Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 83 84 86 87 ... 283
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Phoenix Firmware Update software sa USB DKU kablom!  (Pročitano 323396 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

sta reci

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 3045
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
HTC wildfire
inace samo da vam kazem meni pc suite neradi a odradio sam flesh iz prvog pokusaja bez ikakvih problema
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Ja sam uradio backup telefona na karticu i posle flasha sam uradio restore i sve programe koje sami imao instalirane (na kartici) imam ponovo i kontakte i podesavanja gprs-a

kako si radio backup?sa PC Suiteom ili onaj backup što odradi telefon pa spremi backup fajl na karticu??

i ovo je bitno pa nek ide u tutorijal.da se ljudi ne gnjave sa instalacijama i podešavanjima poslje upgradea.
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 120
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Nokia 6233
Citat
Ape->Programming: 88%
Ape->Data send failed. Resending. Make sure that the cable is connected
Ape->No response for write data received

Znaci da je problem do usb komunikacije noki-komp, tj. veza puca. Razloga moze da bude bar hiljadu.
Trebalo bi razmotriti nesto od sledeceg, moraju se ubiti procesi tipa screensaver, power option, antivirus, antispam, firewall...itd koji mogu na bilo koji nacin da prekinu pokrenuti proces instalacije drajvera i flesiranja - sa ovim stvarno nema zezanja, jer i za mnogo jednostavnije instalacije znaju da zakucaju sistem. Takodje, mislim da je vrlo bitno u kakvom je stanju operativni sistem i status i sadrzaj vec instaliranih aplikacija na kompu, jer moguce je da postoje aplikacije koje se ne trpe sa procesima koje pokrece flesovanje u operativnom sistemu. A s obzirom da windows i inace busen sir, ako je vec na neki nacin nekim prethodnim ili postojecim aplikacijama ostecen registry ili .dll biblioteka, onda su velike sanse da pre ili kasnije nesto krene lose - to nije razlog da windows ne radi, ali moze da bude razlog za nestabilnu upotrebu i instalaciju .dll fajlova za komunikaciju sa telefonom, to vise niko ziv ne moze da utvrdi. Takodje, treba obratiti paznju i na fajl sistem (FAT32, NTFS)...ko zna sta sve moze da bude razlog neuspesnom flesiranju. A da razlog treba traziti tu, treba, jer ima ljudi koji su to uspesno odradili, a ima koji nisu, a drze se potpuno iste procedure.

Pa sta mislite, zasto se pouzdano flesiranje, i u kompaniji Nokia, radi preko posebno napravljenih boxova? Pa bas zbog toga, tamo nema ostecenog sistema, milion aplikacija, gomile krakova, prepoznavanje drajvera...itd. Ako vec pokusavamo da simuliramo te uslove, ajde bar da probamo da sistem bude cist i neostecen.

Takodje, mozda ne bi bilo lose probati sa varijantom da se prvo instalira drajver za dku kabl i da ga sistem prepozna (da se utakne znaci), pa onda da se pokrene phoenix...da se instalacija potrebnih osnovnih drajvera za dku ne radi dok je phoenix pokrenut i dok je proces flesiranja u toku. Ne znam stvarno, imam mozda jos par ideja koje bi trebalo probati, ali zahtevaju malo vise vremena da se provere...

Sa druge strane, treba i detaljnijih podataka o tome koje su verzije fw na telefonu ore flesha, da li je tel skidan ili ne sa mreze, sa koje, da li je lockovan ili ne, kodiran-dekodiran, da li ima postavljenih sigurnosnih kodova ili ne... ali ovo nije problem sasvim sigurno kod nikole.

Mislim da ljudi ne treba olako da se naloze i da krenu ovo da rade, i pre svega treba ovo da rade na svoju sopstvenu odgovornost, mislim da je negde na pocetnim stranama to i receno.
U tom smislu, predlog za ciglu_tel, na pocetku uputstva koje se nalazi na prvoj strani, trebalo bi da stoji neko upozorenje da radnje koje radi korisnik pri fleshovanju radi na svoju sopstvenu odgovornost, da ne bi posle optuzivali i prozivali ciglu, acu, lomnicu... i ostale ljude koji su ovo uspesno uradili a pri tom davali savete sta i kako.

Poz
IP sačuvana
social share
Љуби српство
из свег срца свог
љуби га и тебе ће Бог
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 12
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N70
Citat
Ape->Programming: 88%
Ape->No response for write data received

Bas ovo se meni prvi put desilo. Instalirao sam nokia connectivity cable driver (preuzet sa nokia sajta) i prikljucio telefon, on je i odradio instalaciju drajvera, i sve ok. Medjutim kad sam krenuo da flashujem doslo do 14% i tu stalo. Bas do ovog dela samo je pisalo jos i da pokusava da uspostavi vezu sa telefonom, pokusao 3 puta i napisao faild. Generalno mislim da je problem sa drajverima. Pokusajte da posle instlacije drajvera prebacite nesto sa telefona na komp i obratno da bi proverili kablove, ili par puta ubacite/izbacite kabl, pa tek onda pokusajte. Poz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Au al ste duhoviti...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 29
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6630
Ja sam uradio backup telefona na karticu i posle flasha sam uradio restore i sve programe koje sami imao instalirane (na kartici) imam ponovo i kontakte i podesavanja gprs-a

kako si radio backup?sa PC Suiteom ili onaj backup što odradi telefon pa spremi backup fajl na karticu??

i ovo je bitno pa nek ide u tutorijal.da se ljudi ne gnjave sa instalacijama i podešavanjima poslje upgradea.

Ono na telefonu - Organiser -> Memory -> Backup phone memory
Flash je bio bez mem. kartice i kada se zavrsrio vratio sam karticu i uradio restore i sve mi se vratilo u stanje pre flash-a samo sto sam izgubio sve programe koji su bili u memoriji telefona, sve sto je bilo na kartici je ostalo, i naravno (hvala Bogu) nemam vise TIMove teme, screensaver-e, podesavanja, linkove...
A za svaki slucaj sam napravio backup imenika sa programom Bkup Contacts
Mislim da je prostije i jednostavnije praviti backup na telefonu nego preko PC Suite-a
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

svice svice tek sto nije!!!

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 622
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6630, N79
koliko su teski svi ovi fajlovi sto treba skinuti da bi se uradio firmware za 6630  Smile
IP sačuvana
social share
Put do pakla je poplocan dobrim namerama!!!

arhitekta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

sta reci

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 3045
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
HTC wildfire
pa 300-400 mb sam ja skinuo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 597
Zastava danska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung galaxy s6 edge
Mislim da je glupo diskutovati ovde sta dobijas sa novim softwerom,meni je licno posle flesovanja n70 proradio tako reci poleteo,izlaz iz tema sam u staroj verziji cekao po 30 sec,onda ulaz u galeriju sam cekao po 10-20 sec sad sve leti.Nebi oni pravili nov softwer da je stari dobar  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ko uci znace, ko krade imace...

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1810
Zastava Bg
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Nokia N7.0 tdi
meni pre flesovanja nije hteo da udje u galeriju, udje i cim pocne da otvara slike izadje (verovatno zbog kolicina slika) a sada sa najnovijim leti Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
ma mora tako bit,nije to xp pa što ga više krpiš on više zajebava Smile
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 83 84 86 87 ... 283
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.