Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 107 108 110 111 ... 283
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Phoenix Firmware Update software sa USB DKU kablom!  (Pročitano 345916 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 440
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Nokia N80IE Black
U jeeee,i moj laptop ima Intel Pentium M procesor,ali ipak sumnjam da to ima neke veze,pre ce imati veze sa snagom same masine,sistemskom memorijom,operativnim sistemom jer izgleda XP SP1 ne trazi uopste BB5_adl loader... na 5-6% flesovanja?  Smile
Nego,izgleda da dosta ljudi koji su dobijali greske sa Phoenix 2006 verzijom,uspeli su,kao i ja,da flesuju verzijom 2005,izgleda da je i 2006 verzija bagovita!?
Jel puklo nekom flesovanje sa verzijom 2005 ili na nekoj slabijoj masini,dajte jos malo podataka,da vidimo jel ima pravila!?
Pozdrav Smile
IP sačuvana
social share
Uuuuu booooj,krenite junaci sviiiii,kreeeen'te i ne zal'te zivot svooooj,Partizane mooooj,Partizane sada ti pobeeeeeeediiiii,prooooootivniku nek se krv u zilama zaleeeeeeediiiii!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 139
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
mob
Nokia 6680
O ljudi dokle će se ovo komplicirati ovako?Svaki dan nešto novo pišete i zbunjujete.Sad i procesori ne valjaju,i kablovi i verzije,baš sve.Neću se ponavljati,ja sam na P3 667Mhz uradio sve za par minuta.Ovo stvarno postaje teško za pratiti,nije zanimljivo više.Ali vidite da ljudi uspijevaju na raznim mašinama i raznim konfiguracijama.Meni se čini da se ne prati ova tema,nego se krene nestrpljivo pa onda se dolazi sa žalbama.Pročitajte postove,znam da ima mnogo,ali bar prvu stranicu,nemojte da vas plaši 100 i nekoliko stranica.
Cigla,na 6670 v.4 nije bilo onog odgovora sms-om,i nije bilo gradova.Bar kod mene ne.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 120
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Nokia 6233
Hm...ne verujem da je u pitanju verzija phoenixa, bar sto se tice toga da li je bagovita ili ne. Ja sam fleshovao sa 2006_12_5_136 bez ikakvih problema.
Mada, po internetu se vrti neki apgrejd phoenixa 2006_12_7_138_upd (oko 11-12MB), ne znam da li je neko probao sa ovim da fleshuje. U tom kontekstu, moguce je da je Lomnica u pravu, mozda je i izbacen da bi zakrpio neke rupe u 136ci.
Licno, mislim da se u novim verzijama phoenixa glavna unapredjenja odnose na podrsku za nove modele telefona i hardvera, a naravno i na ispravljanje bagova, tako da ne treba iskljuciti nijednu mogucnost.
U principu, pravilo je da ne moze nista kategoricki da se kaze: ovo je dobro, a ovo ne!, jer kako vidimo razlicita su iskustva.

Voleo bih da imam jos jednu 6630, pa da probam istu proceduru od pocetka do kraja kojom sam vec fleshovao, ali na laptopu ovog puta, pa da vidim sta ce se desiti, ali nemam. Skoro da sam siguran da mogu da se kladim da ce proci fleshovanje, jer mislim da sam uhvatio sustinu ovoga, ali mozda me i osecaj vara, to necu skoro saznati. Wink

Dakle, na osnovu svog iskustva, 12 points goes to phoenix 2006_12_5_136. Smiley

Dynax, cestitam, dobrodosao u klub. Ocekujemo da cujemo tvoja iskustva, ako imas na nesto da skrenes paznju.  Smile

