Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 13:47:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 243
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: pitanja za LDP  (Pročitano 101082 puta)
Svakodnevni prolaznik

Ne sanjaj svoj život, živi svoj san!!!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 325
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia 
@the w
pamtim,pamtim mnoge stvari  Smile
p.s.
nemam ni brata ni sestru Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Kragujevac za prestonicu!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 463
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Motorola v3
Ajde ovako:
Ja jesam clan LDP.
I boli me k... za Cedu Jovanovica. On jeste predsednik stranke, ali nije stranka. Ja se borim za ideju koja je u programu te stranke.
Netacno je da su pprogram i ciljevi LDP protiv Srbije i Srpskog naroda. To je demagogija koju pokusavaju proturiti radikali i njima slicni ljudi u nesvesti kako bi opravdali svoju nesposobnost i "neobavestenost".
Zbog nazadovanja nase zemlje nisu krivi radikali, vec "mrski nam neprijatelji".
Prvi u dugackom nizu neprijatelja su hrvati. Oni su napali Srbiju i Pokusali da joj otmu teritoriju. (ne secam se da je nateritoriji Srbije ispaljen i jedan metak, al ajde) Oni su krivi sto je hiljade nasih ljudi izginulo u ratu. Oni su ih ubijali, a nasi ljudi nisu isli u rat i nisu ih vodili nesposobnjakovici! Za sve su krivi drugi.
Sledeci u nizu su Amerikanci. Da. Oni su krivi sto je nasa policija i vojska pokusala da otera sa Kosova koliko je god moglo shiptara. A onda su i krivi zato sto je jedna budala nmaredila ostajanje u zgradi RTS-a iako je znala da je u toku bombardovanje. Da. Amerikanci su krivi. Ni slucajno nije kriv taj kreten od coveka. I tako dalje.
Sledeci su Nemci. Sta su onni pokusavali ovde 41 ni sam ne znam... Ali su krivi. I nasi su neprijatelji.
E a najveci neprijatelji su nam Marsovci. Oni su najvise krivi za sve ovo. Pokusavaju da vide koliko su Ze,ljani glupi, pa su nasli da to testiraju na Srbiji!?
Da. Elem da se vratimo na temu. Treba nesto procitati da bi se pokusalo shvatiti. Nazalost retko ko voli da cita u ovoj zemlji. Vise vole da cuju na TV. Ili iz usta svojih voljenih vodja.
Pa dobro...
Onda slusajte svoje velike vodje koji su okrvavili ruke ne samo tudjom, vec i srpskom krvlju. Na hiljade Srba su pobijeni. Jesu ih pobili Hrvati, Amerikanci i sta ja znam ko sve ne. I Djindjica su ubili mafijasi.
Ali ko stoji iza svega toga? Zapitajte se! Ali nemojte da vam govore mali Titi i Titici. Razmislite svojom glavom.
Kad dodjete do pravog odgovora, onda pljujte po LDP.
Ako budete i dalje imali zelju za tim.
Onda nam postavite prava pitanja.
I vrlo rado cemo odgovoriti.

PS I nemojte se hvatati za greske u kucanju. To je najgluplja i najprosija stvar kojoj nko moze pribeci radi skretanja paznje na drugu stranu. "Vidi tamo na Kosovu shta se radi dok ja ovde kradem tvoje pare narode".
« Poslednja izmena: 15. Jun 2007, 15:34:26 od zexy-b »
IP sačuvana
social share
Idemo u rat da se bijete!
 Neki cete da poginete, a neki cemo i da se vratimo!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 238
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ajde ovako:
Ja jesam clan LDP.
I boli me k... za Cedu Jovanovica. On jeste predsednik stranke, ali nije stranka. Ja se borim za ideju koja je u programu te stranke.
Netacno je da su pprogram i ciljevi LDP protiv Srbije i Srpskog naroda. To je demagogija koju pokusavaju proturiti radikali i njima slicni ljudi u nesvesti kako bi opravdali svoju nesposobnost i "neobavestenost".
Zbog nazadovanja nase zemlje nisu krivi radikali, vec "mrski nam neprijatelji".
Prvi u dugackom nizu neprijatelja su hrvati. Oni su napali Srbiju i Pokusali da joj otmu teritoriju. (ne secam se da je nateritoriji Srbije ispaljen i jedan metak, al ajde) Oni su krivi sto je hiljade nasih ljudi izginulo u ratu. Oni su ih ubijali, a nasi ljudi nisu isli u rat i nisu ih vodili nesposobnjakovici! Za sve su krivi drugi.
Sledeci u nizu su Amerikanci. Da. Oni su krivi sto je nasa policija i vojska pokusala da otera sa Kosova koliko je god moglo shiptara. A onda su i krivi zato sto je jedna budala nmaredila ostajanje u zgradi RTS-a iako je znala da je u toku bombardovanje. Da. Amerikanci su krivi. Ni slucajno nije kriv taj kreten od coveka. I tako dalje.
Sledeci su Nemci. Sta su onni pokusavali ovde 41 ni sam ne znam... Ali su krivi. I nasi su neprijatelji.
E a najveci neprijatelji su nam Marsovci. Oni su najvise krivi za sve ovo. Pokusavaju da vide koliko su Ze,ljani glupi, pa su nasli da to testiraju na Srbiji!?
Da. Elem da se vratimo na temu. Treba nesto procitati da bi se pokusalo shvatiti. Nazalost retko ko voli da cita u ovoj zemlji. Vise vole da cuju na TV. Ili iz usta svojih voljenih vodja.
Pa dobro...
Onda slusajte svoje velike vodje koji su okrvavili ruke ne samo tudjom, vec i srpskom krvlju. Na hiljade Srba su pobijeni. Jesu ih pobili Hrvati, Amerikanci i sta ja znam ko sve ne. I Djindjica su ubili mafijasi.
Ali ko stoji iza svega toga? Zapitajte se! Ali nemojte da vam govore mali Titi i Titici. Razmislite svojom glavom.
Kad dodjete do pravog odgovora, onda pljujte po LDP.
Ako budete i dalje imali zelju za tim.
Onda nam postavite prava pitanja.
I vrlo rado cemo odgovoriti.

