Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 41 42 44 45 ... 269
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pitanja u vezi Symbian programa samo ovde!  (Pročitano 699500 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
HTC HD2
Ja sam licno koristio samo 15-tak aplikacija na mojoj 6600, tako da oni koji pljuju po Symbianu 9 neka malo ohlade,
nije ovo predizborna kampanja pa da se koljemo...
Dakle posle 3 godine na Symbianu 7 presao sam na 9-ku.
Da, ima manje programa ali setite se kad je pre 3 godine izasla 6600 ... i...?
Kao da svi Vi koristite 40 aplikacija dnevno, ma daj!I kad bi Vam neko ponudio E70, E61, Vi biste mu (garantovano) rekli: A ne,ne, nema dovoljno aplikacija!!! Smile
Smile wow ... svi koji kupe telefone sa ovom verzijom Symbian OS-a, odjednom promene ćud?!? Smile Smile Smiley 1
@luckyyy  Smile  Smile čoveče, niko ne "pljuje" bez razloga po takvim telefonima, već zbog toga što imaju gomilu mana pored tih aplikacija kojih nema previše! Kako to da odjednom zaboravite sve mane oko nemogućnosti kontrolisanja tog OS-a čim iste telefone kupite???
Pored toga:
I kad bi Vam neko ponudio E70, E61, Vi biste mu (garantovano) rekli: A ne,ne, nema dovoljno aplikacija!!! Smile
Meni je lik ponudio u zamenu njegov N73 kodiran na neku Austrijsku mrežu za moj 6670 i kao što vidiš i dalje u potpisu imam 6670, iako sam mogao uzeti telefon u čistoj zameni i platiti dekodiranje kod nas.
Ovo samo znači da bar meni još nije stalo do ovakvih telefona i nije tačno da neko nema para da iste kupi ili ih možda kritikuje iz ljubomore kako većina korisnika istih misli i to još od kada su se mobilni telefoni i pojavili. Svako gleda na mobilni telefon na način na koji najbolje može da ga iskoristi.
Neko to radi tako što ga "baci" na astal u kafiću, neko zato što mu zamenjuje kameru, neko zato što voli da ima tonu aplikacija i iskorišćava i proširuje upotrebnu vrednost telefona do perverzije i pride nema restrikcije u pregledavanju i baratanju sa sistemskim fajlovima i folderima!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Apple iPhone
neko zato što voli da ima tonu aplikacija i iskorišćava i proširuje upotrebnu vrednost telefona do perverzije i pride nema restrikcije u pregledavanju i baratanju sa sistemskim fajlovima i folderima!
ja sam se pronasao u ovoj recenici  Smile
IP sačuvana
social share
Preporuka za clanove: Srpski pravopis 

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
HTC HD2
Evo još malo obrazloženja sa moje strane protiv Symbian-a verzije 9.1:

Primera radi, imamo Pentium 3 sa standardnim hardverom i na njemu instaliran Windows Xp Professional, i sada nam je odjednom sinula želja da predjemo na Windows Vista, samim tim, što Vista možda neće moći biti instalirana na našem kompu koji je gore spomenut mora se kupiti i novi komp i Windows Vista.

Eh sad, kupovina telefona sa OS 9.1 je isto kao kada bi mi zbog Windows Vista koji neće da radi na našem starom kompu kupili Windows Vista i "novi kompjuter" koji je hardverski gotovo identičan našem Pentium 3 kompu i to čak sa manjom RAM memorijom nego kod starog kompa i za par MHz slabijim procesorom, samo sa možda jednim dodatkom viška a ti je podrška za Wireless i time što je u njega nekako ugurana Windows Vista koja je eto optimizovana malo bolje za taj hardver. U prevodu - Nokia nam ga je uvalila i to do jaja sa svim telefonima koji dele gotovo isti hardver kao i telefoni iz verzije 8.0 i prodala nam je samo okruženje, tj., novi operativni sistem. To se sada prvi put dešava da sa novim OS-om ne ide i nov hardver(osim u slučaju N93 i možda N95)!

Znači, što se tiče hardverske strane nismo ništa, ama baš ništa pod milim bogom bolje i novije dobili osim operativnog sistema na kome možemo da se divimo desetini nakindjurenih aplikacija i njihovom šarenilu koje su samo prepisane sa starijih verzija i ničemu drugom i korisnom. Čak nema ni jedne jedine aplikacije toliko vredne na OS verziji 9.1 koje nema za starije verzije pa i to da uzmemo u obzir kao razlog. Smile
Bolje rečeno, nismo ni kupili nov i moderan telefon, već samo operativni sistem za "stari telefon" na kome usled lukavstva nokije nije bilo moguće instalirati ga i onda smo bili primorani da kupimo i isti takav telefon samo s' tom razlikom što je eto eeprom nabudjen da u njega udje novi OS i da ... sa drugim oklopom tj., preobučen u drugu "bundu"!

