Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Apr 2024, 15:50:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pikanterije iz zivota ruskih vladara  (Pročitano 30786 puta)
01. Feb 2016, 15:09:42
Administrator
Capo di tutti capi


I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Safari 601.3.9
mob
Apple iPhone SE 2020
MUČENJE, KASTRACIJE, DIVLJI SEKS, PATULJCI Ruski carevi su zaista bili VAN KONTROLE


Aleksej I Mihajlovič
Foto: Wikipedia Aleksej I Mihajlovič

Vojne parade, manevri i okršaji nešto su što Rusi itekako vole sve i to je sve do cara Nikolaja II i Prvog svetskog rata, u kojem je izginulo više od 1,2 miliona ljudi bilo ništa drugo do “učvršćivanje nacionalnog običaja”, piše “Dejli mejl”, pozivajući se na knjigu “Romanovi” Sajmona Sibedža Montefjorea.

Prethodnik Nikolaja II, Nikolaj I, posvećivao je vreme dizajniranju uniformi, crnim koporanima sa zlatnim epoletama i uglancanim čizmama. Kada je 1884. godine posetio britansku kraljicu Viktoriju, on je “odbio dekadentni komfor demokratskog kreveta i insistirao na tome da spava na čeličnom ležaju” koji je doneo sebi.

Nikolajev brat, Aleksandar I, toliko je uživao u svojim okršajima sa Napoleonom da je, uprkos tome što su bitke kod Austerlica i Borodina bile “najdivnije organizovane klanice u istoriji” , i dalje želeo da napravi alijansu sa Francuzima i napadne Indiju pod britanskom upravom.

Nijedan Romanov nije se obazirao na tako “progresivne apsurde” poput demokratije, izbora ili nezavisnog parlamenta. Zapravo, Petar Veliki tukao je pesnicama ministre usred zasedanja i kroz istoriju su carevi bili ratoborni i pljačkaški i nasilni bez imalo griže savesti. Uvek su provocirali sukobe na granicama sa Poljskom, Švedskom i Otomanskom imperijom.

Dok su Romanovi živeli u luksuzu, mrtva tela ležala su rasuta po ulicama



Petar Veliki
Foto: Paul Delaroche / Wikipedia Petar Veliki

Romanovima je zajedničko potpuna uverenost u to da su morali vladati despotski.

- Naš narod je kao deca koja nikad neće sama da prionu na učenje svoje azbuke ako ih na to ne prisili njihova vladar - govorio je Petar Veliki.

Mnoge stranice Montefjoreove knjige pune su čistog horora: trovanja, sprava za mučenje i nabijanja na kolac. Dok su Romanovi živeli u luksuzu, noseći krznenu garderobu i šubare optočene dijamantima, mrtva tela ležala su rasuta po ulicama.

Sedište moći bio je Kremlj, čiji bedemi su bili prošarani vešalima na kojima su leševi visili dok ne strunu. Radilo je danonoćno 14 soba za mučenje, “osim nedeljom”. Retki kriminalci ili izdajnici bili su prosto obezglavljeni. Većina njih bila je živa zakopana ili spaljena na lomači. Kamdžije, bič od sirove kože sa metalnim alkama i žicama, korišćen je da zaseca meso ljudima do kostiju.

Čerečenja na Crvenom trgu

Na gubilištu na Crvenom trgu, zatvorenici su čerečeni načetvoro i prženi usijanim gvožđem, a njihovi organi su bacani psima. Katkad su odrubljene glave čuvane u teglama i postavljane u Sobu čudesa, koja je još otvorena za javnost.

Romanovi su tokom 304 godine, dok dinastija nije zbačena 1917 godine, bili rodoslov “megalomana, čudovišta i svetaca”. Ubijeno je 12 careva, uključujući i dvojicu davljenje, jednog izbodenog, jednog raznetog dinamitom i dvojicu streljanih. Pavlu I smrskano je lice zlatnom burmuticom, a Aleksandru II noge su raznete bombom atentatora.

Ni prirodne smrti nisu bile bogzna kako jednostavne. Petar Veliki umro je od trovanja krvi, njegova udovica preminula je od “groznica, astme, kašlja, krvarenja iz nosa i oticanja ekstremiteta”, a njihov sin zapatio je velike boginje.

Romanovi, loza koja se oduprla mongolskim kanovima i vizantijskim carevima, baštinila je i sjaj i divljaštvo srednjovekovnog vladara Ivana Groznog.

Reč “car” ruska je verzija “Cezara” i, poput Kaligule i Tiberija u antičko doba, najstariji Romanovi bili su skloni “strastvenom ubijanju, molitvama i bludu”. Nikad nisu verovali svojim savetnicima, “odsecajući noseve i genitalije... vezujući konopcima žene i decu zajedno i bacajući ih pod led”.

