Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: PISMO IZ VANCOUVERA: Emir Kusturica lagao na oca  (Pročitano 6377 puta)
13. Jul 2015, 05:24:55
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 414
Zastava Zabrđe
Browser
Chrome 43.0.2357.132
mob
Nokia 6303

U redakciju EX-YU Portala, stiglo je pismo iz Vancouvera u kojem čitalac iznosi neka svoja sjećanja na Kustu, kako je napisao "mog bivšeg komšiju iz sarajevske ulice Jabučice Avde". U pismu piše: "Da je bio nekako svoj i na svoju ruku pokazivao je još dok je bio odrasliji dječak. Iako sam stariji od njega 6-7 godina, sjećam se njegove nabusitosti. Mi smo bili nekako baš fina raja u toj ulici, pa se on nije baš lijepo tu osjećao. Više je volio obližnju Goricu gdje su ga privlačili jalijaši tipa Paše, njegovog uzora u mladosti. Kako se više vrtio po Gorici nekako smo ga svi smetnuli s uma. Zaboravili. Jednog dana dolazeći kod mojih u Jabučice Avde da pokupim kćerku koju su čuvali, vidim snima se neki film. Kad vidim Kusta na kamionu sa starom Olimpyom, a unutra Mira Banjac i Slobodan Aligrudić. Nije se baš pretrgo da se javi staroj raji iz ulice koja se tu okupila. Njegov prvi i definitivno najbolji film. Kad je dobio kansku nagradu zadesio sam se na specijalizaciji u Parizu. Francuzi oko mene su mi dolazili i čestitali, a ja bio baš ponosan. Ne samo na Kustu i Avdu nego na ZOI, Dugme, nadrealiste, Energoinvest u kojem sam radio, moju finu zajebanstku raju. Na moje rodno Sarajevo.

Ulica Avde Jabučice u Sarajevu

Pročitao sam mu knjigu, dijelove na tvom portalu. Najviše mi je zasmetala njegova priča o njegovom Muratu koga je predstavio kao velikog rusofila i ako ne kao Srbina, onda kao teškog Jugoslovena. A sad gledaj ovo. Te 1971. bio popis stanovništva, a ja k’o student da zaradim koju pinku dobijem posao popisivača. Dobio sam moj komšiluk da popišem. Tada u obližnjoj Kalemovoj živi Atif Purivatra, veliki zagovarač muslimanske nacije. Nama u raji ne pada na pamet da se po tom osnovu razdvajamo, pa se svi dogovorimo da se izjasnimo k’o Jugosloveni. Dođem na vrata Murata Kusturice, tada mislim Sekretara za informacije CK BiH. On sam kod kuće. Hajde, Reso, bujrum. Sjednemo mi, a ja mu pričam kako smo se u raji dogovorili kako da se izjasnimo. On me prekide. Kaže, pusti to bolan, mi smo Muslimani, nemojte nasjedati na to. Održao mi je lekciju o tome i dobrom Atifu. Tu se on naravno izjasni kao Musliman, kao i za ženu mu u njega. Sad nešto kontam da je bio rusofil kako ga Nemanja predstavlja, dao bi mu ime Nemanja a ne Emir, strogo muslimansko ime. Ma Murat je bio u stvari potpuno OK, a Kusta se bacio na staru.

Obavestenje: Poruka je preseljena od strane moderatora Anea (Vreme: 13. Jul 2015, 11:21:51)
IP sačuvana
social share
Pobjednik 20. tradicionalne "Lažijade", koja je preksinoć održana u organizaciji Lovačkog udruženja "Srndać" je Goran Maksimović, član "Srndaća" i mještanin Omarske.
Goranova priča o "odlasku u lov na kojem je sreo lovca Mirka koji je na konjskim kolima vozio nezagašeni kreč koji je nakon kiše proključao i rastjerao svu divljač" nasmijala je tročlani žiri koji je procjenio da Maksimović "najbolje laže" i da mu s pravom pripadaju titula lažova godine i novčana nagrada od 500 maraka.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 31.0
BiJo ja te 71 u Sarajevu sa mojim starim,sjeli u kafanu kad za stolom do nas Murat Kusturica,riječ po riječ ispostavi se Murat bio sa mojim starim u vojsci,sjedne Murat s nama za sto,naručimo piće,meze,pitam ja Muja :"Bogati Mujo kakvi su ovi medjuetnički odnosi u ovom Sarajevu,ima l' kakih trvenja"?,kaže meni Murat,sine da ti kaže čika Mujo u povjerenju,svi smo mi ovde Srbi samo neki to još nisu ukapirali Smile

