Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 08:02:46
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pijančenje svaki vikend  (Pročitano 14043 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0a2
mob
Sony xperia
Tesko je kada covek u sopstvenom zatvoru zivi. A jos teze kada nije svestan tog zatvora i jos se povinuje tim zatvorskim pravilima. Ne znajuci, ne pitajuci i ne razmisljajuci odakle su.

Ne mislim ni na koga ovde konkretno.

Kako ovo sad da protumačim.  Smile

1. Zatvor su ustaljene društvene norme kojima smo se vremenom povinovali i pokušavamo da uguramo ostale ljude u taj kavez.
2. Zatvor je alkohol, opojni napitak koji stvara zavisnost i briše osećanje da smo pod njegovim dejstvom i u njegovom ropstvu.
3. Ti nas bre troluješ ovde.   Smile

Ono prvo. Npr, imas eksperiment.

Grupa od 10-ak majmuna u nekom prostoru. ZOO vrt ili nesto slicno predvidjeno za eksperiment. Na nekom drvetu postavljena banana i na tom istom drvetu naslonjene merdevine. Kako bi se moglo doci do banane.

Jedna od majmuna ce krenuti merdevinama da je dohvati. ne mora jedan, moze i nekoliko njih. Pre nego je dohvate polije ih neko hladnom vodom. Oni ce pobeci. Posle nekog vremena opet ce se odvaziti i opet se poliju hladnom vodom.

Nekoliko puta tako uradjeno i niko od njih nece pokusavati. Shvatice da je zabranjeno, da im se nesto lose desava ako krenu.

Onda se jedan od njih zameni nekim novim majmunom. Taj ce krenuti po bananu. Ostali se bace na njega, napadnu ga, ne dozvoljavajuci mu da se domogne bananae. Opet se to desi 2-3 puta i novi majmun ce prihvatiti to pravilo da se ne dira banana.

Zamenimo sada jos jednog majmuna iz grupe, nekim novim. Zasigurno ce i on krenuti za bananom. Ostali ce skociti ne dozvoljavajuci mu. Medju njima bice i onaj novi koji je to vec prosao. I on nece dozvoljavati novom majmunu da ode po bananu. Zamenjujuci sve majmune, jednog po jednog iz prvobitne grupe, novim majmunima, doci ce se do situacije gde ce svi biti zamenjeni. A niko od novih nece pokusavati da uzme bananu. Ne samo sto nece pokusavati vec i nece znati zasto.

Prihvatili su pravila koja tu vladaju, prihvatili nacin razmisljanja, prihvatili norme ponasanja ... iako ne znaju razlog zasto je to tako.

Preslikaj onda ovo na ono o cemu se u temi govori.  Smile
« Poslednja izmena: 28. Nov 2011, 16:09:03 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Život je polno prenosiva bolest

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19322
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
HTC Sensation
Гоа,ти си алкос  Smile

Ај без зајебанције,колико год да си ти кул тип и нормалан кад год се напијеш,опет није нормално(читај исправно) пијанчити сваки викенд јер;

Први викенд...пијеш зато што ти се пије
Други..опет ти се пије...
....
Пети..пијеш зато што мислиш да треба а и да не квариш традицију,а и мало ти се пије..
...
седми...пијеш не знаш ни сам зашто,можда из навике
...
девети..иако ти је било лоше прошли викенд ииако не можеш да видиш алкохол,ти опет наручујеш,а не знаш разлог

А онда попијеш пиво у среду уз утакмицу,па четвртком на партији преферанса...и онда опет викенд.

Знам да можеш да не пијеш кад год пожелиш и знам да ти је интересанз+тније и да се боље проведеш кад ''те мало у'вати''ал пробај макар сваки други викенд да не пијеш. Не говорим ти то зато што ми је стало до тебе већ зато што јетра ништа није крива  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0.1
Не говорим ти то зато што ми је стало до тебе већ зато што јетра ништа није крива  Smile

бум трас Smile Smile Smile
Е какав си човек бре, саосећаш са туђим органима због биологије и хемије. А то што Гоа сад због једне пијане ноћи мора да шета мајку свог будућег детета те не дотиче уопште. ццц.....