PS I nemojte se hvatati za greske u kucanju. To je najgluplja i najprosija stvar kojoj nko moze pribeci radi skretanja paznje na drugu stranu. "Vidi tamo na Kosovu shta se radi dok ja ovde kradem tvoje pare narode".
Dokazali ste da se stidite Srbije, njene tradicije, njenih proizvoda, njenih brendova,......
Ceda i Prokic - "Nase bake su pravile ajvar i to nije brend Srbije! Sta ce nam ajvar? Nama treba novi brend! Nama treba nesto hitech moderno." Ko da smo jebeni Japan ili Koreja!

Mi jesmo najveci krivci!!!!!!!!!!!
Ali ja ne mogu da volim, gotivim,... Aliju, Tudjamana, Cekua, Tacija,itd. Da ih cenim, cenim ih, jer su uradili nesto za svoj narod dok je nasa svinja tesila sina sto je klempav!!!

Milosevicima je odgovarao svaki rat, i njegovo produzavanje, itd. radi profiterstva! Ali Milosevic nije prouzrokovao nijedan rat! Ratovi su bili neizbezni!
Tudjman je zeleo krvavu drzavu jer takva drzava najvise vredi!
Alija isto....
Siptarcine isto...
A vi iz LDP-a nikada to necete izgovoriti, jer to ne moze da dopre do vaseg urbanog mozga!!!

Meni nisu potrebni ni radikali ni DSS, ni Kosta Cavoski, jer nisam ostrascen, realno i objektivno gledam na sva desavanja,...

Postavio sam jos ranije neka pitanja, pa ne bi bilo na odmet i ti da odgovoris..........
Da li stvarno verujes da niste sablon (po razmisljanju, po nacinu govora, po tripovanju da ste elitizam u Srbiji)?
Kako mislite da se pomirimo sa svima u okruzenju, kada nas svi patoloski mrze I IMAJU KOMPLEKSE OD NAS? Dokazi - HRT1, HRT2,...
Kazete za sebe da ste najtolerantniji u Srbiji i da treba svi na vas da se ugledaju. Ok. Zasto onda diskriminisete sve koji ne misle kao vi (i stavljate ih u rang sa radikalima i mediokritetima)?
Negde sam procitao da se stidis da se deklarises kao Srbin, zato sto pripadnici tvog naroda bacaju smece na ulici. Sta mislis da nema jos vecih seljaka u EU koji imaju seljackije manire od ovih nasih? Ako ne mislis tako - ok, ali mi je malo cudno s obziom da si dosta putovao. I mislim da je to takodje sablonski nacin razmisljanja svih iz ldp-a. Inace tim nasim seljacima uvek pridjem i kazem - Gospodine, mislim da vam je nesto ispalo iz ruke?
DA LI ZELIS DA ZIVIS U STABILNOJ DRZAVI? Da ili ne?
Da li mislis da od nas zavisi samo (mislim na celu Srbiju, a ne na vas slogan) i da je problem u samo nama ?
Zasto zalite samo tudje zrtve?
Kako mislis da nas neko postuje, kada sami sebe ne postujemo?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

ma ja sam obican predstavnik svoje (de)generacije

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 800
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
@ the W

"Milosevicima je odgovarao svaki rat, i njegovo produzavanje, itd. radi profiterstva! Ali Milosevic nije prouzrokovao nijedan rat! Ratovi su bili neizbezni!"

