Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 106 107 109 110 ... 283
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Phoenix Firmware Update software sa USB DKU kablom!  (Pročitano 345886 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 120
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Nokia 6233
Eto ja nisam znao da ima minimalne verzije softvera!?Gde si nasao tu informaciju!?Ja inace nisam na to obracao paznju i sa veooooma stare verzije 2... sam presao na 5.04.07 i nisam imao nekih problema!?Nego jel nadje neko krek za novije verzije Phoenix-a,bar 2005!?
Pozdrav Smile

Informaciju o minimalnim preporukama za apgrejd na verziju 6.03.08 imas na samom pocetku instalacije tog .exe fajla, nisam bio lenj pa sam obratio paznju na to, stoji pod upozorenjem "Note!!" tako nesto, prvi ili drugi prozor nisam tacno siguran. Smiley
Lepo si rekao, sa 2ke si presao na 5cu, to je ok pretpostavljam. Ne znam sta bi se desilo da si isao odmah sa 2ke na 6cu, mozda bi sve proslo ok, a mozda i ne bi.  Smile
U svakom slucaju, stoji upozorenje kao sto ssam pomenuo, a ne mora da bude obavezujuce, ali s obzirom da je rizik telefon oko 200 evrica, onda mozda nije lose da se poslusa preporuka nokije, bar da se malo smanji rizik od pucanja fleshovanja. Smiley
Btw, gde si nasao tu verziju 5ce, ja sam pokusao sa linka na prvoj stranici ali ni dan danas nisam uspeo da se konektujem na link - katastrofa koliko je "spor"?
IP sačuvana
social share
Љуби српство
из свег срца свог
љуби га и тебе ће Бог
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 134
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Nokia 6630 + 1Gb MMC
...
2.   Instalirati Phoenix_2004_39_7_70...
Ono sto se malo razlikovalo od glavnog uputstva, to je obavestenje „desk key not found“. Naime, na sam kraj instalacije phoenixa iskocio je 2 puta prozor sa ovom porukom, dakle ne posle restartovanja racunara. Takodje, poruka o preporuci za restartovanje se nije ni pojavila, ali ja sam ipak restartovao racunar prema uputstvu, i nije bilo nikakvih problema niti dodatnih obavestenja posle restarta.
Pretpostavljam da se ova mala razlika (ali sustinski je potpuno isto kao u glavnom uputstvu) pojavila zato sto sam instalaciju radio na sveze formatiranoj, cistoj masina bez ikakvih dodatnih procesa koji rade u pozadini, pa zato sistem (tacnije ti procesi) nije ni zahtevao restart da bi se novonastale promene prihvatile.

isto se desava i na mojem PCju, iako nisu friško instalirani windowsi.
DESkey not found dva puta mi se prikaze pir samom kraju instalacije i takoder me ne trazi restart.
Restartao sam ga svejedno.

U svakom slucaju, posle egzibicije sa krekom, sve tece glatko i logicno, i potrebno je samo ispratiti proceduru instalacije do kraja.
3.   Instalirati drajver za DKU-2 kabl – procedura je jednostavna, samo pratiti uputstva. Ono sto je opet bitno napomenuti, to je da se treba instalirati drajver za model telefona koji se fleshuje, i koji se moze skinuti sa zvanicnog Nokia sajta.

eh, da....ovdje sam se ja vjerojatno zeznuo.
do sada sam skidao s nokia sajta i skidao sam s podrske za nokiju 6630, davao mi je drivere za DKU-5 kabl, a posto imam CA-53 kabl, ovaj put saa podrsku za kabl i skinuo file: Nokia_Connectivity_Cable_Driver_6_80_5_1_eng_uk za CA-53 kabl
7.   Tek sada prikljuciti DKU-2 kabl u usb port na racunaru. Nece se desiti nista, phoenix nece odreagovati nista, nikakva zvucna signalizacija se nece javiti.

ovo je normalno jer niti jedan PC nece prepoznati kabl kao hardware. nesto mora biti prikljuceno na drugom kraju kabla, tako da mislim da je ovaj korak nepotreban, jer bi trebalo biti svejedno. Phoenix ce i ovako i onako prepoznati USB:
"Start scanning.
Checking USB connection  -> found
Finished scanning." ---> iako nije prikopcano nista na USB PCja
Ukoliko je sve dobro odradjeno, u dodnjem (desnom) uglu prozora phoenixa treba da se pojavi simbol za ostvarenu konekciju pored koga pise USB. Ukoliko ovoga nema, nemojte ici dalje, negde je nesto pogresno uradjeno, i preporucujem da se krene iz pocetka. U svakom slucaju, ponavljam, ako ovoga nema, ne ici dalje!