Сад озбиљно, Лајт је победник теме. Ем је убо суштину ем је то урадио на кул начин са још кулијим живуљкама.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
Nokia 
Oblačak, pročitaj celu temu, veruj mi. Smiley Razumem o čemu mi govoriš.
Ali odgovorio sam već i na to i vrlo me je lako pogrešno razumeti šta sam hteo reći po pitanju ove teme. Smiley

Jel sad vidis kako je meni kad mi vadis reci iz konteksta. Il' me nazivaju govnetom separatistom Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0.1
Jel sad vidis kako je meni kad mi vadis reci iz konteksta. Il' me nazivaju govnetom separatistom Smile
Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 15.0.874.121
Citat
интересанз+тније

U lebati Smile Malkine, steši malo te prste.
« Poslednja izmena: 28. Nov 2011, 17:30:51 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Chrome 15.0.874.121
mob
HTC Wildfire S
Гоа,ти си алкос  Smile

Ај без зајебанције,колико год да си ти кул тип и нормалан кад год се напијеш,опет није нормално(читај исправно) пијанчити сваки викенд јер;

Први викенд...пијеш зато што ти се пије
Други..опет ти се пије...
....
Пети..пијеш зато што мислиш да треба а и да не квариш традицију,а и мало ти се пије..
...
седми...пијеш не знаш ни сам зашто,можда из навике
...
девети..иако ти је било лоше прошли викенд ииако не можеш да видиш алкохол,ти опет наручујеш,а не знаш разлог

А онда попијеш пиво у среду уз утакмицу,па четвртком на партији преферанса...и онда опет викенд.

Знам да можеш да не пијеш кад год пожелиш и знам да ти је интересанз+тније и да се боље проведеш кад ''те мало у'вати''ал пробај макар сваки други викенд да не пијеш. Не говорим ти то зато што ми је стало до тебе већ зато што јетра ништа није крива  Smile
Smile
Dopada mi se kako si pokušao da sklopiš kockice al', sve si omašio. Smile

Mnogo je haotičnije. Smiley
Piće mi nije uslovljeno vikendima već dobrim provodima.
Može ih biti 4 u nedelji, a može da ih ne bude po 2-3 nedelje nijedan.
Za svaki od tih provoda pijem različite količine.
Nekad se poprilično napijem. (mada znam šta radim)
Nekad cevčim 2 čaše vina po 3 sata.
A nekad i ne pijem. Jer mi se ne pije.

Niti pijem iz navike, niti zbog tradicije (ja i tradicija xD)... a posebno mi se ne događa da ne mogu da vidim alkohol xD i da naručujem a da ne znam razlog zašto to radim. xD
(za tu iracionalnost su mi zadužene cigare. Smiley )
Ne znam odakle ti sve ovo i od koga si video. Ali ako je neko koga poznaješ, pomaži mu leba ti dok je još vreme. Ako ima vremena. Smile

E sad. da je i ovako. (samo bez ovih opičenih objašnjenja xD )
Ti si nabrojao 2 meseca. Znaš li ti koliki je period od dva meseca i šta sve može da se uradi za 2 meseca? Smile
Za 2 meseca odslušaš veći deo semestra.
Za 2 meseca odradiš 2 mesečne plate u smenama od najmanje 7 sati.
Za 2 meseca izračunaj koliko sati spavaš, koliko puta jedeš (i šta jedeš - vrlo bitna stvar), koliko litara vode popiješ, koliko puta si se bavio sportom... i videćeš da ako to održavaš u pristojnom nivou... izaći 9 puta uveče i piti ne znači ama baš ništa. Smiley
Jedino ako imaš baš baš usran organizam i pritom još dodatno ne vodiš računa o njemu. A onda teško da možemo kriviti alkohol za to. Smiley

