Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 01:33:05
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ako je tacno...  (Pročitano 6616 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1737
mob
Nokia N95
Citat
E ovako Malaj cesto idem za Bosnu i ono sto mozes videti od Bijeljine prema Tuzli je horor gde se tacno raspoznaje granica gde je nase a gde muslimansko

Pazi bogati, ti cesto ides odredjenom relacijom i onda na osnovu onoga sto vidis na toj relaciji donosis neke generalne ocjene i zakljucke o agresiji. Divno, nema sta. Jel' ti to pokusavas indirektno (i bez ikakvih dokaza naravno) da kazes da su Srbi ipak bili agresori i da su samim tim krivi za sve?
Za razliku od tebe koji samo prolazis kroz BiH ja tamo zivim i prosao sam je uzduz i poprijeko i prije i tokom a i nakon rata sigurno vise puta nego ti i nagledao sam se scena spaljenih sela i naselja na svakom dijelu BiH. Prema tome, tvoja prica o navodnoj agresiji Srba (hajde mi samo objasni kako ja mogu biti agresor u svojoj zemlji)  ne pije vode i u stvari je samo mlacenje prazne slame.
Za tebe je neka tvoja procjena jaci dokaz od recimo svih dosad prikupljenih dokaza o pripremama za rusenje SFRJ, o ilegalnom naoruzavanju i organizovanju paravojnih formacija itd. A vecinu tih dokaza danas daju sami (znaci bez ikakve prisile) upravo organizatori svega toga koji se sad javno hvalisu u svojim knjigama ili memoarima kako su se pripremali, kako su poduzimali akcije itd. Sve to za tebe nije dovoljno vec je eto tvoja "procjena" jaci dokaz od svega toga. Zamisli da ti neko sudi za nesto sto nisi uradio i imas gomilu dokaza na svojoj strani koji govore u prilog tvoje nevinosti ali ipak sud vise uvazi "procjenu" tamo nekog covjeka koji kaze da ON MISLI da si kriv i onda te sud na osnovu toga osudi. Da li bi ti to nazvao posteno i fer sudjenje? Prateci tvoju logiku, vjerovatno bi. A ti svojom procjenom ne osudjujes samo mene (kamo srece da mislis samo na mene kao jedinku) vec si se drznuo i dao si sebi za pravo da osudis citav jedan (nazalost vlastiti) narod bez ikakvih dokaza.
Zaista, zapitaj se kakav si covjek i sta ti sve moze stati u obraz.

Citat
Da bi mi mogli da stisnemo zlocince u tudjim redovima koji su vrsili masakar nad nama, da postignemo pravdu i odbranimo cast koju su nam dedovi ostavili mi sami moramo naci snage i reci svetu jeste pravljeno je to i to imamo krvnike i bolesne likove uradili su to i to treba da se kazne.To je naophodno da bi nasi argumenti posle kad kazemo muslimani su uradili to nama,hrvati ovo,vase miskina nije nase delo itd.imali efekat.