Poz
IP sačuvana
social share
Љуби српство
из свег срца свог
љуби га и тебе ће Бог
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 134
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Nokia 6630 + 1Gb MMC
mislim da je bas verzija Phoenixa presudna.
ja sam fala bogu mnogo puta isprobavao i 2005 i 2006 verziju. ono sto sam primjetio je da verzija 2006 ne trazi loader. Imam Win XP SP2.
postupak je bio sledeci:
deinstaliranje svega i instalacija ponovno. izmedu deinstalacije i ponovne instalacije ocistio sam registery s besplatnim alatom CCleaner i potom s TuneUp 2006 Registery Cleanerom, za svaki slucaj Smiley
potom:
1. instalacija Diega-nitko nema problema s Diegom...
2. instalacija i krekiranje Phoenixa 2004. Dva puta me je trazio za krek, dva puta krekirao. Dva puta DESkey not found- kliknuo ok
3. restart PCja
4. instalacija drajvera bas za kabl koji imam. Nokia.com - Accesoires-Data-Cable- CA-53 kabl
5. instalacija Phoenixa 2005 (jedina koje me trazi loader!) 2006 me nije trazila loader...
6. instalacija firmwera za 6630
7. pokrenuti Phoenix 2005 i sad sam slusao tvoje savjete:
prvo prikljucio kabl na USB port na PCju
dodavanje konekcije- prvo sam odabrao wizard, al preko wizarda on u 3 koraku mora ostvariti komunikaciju s mobitelom, a meni u tom trenutku mobitel jos nije bio prikopcan na kabl, pa nakon sto je izbacio da nemoze ostvariti vezu, izasao sam iz wizarda i rucno odabrao USB konekciju. kliknuo apply i sad sam na drugi kraj kabla ukljucio mobitel. instalacija je trajala relativno dugo, jer je instalirao puno drajvera. Neke nije mogao niti naci, pa je ispisalo da je hardware instaliran al da nece funkcionirati pravilno dok ne restartam PC. Naravno, nisam ga restartao.
8. File open product-RM-1
9. flashing- FW update- start
krene do 6% kad trazi BB5 loader, mislim da me trazio 2 ili cak tri puta instalaciju loadera i nije bilo nikakvog izbora izmedu 9x i druge verzije.

prilazem Output kompletnog uspjesnog flešanja

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

*
flashing.txt (16.2 KB)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
flashovati na intel masini
Ako sta znaci i ja sam flashovao na Intel masini Smile
I ja sam ljubitelj AMD-a Smile
@Mirza , gdje ovdje pise da ne valja neki procesor i  koga ja zbunjujem ovim postom. Smile
Sve ovo vazi ako se ovaj tvoj  komentar odnosi na mene
 Smile

@Dynax Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 120
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Nokia 6233
Citat
7. pokrenuti Phoenix 2005 i sad sam slusao tvoje savjete:
prvo prikljucio kabl na USB port na PCju
dodavanje konekcije- prvo sam odabrao wizard, al preko wizarda on u 3 koraku mora ostvariti komunikaciju s mobitelom, a meni u tom trenutku mobitel jos nije bio prikopcan na kabl, pa nakon sto je izbacio da nemoze ostvariti vezu, izasao sam iz wizarda i rucno odabrao USB konekciju. kliknuo apply i sad sam na drugi kraj kabla ukljucio mobitel. instalacija je trajala relativno dugo, jer je instalirao puno drajvera. Neke nije mogao niti naci, pa je ispisalo da je hardware instaliran al da nece funkcionirati pravilno dok ne restartam PC. Naravno, nisam ga restartao.

Dynax, tako je, potpuno te razumem ovde, vrlo slicna situacija se desila kod mene, ali mislim da je nijansa bila zato sto sam ja koristio phoenix 2006, i nisam imao nikakvih poruka o neuspesnom prepoznavanju bilo kabla bilo telefona,  ili nedostatku drajvera, naprotiv, sve je proslo perfektno. Dakle, sad kad pogledam i kad se prisetim, rasclanjeno, redosled koraka je bio sledeci:
-pokrenem phoenix 2006
-utaknem kabl
-idem u Phoenixu na File-Manage Connections, otvara se prozor
-stisnem karticu New, otvara se prozor Wizarda koji se sastoji iz 3 koraka
-1. korak u novootvorenom prozoru stikliranje USB od ponudjenih konekcija, pa Next
-2. korak skeniranje i uspesan zavrsetak prepoznavanja i dodavanja veze u listu (traje neko krace vreme)
-3. korak selekcija USB konekcije iz liste sa prepoznatim konekcijama i zatvaranje prozora Wizarda
-povratak na prozor Manage Connection koji je jos otvoren u pozadini, u listi se sada primecuje USB raspoloziva konekcija, ne diram nista
-prikljucenje telefona na DKU-2 i cekanje da se isti prepozna i uspesno instaliraju drajveri (traje neko vreme)
-dok je selektovana USB u prozoru Manage Connection pritisnem Apply i zatvorim prozor Manage Connection
-to je to, sad ide dalje isto File-Open product ... itd.

E da, na zvanicnom sajtu nokije, isti je drajver za kabl DKU-2 i tvoj CA-53, bas sam sad proverio, razlicit je jedino za DKU-5, tako da ne bi trebalo da bude problema sa CA-53 kablom, ako je u pitanju drajver za kabli.

Pozdrav
IP sačuvana
social share
Љуби српство
из свег срца свог
љуби га и тебе ће Бог
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 440
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Nokia N80IE Black
...
krene do 6% kad trazi BB5 loader, mislim da me trazio 2 ili cak tri puta instalaciju loadera i nije bilo nikakvog izbora izmedu 9x i druge verzije.