Zapravo, kad ovako postaviš stvari, na način na koji si ih ti postavio, ispade da se živi od vikenda do vikenda. Smiley

Ljudi koji piju vikendom nisu u stanju hibernacije do sledećeg vikenda da bi opet pili.
Imaju 5-6 dana između da odrade obaveze koje imaju. (ja još nisam čuo da dele piće za dž. Treba to i zaraditi.)
I to treba proživeti. Smiley

Šta je pravi razlog zašto pijem i o kakvom provodu se radi?
Ne bih da se hvalim. Smiley

Al' sasvim sigurno ne pijem jer ne znam šta ću od sebe. xD

Za ostatak pročitati ostatak teme. Smile

Ali odgovorio sam već i na to i vrlo me je lako pogrešno razumeti šta sam hteo reći po pitanju ove teme. Smiley
Izvlačim ono što mi je zanimljivo. Smile Ne da bi nekome upropastio priču. Smiley
E sad verovatno i to ima neke sporedne negativne efekte.  Smile Koje ili ne primećujem ili ih primetim al' ih ne uzimam za ozbijno.
Ali treba mi skrenuti pažnju svakako. Smile

Ahm... ja te nisam nazvao govnetom separatistom.  Smile

Е какав си човек бре, саосећаш са туђим органима због биологије и хемије. А то што Гоа сад због једне пијане ноћи мора да шета мајку свог будућег детета те не дотиче уопште. ццц.....

Idi spavaj.  Smile

Tesko je kada covek u sopstvenom zatvoru zivi. A jos teze kada nije svestan tog zatvora i jos se povinuje tim zatvorskim pravilima. Ne znajuci, ne pitajuci i ne razmisljajuci odakle su.

Ne mislim ni na koga ovde konkretno.

Kako ovo sad da protumačim.  Smile

1. Zatvor su ustaljene društvene norme kojima smo se vremenom povinovali i pokušavamo da uguramo ostale ljude u taj kavez.
2. Zatvor je alkohol, opojni napitak koji stvara zavisnost i briše osećanje da smo pod njegovim dejstvom i u njegovom ropstvu.
3. Ti nas bre troluješ ovde.   Smile

Ono prvo. Npr, imas eksperiment.

Grupa od 10-ak majmuna u nekom prostoru. ZOO vrt ili nesto slicno predvidjeno za eksperiment. Na nekom drvetu postavljena banana i na tom istom drvetu naslonjene merdevine. Kako bi se moglo doci do banane.

Jedna od majmuna ce krenuti merdevinama da je dohvati. ne mora jedan, moze i nekoliko njih. Pre nego je dohvate polije ih neko hladnom vodom. Oni ce pobeci. Posle nekog vremena opet ce se odvaziti i opet se poliju hladnom vodom.

Nekoliko puta tako uradjeno i niko od njih nece pokusavati. Shvatice da je zabranjeno, da im se nesto lose desava ako krenu.

Onda se jedan od njih zameni nekim novim majmunom. Taj ce krenuti po bananu. Ostali se bace na njega, napadnu ga, ne dozvoljavajuci mu da se domogne bananae. Opet se to desi 2-3 puta i novi majmun ce prihvatiti to pravilo da se ne dira banana.

Zamenimo sada jos jednog majmuna iz grupe, nekim novim. Zasigurno ce i on krenuti za bananom. Ostali ce skociti ne dozvoljavajuci mu. Medju njima bice i onaj novi koji je to vec prosao. I on nece dozvoljavati novom majmunu da ode po bananu. Zamenjujuci sve majmune, jednog po jednog iz prvobitne grupe, novim majmunima, doci ce se do situacije gde ce svi biti zamenjeni. A niko od novih nece pokusavati da uzme bananu. Ne samo sto nece pokusavati vec i nece znati zasto.