Pa ako si imalo objektivan onda moras priznati da smo mi Srbi dosad priznali dosta zlocina koji su pocinili pojedinci u nasim redovima (a ne srpski narod kako mnogi hoce da prikazu) i da to nase priznanje ni na koji nacin nije djelovalo na druge (Hrvate i muslimane) da i oni priznaju zlocine u svojim redovima. Naprotiv, nase priznanje oni tumace kao dokaz za svoje bolesne tvrdnje o navodnnoj agresiji Srba na Hrvatsku i BiH i svoje zlocine negiraju a nase pokusavaju naduvati da budu jos veci. I sta smo mi postigli, fakticki smo im samo pomogli da nas jos vise ocrne i samo smo otezali svoju poziciju. A zasto, zato sto se nije prislo na pravilan nacin utvrdjivanju zlocina i zlocinaca. A pravilan nacin je da se recimo u BiH formira jedinstvena mjesovita multietnicka komisija kojoj bi cilj bio da se ispitaju SVI zlocini pocinjeni na teritoriji BiH nad sva tri naroda bez ikakvih predrasuda i pristrasnosti i da se imenom i prezimenom identifikuju zlocinci iz reda sva tri naroda. E to je za mene pravilan pristup. A ne kao sto se radi sada, da se formira komisija SAMO za Srebrenicu (kao da je samo tamo vodjen rat i pocinjen zlocin) a da se pritom ignorisu zlocini na drugim mjestima poput recimo ubistva oko 10000 Srba u Sarajevu ili mnogih drugih. Isti slucaj i pristup bi trebao biti odradjen i u Hrvatskoj.
Zar ti zaista vjerujes da se isticanjem zlocina samo jedne strane uz sakrivanje zlocina drugih strana moze postici trajan mir i pomirenje u BiH ili Hrvatskoj?
I zar si ti toliko slijep pa ne vidis da bi muslimani u BiH ili Hrvati u Hrvatskoj priznanjem svojih zlocina preko noci srusili, na lazima zasnovanu, sliku o sebi kao navodnim zrtvama i Srbima kao losim momcima i agresorima?
Tako danas recimo muslimani podizu memorijalni centar zrtvama u Srebrenici a Srbi (zrtve, bivsi logorasi) kada pokusaju da postave samo spomen plocu na ulazu u bivsu kasarnu Viktor Bubanj u Sarajevu (koja je tokom rata bila uzasan logor za Srbe) budu verbalno iznapadani od tih istih "demokratskih" Sarajlija i skoro lincovani od razjarene mase te moraju da bjeze. Trebam li spomenuti da su sve svijece i svo cvijece koje su ti isti Srbi donijeli istog momenta bilo unisteno od te iste mase. Istu sudbinu su imali Srbi koji su u "demokratskoj" Tuzli pokusali da postave spomen plocu u znak sjecanja na pobijene pripadnike JNA iz vojne kolone koja se samo povlacila (pobijeni pred TV kamerama) i kako su Tuzlaci reagovali (isto kao i Sarajlije) i da su umalo lincovali Srbe koji su se drznuli da donesu cvijece i svijece. I onda oni seru nesto o pobijenoj mladosti Tuzle (navodno srpska granata sa Majevice pala i ubila oko 70-tak mladih Tuzlaka) a pritom ne spominju niti dozvoljavaju da se spomene prethodno pobijena mladost Jugoslavije (oko 200 pripadnika JNA u koloni). I onda nije dovoljno sto takva sranja o agresiji moram da slusam od onih koji nas otvoreno mrze (cast izuzetcima) vec se nadjes tu i ti koji si Srbin (bar tako se predstavljas), kojeg sudbina vlastitog naroda na pogadja, da mi pricas o nekim svojim "procjenama" kojima hoces indirektno reci ono sto i Hrvati i muslimani govore protiv mog naroda.

Citat
A ako i dalje tamburamo mi smo ubijali jer je bio rat i samo smo se branili a oni zato sto su stoka nigde stici necemo

Prvo, ako pod tamburanjem mislis na iznosenje istine ili negiranje tudjih lazi kojima nas ocrnjuju i okrivljuju za nesto za sta nismo krivi onda treba da tamburamo koliko god je to potrebno, ako treba i generacijama sve dok istina ne izbije na vidjelo i dok se ne operemo od prisivenih nam lazi, sve dok ne zamjenimo mjesta na stubu srama sa onima kojima je tamo zaista mjesto.

A mi (Srbi) smo se zaista samo branili (ma koliko tesko tebi bilo da to shvatis) jer su nas oni PRVI napali samo zato sto smo mi Srbi i sto nismo zeljeli da se odreknemo nasih Ustavom i zakonima zagarantovanih prava koja su potpuno ista (ni veca ni manja) kao i prava Hrvata ili Muslimana u BiH ili Hrvata u Hrvatskoj.

Citat
Ostace nase zrtve i istina o njima zakopana a mi kao naro prokazani.

Ovo je tacno ali samo u slucaju ako mi pricamo samo o svojim zlocinima istovremeno dozvoljavajuci drugima da umanje ili skroz prikriju vlastite zlocine nad nama.
Dakle, dokle god govorimo o zlocinima drugih nad nama nase zrtve NECE biti zaboravljene.
Onog momenta kada zasutimo od nasih zrtava nema vise nista.

Citat
Imas li Malaj stvarno dokaze da tvrdis ovako nesto samouvereno?

