Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 89 90 92 93 ... 283
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Phoenix Firmware Update software sa USB DKU kablom!  (Pročitano 323851 puta)
Clan u razvoju

Au al ste duhoviti...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 29
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6630
Ljudi nije me bilo neko vreme pored kompa pa malo kasnim sa odgovorom, ja sam probao flash na dve masine, na poslu i kuci, na poslu mi se gasio Phoenix (P4 3.0HT oc 3.6 sa 1Gb RAM-a, XP Pro SP2), kuci mi je sve proslo bez ikakvih problema, ne racunam ono sto nisam znao da treba da ispratim instalaciju novog hardvera BB5 ADL Loader, (Celeron 2.0, o.c. 3.0, 512 RAM-a, XP Pro, SP2 ali imam instaliran AutoPatcher sa dodatnim zakrpama za Win). E sada moguce je da sp2 pravi probleme jer kako sam mogao da primetim sa sp1 se ne desava to da na 5-6% pronadje novi hardver a sa sp2 da, nisam koristio nikakav antivirus kuci a ni firewall. Vi  kojima nije uspeo flash da nemate mozda Zone Alarm ili neki drugi firewall, proverite dal je windows-ov firewall aktivan, ako jeste iskljucite ga. To je samo pretpostavka jer ja na kompu gde sam uradio flash nemam apsolutno nikakvu zastitu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 440
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Nokia N80IE Black
@ lomnica  Sve sam uradio kako pise, cak sam sad stigao da instalise i bb5 ADL Loader i Parent,
 ali kod samog flashovanja mi javi opet error.

Flashing Started.
... Check that you did not started flashing in Test mode.
Flashing failed.
Evo ovo na primer meni bas bode oci,a to mozes lako da proveris u padajucem meniju ispod opcije File,treba da stoji na Normal!?I nesto tu nije u redu sa konekcijom,kablom ili BB5 adl loader-om cim trazi konekciju od 1 do 80 od 80 mogucih pokusaja!
Pozdrav  Smile
« Poslednja izmena: 21. Maj 2006, 01:51:39 od Lomnica_city »
IP sačuvana
social share
Uuuuu booooj,krenite junaci sviiiii,kreeeen'te i ne zal'te zivot svooooj,Partizane mooooj,Partizane sada ti pobeeeeeeediiiii,prooooootivniku nek se krv u zilama zaleeeeeeediiiii!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 440
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Nokia N80IE Black
Mirza,izvini sto si cekao,nece upload da radi pa to ti je,slab mi je internet u Lomnici (dial up),probaj na ovom linku za Hrvatski jezicki fajl,mislim da je on u V20,a taj sam i uploadovao,ovde-> http://www.megaupload.com/?d=DKU9KSAL
Meni je flesovanje uspelo sa Compaq Presario X1000 laptopom,Pentium M 1,3GHz (Centrino,ekvivalent bi mu bio P4 za desktop na 2,0-2,2GHz),2x256MB RAM-a,XP Professional SP2 (preko SP1),iskljuceno sve rizicno i zahtevno,kao NOD32 antivirus,ZoneAlarm Pro firewall... i malo srece i mozganja dok nisam prevazisao greske pri flesovanju i uspelo je iz treceg pokusaja!
Pozdrav  Smile
« Poslednja izmena: 21. Maj 2006, 02:18:22 od Lomnica_city »
IP sačuvana
social share
Uuuuu booooj,krenite junaci sviiiii,kreeeen'te i ne zal'te zivot svooooj,Partizane mooooj,Partizane sada ti pobeeeeeeediiiii,prooooootivniku nek se krv u zilama zaleeeeeeediiiii!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 597
Zastava danska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung galaxy s6 edge
Ja sam sa sumantec antivirusom sa zone alarmom  i servispakom 2 i sa svim mogucim apdejtovima uspesno flesovao tako da otpada varijanta da sa sp2 nemoze se flesovati
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 30
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6630
@srdjanedk,  ne mozes odma utvrditi da otpada SP2, ja sam sad na jedan novi hard instalisao XPsp2, bukvalno su samo XPsp2, driveri za graficku i mreznu bili instalisani. Pre bi rekao da sve zavisi od modela i starog FW-a fona...
Sve sam instalisao sam prema tutorijalu, i opet nece da mi flesuje, nego se poje**e error pre nego sto uspe nesto da ubaci u fon.
To sam primetio da se sa Phoenix-om 2004 ponasha josh gore, tj.ne stigne da uradi ni toliko koliko uradi Phoenix 2006. Phoenix 2005 nisam josh uspeo da skinem sa rapidshare-a, pa ako ga neko ima da ga stavi negde drugde, da mogu da ga skinem za probu.
Inace sam pokusavao i sa DKU-2 i sa CA-53 kablom, nema razlike.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 31
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia E61
Mozda i ima tu necega.Ja sam reinstalirao win i sp2 i uspeo da flesujem 6630 5.03.08,ali kad sam pokusao ortakov 4.XX.XX nije htelo,pokusavao sam satima  Smile Inace probao sam i sa phoenixom 05 i 06
IP sačuvana
social share
I have my fears,but they don't have me...
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 120
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Nokia 6233
Citat
@JaneA: Jel ti hoces da razjuris ljude sa ovog foruma? Jebote, ne shvatam te covece, potpuno si u pravu kad kazes (i ti, i svi ostali) da treba procitati pazljivo temu o kojoj je rec, ali ovo sto sam ja pitao ( a pratio sam temu, nisam jedini) je nijansa zbog koje ruku na srce uopste ne traba da citas svih 90-100-200 ili 500 stranica sutra!
Ako je to sitnica zbog koje nema potrebe pročitati celu temu onda sam ja teška budala i naivko koji se trudi na svaki način da vam ovde ugodi i pomogne i na kraju niko ni da uvaži moj trud i zalaganje već mrtav ladan to preskače i traži od drugih članova da mu ponovo postuju isto ono što sam ja skupljao satima samo radi vas!