Ovo je prevara i ništa drugo + ništa vredno osim Nokie N93 i fala bogu N95 kada se bude pojavila!

« Poslednja izmena: 28. Nov 2006, 16:22:02 od Cigla tel. »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1053
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Samsung GS3
Ljudi nema potrebe da bilo shta i bilo ko dokazuje i ubedjuje! Jednostavno postoje mobilni korisnitzi i mobil-manijatzi Smiley S tim shto mobilnih korisnika ima retzimo 90% a manijaka 10%! Treba razumeti i jedne i druge,nema potrebe da se pravi frka oko toga!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 841
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy 3
Ja sam licno koristio samo 15-tak aplikacija na mojoj 6600, tako da oni koji pljuju po Symbianu 9 neka malo ohlade,
nije ovo predizborna kampanja pa da se koljemo...
Dakle posle 3 godine na Symbianu 7 presao sam na 9-ku.
Da, ima manje programa ali setite se kad je pre 3 godine izasla 6600 ... i...?
Kao da svi Vi koristite 40 aplikacija dnevno, ma daj!I kad bi Vam neko ponudio E70, E61, Vi biste mu (garantovano) rekli: A ne,ne, nema dovoljno aplikacija!!! Smile
Smile wow ... svi koji kupe telefone sa ovom verzijom Symbian OS-a, odjednom promene ćud?!? Smile Smile Smiley 1
@luckyyy Smile Smile čoveče, niko ne "pljuje" bez razloga po takvim telefonima, već zbog toga što imaju gomilu mana pored tih aplikacija kojih nema previše! Kako to da odjednom zaboravite sve mane oko nemogućnosti kontrolisanja tog OS-a čim iste telefone kupite???
Pored toga:
I kad bi Vam neko ponudio E70, E61, Vi biste mu (garantovano) rekli: A ne,ne, nema dovoljno aplikacija!!! Smile
Meni je lik ponudio u zamenu njegov N73 kodiran na neku Austrijsku mrežu za moj 6670 i kao što vidiš i dalje u potpisu imam 6670, iako sam mogao uzeti telefon u čistoj zameni i platiti dekodiranje kod nas.
Ovo samo znači da bar meni još nije stalo do ovakvih telefona i nije tačno da neko nema para da iste kupi ili ih možda kritikuje iz ljubomore kako većina korisnika istih misli i to još od kada su se mobilni telefoni i pojavili. Svako gleda na mobilni telefon na način na koji najbolje može da ga iskoristi.
Neko to radi tako što ga "baci" na astal u kafiću, neko zato što mu zamenjuje kameru, neko zato što voli da ima tonu aplikacija i iskorišćava i proširuje upotrebnu vrednost telefona do perverzije i pride nema restrikcije u pregledavanju i baratanju sa sistemskim fajlovima i folderima!

Ko je ikada rekao da sam ja zaboravio na stari Symbian 7 ?!
Pa ja jos uvek imam 6600 koju sam izrabljivao i izrabljivao do besvesti! I posle 3 godine koriscenja (a imao sam 6600 kada su ljudi mislili da je Symbian novi kontinent) ja sam stvarno koristio 15-tak aplikacija jer je , kao sto sam i pisao u nekom threadu, i tu doslo do zastoja u inventivnosti i novim aplikacijama! Pa bre pojavi se novi plejer (JCG jukebox) a mi odlepimo od radosti. Sto se tice onioh koji kupuju nove telefone (ili bolje receno tate i mame im kupuju) da budu primeceni, e za njih me oduvek boleo k...c! Ja samo kazem da treba dati sansu i Symbianu 9 pa cemo videti...
Na kraju, imao sam ponudu za E61 koju niko normalan! ne bi odbio tako da sada imam telefon koji nije fancy i nema kameru (boze, to je najveca mana za sve) ali dovoljno je da mu pogledas u displey and 2 shut up!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
HTC HD2
Ja samo kazem da treba dati sansu i Symbianu 9 pa cemo videti...
Ja takodje tvrdim da treba dati šansu Symbian Os-u verzije 9.1 ali ne treba dati šansu ovom operativnom sistemu na istom hardveru na kome rade i prethodne verzije.
Seti se da je pojavom Nokia Symbian aparata redosled bio sledeći:

Nokia 7650/3650/3660/N-Gage ... = Symbian OS 6.1, S60 1st Edition -> 104MHz procesor
Nokia 6600 = Symbian OS 7.0s, S60 2nd Edition -> 104MHz procesor Smile
Nokia 3230/6260/6670/7610... = Symbian OS 7.0s, S60 2nd Edition Feature Pack 1 -> 123MHz procesor
Nokia 6630/6680 ... = Symbian OS 8.0a, S60 2nd Edition Feature Pack 2 -> 220MHz procesor
Nokia N70/N72/N90 = Symbian OS 8.1a, S60 2nd Edition Feature Pack 3 -> 220MHz procesor
Nokia E61..../N71/N73/N80/N91/... = Symbian OS 9.1, S60 3rd Edition -> 220MHz procesor Smile
Nokia N93 = Symbian OS 9.1, S60 3rd Edition -> 330MHz procesor Smile
..........