A sta ti mislis, ko je onda pokupio 5 miliona $ od nagrade za Milosevica? Ko je naredio njegovo hapsenje i izrucenje, Djindjic ili neko drugi i ko je, po tvom misljenju, dobio tu nagradu (navedi mi ime i prezime osobe iz policijskog, vojnog ili politickog zivota tadasnje Srbije i SRJ). Ja sasvim sigurno i odgovorno tvrdim da je to bio Djindjic jer je on NAREDIO hapsenje Milosevica a zatim i njegovo nelegalno IZRUCENJE.
Prema tome, stvar je sasvim jasna. Da nije bilo Djindjicevih postupaka Milosevic nebi bio izrucen te stoga onaj koji je sve to i omogucio (Djindjic) dobija i nagradu, logicno, zar ne?

Citat
No sumnjam da je Milosevic ostao do danas na slobodi da bi Kostunica uspeo nekim pregovorima da ga nagovori da se preda, a da nepricam jos u doba Zorana.

Mozda se Milosevic nebi predao ni Kostunici ali bi bar tada Kostunica imao iza sebe zakon o saradnji sa Haskim sudom kojim bi se mogao ograditi od ilegalnih postupaka koje je poduzimao Djindjic te bi legalno uhapsio Milosevica i legalno bi ga izrucio Hagu. Valjda vidis razliku izmedju legalnog i ilegalnog postupka?

Citat
Zoran nije imao tu srecu kao Kostunica. Njegova se nesreca ogleda u tome da je bio u pogresnom vremenu. Danas je veci pritisak na vladu da saradjuje sa Hagom. Danas je vise onih koji podrzavaju Hag nego u periodu od 5 okotobra do atentata na Zorana.

Joj koliko daleko idete i sta sve necete smisliti samo da bi opravdali nesposobnost Djindjiceve vlade.
Pa u kojem se to vremenu trebao roditi i zivjeti da bi bio u pravom vremenu, zasto je preduzimao revoluciju 5 oktobra 2000 ako jos nije bilo pravo vrijeme, zasto se u sve to upustao ako on licno ili njegova stranka i koalicioni partneri nisu bili spremni za izazove?
Naci cete hiljadu razloga da odbranite Djindjica i jos bar deset puta toliko da ocrnite Milosevicevu ili Kostunicinu politiku i vladavinu.
Od jednog drveta vi ne vidite cijelu sumu. Danas se sve Djindjiceve pristalice prosto utrkuju da od njega naprave sveca a bas niko od njih da pokusa da ga realno sagleda kao covjeka i politicara sa svim njegovim vrlinama i manama, pravilnim i pogresnim potezima i odlukama itd. I vi se onda pozivate na neku objektivnost i toleranciju.    
Hag neprekidno i nesmanjenom zestinom vrsi pritisak na Srbiju i Republiku Srpsku (zar ti to ne govori nesto o "nepristrasnom sudu pravde" u Hagu) od svog osnivanja te tvoja prica kako je sad odjednom taj pritisak nesto pojacan je smijesna. Cak stavise (ovo je sad samo moje misljenje) ja licno mislim da taj pritisak polako opada i da Srbija i RS pomalo lakse disu jer je medjunarodna zajednica (citaj Amerika) konacno shvatila da navedene zemlje saradjuju sa Hagom. Najbolji primjer je i pustanje da se brane sa slobode Lazarevica, Ojdanica, Sainovica i Milutinovica a sto je prije samo godinu-dvije bilo nezamislivo zbog nepovjerenja Haga prema istoj onoj DOS-ovskoj vlasti Zorana Djindjica. Svi su tada pricali (strane diplomate) da postuju i vjeruju Djindjicu ali Hag nije pustao ljude da se brane sa slobode. Sada svi pricaju da ne vole Kostunicu ali Hag ipak pusta ljude da se brane sa slobode jer mu vjeruje. Kako to costa?

Citat
Oni koji su se predali vidi se da su stvarno junaci i casni borci, jer svojim cinom su nastavili da se bore za svoj narod. Ja sam uveren da ce se generali Lazarevic i Lukic odbraniti.