I posle svega toga opet kažeš da je moj post gore "na granici uvredljivosti"!!!
Pa za koga uvredljivo? Za tebe i slične kojima sam hteo da pomognem time da ne bi jurcali po netu za takvom informacijom ili za mene koji je izgleda sve to radio dzabe bez ikakvog razloga, samo gubio vreme jer niko nije ni obraćao pažnju na tako nešto?!?

Stvarno više neću definitivno da vam iznosim nikakve detalje ne samo u ovoj temi već bilo kojoj jer opet ispade da ja time nekoga vredjam. Onda se snalazite sami i budite zadovoljni i neuvredjeni!

Hvala!

E ovako, posto primecijem da si strasno sujetan pa zbog toga izgleda ne vidis sta ti ljudi pisu, onda da ti napravim izvod iz svog posta:

Citat
Delimicno si u pravu,Ciglo, pa da i ja tebi kazem nesto, jer sam pratio tvoje postove u prethodnim stranicama.

Da tema ima 10-15 stranica, pa bi tovoje primedbe stajale na mestu, a ja nisam pitao: Ej, brate, kako se fleshuje telefon? - sto bi bila ludost i tvoj odgovor (na granici vredjanja!) bi bio na mestu. Ja sam pitao konkretnu stvar, koja se mozda nalazila na bog te pita kojoj stranici, u bog te pita koliko velikoj poruci, u bog te pita kom pasusu...nebitno je potpuno.
Citat

kao i

Citat
Jel ti hoces da razjuris ljude sa ovog foruma? Jebote, ne shvatam te covece, potpuno si u pravu kad kazes (i ti, i svi ostali) da treba procitati pazljivo temu o kojoj je rec, ali ovo sto sam ja pitao ( a pratio sam temu, nisam jedini) je nijansa zbog koje ruku na srce uopste ne traba da citas svih 90-100-200 ili 500 stranica sutra!
Pomisli covece, dodje novi korisnik, vidi temu na forumu, bude interesantna i do jaja tema (sto i jeste), i prvo sto mu logicno i normalno padne na pamet to je da pita: Cekaj, zasto bih radio fleshovanje, sta dobijam time, kakve su promene? I ti ga onda sacekas maltene dranjem i teranjem u 3 lepe da procita svih 100 stranica (za sada)!? Pobogu covece, sidji na zemlju! Moras da "filtriras" poruke, pitanja, odgovore i da se prilagodjavas, zato si i moderator uostalom.
Citat

Odakle vidis da se delimicno slazem s tobom, ali pravim razliku izmedju krucijalnih pitanja teme i informativnih pitanja koje bi trebalo da budu lako dostupna svakom potencijalnom flesheru, a ne da kopa po 100nama stranica da bi to nasao, a sama informacija za proces fleshovanje je toliko nebitna da ne vredi ni komentarisati. Ali je bitna kao MOTIV ZASTO bi neko radio fleshovanje.