mislis na ovo? meni je isto tako....
11.   To je bilo to, posle toga ide „Start“ i na 6% sistem ce prijaviti instalaciju bb5 adl loadera (tj. drajvera), to ce proteci vrlo brzo, uz zvucnu signalizaciju kao kad se konektuje/diskonektuje usb uredjaj, ne dirati nista; sistem nije trazio nikakvu asistenciju (izbor) sa moje strane, sve je automatski uradjeno (mislim da je ovo zato sto je redosled konekcije DKU-2 i samog telefona bio onakakv kakav sam naveo gore, pa je sistem vec imao uredno pripremljene i prepoznate drajvere i uredjaje).

cini mi se da je tih 6% flešovanja i najkritičnije.
mene zbunjuje sto me jednom trazi bb5 adl loader, drugi put me ne trazi......tko bi ga znao  Smile

stane na 5% i u Outputu stoji sledece:
Reading flash settings from file(s)
Starting AdlLoaders, wait 15 seconds...
Starting flash...
Starting USB flashing.
Cmt->Trying to verify communication 1 of 2
Cmt->Communication verified to AdlServer.
Cmt->AdlServer: Phone info requested succesfully
Cmt->Trying to verify communication 1 of 3
Cmt->Communication verified to AdlServer.
Cmt->AdlServer: Phone info requested succesfully
Cmt->Found APE AdlLoader file: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\flash\ADLREVA00-0441-1.adl
Flashing failed.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 30
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Nokia 6630

Ukoliko je verzija softvera u telefonu starija od minimuma preporucenog od strane nokije za apgrejd na gore navedeni firmver (6.03.08), onda pretpostavljam da se treba prvo uraditi apgrejd na neku od prethodnih verzije firmvera (4rka ili 5ca) pa tek onda na 6cu.

Ja sam upgrade-ovao 6630 direktno sa

2.39.15
11-11-04

na

6.03.08
13-02-06,
 tako da mislim da nema minimuma koji se naj stariji FW moze upgrade-ovati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 15
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Nokia 6630
E ljudi imam jedan problem...
Instalirao sam sve po uputstvu i to na dve masine, ali uvek isti problem:
Zakuca mi flash na 5%, ima problema sa onim ADL loaderom, ali malo cudnijih, znaci ne moze da dobije product information, ista je prica i kada pokusam da dobijem product information iz menija, nece i izbaci neki error, ne moze ni keybord test ni nista, ali ga uredno i normalno prepoznaje...Tel je nokia 6630 sa Tim mreze sw v.4.xxxx Nemam pojma sta sada da radim...Koristim Win XP SP2, sa dosta updatea, iskljuceno je sve od antivirusa, pa cak i mreza...
Svaka pomoc je dobrodosla...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 440
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Nokia N80IE Black
JaneA vec sam ti jednom odgovorio,a stoji i ispod mog nick-a da imam 6680,a ona nema noviju verziju od 5.04.07 samo je jedan biser od servisera pre par meseci smislio da je ima i trazio 1600 kinti,sto me je u sustini i nateralo da probam ovo nego da poveravam telefon od (preko) 200 eura takvim pajserima!
Pozdrav Smile
IP sačuvana
social share
Uuuuu booooj,krenite junaci sviiiii,kreeeen'te i ne zal'te zivot svooooj,Partizane mooooj,Partizane sada ti pobeeeeeeediiiii,prooooootivniku nek se krv u zilama zaleeeeeeediiiii!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Miguel Igore De La Toures