Gresis jedini rat u 20veku koji nismo mogli da izbegnemo je prvi svetski, sve ostale smo mogli i morali al smo nenormalni.

"Dokazali ste da se stidite Srbije, njene tradicije, njenih proizvoda, njenih brendova,......
Ceda i Prokic - "Nase bake su pravile ajvar i to nije brend Srbije! Sta ce nam ajvar? Nama treba novi brend! Nama treba nesto hitech moderno." Ko da smo jebeni Japan ili Koreja!"

Ne stidim se Srbije i njenih brendova, pogotovo sam ponosan na moj kraj zemlje nase (jug Srbije-Vranje), a stidimo se budala koji u nase ime rade svakakva sranja, a i ajvara mi je preko glave Smile
IP sačuvana
social share
  Veliki Duhovni Vodja A.LJ.K.-a        

"Smrt ljigama"                                                           
@2007 Co., LTD. All rights reserved.         
This is oficial moto of A.LJ.K. internacional organisation 
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Brat broj 666

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2806
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia 6630
Citat
Ali Milosevic nije prouzrokovao nijedan rat! Ratovi su bili neizbezni!"

Slažem se uslovno . Rat u Hrvatskoj je prouzrokovala proustaška politika HDZ-a na čelu sa Tuđmanom . Proglastiti novu državu i ustav po svom ukusu , bez kompromisa sa srpskom stranom , koji su u to vreme bii konstitutivan narod i jednako učestvovali u gradnji Hrvatske kao i Hrvati .
Za početak rata u BIH nesumnjivo je najodgovorniji Alija Izetbegović . On nikakav legitimitet nije imao da drži apsolutnu vlast , da državu proglašava unitarnom i centralizovanom , bez saglasnosti sa ostaqla dva konstitutivna naroda . Posle šta je bilo bilo je , to ne treba komentarisati .
Ipak , svi ti sukobi , mogli su uz posredstvo međunarodne zajednice , pre svega Amerike , da se reše na miroljubiv i koegzistentan način , ako ne to da se makar sukobi kanališu na najmanji mogući nivo , no priča je bila druga . Svaki američki predsednik ima svoj rat , pa tako i Klinton je morao napraviti i svoj . To je skoro javno priznao i jedan demokratski kongresmen , govoreći o Bušovoj ratnoj politici u Iraku .

IP sačuvana
social share
Pol Pot , Idi Amin , Robert Mugabe , Avgusto Pinoče , Anastazio Somoza , Mao Cedung , Enver Hodža ...Svi se rađaju samo jednom al umiru mnogo puta .

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 238
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nisam ni mislio na WW1 i na WW2......

Ratovi devedesetih su bili neizbezni!!! Samo je pitanje koliko bi trajali da je neko drugi bio umesto Milosevica!

Ako ti je muka od ajvara, ti ga prodaj.... Znam ljude koji se seku na ajvar Smile

Citat
Ali Milosevic nije prouzrokovao nijedan rat! Ratovi su bili neizbezni!"

Slažem se uslovno . Rat u Hrvatskoj je prouzrokovala proustaška politika HDZ-a na čelu sa Tuđmanom . Proglastiti novu državu i ustav po svom ukusu , bez kompromisa sa srpskom stranom , koji su u to vreme bii konstitutivan narod i jednako učestvovali u gradnji Hrvatske kao i Hrvati .
Za početak rata u BIH nesumnjivo je najodgovorniji Alija Izetbegović . On nikakav legitimitet nije imao da drži apsolutnu vlast , da državu proglašava unitarnom i centralizovanom , bez saglasnosti sa ostaqla dva konstitutivna naroda . Posle šta je bilo bilo je , to ne treba komentarisati .
Ipak , svi ti sukobi , mogli su uz posredstvo međunarodne zajednice , pre svega Amerike , da se reše na miroljubiv i koegzistentan način , ako ne to da se makar sukobi kanališu na najmanji mogući nivo , no priča je bila druga . Svaki američki predsednik ima svoj rat , pa tako i Klinton je morao napraviti i svoj . To je skoro javno priznao i jedan demokratski kongresmen , govoreći o Bušovoj ratnoj politici u Iraku .

