Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Петнаест година од "Oлује"  (Pročitano 26321 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung S500
Био он повјесни, хисторијски или други, довољно је јак. Уосталом, нити су Турци за свог зулума нису систематски истребљивали Србе, као што су Хрвати двапута радили, нити су се Срби напрасно сетили '41

Ne, nije dovoljno jak. Upravo o tome ti i govorim. Ne možeš izvlačit ono šta se nekome dogodilo prije 50 godina da bi teretio nekoga drugoga danas.

Mislim, možda možeš u Srbiji (ne znam da li je kod vas još uvijek zakonom priznata krvna osveta) ali u ostatku svijeta ne možeš.

- хрватска војска је љубазно у пар наврата ставила Србима до знања чему могу да се надају. Па и почињени злошини над нејачи само потврђују тај страх. Да је остало више Срба, пало би и више глава.

Opet, primjenjuješ analogiju tamo gdje analogiji mjesta nema.

Siguran sam da je jednom prigodom jedan Nijemac učinio strašnu stvar jednom Francuzu.

Pa to ipak nije opravdan razlog da čitava sjeverna Francuska pobjegne iz svojih domova onog momenta kada na televiziji vide njemački automobil (recimo, marke Mercedes) kako prelazi granicu kod Strasbourga.

Smile

А твоја тврдња би можда (само можда) и имала смисла да су Срби-повратници дочекани као равноправни грађани. Нажалост, и ти и ја знамо да нису.

Naravno da Srbi povratnici nemaju ista prava kao i Hrvati na istom području. Srbi povratnici imaju veća prava. Svi njihovi objekti obnovljeni su u cijelosti o državnom trošku. Hrvati o tome mogu samo sanjati. Dok vraćaju kredite stranim bankama kod kojih su se zadužili kako bi obnovili porušene kuće. Koje su im, usput da napomenem, srušili Srbi.

Smile
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Борас,
Протеривања и отимања је било. Бројку заиста не знам. Али извини, без обзира на твоју жељу, те догађаје је немогуће сагледати без ширег историјског контекста новијих хрватско-српских односа, а које у многоме одрећује геноцид у НДХ. Тај геноцид је и навео Србе да се организују и када је Хрватска почела да тражи независност, пропагирајући "див-дела хрватских јунака" од '41-'45.

Био он повјесни, хисторијски или други, довољно је јак. Уосталом, нити су Турци за свог зулума нису систематски истребљивали Србе, као што су Хрвати двапута радили, нити су се Срби напрасно сетили '41

Ne, nije dovoljno jak. Upravo o tome ti i govorim. Ne možeš izvlačit ono šta se nekome dogodilo prije 50 godina da bi teretio nekoga drugoga danas.

Mislim, možda možeš u Srbiji (ne znam da li je kod vas još uvijek zakonom priznata krvna osveta) ali u ostatku svijeta ne možeš.

- хрватска војска је љубазно у пар наврата ставила Србима до знања чему могу да се надају. Па и почињени злошини над нејачи само потврђују тај страх. Да је остало више Срба, пало би и више глава.

Opet, primjenjuješ analogiju tamo gdje analogiji mjesta nema.

Siguran sam da je jednom prigodom jedan Nijemac učinio strašnu stvar jednom Francuzu.

Pa to ipak nije opravdan razlog da čitava sjeverna Francuska pobjegne iz svojih domova onog momenta kada na televiziji vide njemački automobil (recimo, marke Mercedes) kako prelazi granicu kod Strasbourga.

Smile

А твоја тврдња би можда (само можда) и имала смисла да су Срби-повратници дочекани као равноправни грађани. Нажалост, и ти и ја знамо да нису.

Naravno da Srbi povratnici nemaju ista prava kao i Hrvati na istom području. Srbi povratnici imaju veća prava. Svi njihovi objekti obnovljeni su u cijelosti o državnom trošku. Hrvati o tome mogu samo sanjati. Dok vraćaju kredite stranim bankama kod kojih su se zadužili kako bi obnovili porušene kuće. Koje su im, usput da napomenem, srušili Srbi.

Smile
Погледај и одговор Борасу. Али, да ти појасним. Срби су избегли у страху од злочина хрватске војске, а многи цивили који су остали, на најгори начин су схватили да су и они требали да избегну. Данас би можда били живи.