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
mob
Nokia 6630
ljudi ovo stvarno radi radi radi radi Radi
to je cudo,
hvala na saznanju da je to moguce.
hvala za linkove, hvala sto ste moj telfon ucinili brzim, boljim , pouzdanijim.
Hvala. Smile
6630 uspesno flashovan
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ljudi iako sam ljubitelj amd-a morao sam telefon flashovati na intel masini Smile(( na kojoj je odradio sve,od pocetka do kraja bez problema sa dku 5 kablom inace i na jednoj i na drugoj masini su uglavnom isti programi instalirani tako da jedino sto mogu da vam kazem je da probate na intelu,n70 radi bez problema
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 120
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Nokia 6233
dynax: sasvim sigurno iz iskustva znam da ipak postoje, koliko god to nelogicno zvucalo, usb kablovi koje sistem prepoznaje uz odgovarajuce drajvere i bez prikljucenja uredjaja na drugi kraj kabla - u stvari, to je jedini nacin pravilne instalacije takvih kablova i uspostavljanja usb veze pc-uredjaj (primer, nokia 7210 i usb kabl za povezivanje sa kompom, ne dku-5, ali nebitno je). u ovom slucaju to ne mora da bude od znacaja, slazem se, ali mislim da se phoenixu na vreme mora staviti do znanja sta ima i sa cime raspolaze prilikom pravljenja usb konekcije, inace nema nikakve svrhe praviti kroz wizard (ili manuelno) konekciju, vec bi se islo odmah na prikljucenje telefona na kabl, kabl u pc, phoenixu kazes da je vez usb i start; upravo mislim da veliki broj ljudi ovde gresi, ne treba se svi drajveri odmah u jednom koraku instalirati, velika je verovatnoca da nesto lose krene, i da phoenix sve lepo registruje, ali kad krene fleshovanje, dodje do pucanja i to najcesce usled pucanja usb veze koliko sam mogao da primetim iz postova. ne znam, ja nisam probao varijantu da na kraju prikacim usb kabli (posle pravljenja usb konekcije u phoenixu) jer jednostavno iz slicnih iskustava nisam imao poverenja da ce sve to proci glatko u tom slucaju, ovo su ipak malo skakljive stvari; ja sam isao na sigurno. Wink dalje, onaj screenshot bas i kod mene slicno izgleda (verzija softvera nije ista samo), tako da je to ok. ne znam kakvi su ti pocetni uslovi bili pri pocetku instalacije, ali da sam na tvom mestu ja bih krenuo sve iz pocetka (od deinstaliranja svega, pa dalje), vodio bih racuna ipak o redosledu povezivanja kabla i telefona, i koristio bih dku-2 sa odgovarajucim drajverom. ako mi verujes, meni je proces instalacije i formatiranja sistema trajao duze od celog procesa instalacije potrebnog softvera i samog fleshovanja, toliko je proslo glatko da ni ja nisam mogao da verujem, zato sam napisao svoja iskustva i na sta mislim da se jos treba obratiti paznja. Smiley

ZoxNS: verujem da je proslo sve kako treba, ja sam napisao onu preporuku jer stoji kao zvanicno upozorenje nokije na samom pocetku instalacije firmvera 6.03.08, cisto da ispostujemo preporuke do kraja. Smiley

Lomnice, da video sam, izvini, verovatno i kod firmvera za tvoj telefon stoji nesto slicno, ali ne mora da bude nuzno, a evo i zox-a i njegovog iskustva, tako da ce stvar proci bez problema i bez tog upozorenja (uz malo vise srece, verovatno) Wink

Generalno, na osnovu iskustva, svima bih preporucio da vode racuna i posebno obrate paznju na pravilnu i pravovremenu instalaciju drajvera i svih komponenata koje ucestvuju u procesu fleshovanja, i ako je ikako moguce, nek rade celu stvar na cistoj sveze formatiranoj i instaliranoj masini.
Ovo su stvari gde ako nesto lose krene i covek se pozali: pomagajte ljudi, stao sam tu i tu...! tesko da moze da se da neki koristan i valjan savet. najbolje je sve iz pocetka poceti i pazljivo, korak po korak, procitati uputstva i dok sve od pocetka do kraja ne bude jasno, ne ici u proces fleshovanja.
ako nekom zatreba nesto detaljnije iz procesa instalacije i fleshovanja, nek pita, ja cu mu ponoviti na osnovu mog slucaja, od pocetka do kraja, ali nek osnov svima bude uputstvo na prvoj stranici, zatim 49ta stranica (komentar lomnice) i poslednjih par stranica u odnosu na ovaj post.
ja u mom slucaju (a rekao sam kakvi su bili pocetni uslovi detaljno) nisam imao ama bas nikakvih problema, cak je i asistencija sa moje strane u procesu bila minimalna (u odnosu na opis sa prve strane).

Smile
IP sačuvana
social share
Љуби српство
из свег срца свог
љуби га и тебе ће Бог
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
flashovati na intel masini
Ako sta znaci i ja sam flashovao na Intel masini Smile
I ja sam ljubitelj AMD-a Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 134
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Nokia 6630 + 1Gb MMC

Smile   I did it  Smile

nokia 6630 uz pomoc Phoenixa 2005 flešnut preko CA-53 kabla na AMD masini

hehehehe...nema vise TIM brendiranog firmvera  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 106 107 109 110 ... 283
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 11 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.