Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Peticija za Jutro !  (Pročitano 1960 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
U startu je sigurno da apsolutno nista postici necete. To je sigurno.
Samo cete spamovati ljude koji tu vise nista ne mogu da promene.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

~ Shabaniqus Vulgaris ~

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 12758
Zastava Sabac
mob
Nokia 6120c
Vukao je Sloba dobrih 13 godina ovaj narod za nos pa su se malobrojni bunili (mozemo mi pricati sta hocemo ali je S.M. do 2000 na svim izborima posteno dobio...), ali zato oko pesme smo spremni i da zaratimo...
IP sačuvana
social share

You know what? Screw you guys I'm going home... Wait, I am home... Screw you guys I'm getting off line...
Najbolji imperator na svetu
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 15
1) Spanski predstavnik najavljuje tuzbu grupi No Name i tvrdi da je
njihova pesma ukradena i identicna hit kompoziciji od pre par godina - NO
VOY A LLORAR !!!

2) Pesma je takodje prepev u cetiri takta stare narodne pesme POLJEM SE
VIJA !!!

3) Glasovi Telekoma Srbija 064 nisu uzeti u obzir! Veze su bile
non-stop zagusene !!!

4) Poruke 067 i 069, kao i pozivi na fiksne brojeve u CG nisu
tarifirani !!!

5) Za manje od tri dana na internetu je 1000 i vise ljudi potpisalo
peticiju o ponistenju glasanja za naseg predstavnika na EV, obavesten je i
direktor medjunarodnog festivala, koji je najavio istragu !!!

6) Brat premijera CG - Aco Djukanovic najavio pobedu jos pre festivala,
a nakon njega poklonio novu zastavu CG, koju ce No Name grupa siriti na
nastupu u Kijevu !!!

7) Najavljena je kompletna promena aranzmana pobednicke pesme (vidi 1 i
2 gore) sto po pravilima EV nije dozvoljeno !!!

8) SVIM NOVINARIMA JE BIO ZABRANJEN PRISTUP U STUDIO CG PRE, ZA I POSLE
ODRZAVANJA MANIFESTACIJE !!!

9) Suzana Tot i jos par pevaca iz CG najavili tuzbe zbog, navodne,
kradje glasova.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Ma svi su sve znali i niko nista nije uradio dok ovi nisu proglaseni pobednicima.
A o prepevima necemo. Ni jedna dobra originalna melodija na ovim prostorima se nije pojavila 10 godina ako izuzmemo Neverne bebe.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 15
Podgoricke Vijesti

“No name” mozda i nece u Kijev

Evropska agencija za radio difuziju u Briselu pokrenuce pitanje originalnosti kompozicije “Zauvijek moja” podgoricke grupe “No name”, predstavnika SiCG na “Eurosongu” u Kijevu 21. maja, pise podgoricki dnevnik “Republika”, pozivajuci se na izvore bliske toj instituciji.

Prema propozicijama, nijedna kompozicija na “Evroviziji” ne smije da ima citat, sekvencu ili dio materijala neke vec poznate kompozicije, bilo da se radi o izvornoj ili autorskoj muzici.

Republika

Pjesma grupe "No nejm" na "ispitivanju originalnosti" kod Evropske agencije
U Kijevu možda ipak Jelena