kao što vidiš, prvu prevaru koju je nokia izvela povodom promocije novog operativnog sistema na "starom hardveru" je uradila sa modelom 6600 koji je kasnije ispravila narednim modelima sa istim OS-om.
Posle toga se stanje stabilizovalo do pojave OS-a verzije 9.1 gde je opet ponovljena ista priča.
OS verzije 9.1 svoj pun potencijal i epitet "nov" dobija samo modelom Nokia N93 kao što vidiš i verovatno nekim kasnijim modelima poput N95!
« Poslednja izmena: 29. Nov 2006, 15:47:07 od Cigla tel. »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zvezda je zivot, ostalo su sitnice!

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6629
Zastava Kruševac
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
mob
Nokia N900,N97mini,N95
samo da pridodam N73 ima jos bedniji procesor koji iznosi 206Mhz, e to je onda stvarno  Smile

a i u potpunosti se slazm s tobom da je N93 jedini pravi predstavnik OS 9.1 Smile
IP sačuvana
social share
Mercedes 190D 2.0 75ks 1990 god.
Mitsubishi Eclipse 2.0 147hp 1996 god.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
HTC HD2
samo da pridodam N73 ima jos bedniji procesor koji iznosi 206Mhz, e to je onda stvarno  Smile

a i u potpunosti se slazm s tobom da je N93 jedini pravi predstavnik OS 9.1 Smile
Možda je snaga procesora i smanjena za koji MHz jer telefon ima veći ekran, veću rezoluciju i zahtevniji OS(koji nije optimizovan kao OS verzije 9.2 i to sa još procesorom od 330MHz). Opšte je poznato da ovi procesori mogu da se klokuju od 50MHz pa sve do preko 220MHz!

Nego, dodao bih još jedno zapažanje:

- Razlika u brzini izmedju Nokie 6600(OS 7.0) i modela Nokia 7650/3650/3660/N-Gage(OS 6.1) gotovo da se i ne oseća iako je kod modela 6600 noviji OS!
- Razlika u brzini izmedju Nokie 6600 i Nokia 3230/6260/6670/7610... koji dele isti operativni sistem se oseća kao nebo/zemlja u korist modela Nokia 3230/6260/6670/7610...!
- Razlika u brzini izmedju modela Nokia 3230/6260/6670/7610...(OS 7.0) i modela Nokia 6630/6680/N70/N72/N90(OS 8.0/8.1) se takodje oseća kao nebo/zemlja u korist modela Nokia 6630/6680/N70/N72/N90. Iako je ovde čak pravilo da je verzija 8.0 Symbian OS-a brža od podverzije 8.1 i tu prednjači model 6630/6680!
- Razlika u brzini izmedju modela Nokia 6630/6680/N70/N72/N90(OS 8.0/8.1) i modela Nokia E61..../N71/N73/N80/N91/...(OS 9.1) se ne oseća iako je prisutna nova verzija Symbian OS-a, tu čak Nokia 6630/6680/N70 prednjače po brzini iako recimo Nokia 6630 ima par godina od svoje pojave.
- Razlika u brzini izmedju modela Nokia E61..../N71/N73/N80/N91/...(OS 9.1) i Modela Nokia N93(OS 9.1) se oseća i to drastično u koristi Nokia N93...

Procenite sami šta valja a šta ne!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 20974
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Netscape 7.2
mob
Nokia N95
Neznam ja samo mogu da kazem da mi n73 radi duplo brze od n70 koji sam imao,to su cinjenice e sada mi objasni cigla kako je to moguce a imaju isti procesor i jos ovo je kod mene fabricka verzija sovtvera(prva na N73) a na n70 sam ima iz aptila meseca znaci predzadnja za sada,i opet duplo brze recimo galeriju otvara N73 od N70,bar je tako kod mene.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zvezda je zivot, ostalo su sitnice!

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6629
Zastava Kruševac
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
mob
Nokia N900,N97mini,N95
jeli ciglo aj mi reci neke tvoje savete u vezi N93-ojke, zbog cega je ona swe bolja od N73 jer me bas interesuje, sad sam se malo zagrejao da zamenim N73 za nju Smile

:PN73 brzi od  N70 Smile

zajebo si se ti prijatelju negde, i ja imam original N73 i sa prvim fw ali bre spor je ko freza, a galeriju otvara mnogo duze od N70
« Poslednja izmena: 29. Nov 2006, 16:08:19 od hagor »
IP sačuvana
social share
Mercedes 190D 2.0 75ks 1990 god.
Mitsubishi Eclipse 2.0 147hp 1996 god.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 41 42 44 45 ... 269
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.091 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.