Prihvatili su pravila koja tu vladaju, prihvatili nacin razmisljanja, prihvatili norme ponasanja ... iako ne znaju razlog zasto je to tako.

Preslikaj onda ovo na ono o cemu se u temi govori.  Smile

Eto i ovako neispavan sam uspeo da ubodem i pravilno rastumačim.  Smile (zamisli još da sam pio nešto prethodno Smile )

Vrlo zanimljiva tačka gledišta Lajte, vrlo zanimljiva. Dopada mi se. Smile

Ono što ja mogu preslikati i izvesti zaključak je da ne valjaju nijedne norme koje su postavljene a da ne znamo zašto i čemu one služe.

Bilo da te norme podržavaju priču u kojoj je normalno piti svakog vikenda.
Bilo da te norme podržavaju priču u kojoj je nenormalno piti svakog vikenda.

U bilo kojem slučaju su norme koje ne znamo zašto služe pogubne i beskorisne.

I to je jedna od stvari o kojima pričam:
Pij svaki vikend ili nemoj piti svaki vikend... ali iz jednog i drugog razloga uradi to svojom voljom i znaj zašto to radiš. Smiley
Tako i dobiješ proizvoljno. Smile

Moja draga Šeširčić već dugo vremena šeta jednu vrlo korisnu i poučnu stvar u svom potpisu:

"moja filozofija je jednostavna.                                  
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi"

Dopada mi se zato što je njena filozofija promenjiva u vremenu i govori da ništa nije konačno, zapečaćeno.
Kao i život.

Fluidan... figurativno nestalan, promenjiv i prolazan. Smiley

Hvala ti što imam s kim malo da profilozofiram.  Smile

Procitala. I diskutujem  Smile

Mnogi koji eto tako pijuckaju kazu kako mogu i da prekinu kad hoce... nije im problem, isto kao recimo oni koji konzumiraju duvan i duvanske proizvode, mada bi mozda prikladniji za ovu priliku bili oni koji se drogiraju, ali necemo preterivati. Dakle, svako kaze: mogu ja da prekinem kada god pozelim, ili mogu ja bez toga. Cvrc Milojka. Mogu, ali sutra malo.

Ne vidim svrhu lokanja vikendom, definitivno. Ok da se to eto dogodi... onako retko, ali svakog vikenda  Smile Covek moze da bude veseo i raspolozen i bez "dodatnih pomagala". Verovatno se tako i dolazi do alkosa... prvo vikend mesecno, pa svaki vikend, pa se prosiri i na radne dane... i ode zivot.
Ja tebe razumem šta želiš da kažeš. Smile
Ali realnost nas demantuje i govori nam da to ipak nije tako.

Prvo. Ljudi bi mnogo češće i mnogo više u Srbiji umirali od alkohola.

A drugo. Smuče se ljudima neke stvari.
Barem prosečnom čoveku sa nekim obavezama.

Smuči se čoveku da jede istu hranu svaki dana.
Smuči mu se da nosi istu odeću svaki dan.
(nije primenjivo na cigare iz drugog razloga)

Neko ko ima cilj i ambiciju u životu. Pa makar i odgovornost.
Ne može ispratiti taj tempo da se stalno zabavlja i pije i provodi itd.

Ukratko smuči mu se i to i oseti se beskorisno kad uvidi da mu protiču neke stvari.
Ne zamagli alkohol baš kao droga pa da ne vidimo prst pred okom i da ne osetimo kad tonemo.
(a potonu oni koji imaju mnogo već probleme nego sam alkohol)

Ako te čekaju računu, gomila njih, posao ujutru, škola poslepodne, trening negde između, odgovornost ka bilo kome u intervalima... oseti čovek da ne može baš tako da se prepusti alkoholu. Smiley
(doduše ima izuzetaka)

Citat
Generalno neam ništa protiv ljudi koji se napijaju vikendom kad izlaze, dokle god ne prave sranja, tipa izazivanje tuče, razbijanja inventara i slično. Tim ljudima alkohol treba zabraniti.

