja mase (energije). Zasto se postavlja pitanje da li je on zaista postojao.

Hoking se odnosi prema Ajnstajnovoj teoriji kao Laplas prema Njutnovoj, a znamo kakve nebuloze su naucnici dobili primenjujuci Njutnovu teoriju u kvantim razmerama. To je i bila posledica da naucnici razviju novu teoriju: kvantnu mehaniku.

Atom se sam menja kroz vreme i prostor. Svaka materija zakrivljuje prostor i vreme, pa i cestice. U pod atomskim razmerama vlada isti princip: A nije jednako A , kao i princip: A moze biti i A i negacija od A . Kvantna mehanika je ta koja je srusila Aristotelovu logiku, i potvrdila Hegelovu. Taj "idealan" prostor o kome ti govoris ne postoji.
« Poslednja izmena: 27. Sep 2005, 23:05:34 od komunista »
IP sačuvana
social share

PROLETERI SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 275
mob
SonyEricsson k800i
@komunista

Svaka cast , vise sam naucio od tebe dok sam procito ovu temu , nego od profesora koji ju nam je 2 sata predavao i obasnjavao               Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
mob
Nokia Luvmya 520
"Logicno" tebi. Koristis logiku idealista i biblije. Ako ne razumes nesto, to neznaci da je "beskonacno".
Nisam idealista posto sve sto mislim i kazem je istina. Biblija je istina, prorecena pre 2500 - 3500 godina, i to je sve sto me navodi da obratim paznju na sta bi mogla da znace prorocanstva o "danas i sutra" dimenziji. To je gde se moja upotreba Biblije zaustavlja. Organski ne mogu da podnesem reci  Religija i Hriscanstvo.
Citat: clan propale ideologije
Nekad je logicno bilo da je zamlja ravna, pa nije.
Pobrkao si loncice zemljace, Nije bilo Logicno, To je bilo samo verovanje. Nikad nisam imao nameru da nikom govorim sta da misle ili rade, ali da sam ja Ti, bataio bih
Hegela i fokus bi bacio na knjigu koja se zove Recnik.Knjigu u kojoj mozemo pronaci sta Reci Predstavljaju, da bih mogli uspesno da komuniciramo
Citat: Komunista
Nama ne treba samo abstrakovanja "obicnog coveka" nego abstrakcije povezane sa konkretnim, tj teorije koje su povezane sa praksom.
Budi ljubazan, kao sto si brzoplet, pa navedi gde sam ja rekao bilo sta sto nije dokazano u praksi  Smile Smile
Citat: Komunista
Hegel koristi mnogo primera iz prakse da bi abstrakovao svoj zakon o abstraktnom identitetu: A nije jednako sa A. Okreni se oko sebe i vidi, da li je nesto jednako sa tim. Nije. Jednako je jedino u datom trenutku kada VREME stane. To ti je otprilike razlika izmedju fotografije i filma ... Da vreme ne postoji postojale bi samo fotorgrafije... E ti je sad jos uvek "beskonacno' ... ili je postalo konacno ili je oba?
Ovde sam te skoro potpuno izgubio, Hegel, to je Njuska koja je dokazala da je ustvari
" Fragment svoje imaginacije ", Takve bolesnike bi trebalo da citam, da bih shvatio sta je konkretno ?  Smile
Filmovi su Vizije, snovi, ideje, koje kao svako umetnicko delo, mogu biti shvaceni na razlicite nacine. Biblija (  ili da bih bio politicki korektan, Jevrejska Torah ) je Fotografija,
 koja sadrzi sve te tvoje filmove, Karl Marx-a, Engelsa, Ajnstajna, Miku, Djoku, i mene,
Peru" Lozaca " . Zove se Covecanstvo, ciji je veoma kljucan deo - Komunizam.
Citat: Clan propale ideologije
Naravno da je energija materija. Oni su ekvivalent. Samo im je forma drugacija. Prostor je jedinstvo sa materijom. To si dobro primetio, ali sam sebe demantujes. Trebas jos da dodas i vreme, pa da se potpuno slazemo. Samo da te obavestim prasina je isto cvrsto agregatno stanje.

Ako su ekvivalent, kako im je forma drugacija ? Da li si siguran ko koga demantuje ovde ?
Mislim da je naucno dokazano da smo mi 90% voda, ako je to" ekvivalent " cvrstog agregatnog stanja, onda si ti u pravu  Smile
Ja vidim i Casovnik i Kalendar i Spidometar u mojoj Hondi Prelude Vtec, kad kaze da se krecem 250 Km/h, Ono sto sam ja pokusao da ti objasnim ( ne da te ubedim, posto samo tvoja krv ima Copyright na ono sto ti znas, mislis, ili u tvom slucaju verujes, Komunizam je vera, nikad nije, niti ce biti Sistem ) je da je to "merenje promena" zvano "vreme"
potpuno Nebitno za Postojanje. Posto ces bez obzira na "vreme" u jednom momentu, prestati da postojis, i posle toga, za tebe, sve sto se desilo, dok si bio ziv, nestaje.

" Religija je Opijum za Narod ", je jedna od Najinteligentnijih Mantri, koja nema preteranu
konkurenciju.

Evo reci mi na primer sta tvoje stanje svesti misli o ovoj "mudrosti " :

" Ako manje cujes, vise ces razumeti, Ako  manje razumes, vise ces cuti,  Smile
         Sto vise cujes, manje ces osecati, Ako manje osecas, vise ces videti .  Smile "

YU feel me now ?
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 21:16:28
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.