Glavna zabava - bacanje kepeca



Alekandar II Nikolajevič
Foto: Konstantin Makovsky / Wikipedia Alekandar II Nikolajevič

Spaljivali bi tuđe palate i konfiskovali imovinu, piše Montefjore i ukazuje na to da u to vreme ni engleski kralj Henri VIII nije bio ništa finiji.

Život na dvoru podrazumevao je redovne bankete sa 70 glavnih jela - medveđe meso, labud punjen šafranom i slične “poslastice”, uz nezaobilaznu burad votke.

Glavna zabava bila je - “bacanje kepeca”. Patuljci su smatrani maskotama i ponekad bi iskakali iz torti “potpuno goli”.

Jedan patuljaj, Pedriljo, pronađen je u krevetu carice sa kozom-muzarom obučenom u negliže.

Car Aleksej koji je preuzeo tron 1645. bio je religiozni fanatik, koji se budio u četiri ujutru da bi se molio. Na Uskrs bi se molio po šest sati bez prekida. Ruski plemići, koji bi propustili liturgiju, bili su bacani u zaleđenu reku. Car je sebe smatrao svetošću i “nikome nije bilo dozvoljeno da ga pogleda u oči, a pozdravljan je padanjem ničice”.

Patuljci, koje je Aleksej penzionisao, vratio je Petar Veliki, “zastrašujući vladar cirkusa” zbog svoje fizičke nadmoćnosti.

Samo zato što ga je “lično mrzeo”, Petar je dao da se njegov sin, carević Aleksej, uhapsi nasred velike trpezarije u Kremlju. Za zagrevanje, mladić je dobio 25 udaraca kamdžijom i, podvrgnut mučenju, konačno je priznao da bi “voleo da je njegov otac mrtav”. Petar je posetio Alekseja u komori za mučenje, ostajući da to sve gleda nekoliko sati. Montefjore navodi i da je Petrov sin umro od “šoka, gubitka krvi ili infekcije nakon bičevanja po leđima do kostiju”. Na sahrani, Petar je plakao.

Rad da gradi brodove, Petar je 1698. posetio Englesku da bi izučavao brodogradnju, ali su njegovu pažnju najviše privukla baštenska kolica sa jednim točkom.

“Nikada nije video takva kolica, pa je organizovao trke sa njima”, piše istoričar, dodajući i da je koristio slike za vežbanje gađanja, nameštaj kao drva za potpalu i zavese da bi se brisao.

Petrovo najveće dostignuće bilo je podizanje predivnog Sankt Peterburga, pravljenog po nacrtima italijanskih, nemačkih i škotskih arhitekti, a građeni su robovskim radom.

Raskošni život Katarine Velike



Katarina Velika
Foto: Vigilius Eriksen / Wikipedia Katarina Velika

Supruga njegovog unuka, Katarina Velika, koja je vladala od 1762. do 1796. godine, dodelila je Ermitaž za pohranjivanje državne umetničke kolekcije. Ona i njen ljubavnik, Potemkin, “putovali su sa baštom, koju su nosili kmetovi i sadili je gde god bi odseli da provedu noć”. A i carice su umele da budu okrutne kao i carevi.

Jelisaveta, Katarinina tetka, zabranila je damama da nose roze boju i čupala je jezike svakome ko bi prekršio to modno pravilo. Kada je umrla 1761, u njenim je garderoberima bilo više od 15.000 haljina.

Sve do 18. veka su ruske plemkinje tretirane jednako kao u islamskom haremu. Bile su pokrivene velovima i crkvene službe su pratile kroz rešetke. Njihove kočije su bile pod debelim zastorima, takođe, tako da “ne mogu da gledaju napolje, niti da budu viđene”. Skrivane su uvek iza paravana, a “šminka i ogledala bili su zabranjeni kao đavolja rabota”.

Uz Katarinu Veliku, ipak, hvalisanje je zamenilo nevidljivost. Ona bi putovala između Sankt Peterburga i Moskve flotom sa sedam barži u “zlatnoj i grimiznoj boju”, na svakoj od njih bio je po orkestar, biblioteka i sto za večere za 70 osoba.

Ali, držanje celog naroda u potčinjenosti i stravičnom siromaštvu nije moglo da potraje zauvek, i što se dinastija dostizala do modernijih vremena, tako su pobunjenici i revolucionari sve češće pokazivali svoje prisustvo.


Nikolaj I Pavlovič
Foto: Wikipedia Nikolaj I Pavlovič

Od 1905. do 1910. godine je ukupno 16.000 državnih službenika i administrativaca, koji su vodili Rusiju pod Romanovima, bilo ubijeno. Na kraju je došlo i do Oktobarske revolucije.