Немам шта да додам, слажем се у потпуности.
A i ja.
Rekoh već nekoliko puta. Smiley

Pomenu klodi pandura... zaustavlja pandur lika, dođe mi neki dalji rod. Što taj voli da pije, više nego leba da jede... Ide sa svadbe, naravno pijan kaj dupe.

- Dobro veče
- bro veče
- Vozačku i saobraćajnu
- ....
- jeste li vi pili nešto večeras?
- Jesam
- Koliko ste popili?
- Kolko god sam mogo

Smile

Smile

Moj drugar ih večito sjebe da se odvalio koliko je popio.
Kad naduva nule i kad ga ovaj zbunjeno pita: Pa šta je ovo sve nule. Šta ste pili?
- Pa jedno litar i po soka pomorandže. Znači razbio sam se.  Smile

"banciti po kafanama" - je termin vezan za (uglavnom neuspešne) ljude koji provode veći deo svog vremena u kafanama i tamo i ostavljaju svoj novac.
Ne pričamo uopšte o njima i ne znam kako si stigao do njih.

Zato sto te upravo tako percipiraju(zene pa i drugi muskarci) ako ides u kafanu i napijas se svaki vikend. Ne govorim o normalnom picu nego o opijanju a ovde se(koliko sam video) misli na opijanje a ne na puko pijenje.  Smile

Pričamo o tome... da ne postoji nijedan opravdan razlog zašto neko ko ima solidan život (ne, nismo na ovom forumu ni astronauti ni predsednici, niti se zabavljamo sa istima), prosečan život u kojem ispunjava obaveze i plaća račune... zašto ne bi izašao jednom dvaput nedeljno na živu svirku, TV prenos fudbala ili nešto slično... popio... a da mu partner to ne uzme za zlo.
(pod uslovom da ne pravi neka sranja Smiley )
Zato ti i kazem da ti je cela analogija losa...

Nije problem u izlasku i tome da li neko sme ili ne sme da izadje sa drustvom i popije po koju(svako normalan bi to dozvolio partneru), problem je sto "popiti po koju" i "popiti dosta" nije isto. Covek koji popije po koju moze da pije i svaki dan(ono, jednu uz rucak  Smile ) i da opet bude savrseno normalan za sve sto se desava taj dan i svih sledecih dana. Covek koji bas popije dva puta nedeljno to ne moze jer se opija. I to bi svakom iole normalnom smetalo kod partnera...

Imam i ja druga koji je takav. Pije otprilike tim intenzitetom(dva puta nedeljno) i to bas pije a urolja se kada ima neku paru. On je dobar lik, i ima fini posao(nije neki dzabalebaros i nesposobnjakovic) ali to mu smeta kada je rec o vezama(dobro, to i neke druge stvari ali jedan od vecih problema je i to). Nijedna ozbiljnija ga nece prihvatiti takvog, iz prostog razloga sto ima takvu koncepciju zivota gde on jednostavno banci i pijanci. Cak ne pravi ni probleme i savrseno odgovorno radi svoj posao ali izgleda ruzno ljudima sa strane. Zbog toga ti i pomenuh celu pricu o koncipiranju takvih ljudi od strane drugih i razlici izmedju intenziteta.

Stvarno je problem da pričam ovako napamet jer ne poznajem tvog druga... ali ja definitivno mislim da problem kod tvog drugara leži negde drugde . Ne činjenici da pije 2 puta nedeljno.

Dokaz za to su desetine i desetine ljudi koji su kao tvoj drug pa opet imaju normalne veze.
« Poslednja izmena: 28. Nov 2011, 18:12:04 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Nije alkos onaj koji pije svakog vikenda, alkos je onaj koji mora da pije kad mu dođe da pije, odn. koji ne može da se iskulira kad i ako oseti potrebu za alkoholom. Valjda tu potrebu imaju svi alkosi, psihofizička zavisnost kojoj se ne mogu odupreti.