Zivi bili pa vidjeli. Ja sam apsolutno ubijedjen u nevinost svih nasih generala ali kao sto rekoh "sud pravde" u Hagu je sve vise nego sud pravde. Osnovan je od onih koji su inicirali rusenje SFRJ i koji su sve to zakuvali i na kraju potpalili balkansko bure baruta te se sad iza istog tog suda pokusavaju sakriti prikrivajuci ujedno vlastite zlocine. Ako se iole razumijes u pravo trebao bi znati da vec poodavno, jos mnogo prije rata u SFRJ, postoji Medjunarodni Sud Pravde sa sjedistem u Hagu te se sad postavlja logicno pitanje zasto je bilo potrebno da se osnuje poseban sud samo za bivsu SFRJ kad vec takav sud postoji za cijeli svijet?
A osnivanje istog takvog suda za Ruandu i Ugandu je samo, po onoj staroj narodnoj, da se Vlasi ne dosjete tj. da bi Ameri imali izgovor kako eto "sud" u Hagu nije antisrpski vec jednako tretira sve zlocine svugdje u svijetu.
Kakav je to sud gdje te kadija i tuzi i sudi? Zasto Amerikanci, ako su toliko zainteresovani za svjetski mir i pravdu, ne priznaju novoosnovani sud za ratne zlocine u Rimu i zasto traze od svake zemlje da sklopi sa njima sporazum o neizrucivanju americkih drzavljana tom sudu? Cega se to oni boje, da istina o njihovim zlocinima konacno ne izbije na vidjelo i da i oni dodju pod udar zakona i pravde? E vidis, kad vidim kakav je to "sud" u Hagu onda savrseno razumijem svakog onog ko se krije jer kako moze vjerovati jednoj politickoj (a nikako pravnoj) instituciji kao sto je taj americki "sud pravde" u Hagu? Da je recimo u pitanju onaj prvoosnovani Medjunarodni Sud Pravde bio bih medju najglasnijima da nasi generali i politicari odu tamo i dokazu svoju nevinost. Ali ovde, ma kakve dokaze imao, ti si za njih kriv jer je sve to dio mnogo veceg plana u kojem Srbi nikako ne mogu biti pozitivci ili nevini.

Citat
Od Banja Luke do Bijeljine nebrojeno puno ima benzinskih pumpi, usluznih objekata, motela itd. Posto putujem i u Sarajevo ponekad, neverovatno koliko se oseti prelazak iz Republike Srpske u Federaciju. Bilo da se ide prema Jajcu, Zenici i svim drugim pravcima, nakon izlaska iz Republike Srpske, ne moguce je ugledati bilo kakav restoran, kafanu, motel, hotel, neko skladiste, veliku trgovinu raznih cuda, evntualno jedna benzinska pumpa i pokoja trgovinica. Sta se iz ovoga vidi??

Iz ovoga se savrseno jasno vidi da si ti costa patoloski lazov.
Jer samo neko ko je patoloski lazov kao ti moze da ovako javno laze i prica budalastine. Ja zaista ne znam da li ja i ti zivimo u dva paralelna svijeta jer u svijetu u kojem ja zivim, kad predjem iz Republike Srpske u Federaciju zaista osjetim razliku jer vidim ogromne hale, komplekse, restorane, bolje puteve, vise fabrika i privatnih preduzeca, benzinske pumpe na svakih par kilomeetara itd. Prema tome, ja zaista ne znam zasto lazes ali ako lazima mislis povecati efekat svojih stavova onda ti je jadan nacin na koji to radis i zaista te zalim. Jesi li ikada prolazio od recimo Travnika ka Zenici (Lasvanska dolina), jesi li prolazio kroz Zenicu, Tuzlu, Sarajevo, Mostar, kroz zapadnu Hercegovinu itd.? Vjerovatno nisi jer da jesi nebi pricao kao sto pricas. Uostalom, ako je RS bolje razvijena od Federcije kako to da onda zaposleni u Federaciji imaju po dva puta jace plate od ljudi na istim poslovima u RS? Kako to da se RS razvije bolje kad je stalno pod nekim politickim, ekonomskim, vojnim, diplomatskim i ko zna kakvim sve jos ne pritiscima a sa druge strane Federaciju pomazu sve muslimanske zemlje od kojih su mnoge izuzetno bogate (nafta)?