Sudbina poslednjeg cara i carice, Nikolaja II i Aleksandre, dobro je poznata tragična priča, ali Montefjore je uverljivo rekonstruiše, navodeći da su oni izbačeni iz Zimskog dvorca i odvedeni u podrum u Jekaterinburgu, 800 kilometara daleko od Moskve i da su pogubljeni u “užasnoj, zaglušujućoj pucnjavi... u suludoj sceni sa prevrnutim stolicama, sa nogama u vazduhu, krvlju i jaucima, vriskom i tihim jecanjem”.

Za njih nije bilo sahrane do 1998. godine. Dve godine kasnije, Nikolaja, njegovu ženu i decu crkva je proglasila za svece.

Zanimljivo je da je streljanje porodice preživeo pas carevića Alekseja, španijel po imenu Kralj Čarls. Psa su udomili stražari, a potom je dat članu britanske ekspedicije i on ga je odneo u Englesku. Španijel je “živeo dugo nedaleko od Vindzora”.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Kad im pogledas istoriju, sve te careve debilne manijake i posle Staljina, ne treba se cuditi Rusiji danas Smile Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma


Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.97
mob
Samsung 111111
Kad im pogledas istoriju, sve te careve debilne manijake i posle Staljina, ne treba se cuditi Rusiji danas Smile Smile

Ja majko sta li vise seres  Smile cime li te truje degenerisana nemacka nacija  Smile

Jedno je sigurno, Rusija nije pobila pola Evrope  Smile

IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Kad im pogledas istoriju, sve te careve debilne manijake i posle Staljina, ne treba se cuditi Rusiji danas Smile Smile

Ja majko sta li vise seres  Smile cime li te truje degenerisana nemacka nacija  Smile


Malo ne pazimo na casu, a?  Smile

Citat
Jedno je sigurno, Rusija nije pobila pola Evrope

Ma jok, lepo zaseli polovini Evrope za vrat dok im bahatost nije dosla glave, uostalom, istorija se ponavlja, danas su se isto nesto obahatili, rezultati su vec vidljivi  Smile
A Svabe jesu potamanili Rusa, ako njih ubrajas u Evropu, dok je recimo pola Evrope bilo sa tim Svabama, cak u Srbiji su uzivali simpatije, kako pratis, danas rehabilituju Nedica  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.111
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi


I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.11.2
Browser
Safari 601.3.9
mob
Apple iPhone SE 2020
Ja ne znam sto se vama svima uvrnu gacice kada krene prica o ovome...

Ja obozavam da citam ove stvari... od onog lajavca koji je sirio price o Teodori (zeni Justinijana) i dvorskim tracevima - Prokopija, pa nadalje...

Inace, ima par odlicnih romansiranih biografija... i Katarina jeste bila pohotna onoliko koliko se opisuje... ali sta da radi zena koja je u stranoj zemlji u kojoj je stalno hladno i gde jedva da su izasli iz pecine u to doba...
« Poslednja izmena: 01. Feb 2016, 16:52:01 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 44.0
у време кад британски званичници за наручивање убистава оптужују ни мање ни више него руског председника... из британских новина преносе новине у немачком власништву таблоидно пљуцкање по руској историји... супрајз супрајз... Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway


       Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi


I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.11.2
Browser
Safari 601.3.9
mob
Apple iPhone SE 2020
A sta je pljuckanje?

Koliko vidim, nisu naveli da je Ivan Grozni sutnuo/udario stapom sina u glavu, od cega je doziveo izliv krvi u mozak i umro...

Gro ovoga je opstepoznata istorija... posebno ako si kao mali priljezno gledao Koncert u podne (ja jesam)...
Mada, meni je omiljeni Boris Godunov... ili prica o laznom Dimitriju...

S druge strane, sasvim redovno se na TV emituju serije o Bordzijama i Tjudorima... francuzi su snimili vrlo krvavu i nasilnu Kraljicu Margo... o Katarini Medici i njenim ludim potomcima...

Sta vise, upravo se na zapadu prvo prosirila prica i snimane su serije i filmovi o tome kako su boljsevici pobili Romanove...
« Poslednja izmena: 01. Feb 2016, 17:07:36 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Dobra ta religija, sve najvece idiote i ludake proglasavaju svecima. Inace, ogromna vecina Rusa ionako zivi u srednjem veku, ono renesansa, humanizam i to jos nisu odradili  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma


Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.97
mob
Samsung 111111
Citat
cak u Srbiji su uzivali simpatije

Nemci su degenerisana kopilad koja nikad nece imati simpatije svakog normalnog coveka bilo koje nacije a kamoli Srba Smiley
Srbi su Nemcima sluzili za gasne komore,logore,streljanja.

I nikad Nemci nece moci da se uporede sa drugom nacijom pa i Rusima.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Apr 2024, 15:50:18
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.096 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.