Imam par kolega, prekaljeni alkosi, od sedam dana u nedelji moraju da piju bar pet. Ako ne piju, totalno se izmene, lice im dobija neki izgled mučenika, poblede, tihi su, flegmatični i obično tada ne izlaze iz kuće. Smile
Ali ono što mene zaprepašćuje je da su obojica završili fakultete i da ispunjavaju svoje obaveze relativno uredno. međutim, to ipak utiče na njihov život, retko koja žena će trpeti takve likove bez obzira na sve ostalo. Jednom od njih su čak dali stalni popust u kafani, jer je skoro svaki dan tamo godinama već. Kad sediš sa njima, nikako nemoj da naručiš alkohol, jer ćeš završiti ispod stola, a oni će nastaviti da piju. Zato ih ljudi malo izbegavaju.
Alkos se prepoznaje još po nečemu, on odmah sutradan može da se napije odmah, dok normalan čovek  Smile boluje par dana. Ja sam recimo od ovih što odboluju, tako da kad se zapijem malo više, ne mogu da omirišem alkohol narednih mesec dana. Smile

Mislim da nema ničeg lošeg u tome da čovek popije vikendom, a i drugim danima, sve dok ume da se kontroliše, odn., da ne pretera, a pod time mislim maks. dve boce vina nedeljno, naravno ne odjednom. Smile To je valjda i maksimalna količina koja nije štetna, a po nekim istraživanjima i korisna (alkohol navodno sprečava aterosklerozu, antioksidansi i flavonoidi verovatno imaju zaštitnu ulogu, a resveratrol ulogu u obnavljanju i podmlađivanju ćelija).
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Записи из подземља

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 15650
Zastava Београд
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.51
mob
Samsung S8
Није ми јасно зашто одмах једноствно пијанчење увек, али увек мора да се претвори у детаљну анализу тог кога пије, јер сви постављају тезу да се пије зато што нема излаза из живота, проблема и осталих глупости.

Што је наравно огрооомна грешка са обзиром да лично ја, а знам и брда других, који пију зато што воле да попију, онако из душе, или личног задовољства.

И мислим да је најгоре од свега, што сада читам и не верујем, људи и даље верују ако волиш да попијеш ето овде за пример - журкама викендом, одмах си на путу алкоса, пивопије, ништарије.

Ко да ви људи никада нисте видели како изгледа ноторни алкохоличар који мора да пије јер без тога не може и млад човек у двадесетим који на пиће гледа као на провод и зајебанцију... Smile
IP sačuvana
social share
Ako je nesto ocigledno, ne mora biti istinito.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.52
Citat
Stvarno je problem da pričam ovako napamet jer ne poznajem tvog druga... ali ja definitivno mislim da problem kod tvog drugara leži negde drugde . Ne činjenici da pije 2 puta nedeljno.

Dokaz za to su desetine i desetine ljudi koji su kao tvoj drug pa opet imaju normalne veze.
Ma bre zajebi njega, kao sto rekoh njemu je to napijanje samo jedan od razloga zasto ga ne shvataju nesto ozbiljno. Smile

Cisto ti navedoh primer gledanja na sve to kao i ponasanja ljudi koji se opijaju svaki vikend a to je upravo ovo

međutim, to ipak utiče na njihov život, retko koja žena će trpeti takve likove bez obzira na sve ostalo.
Drugo vreme doslo. Nekada se to itekako trpelo a danas ce retko koja da trpi tako nesto.

A naravno da nema nista lose u tome da popijes kad izadjes negde ako ne ugrozavas druge oko sebe. Pravo svakog coveka i podrazumeva se da to nije nesto strasno.
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 08:02:46
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.097 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.