Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Penzioneru uteruju dug od 67 para  (Pročitano 1545 puta)
19. Jun 2015, 16:50:30
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Penzioneru uteruju dug od 67 para

„EPS snabdevanje“ poslalo je Sretenu Simoviću obaveštenje da će mu na vrata pokucati izvršitelji ako ne plati dug za struju od minornih 0,67 dinara.

U opomeni “EPS snabdevanja” poslatoj Simoviću na kućnu adresu navodi se da je njegov dug sa kamatom za april ove godine 0,67 dinara. U dokumentu pod nazivom “Opomena pred predaju predloga za izvršenje” to javno preduzeće upozorilo je ovog redovnog platišu da odmah po prijemu opomene, a najkasnije do 18. juna, izmiri obaveze. U suprotnom, kako su naveli, protiv Simovića će podneti predlog za izvršenje, što bi moglo da povuče i dodatne troškove.

Simović (75), inače pukovnik u penziji, šokiran je činjenicom da mu jedno državno preduzeće kao redovnom platiši struje preti privatnim izvršiteljima. U još većoj neverici bio je zbog toga što se EPS usudio da mu pošalje opomenu zbog duga manjeg od jednog dinara, koliko, poređenja radi, košta tek jedna šibica ili čačkalica.

- Nisam mogao da verujem. To da mi šalju opomenu zbog duga za koji zbog minornosti ni kovanice ne postoje, pa još i da mi prete izvršiteljima, u najmanju ruku je apsurdno. A dug od 0,67 para verovatno je nastao jer zaokružujem iznos i struju ne plaćam u paru, već u dinar - kaže Simović.

Još veći apsurd je da će Simović u slučaju da plati dug morati da izdvoji dodatnih 50 dinara, koliko u proseku iznosi uplatnica. U slučaju da ne plati, troškovi će mu biti čak 6.268 puta veći.

- Izvršitelji su dužni da rade svaki predmet bez obzira na visinu duga. Zakon ne propisuje granicu i o tome bi trebalo da odlučuje EPS. Ukoliko nam EPS pošalje nalog da naplatimo dug, mi dužniku šaljemo zaključak sa dugom, kamatom i troškovima od 4.200 dinara - kaže za “Blic” Svetlana Manić, zamenik predsednika Komore izvršitelja.

EPS: NIsmo baš tako hteli
U EPS-u kažu da je Simović odjavio potrošnju u avgustu 2014, ali da je ostao dug od 0,67 dinara.
- Mere prinudne naplate i angažovanje izvršitelja nisu planirani prema ovom kupcu i kupcima s izuzetno malim dugom. Ovakvi slučajevi su izuzetno retki - kažu u EPS.

Izvor http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/568589/Penzioneru-uteruju-dug-od-67-para
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.81
Ne znam šta mi je lepše, to što država i nakon 8 godina i dalje dozvoljava raznim jajarama da imaju cene u parama, iako pare više ne postoje... i da tako svakog dana mlate dodatnih nekoliko miliona dinara više...
ili to što ovaj tip da bi platio jebenih 67 para, mora da plati još 50 dinara za jebenu uplatnicu koja se pravi od recikliranog papira i paukovih muda.

Fenomenalno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Postoji tema o penzionerima:

http://forum.burek.com/penzioneri-pio-vlada-srbije-i-zakoni-t632944.html

da se ne sire na sve strane  Smile
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Ne znam šta mi je lepše, to što država i nakon 8 godina i dalje dozvoljava raznim jajarama da imaju cene u parama, iako pare više ne postoje... i da tako svakog dana mlate dodatnih nekoliko miliona dinara više...
ili to što ovaj tip da bi platio jebenih 67 para, mora da plati još 50 dinara za jebenu uplatnicu koja se pravi od recikliranog papira i paukovih muda.

Fenomenalno.

Ne samo to. U slučaju da nalete na nekog tvrdoglavog koji neće da plati sledi fendovanje stvari. Šta može da proceni i uzme uterivač dugova za ovaj iznos ?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 43.0.2357.124
Мислим да се ово ради компјутерски па онда на кућну адресу и стигну овакве глупости. Шта зна компјутер шта је 67 пара. Smile Он зна да је то минус, штампа се опомена и то је то. Е сад...да је овај једини дужник па би неко у електродистрибуцији и приметио ову брљоку и не би била послата опомена...али дужника има за извоз Smile
Што се тиче плаћања код мене нема грешке...ако је рачун 3.237 ја уплатим 3.250...баш због оваквих глупости.
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 3325
Zastava Београд
OS
Windows
Browser
Chrome 43.0.2357.124
mob
Samsung S4 mini
Citat
Šta može da proceni i uzme uterivač dugova za ovaj iznos ?

По њиховој процјени вјероватно телевизор, или кауч  Smile
Citat
ако је рачун 3.237 ја уплатим 3.250...баш због оваквих глупости.

ја напишем 1.123,47 на уплатницу, па нек се бакћу тим ови у пошти, нека наплатом заокружи тај динар, али црно на бијело да пише тачан износ, и нема проблема.
« Poslednja izmena: 19. Jun 2015, 18:25:36 od Firestata »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.81
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 19. Jun 2015, 17:24:51
Šta može da proceni i uzme uterivač dugova za ovaj iznos ?

Dobro pitanje.  Smile  Smile Verovatno bi pustili da dug raste dalje, pa kad bi se nakupila neka suma, onda bi došli po plenidbu/naplatu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 19. Jun 2015, 16:50:30
kamatom i troškovima od 4.200 dinara
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19906
Zastava Šabac , Srbija
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.124
mob
Sony 
Kad se tu nakači i kamata može zajebano biti  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 38.0
  I onda se neko ćudi zašto nekom oduzimaju kuću zbog duga od 700.000 dinara jer je procenjena na taj iznos.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.136 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.