Bravo, pravo u centar! Kada bi se jos nasi prijatelji iz LDP-a slozili sa ovim.....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
 O diskusije..Padam u nesvest,bacam peglu...
  PatriJota sam-tim se dičim
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Kragujevac za prestonicu!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 463
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Motorola v3
Hvala Bogu, vec je neko odgovorio. Alli,posto su pitanja upucena licno meni, onda ... ehem...
Evo, ovako:
1. Ja nisam Srbin, ja sam Hrvat, koji zivi u Srbiji od 1988. godine, koji je ucestvovao u ratovima i borio se za Srbiju i oruzjem tamo gde je trebalo. Ponosim se time sto zivim u Srbiji, i ne bih ostao u Srbiji sve ove godine da je ne volim.
2. Drago mi je sto tako mislis, jer vidim onda da smo veoma blizu sto se tice misljenja. Nazalost, te reci da"oni koji misle drugacije..." su jako, jako pogresne. Cenim one koji misle drugacije. Ali one koji misle drugacije svojom glavom, a ne tudjom. Pa kad mi daju dobre argumente za to st pricaju, onda stvarno pozdravljam.
3. Oplakujem svacije zrtve. Naravno, najvise svoje. E, sad se mogu pozvati na ljudsku logiku i reci : Ma boli me uvo za druge, dajte da vidimo sta smo MI radili i koje smo zrtve MI PROUi koje smo zrtve MI IMALI, da vidimo ko je prouzrokovao te zrtve i nase i tudje pa da tog kretena obesimo nasred Terazija", mislim da je sasvim logicno i razumno, zar ne? Mogu se pozvati na Hriscansku logiku : "Ne gledaj trun u oku brata svoga, vec izvadi brvno iz svog oka, pa onda mozes gledati trun u oku brata svoga, iliti prevedeno na srpski, ljudi, pervo moramo videti sebe, iskreno se pokajati za ono sto amo mi uradili lose, pa onda traziti od drugih da se kaju zbog svojih dela."
Da vise ne nabrajam, da. Mislim da nismo sablon, mislim da Srbiji nudimo nesto novo : RECIMO NARODU ISTINU, PA MA KAKVA ONA BILA! I POCNIMO DA RADIMO, JER JE PREVISE BILO PRICE O TOME KAKO BI TREBALO DA RADIMO NESTO.
Dalje to da nas svi u okruzenju mrze, to je prica.... Ma daj. Koliko ti imas prijatelja? I ako te  svi iz tvog komsiluka mrze, zar nije logicnije da nesto nije u redu s tobom, a ne sa njima? O tome uopste mislim da nije vresno raspravljati, jer je to upravo politika i politicko nasledje gospodina pokojnog i ovih njegovih naslednika radikala. Pogledaj malo i taj HRT po kome pljujes. Objavljuju i tamo realno vesti iz Srbije. A i premijer i predsednik te Hrvatske, koja nas toliko mrzi su se u jasenovcu, javno i u drugim nekim prilikama, izvinuli za zlocine koji su pocinjeni prema srpskom narodu u Hrvatskoj i za vreme II svetskog rata i u Balkanskim ratovima 90 tih.
Stabilnu drzavu mozemo imati ali ne na nacin na koji to pokusavaju DSS i radikali, kukavickim prikrivanjem, lazima i samozavaravanjem, vec hrabroscu da se suocimo sa istinom i realno pogledamo svima u oci. Toime dokazujemo da postujemo druge, ali i sami sebe.
I na kraju DA , naravno da od nas zavisi sta ce i kako ce se ziveti u Srbiji. Postoji neki mali procenat zavisnosti od nekih drugih cinilaca u svetu, ali najveci procenat je na nama. I zato se treba borti. Za pravu i ljudsku Srbiju. Bez lazi i obmana. eruj mi, za takvu Srbiju se vredi boriti. I mi to radimo
i samo da dopunim, ko je i kako izazvao rat 90tih je jako osetljiva i jos neistrazena tema. Ne bi ja tamo zalazio. Ili bar negde drugo, ne ovde.
« Poslednja izmena: 15. Jun 2007, 17:18:03 od zexy-b »
IP sačuvana
social share
Idemo u rat da se bijete!
 Neki cete da poginete, a neki cemo i da se vratimo!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Brat broj 666

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2806
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia 6630
Ne znam zašto ovde neki trgovci ljudi spomiju ajvar , pa da im daš i šibice ne bi mogli da prodaju na ulici , a kamoli nešto jače .
IP sačuvana
social share
Pol Pot , Idi Amin , Robert Mugabe , Avgusto Pinoče , Anastazio Somoza , Mao Cedung , Enver Hodža ...Svi se rađaju samo jednom al umiru mnogo puta .

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
 Mnogo maltretiranja bih priredio sebi kada bi krenuo da branim Ldp koji je jedina respektabilna stranka u Srbiji trenutno i čiji su članovi većinom fakultetski obrazovani ljudi a pristalice civilizovani i uglavnom miroljubivi ljudi A što se nikako ne bi moglo reći za ostale...Pozdrav,ja u Srbiji odavno ne osećam objektivnost i otvorenu svest.Bože,nastavi da gledaš televiziju,zaboravi...
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 243
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 13:47:37
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.133 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.