vJerni čitalac ex-yu portala iz Preljine,Čačak,Srbija,ex SR Jugoslavija

« Poslednja izmena: 13. Jul 2015, 08:10:24 od sergio ramos »
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 414
Zastava Zabrđe
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 39.0
mob
Nokia 6303
BiJo ja te 71 u Sarajevu sa mojim starim,sjeli u kafanu kad za stolom do nas Murat Kusturica,riječ po riječ ispostavi se Murat bio sa mojim starim u vojsci,sjedne Murat s nama za sto,naručimo piće,meze,pitam ja Muja :"Bogati Mujo kakvi su ovi medjuetnički odnosi u ovom Sarajevu,ima l' kakih trvenja"?,kaže meni Murat,sine da ti kaže čika Mujo u povjerenju,svi smo mi ovde Srbi samo neki to još nisu ukapirali Smile

vJerni čitalac ex-yu portala iz Preljine,Čačak,Srbija,ex SR Jugoslavija

A nije valjda Murat bio i rusofil kao u Murata mu Nemanja, Nemanja samo želi paru, prodaje maglu srpstva za pare
« Poslednja izmena: 13. Jul 2015, 08:56:43 od kecman84 »
IP sačuvana
social share
Pobjednik 20. tradicionalne "Lažijade", koja je preksinoć održana u organizaciji Lovačkog udruženja "Srndać" je Goran Maksimović, član "Srndaća" i mještanin Omarske.
Goranova priča o "odlasku u lov na kojem je sreo lovca Mirka koji je na konjskim kolima vozio nezagašeni kreč koji je nakon kiše proključao i rastjerao svu divljač" nasmijala je tročlani žiri koji je procjenio da Maksimović "najbolje laže" i da mu s pravom pripadaju titula lažova godine i novčana nagrada od 500 maraka.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 31.0
Ne ulazim ja u to samo sam karikirao ovu izmeišljenu vest...eto najbolje objasnite vi sinu šta mu je otac bio,jer vi znate bolje...pa mislim Smile
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 39.0
btw - zasto je ova tema na ovom podforumu?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
ne znam  Smile
a ne znam ni zasto je ova tema uopste na forumu  Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.4
Browser
Safari 600.7.12
mob
Apple 15
Tipicno sarajevsko pljuvanje po uspesnijima. Zato je i svako ko je nesto pokusao tamo prvom prilikom pobegao Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 39.0
ne znam  Smile
a ne znam ni zasto je ova tema uopste na forumu  Smile

pa i to sto kazes Smile

Ako je autor bas hteo da okaci ovu "vest", ima par tema o Kusturici na bureku - mislim, ovo spada u domen "od traca do istine i obratno"  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 12.16
mob
Samsung 
Zasto je bitno kako se izjasnjavao Kusturicin stari?

Što se mene tiče mogao se izjašnjavat kao, eskim, marsovac, džedaj, srbin, hrvat, tunguzijanac, ništa to ne menja... Niti me je briga. Do pre 5 min nisam znao ni kako se zvao.

Drugo, to što se navodno izjasnio kao musliman ne znači da nije gajio simpatije prema Rusiji i podržavao rusku politiku.

Treće, lično sam znao stare komuniste i njihove porodice koji su se onda i sada nazivaju muslimanima, daju deci takva imena, ali se mršte kad ih neko nazove bošnjacima.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.4
Browser
Safari 600.7.12
mob
Apple 15
Sto, pa caletov najbolji prijatelj iz detinjstva je bio Srbin, muhamedanske veroispovesti, ali posto mu nisu dozvoljavali da se tako izjasnjava isao je kao - Jugosloven.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.