Citat
Ko su ti sto su izgradili te objekte od kojih je 90% ilegalno napravljno, a o kvaliteti usluge da se ne govori. Ko je sada koga pljackao?? Sto je u svemu tome humor, federacija nelicni ni nasta, a bolje ekonomksi stoji od Republike Srpske. Dakle ako Mladic i ostali optuzenici nisu bili pacovi rata vec casni boraci, od kud svi ti ratni profiteri kod Srba? Ko im je mogo dozvoliti da pljacakaju osim njihovih nadredjenih .

E vidis costa, ti koji su izgradili sve te silne objekte, hale, benzinske pumpe i slicno su ratni profiteri kojima je onaj idiot i majmun Radovan Karadzic sve to omogucio. Oni za njega nisu ratni profiteri vec su "dobri domacini". Ta njegova izjava ce vjerujem uci u antologiju kao najbolji primjer kako jedan Predsjednik drzave javno legalizuje otimacinu i pljacku od naroda. I dok su se casni borci i oficiri poput tog istog Mladica borili na frontu i predvodili vojsku isticuci se licnim primjerom, dotle je sva ona bagra i bulumenta lopova koju je Karadzic skupio oko sebe bezdusno pljackala sve sto se opljackati moglo. Koliko samo boraca VRS znam iz tog perioda koji nisu imali sta da ponesu od kuce na ratiste (hrana, odjeca i drugo) i koji su znali da im porodica ostaje gladna i neobezbijedjena ali su ipak isli jer su znali da stite citav narod a kroz to i svoju porodicu. I sto je najgore, isli su na ratiste autostopom jer im Karadziceva banda nije mogla obezbijediti ni dostojan prevoz. A dotle su se kojekakvi ministri i direktori "domacinskih" (citaj otetih) firmi vozikali okolo u najnovijim modelima Mercedesa, Audija, Folksvagena i drugih svjetskih marki vozila. Karadzic je cijelo vrijeme pricao da se borimo samo jednom rukom protiv neprijatelja i da nam nije cilj da pobijedimo Muslimane i Hrvate (takodje izjava za pamcenje) a sta je time htio reci shvatio sam mnogo kasnije. Naime, najmanje pet puta su Srbi ulazili u Bihac i bilo je pitanje ne dana ili sata vec minuta kada ce Bihac biti nas ali bi uvijek Karadzic vracao vojsku nazad jer niko nije lud da ubije kokos koja nosi zlatna jaja. A Bihac je to bio za njega, koka nosilja. Dok su borci jeli splacine on je prodavao hranu muslimanima iz Bihaca. Jedna kutija cigareta je kostala preko 100 DM a citav boks preko 1000DM pa ti sad vidi. Litar ulja su muslimani placali po 50 i vise DM a isto je bilo i sa solju, secerom i drugim namirnicama. E sad, skontaj koliko je recimo mogao kostati jedan sleper cigareta ili sleper ulja itd pa ce ti biti jasno otkud nekome pumpa, fabrika, hala itd.
Uostalom, jesi li se ikada zapitao kako je Bihac uspio opstati u okruzenju tokom cijelog rata i koliko je upravo trgovina sa Karadzicem zasluzna za to?

A kad vec pricamo o ratnom profiterstvu i lopovluku, daj mi navedi neku firmu, benzinsku pumpu, restoran ili bilo koji objekat koji je u vlasnistvu tog istog Mladica? Nema toga, jer on nije pljackao vec je radio svoj posao a to je odbrana naroda. Ali zato, sa druge strane, mislim da nema politicara iz tog vremena koji danas nema neki objekat koji je bas u tom vremenu "posteno stekao".
IP sačuvana
social share
Everything that has a beginning has an end. Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Citat: Malaj
Iz ovoga se savrseno jasno vidi da si ti costa patoloski lazov.

Molim te Malaj postedi me ovih tvoji nakardnih atributa ako zelis da i dalje diskutujemo.