Држава мора у Еуропу. Зато вероватно и обнављају српске куће (а и занима ме њихов број, ако га знаш).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Citat
Naravno da Srbi povratnici nemaju ista prava kao i Hrvati na istom području. Srbi povratnici imaju veća prava.
Pa što se onda i ti malo ne proteraš pa se vratiš , Srbi povratnici nisu dobrodošli i sve se cini da im se ogadi povratak , to je jedina istina !
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Dosta tih kuca je obnovljeno stranim donacija a konkretno u Vukovaru su o drzavnom i donatorskom trosku obnovljene jednako kuce i Hrvata i Srba. Sad ako je neko hteo da izgradi kako je bilo pre rata mora da zavuce ruku u dzep. Obnavlja se samo osnovno, u zavisnosti od stepena ostecenja, ukoliko je osteceno do temelja pa se popravak ne isplati, dize se nova kuca ali samo odredjena kvadratura, ostatak ako hoce, mora vlasnik da plati. Srbi su zadovoljni sa tim osnovnim renoviranjem i nekim minimumom kvadrature jer ionako zive u Srbiji ili nemaju novca ili ne zele da ulazu u kucu koja je prazna. Hrvati koji su se vratili naravno hoce da dograde jer tu zive (oni koji se nisu snasli u Zagrebu ili na drugom mestu) pa to moraju o svom trosku.  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung S500
Борас,
Протеривања и отимања је било. Бројку заиста не знам. Али извини, без обзира на твоју жељу, те догађаје је немогуће сагледати без ширег историјског контекста новијих хрватско-српских односа, а које у многоме одрећује геноцид у НДХ. Тај геноцид је и навео Србе да се организују и када је Хрватска почела да тражи независност, пропагирајући "див-дела хрватских јунака" од '41-'45.

Погледај и одговор Борасу. Али, да ти појасним. Срби су избегли у страху од злочина хрватске војске, а многи цивили који су остали, на најгори начин су схватили да су и они требали да избегну. Данас би можда били живи.

Држава мора у Еуропу. Зато вероватно и обнављају српске куће (а и занима ме њихов број, ако га знаш).

Upravo suprotno. Nije bilo nikakvog, ama baš nikakvog razloga da se 1991. Srbi boje Hrvatske i Hrvata.

Upravo ta paranoja - na ničemu utemeljena paranoja - jedan je od uzroka cijele priče koja je završila Olujom. Jedan od uzroka, naglašavam. Ne jedini, ne glavni, ali jedan od uzroka.

Također - šta bi bilo da Srbi nisu bježali pred Olujom nikad nećemo saznati.

Jedna jedina činjenica je nepotina - nitko ih nije tjerao.

Da li bi bilo pojedinačnih ekscesa? Vjerovatno bi. Nitko pri zdravoj pametni ne može garantirat da se ekscesi ne bi događali.

Ali tvrdnja kako je protjerivanje bilo organizirano ne stoji - i to iz prostog razloga šta hrvatske snage nisu mogle organizirano protjerivat osobe koje su same od sebe, svojom voljom, već ranije pobjegle.

Pa što se onda i ti malo ne proteraš pa se vratiš , Srbi povratnici nisu dobrodošli i sve se cini da im se ogadi povratak , to je jedina istina !

Zašto bi ja sam sebe protjerivao?

Ja nemam patološki, paranoičan i neutemeljen strah od Hrvatske.
IP sačuvana
social share

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Dobro, eto nije bilo sikaniranja od strane vlasti u Hrvatskoj, nije bilo "izjave lojalnosti" specijalno samo za Srbe, nije bilo izbacivanja sa posla, nije bilo Mercepa da okopava po Pakracu poljane, eto, nije bilo nicega uznemiravajucega  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
Panini,
može li samo odgovor na ovo pitanje bez 1941-45
Jesu li Srbi iz Krajine protjerali 180 000 Hrvata i uništili i opljačkali svu njihovu imovini.

Pa daj pokazi neki video, slike...
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung S500
Dobro, eto nije bilo sikaniranja od strane vlasti u Hrvatskoj,

Šikaniraju i mene u Zagrebu (jer sam iz Splita), a nisam Srbin. Dal' da izbjegnem, ili da podignem oružanu pobunu, šta predlažeš?

nije bilo "izjave lojalnosti" specijalno samo za Srbe,

Nije.

nije bilo izbacivanja sa posla, nije bilo Mercepa da okopava po Pakracu poljane, eto, nije bilo nicega uznemiravajucega  Smile

Nakon oružane pobune, Plitvica, Borovog Sela?

Da, bilo je.

Kao šta sam već nekoliko puta napisao (da li na ovom ili drugom topicu, ne sjećam se više) svaka akcija za sobom vuče i određenu reakciju.

Kad prdneš, onda smrdi, pa ljudi bježe od tebe. Kužiš?

Koji put reakcija nije primjerena akciji (kad ti recimo neko opali šaku u glavu jer si prdnuo) ali, bože moj, šta se može...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Citat
Zašto bi ja sam sebe protjerivao?
Pa da se nakon povratka uhvatiš dobrote !
Citat
Ja nemam patološki, paranoičan i neutemeljen strah od Hrvatske.
Da su te klali kao Srbe u Jasenovcu sigurno bi ga imao , mislim na strah , itekako utemeljen .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung S500
Pa da se nakon povratka uhvatiš dobrote !

Meni je i sada dobro. Onaj kojem nije dobro slobodno može ić. A budući da mu nije dobro pa je otišao slobodnom voljom, onda nema ni govora o protjerivanju.

Da su te klali kao Srbe u Jasenovcu sigurno bi ga imao , mislim na strah , itekako utemeljen .

Da su me klali kao zatočenike u Jasenovcu onda bi bio mrtav, pa me ničega ne bi bilo strah.

Naime, teško da bi netko tko je ubijen u Jasenovcu mogao pobjeći iz Hrvatske 50 godina kasnije.

Osim ako Srbi nisu razvili neku novu, nadljudsku sposobnost reinkarnacije.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.