Ne pricam ti ja ovo zato sto imam nesto protiv tebe ili mi se nesto ne svidjas (daleko ga bilo), vec zato sto imam iskustva sa vodjenjem  foruma (moderator sam sa daleko vise postova od tebe na jos 2 ozboljna sajta, i admin sam jednog isto takvog sajta za englesko govorno podrucje) i stoelim da ti "kolegijalno" pomognem i mozda dam neke savete kako bi se cela prica oko ove teme (i celog foruma) unapredila, podigla na visi nivo, postala ozbiljnija, kulturnija...jer mislim da je ovo jedan od najboljih foruma za ex-yu govorno podrucje. Daj nemoj da kvarimo to ovim bezveznim prepirkama.
Uvredljivo je to sto cesto na kraju svojih recenica u obracanju drugim ucesnicima veoma cesto koristis interpunkcijske znakove "!?" i to vise puta duplirane. Pouzdano znam da bi te admin banovao sa vec odavno sa nekih foruma iako si moderator. Slozices se samnom oko ovoga.

Takodje, kao sto vidis iz sve novijih postova, a to nisi citirao u tvom replay-u meni, ja sam rekao i ovo:

Citat
I nisi naravno u pravu da to sto neko ne procita sve stranice, ne uradi fleshovanje dobro, a ako procita sve, onda ce da mu se posreci jelte. Procitaj onda i ti malo postove pa ces videti da je pratiti procedura jos najmanji problem, veci je problem to sto flesheri ne rade fleshovanje na identicnim masinama, vec svako sna vom kompu sa svim prednostima i manama, a to onda vise nema veze sa iscitavanjem 100 ili 1000 stranica teme.
Citat

Valjda ti je jasno da onda ima i "visa sila" koja utice na uspeh fleshovanja, a ne samo iscitavanje svih stranica -  a to JESTE potrebno, slazem se. Medjutim, opet kazem, filtriraj bitne i nebitne informacije sa ovih stranica, i ucini ih dostupnijim, kad je to potrebno. Onda ces, imajuci u vidu i tvoj trud i rad dosadasnji, da stavis slag na tortu u svom moderatorskom radu, i bice svi zadovoljni. Smiley

I naravno, nisi u pravu sto smatras da ljudi (tj. odnosi se na mene licno, bio si tu precizan) ne cene tvoj trud i rad, naprotiv, prijatno bi se iznenadio. Wink Na kraju krajeva, u tom istom postu, napisao sam i ovo, pa ce ti biti valjda sve jasno:

Citat
Izvini na odgovoru, ali covece, ti si jedini lik ovde (pored ace i jos par njih) koji "drze" ovu temu i sve sto je uradjeno oko nje i zbog nje, pa ljudi od vas ocekuju najvecu pomoc i susretljivost, pa zato filtrirajte malo svoje odgovore i poruke clanovima. Najlakse je reci, ej procitaj 100 stranica i onda se javi. Malo je neozbiljan takav odgovor.

Pozdravljam te i u zdravlje. Svaka cast na tvom trudu i strpljenju. Bez ljutnje molim. Smile
Citat

Vice necu da te komentarisem, shvati kako hoces, ja imam najbolje i najprijateljskije namere, a ti vidi. Smiley

E sad, konkretna stvar, hocu da prenesem svoje iskustvo, vrlo slicno iskustvima koje se ovde pojavljuju. Svojevremeno, kad sam se igrao sa hakovanjem motorole (kao i fleshiranjem) na jednoj kompu sam imao strasno velikh problema da pokrenem sav softver potreban za komunikaciju sa telefonom, tacnije da instaliram odredjene .dll fajlove (drajvere). Naime, na cistoj masini sa XPembededSP2 (notebook hp pavilion zv5410us), nikako nisam mogao da instaliram usb kabli, tj. drajvere! Ludeo sam danima! Sta je bio problem, embededSP2 je imao par .dll fajlova ugradjenih u sebe tako da ih ne mozes izbeci prilikom instalacije SP2, i kad pocne instaliranje drajvera za usb konekciju, jednostavno sistem prijavi error da potrebni .dll fajlovi VEC postoje instalirani ali da su "corrupted" i da treba ponovo pokusati instalaciju! I uvek tako iznova. E onda sam na drugoj cistoj masini stavio XPSP1 bez ikakve konekcije za net i dodatnih zakrpa za Win, i sve je tako glatko proslo da nisam mogao da verujem! Malo sam analizirao stvar i video da cak ni ceo SP2 ne pravi problem vec samo odredjeni .dll fajlovi i zakrpe, pa sam u narednom periodu uspeo da i sa SP2 resavam fleshovanje na motoroli.