Evropska agencija za radio difuziju u Briselu pokrenuće pitanje originalnosti kompozicije "Zauvijek moja" grupe "No nejm", predstavnika SCG na Eurosongu u Kijevu 21. maja, saznaje Republika iz krugova bliskih ovoj instituciji. Pjesma za Eurosong mora biti u potpunosti originalna, bez korišćenja poznatih motiva u cjelosti, mišljenje je Željka Joksimovića. Članovi selekcione komisije, međutim, smatraju da su četiri takta dozvoljena.
Prema propozicijama, nijedna kompozicija na Eurosongu ne smije imati citat, sekvencu ili dio materijala neke već poznate kompozicije, bilo da se radi o izvornoj ili autorskoj muzici.
U uvodu pjesme "Zauvijek moja" koriste se četiri takta narodne melodije "Zordelija". Pored predstavnika iz Srbije i Crne Gore, kako saznajemo, postupak će biti pokrenut i kada je u pitanju pjesma zemlje domaćina Ukrajne. Kompozicija "Razom nas bahato" grupe "Grendžoli" obrada je već poznate melodije.
Pokušali smo da saznamo od kompozitora Slavena Knezovića, PR-a grupe Nine Marković i tekstopisca Milana Perića da li su upoznati sa pokretanjem ovog postupka, ali su njihovi telefoni bili isključeni.
Član selekcione komisije Vjera Nikolić, kao i Nada Vučinić, saopštile su da je kompozicija "Zauvijek moja" urađena po svim propozicijama evropskog takmičenja.
- Dozvoljen citat iz neke poznate kompozicije je četiri takta. Strofa je originalna, refren originalan i sve je u dozvoljenim propozicijama - rekla je Nikolić.
Suprotno mišljenje, bazirano na prošlogodišnjem iskustvu učešća na Eurosongu u Istanbulu, za Republiku iznio je Željko Joksimović, autor konkurentske pjesme "Jutro" u izvođenju Jelene Tomašević.
- Znam na koji dio mislite. U pitanju je citat predivne pjesme "Zordelija". Po mom mišljenju, pjesma za Eurosong mora biti u potpunosti originalna bez korišćenja nikakvih već poznatih motiva u cjelosti. Ipak, ljudi iz EBU to kontrolišu pa i oni jedino oni mogu da procijene - rekao je Joksimović.
Prema njegovim riječima, pobjednička pjesma je veoma pjevljiva i lijepa.
- Konkurencija je ove godine izuzetno jaka. Oduševljen sam sjajnim nastupom holandske pjevačice. Veoma se dobro pripremila. Poželjeću svu sreću pobjedničkoj pjesmi. Nadam se da će se dobro plasirati - rekao je Joksimović dodajući da nema ništa protiv pobjede grupe "No nejm".
- Lično smatram da je moja pjesma bila kvalitetna. Nula poena je baš onako malo đonom. Ni to mi ne smeta jer sam se dokazao i našoj publici a i Evropi i svijetu – rekao je Joksimović.
Samo glasanje žirija iz Crne Gore, kako kaže, ne želi da komentariše.
- Sačekala nas je lijepa dobrodošlica, ali šta je tu je. To je mišljenje žirija i ja nisam želio u to da se miješam. Svojski sam se potrudio da napravim jedinstvenu pjesmu sa Jeleninim jedinstvenim glasom sa željom da, ukoliko je pubilka i žiri prihvati, pokušamo da dovučemo taj Eurosong u SCG- rekao je on dodajući da su ga mnogi koji su pratioili prenos zvali i pitali koji je razlog da glasanje protekne onako kako je proteklo.