Ja zaista ne znam da li ja i ti zivimo u dva paralelna svijeta jer u svijetu u kojem ja zivim, kad predjem iz Republike Srpske u Federaciju zaista osjetim razliku jer vidim ogromne hale, komplekse, restorane, bolje puteve, vise fabrika i privatnih preduzeca, benzinske pumpe na svakih par kilomeetara itd. Prema tome, ja zaista ne znam zasto lazes ali ako lazima mislis povecati efekat svojih stavova onda ti je jadan nacin na koji to radis i zaista te zalim. Jesi li ikada prolazio od recimo Travnika ka Zenici (Lasvanska dolina), jesi li prolazio kroz Zenicu, Tuzlu, Sarajevo, Mostar, kroz zapadnu Hercegovinu itd.? Vjerovatno nisi jer da jesi nebi pricao kao sto pricas. Uostalom, ako je RS bolje razvijena od Federcije kako to da onda zaposleni u Federaciji imaju po dva puta jace plate od ljudi na istim poslovima u RS? Kako to da se RS razvije bolje kad je stalno pod nekim politickim, ekonomskim, vojnim, diplomatskim i ko zna kakvim sve jos ne pritiscima a sa druge strane Federaciju pomazu sve muslimanske zemlje od kojih su mnoge izuzetno bogate (nafta)?

U Sarajevo sam putovao bar 10 puta kada sam isao da vadim vizu, i to u oba pravca, od Banja Luke preko Travnika i Lasvanske doline, i od Banja Luke preko Doboja, Maglaja i Zenice. Putovao sam i kroz Hercegovinu prema Dalmaciji i putovao sam iz Mostara preko preko Prozora. O tim halama i objektima o kojima ti pricas verovatno egzistiraju u nekom drugom paralelnom svetu, ali ne u ovom. Prozor je tolika vukojebina da se ni u snu ne moze videti. Hercegovina je gora od Sicilije.  Ali zato je puno dzamija naravno.

A sta ti mislis, ko je onda pokupio 5 miliona $ od nagrade za Milosevica?

Ti stvarno verujes da su Amerikanci dali 5 milona dolara?  Ti nedaju nikome pare. A uostalom sta je tebi milosevic vazan i dali je ilegalno ili legalno izrucen. Milosevic je rak rana Srbije i sta ima vise da se raspravlja o njemu.

I ja i ti smo bili svedoci sta se desavalo u Banja Luci od pocetka rata. Malo malo pa me nocu probudi eksplozija. I onda ujutro na radiju cujem da je u drugom delu grada bacena bomba nekom Hrvatu ili Muslimanu i to sve pocetkom rata. Za koliko dana su porusene svih 7 dzamija u Banja Luci? Takodjer i katolicki samostan na Petricevcu? Nemoj samo da mi kazes da je taj samostan bio vredan srusit zbog zlocina ustasa nad srbima u drugom svetskom ratu. Te dve stvari nemaju veze jedna sa drugom. Dokaz da su Srbi porusili sve te objekte u Banja Luci lezi u tome da niko nije srusio katolicku crkvu u centru jer je suvise blizu Hrama Svete Trojice pa bi jaka eksplozija ostetila i njega samog. I slag na tortu dolazi 1995 nakon Oluje i Bljeska. U moje naselje Paprikovac dolazili su policajci i pitali nas, jel decki gde ima Muslimanskih i Hrvatskih kuca. Mi jadni i naivni, ej evo ima ovde ima ovde. Doticni Muslimani i Hrvati su proterivani u roku od 5 minuta. Nije im bilo dozvoljeno ni da uzmu osnovne stvari. Kome su smetali? Banja Luka je bilo mirno podrucije. Kazem sve to zato sto ako su Srbi bili u stanju da etnicki ociste Banja Luku koja je bila mirno podrucije,  za sta su onda bili spremni u podrucijima zahvacenog ratom.  Ovaj rat u Bosni je bio najveca ljudska glupost 20 veka, jedan od onih takozvanih besmislenih ratova. Svi koji su ucetvovali u njemu, od Milosevica, Karadzicaj i Mladica, do Tudjmana, Gotovine i do Izetbegovica i Orica su odgovorni za stradanje ljudi na sve tri strane. Za mene je Milosevic upalio vatru, a Tudjman i Alija su dolili ulje na vatru. Samo je fazon sto su jedino Tudjman i Gotovina nestu uspeli ispeci na toj vatri. Jer ipak Tudjman i Gotovina su stvorili sebi nezavisnu drzavu, a Srbi i muslimani nisu nista uradili.  Najveca tragedija Srba je sto su se identifilkovali sa celom Jugoslavijom. Da li je za to bilo potrebe?!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 01:33:05
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.085 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.