Vidim da se ovde desavaju slicne stvari. Ne bi bilo lose da ljudi izbace spisak instaliranih zkrpa za windows, i oni koji su uspesno fleshovali i oni koji nisu, da vidimo o cemu se radi.

Poz i u zdravlje

PS. Zaboravih da kazem, bilo bi dobro da se daje informacija i sa koje verzije firmvera ljudi rade apgrejd.
« Poslednja izmena: 21. Maj 2006, 11:17:56 od JaneA »
IP sačuvana
social share
Љуби српство
из свег срца свог
љуби га и тебе ће Бог
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 440
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Nokia N80IE Black
Ma daj pa to bi bilo vec isuvise,vidis da niko nece ni da napise koju masinu i OS ima a kamoli da ti pise koje sve zakrpe ima!?Ja imam SVE zakrpe jer mi je automatic update stalno ukljucen pa sam uspesno flesovao kad sam prevazisao greske oko adl loader-a,jedino nemam instaliranu onu cuvenu zakrpu za verifikaciju legalnosti Windows-a,ne treba oni da mi kazu da mi Windows nije legalan!  Smile
Zaboravih ovo pa da dodam,ja sam upgrade radio sa verzije 2.45.15 ili tako nesto,nisam zapisao,na najnoviju 5.04.07,mada sumnjam da je to vazno,pre ce biti da je do jacine hardvera i opterecenosti samog Windows-a!
Pozdrav  Smile
« Poslednja izmena: 21. Maj 2006, 12:10:03 od Lomnica_city »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
HTC HD2
@JaneA, sad si me potpuno pretekao. Više i ne znam šta da citiram i komentarišem i izvedem iz tvog teksta. Smile
No, jedno si u pravu kada si rekao da bi zbog takvog načina pisanja, ponašanja ili sl. već odavno bio banovan ja ili bilo koji drugi korisnik koji se na takav način ponaša.
No, ovo je mnogo slobodniji forum od ostalih i svaka čast njegovom tvorcu na tome.
Zbog takvih razloga(strogoća, pravila, bla, bla)mnogi naši odlični forumi imaju u svim temama natpis: "zadnji post - pre pet dana"! Smile
Mnogi su odavno propali, pa samim tim...
Eh, sad, vreme je za spuštanje koplja i usredsredjivanje na problem.

Mogu reći da par vrlo bitnih stvari u tutorijalu nedostaju da bi bio kompletan i to treba ispraviti. Sada bi verovatno opet neko rekao "pa ti Cigla, ko drugi"!!! Smile
Takodje mogu reći da i sa "servisnom opremom" takodje modeli 6630 znaju da puknu usled fleša i onda ide oporavak o kome se ovde u zadnje vreme vodi rasprava.

Evo teksta iz oficijelnog manuala izdatog sa strane same nokije i njenog programa Phoenix:
..............
Posle uspešne instalacije Phoenix programa ide instalacija fleš fajlova(ako je .exe fajl) i onda se priključi DKU kabal na PC pa zatim odabere:

File -> Manage Connections/pritisnuti Add/(u "Select Mode" prozoru)odabrati Manual Mode i pritisnuti Next/odabrati USB iz "Media menu" Next i kliknuti Finish!

Treba se pojaviti poruka: "Connection added successfully"!

Sad tek ide priključivanje telefona na USB DKU2 kabal!!!

Kompjuter pronalazi "new device" i instalira drajver za njega.
Posle završene instalacije drajvera odabrati USB iz Manage Connection menija i pritisnuti Apply!

Sada bi konekcija trebala biti uspostavljena i u donjem desnom uglu treba da stoji USB!!!

Tek sada ide ono što stoji u tutorijalu oko ubacivanja firmvera i td.
Bitno je i ovo:
Pri samom početku flešovanja Phoenix instalira "ADL loaders"(Nokia BB5 ADL Loader USB Phone Parent) i to može potrajati. Progress bar se stopira na 6% i tako ostaje neko vreme.
To je normalna procedura i telefon ne treba pomerati ili diskonektovati tokom ADL driver instalacije.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
HTC HD2
@ZoxNS, nema reklamiranja linkova ka drugim forumima. To je jasno naznačeno u pravilniku burek foruma, samim tim, bez ljutnje molim!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 89 90 92 93 ... 283
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.104 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.