- Potpuno se ograđujem od svih komentara vezanih za glasanje, jer sam neko ko ima veliki broj obaveza vezanih za karijeru. Meni je iskreno žao što moja pjesma, nije ni jedan poen dobila od crnogorskih članova žirija - rekao je Joksimović.
Poznati kompozitor Rade Radivojević, otac Ognjena Radivojevića, je komentarišući glasanje žirija za Republiku rekao da mu je najžalije Ognjena.
- Očito je da su imali mnogo veću želju da pobjede. Pobjednička pjesma je veoma dobra. Kakve su nam šanse na finalnom takmičenju ne znam jer to zavisi od mnogo faktora – rekao je on.
Prema riječima Marine Cuce, jedne od članova žirija ispred RTCG, Montevizija je, za razliku od Beoviozije, na nju ostavila mnogo bolji utisak.
- Pjesma "Zauvijek moja" grupe "No nejm", ostavila je na mene veliki utisak a samim tim i dokazala da zaista umijemo da napravimo pjesmu - kaže ona, dodajući da je kada je u pitanju glasanje lično imala svog favorita.
- Dobro sam preslušala i "Beoviziju" i "Monteviziju" i uočila svog favorita - grupu "No nejm". Da je bilo pet poena više svi bi podjednako imali glasove. Kada su u pitanju favoriti iz Srbije smatram da naše ljude treba iznjedriti. Montevizija mora biti odvojena ili drugačije organizovana, jer ovako zaista ne možemo da iznjedrimo svoju naciju – rekla je ona.
Pitanje da li je pobjednik "Beovizije" i jedan od favorita, Jelena Tomašević toliko loše izvela kompoziciju da nije zaslužila nijedan glas žirija iz RTCG, Marina nije htjela da prokomentariše.
- Glasala sam kako sam glasala. Dalji komentari već ne stoje. I mi imamo dobrih pjevača - rekla je ona.
Pjevačica Biljana Krstić za Republiku je rekla da se iznenadila načinom organizacije glasanja.
- Uopšte nijesmo imali kontakt sa crnogorskim žirijem do trenutka kada je trebalo da glasamo. Neki su prišli da se upoznaju, neki čak nijesu ni htjeli - rekla je Krstić dodajući da smatra da je način na koji je žiri iz Crne Gore glasao, revanš od prošle godine.
- Niko iz beogradskog žirija nije ni pomislio na varijantu da ne da ni jedan bod crnogorskom pjevaču. To je revanš prošlogodišnjem beogradskom žiriju koji nije dao nijedan glas crnogorskim autorima. Skandalozno. Ipak, smatram da je ovo još veći skandal zato što sam se nadala da su i Srbi i Crnogorci prešli u neki drugi vijek a ne u praistoriju - rekla je Krstić.
Najviše su, kako kaže, ispaštali i ispaštaju sjajni pjevači i pjesme.
- Smatram da su najviše izgubili Ognjen Radivojević i Jelena Tomašević, jer su, prema mom mišljenju, njihove pjesme bile najbolje – rekla je Kristić dodajući da ne zna da li je po pravilima dozvoljeno da se koriste poznati muzički citati.