NEMOGUCE!!Ako ti je nudio da mu das drajvere da instalira,onda ti je nudio 2 drajvera,a da si skrolovao u desno da vidis razliku izmedju njih dva (imaju bas duge nazive) video bi da prvi na kraju ima ekstenziju W9X.inf sto bi trebalo da znaci da je za Windows 95 i 98!

Mirza,a zasto da ne pisemo i dalje!?Ja jesam flesovao telefon ali isto tako hocu i da pomognem drugima da flesuju,zato stalno proveravamo nesto oko verzija softvera,Windows-a,snage kompjutera,kolicine memorije,aktivnog antivirusa...  Smile
Pozdrav Smile
IP sačuvana
social share
Uuuuu booooj,krenite junaci sviiiii,kreeeen'te i ne zal'te zivot svooooj,Partizane mooooj,Partizane sada ti pobeeeeeeediiiii,prooooootivniku nek se krv u zilama zaleeeeeeediiiii!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 134
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Nokia 6630 + 1Gb MMC
h**p://www.newlc.com/Nokia-Series-60-Firmware-History.html
evo sto mozete ocekivati nakon fleširanja.
iako mislim da ima jedna nova funkcija u:
camera settings-"Show captured image"
mislim da tog nije bilo na 5.**.** firmveru  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 134
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Nokia 6630 + 1Gb MMC
...

NEMOGUCE!!Ako ti je nudio da mu das drajvere da instalira,onda ti je nudio 2 drajvera,a da si skrolovao u desno da vidis razliku izmedju njih dva (imaju bas duge nazive) video bi da prvi na kraju ima ekstenziju W9X.inf sto bi trebalo da znaci da je za Windows 95 i 98!
moguce  Smile
trazio je drajver, tocno ovdje:
kad je odbrojavao ove komunikacije, trazio je drajver. i to nekoliko puta. svaki put sam kliknuo na "next" i nije bilo nikakvog izbora izmedu razlicitih verzija.  Smile
Ape->Sending reboot command.
Ape->Phone rebooted to Adl flash mode
Ape->Trying to verify communication 1 of 80
Ape->Trying to verify communication 2 of 80
Ape->Trying to verify communication 3 of 80
Ape->Trying to verify communication 4 of 80
Ape->Trying to verify communication 5 of 80
Ape->Trying to verify communication 6 of 80
Ape->Trying to verify communication 7 of 80
Ape->Trying to verify communication 8 of 80
Ape->Trying to verify communication 9 of 80
Ape->Trying to verify communication 10 of 80
Ape->Trying to verify communication 11 of 80
Ape->Trying to verify communication 12 of 80
Ape->Trying to verify communication 13 of 80
Ape->Trying to verify communication 14 of 80
Ape->Trying to verify communication 15 of 80
Ape->Trying to verify communication 16 of 80
Ape->Trying to verify communication 17 of 80
Ape->Trying to verify communication 18 of 80
Ape->Trying to verify communication 19 of 80
Ape->Trying to verify communication 20 of 80
Ape->Trying to verify communication 21 of 80
Ape->Trying to verify communication 22 of 80
Ape->Trying to verify communication 23 of 80
Ape->Trying to verify communication 24 of 80
Ape->Communication verified to Adl Loader
Cmt->Trying to verify communication 1 of 3
Cmt->Communication verified to Adl Loader
Ape->Info: Ready for flash info sent succesfully
Cmt->Info: Ready for flash info sent succesfully
Cmt->Trying to verify communication 1 of 5
Cmt->Communication verified to Adl Loader
Cmt->Communication verified to AdlLoader...
Cmt->D:\Program Files\Nokia\Phoenix\products\RM-1\RM1_6.050308_B4.C0R

vidljivo je iz ove evidencije da je uspio naci loader nakon sto me trazio instalaciju....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
HTC HD2
h**p://www.newlc.com/Nokia-Series-60-Firmware-History.html
evo sto mozete ocekivati nakon fleširanja.
iako mislim da ima jedna nova funkcija u:
camera settings-"Show captured image"
mislim da tog nije bilo na 5.**.** firmveru  Smile
Iako sam već ranije postavio u ovoj temi razlike i promene u novim verzijama firmvera, ovaj sajt gore je još bolji za uporedjivanje i informaciju o tome šta donosi upgrade.
Da dodam još i ovo da se nisam prešao kada sam rekao da sam na mom telefonu nakon flešovanja primetio da stoje ove stavke:

Lepo sam mogao i ranije da pročitam promene u firmverima i saznam ovu informaciju ali je promaklo. Smile
No, neko reče da je ovoga bilo na 6630 i sa starijim firmverom. Na modelu 6670 se pojavilo tek sa novim! Smile
Dodaću ovaj sajt na prvoj strani!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 107 108 110 111 ... 283
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.104 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.