Vidis HDZ je dao hrvatima taj izbor Zagreb ili Njemacka.... Srbima je Martic i Babic dali izbor pukovnik ili pokojnik....
Pa, cekaj... ako opravdavas odluku hrvatske vlasti da raseli svoje Hrvate, sto je onda problem u tome sto su to i Srbi radili...
Zaista mi nije jasan taj kurcslus u tvojoj glavi... ako Hrvati urade... to je OK... ako Srbi to urade... onda nije...
I onda se ljutis sto te smatram... pa... jel' te... crnim..
Citat
Zbog čega si prošla? oprosti na off al zbilja me zanima
Mesto nije cak ni bilo ugrozeno ratnim dejstvima... ne vise nego bilo koji grad na tromedji BiH, Srbija, Hrvatska... A, otisle smo zato sto je mojoj majci receno da ako zeli da prezivimo... ne bi bilo pozeljno da sutra ujutro bude u gradu... svi Hrvati su iseljeni nekoliko dana pre toga... nama niko nije ponudio da se "evakuisemo"....
Ali... to je sada proslost... samo ne volim da me neki farbaju...
« Poslednja izmena: 20. Mar 2008, 20:09:44 od Anea »
Ништа од отопљавања односа, наше комшије су показале да "вук длаку мења, ал' ћуд никако". Мислим, како да идемо у земљу која се сложила са крађом МОЈЕ ЗЕМЉЕ? Па то би било перверзно, зар не?
Uh dobro je, nije strašno čim nisi napisala ustaški vuk.Čim je običan vuk znači da napetost popušta
И ви на форуму морате сносити последице, шта ме брига!
A sto si ljuta....ajde be cool Teodora..... imas kod mene na Hvaru lijep apartman....
@Anea koja vlast je dala Hrvatima da se raseli? Vlas HDZ nam je dao samo putovnice i nista vise ... Hvala im na tome! Dao mi je mogucnost da pobjegnem, od nekih sto su granatirali jer su zahtjevali bez komromisa taj dio za sebe...
Hrvatskoj 91. nitko nije dao ikakav sporazum, ili bilo sta da mogu odluciti, nego su se cigarete bacale prvo na tenkove koji su krenuli ka Sloveniji pa kasnje onda ka Vukovaru...
« Poslednja izmena: 20. Mar 2008, 20:14:19 od tiger2005 »
Razlika je samo u tome sto Hrvati 91. , 92 nisu imali ikakav izbor, nego su kupili kese a ne trakore i otisli na zapad.... vidis tu je razlika!
Pa, jeste... taj izbor im je ostavila njihova HDZ vlast posebno u oblastima gde su bili ubedljiva vecina... Zagreb ili Nemacka...
Triger... koliko puta moram da ti kazem... ja sam zivela u Hrvatskoj 1991. i to u mestu koje je bilo 90% hrvatsko.. i moja majka i ja smo te koje smo poslednje izasle iz tog mesta... s tim sto se mi nikad nismo vratile u nas stan, vec je u njega uzao oficir HV koji ga je kasnije nelegalno prisvojio i prodao...
Tako da... opet ti kazem... mene ta propaganda HTV i raznih povjesnicara nimalo ne pogadja...
Ali ovde je rec o dogadjaju koji se desio 17 godina posle rata...
Ovo o cemu ti ja pricam nije HTV propaganda nego to mozes cuti svugdje osim u Srbiji tu je druga prica neka aktualna! Anea imam par Srba koji su uspijeli da povrate svoje kuce, stanove ne od oficira nego od cistih mafijasa koji su se obogatili na muci nas Hrvata u ratu pa i Srba! Covijek prijetio da ce dignuti sve u zrak ako se vrati kuca, nista gurali smo do kraja pa dobili kucu nazad....
Tko hoce moze da vrati...
Vidis HDZ je dao hrvatima taj izbor Zagreb ili Njemacka.... Srbima je Martic i Babic dali izbor pukovnik ili pokojnik....
@Sale
Meni je sve to bolje nego ovo danas, nebi bilo Oluje a Srbi bi bili cuvani od EU,SADa i Rusije.... Franjo nebi smijeo pisnuti tu...
Мени није јасно зашто би ЕУ, САД и Русија уопште чували Србе у ХР од хрватске демокрације? Нешто ми ту није логично.
Anea ako imaš kakve papire za stan trebala bi onda angažirat odvjetnika da bar pokuša nešto. Ja sam živio za vrjeme rata u selu koje je dosta bilo bombardirano. Svi smo tamo djelili istu sudbinu, tj u mom podrumu su bile tri nacionalnosti. Pardon na off
Anea ako imaš kakve papire za stan trebala bi onda angažirat odvjetnika da bar pokuša nešto. Ja sam živio za vrjeme rata u selu koje je dosta bilo bombardirano. Svi smo tamo djelili istu sudbinu, tj u mom podrumu su bile tri nacionalnosti. Pardon na off
To traje... i traje... i traje... sam znas kakvi su sudovi..
Ali.. dobro... vratimo se temi...
« Poslednja izmena: 20. Mar 2008, 20:20:09 od Anea »