Dan

Deseti učesnik Montevizije Suzana Tot najavila je tužbu protiv televizije Crne Gore zbog, kako kaže, neregularnosti glasanja na festivalu.
Za glasanje putem SMS-a Suzana Tot kaže da je bilo neregularno, i da ima u rukama čvrst dokaz zbog kojeg je tražila od ProMontea, Moneta i Telekoma Crne Gore liste glasanja.
- Poruke su slate sa moga telefona, operateri kažu da je stiglo 39, a ja imam 131 report. Šta hoće da me ubijede da sam ja glasala za pobjednika? Naravno da nijesam. Glasove sam slala sama sebi, kao što su radili svi izvođači.
Godinama sam ćutala, ali više neću. Navodno mi izvođači to ne možemo da dokažemo, međutim, ja sad imam čvrst dokaz u rukama. Svaki atom snage usmjeriću u tom pravcu da dokažem da je velika nepravda učinjena i da je Montevizija velika zavjera - rekla je Suzana.
Ona je ispričala da se odmah znalo deset finalista. Kostimografu festivala je rečeno da obrati pažnju na listu od deset ljudi, na kojoj je navodno bila ona.
- Čak mi je rečeno da pripremim bolju varijantu haljine za drugu noć - kaže Suzana i pojasnila da njoj niko nije rekao, ni Kovačević ni Čović, da će da pobijedi, ali su je tretirali kao favorita.
- To sam ozbiljno shvatila i tako i odradila - rekla je Tot.
Suzana se prijavila na konkurs za Monteviziju s pjesmom za koju je sama uradila muziku i tekst.
- Predala sam svoju kompoziciju i tada dobila predlog od Velibora Čovića da imaju bolju kompoziciju za mene. Pjesma koja je po njihovim shvatanjima favorit i misle da ja mogu da je iznesem kako su oni zamislili. Prihvatila sam njihovu ponudu - kaže uvrijeđena pjevačica.
Suzana Tot je nastupila na Monteviziji, kao deseta, s baladom "Ljubav, ti i ja" čiji su autori muzike Dejan Filipović, teksta Miodrag Ž. Ilić i aranžman Alek Aleksov.
- Prvi aranžman Dejana Filipovića organizatorima se nije dopao pa su tražili da napravimo drugi, ali ni taj drugi im nije bio po volji. Konačan aranžman uradio je Aleksa Aleksov. I na ovaj aranžman su imali primjedbe oko detalja s električnom gitarom koji, po njihovom, nije bio dobro odsviran, i koji, kako su rekli, kvari jednu tako "vrhunski dobru" kompoziciju, koja je na kraju dobila ukupno šest poena - ističe Suzana.
Ona je podsjetila da joj prvi član žirija nije dao ni jedan poen.
- Smatrala sam to kao nekompetentnost osobe koja je glasala, ali sam zamjerila organizatorima da stave jenog voditelja da odlučuje koja je kompozicija dobra. Smatram da u žiriju treba da budu ljudi koji imaju neko muzičko iskustvo za sobom, da bi mogli da osude ko dobro pjeva, a ko ne, ko falšira, ko nije u ritmu. Međutim, kad sam čula rezultate glasanja drugog člana žirija, koji mi takođe, nije dao ni bod, kockice su počele da se slažu i znala sam da nešto nije u redu. Bukvalno je neko rekao: Ova djevojka ne može da ide dalje! - što sam shvatila kao atak na moju ličnost - revoltirana je Suzana.
Zapitala se da li je to bila igra koja je igrana sa njom od samoga starta, od strane televizije Crne Gore?
- Ovo je veliko poniženje za mene i kao osobu i kao izviđača, jer je moja karijera u pitanju, time su napravili veliku nepravdu prema meni - rekla je ona.
Suzana je konstatovala da je "vjerovatno" trebalo da se predstavi u crnogorskoj nošnji, pošto njena pjesma nije imala nikakav "etno motiv".
- Da li je u pitanju nacionalnost to ćemo tek da vidimo? - rekala je Suzana Tot.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

~ Shabaniqus Vulgaris ~

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 12758
Zastava Sabac
mob
Nokia 6120c
Prosle godine kad su otkrili da je "Lane" plagijat niko nije verovao ove godine svi jaucu kako su crnogorci kopirali nekog...
Citat
Ni jedna dobra originalna melodija na ovim prostorima se nije pojavila 10 godina ako izuzmemo Neverne bebe
Ejmen tu det, uze mi recenicu iz usta...
IP sačuvana
social share

You know what? Screw you guys I'm going home... Wait, I am home... Screw you guys I'm getting off line...
Najbolji imperator na svetu
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
Evo vam linkovi:

Ovde možete čuti No Name verziju

A ovde pravu verziju pesme  Smile

Naravno nije cela ukradena, ali:

Uvodni deo (foršpil) primetićete je identičan. Melodija nije ista, ali zato harmonija jeste, sa nekim umetnutim akordima!!!

Ta 4 takta što su kritična su očigledna  Smile  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Unbelievable!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1481
Zastava Beograd
mob
HTC Diamond 2
Citat: SerbianFighter

A o prepevima necemo. Ni jedna dobra originalna melodija na ovim prostorima se nije pojavila 10 godina ako izuzmemo Neverne bebe.

A Georgiev???
IP sačuvana
social share
U spin me right round, baby right round like a record, baby right round round round...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 15
HOT NEWS !!! HOT NEWS !!!

U sinocnjem Telefaktu na BK televiziji zvanichno je objavljeno da je EBU pokrenula istragu povodom sluchaja No name i njihove pesme >Zauvijek moja<. Ako se utvrdi da je pesma plagijat, dolazi do diskvalifikacije i na takmichenje se shalje druga pesma !!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Naucite postovati. Svaku poruku moram ja da editujem. Kliknete Onemogući BBCode u ovoj poruci, citate li sta pise uopste?
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: all

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.