Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 07:14:22
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ako je tacno...  (Pročitano 6637 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Nemam nikakvo posebno misljenje o Mladicu ali cu citirati jedan svoj stari post iz teme o obuci SS jedinica...
Citat
Da li ste gledali film A Few Good Men, igraju Tom Cruise, Demi Moore i Jack Nicholson od poznatih glumaca... film o advokatima koji brane dvojicu vojnika koji su pokusavajuci da nauce pameti jednog iz svoje cete a po naredjenju komandira ubili Boga u njemu te je mladic izdahnuo....
Lik Col. Nathan R. Jessep koga Jack tumaci je jedan odvratan covek u svakom pogledu.. ali jednu stvar koju kaze posebno zelim spomenuti... parafraziracu...
Ja sam buldog... ruzan pas koga sigurno necete pokazati svojim prijateljima kad dodju u posetu.. ali kada hocete mirno spavati.. mene cete pustiti da vam cuvam dom.. Moje metode mozda jesu odvratne, ali one daju efekta jer za vasu gresku ispasta eventualno jedna osoba, a moju gresku mogu ispastati milioni....

Dakle.. ne mislim da cilj uvek opravdava sredstvo.. ali.. kada je rat.. mnoge stvari se menjaju, posebno kod onih koji u tom ratu direktno ucestvuju... vecina nas je to gledala sa strane.. da smo bili tamo, nisam siguran kako bi gledali. To je jos jedna od stvari koja se ne moze nagadjati na osnovu jednog dela puzzle.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Republika Srpska

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 995
Zastava
mob
Nokia N95
Citat: Ciklopentanoperhidrofenan
Ma 100% je to. Ne znam kako iko moze da veruje u one gluposti da su se kao medjusobno ubili ili da je jedan ubio drugog pa sebe, to je za mene vredjanje inteligencije. Videli su Mladica i zato su ubijeni, a to da jedan dobar deo ove vladajuce garniture, pocev sa Kostunicom, pa preko Ace Tomica, celokupne vosjke pa sve do nekih tamo nizih sluzbenika stiti i krije Mladica, to je potpuno jasno. Zato mi je takodje vredjanje inteligencije kada tvrde kako oni nemaju pojma gde je on i kako ga oni ne cuvaju i onda jos sto to pricaju nekim strancima koji im ne veruju, ali sto gledaju u kamere i to upravo takvi tipovi kao sto je Kostunica koji se hvali sovjim postenjem i prica narodu kako ne krije Mladica, to je strasno. Najbolje je sto ceo svet zna da mi krijemo Mladica. Koliko puta je samo Krala Del Ponte govorila cak tacno i gde se nalazi i tako dalje i ne vredi. Onda ovi nasi kao odu na tu lokaciju posle tri dana, u medjuvremenu naravno Mladica prebace negde drugde, usput pobiju nekoliko neduznih gardista i onda kazu, evo vidite, nema tu Mladica.

Najbolji dokaz da zaista krijemo Mladica je i taj sto ako ste primetili niko od nas ne trazi da izrucimo Karadzica. Zna se da on nije kod nas, zna se da ga krije RS i zato nama ne traze njega, vec ga traze od njih.

Inace, nezahvalno je pricati o Mladicu, jer cinjenica je da ima puno ljudi ovde koji njega i dalje smatraju nekakvim herojem, ali ja zaista mislim da on sto je neko rekao treba da ide sve sa Karadzicem, Pavkovicem i ostalim misevima koji se kriju po nekim rupama, marvenim vagonima za Hag, a ne da im se pravi ispracaj, kupuju skode i ostale stvari.

Neko ce reci kako je Haradinaj otisao jer je imao deal sa Hagom, da ga puste i tako dalje. To prvo niko ne zna, drugo siguran sam da ga nece pustiti vec da ce biti osudjen, ne znam na koliko godina, ali ce biti osudjen. To je najbolji primer patriote i nesto na sta bi ovi nasi misevi morali da se ugledaju. On je svoj zivot posvetio Kosovu, posvetio nezavisnosti Kosova i na kraju je pokazao da je spreman da zrtvuje i sebe za ono sto voli. Bez obzira na sve zlocine i uzase koje je cinio i bez obzira na to sto bi vecina Srba, ukljucujuci i mene volelo da ga vidi da visi zbog svega sto je pravio po Kosovu, on je primer coveka koji se zrtvuje za svoje ciljeve i svoju, kako on to dozivljava, zemlju.

A sta je sa Mladicem? Kada su ubijali tamo hrabro ne znam ni ja koliko hiljada ljudi, onda je bio heroj i junak, a sada kada treba da ide u Hag i kada cela zemlja pati zbog njega, sada ga nema nigde. Isti slucaj je i sa Pavkovicem. Takvi ljudi mi se gade.

I po cemu si zakljucio da Mladic nije heroj? Jer Karla del Ponte to kaze? Jer si to video na B92? Ja se samo pitam, kuda ide omladina srpska? U propast sigurno...
IP sačuvana
social share
Kome pravda leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom.
Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1737
mob
Nokia N95
Citat: tomahavkic
a 8 hiljada srebrenichana?
najvece masovno ubistvo posle holokausta

Ko o cemu, baba o ustipcima.

A 10000 Sarajlija za tebe vjerovatno nije tako "masovno", zar ne?
Kao ni par hiljada Srba oko Srebrenice koji su pobijeni od "jadnih i nenaoruzanih" muslimana iz Srebrenice koji su se tamo "samo sklonili".
Da ostale srpske zrtve u BiH i ne spominjem.
Izgleda da sto ih je vise, za tebe su manje "masovne".
Ili je glavni problem u tome sto su to SRPSKE zrtve te su samim tim za tebe beznacajne pa taman da ih je i milion.

Tomahavkic, shvati ovo kako hoces (bas me briga), ali ponekad zaista znas biti krajnje drska jer neprekidno istices samo zlocin jedne strane zanemarujuci pritom zlocine tih istih "zrtava" a pritom sebe pokusavas prikazati kao neku objektivnu osobu.
Nemoj ovo shvatiti kao moj pokusaj da sakrijem ono sto se desilo u Srebrenici jer sve i da mogu ne bih to zelio uraditi.
Moj cilj je da pokazem da te "zrtve" nisu bile tako "jadne i nevine" kako ti mislis (i kako su te "naucili" da mislis) i da je sve ono sto im se desilo prouzrokovano upravo njihovim ponasanjem (prethodno pocinjenim zlocinima nad Srbima oko Srebrenice).
Nemam nista protiv tebe ali, zaista, nekad sam zapanjen kako povrsno posmatras stvari i kako olako donosis neke teske sudove i ocjene pritom ignorisuci mnoge druge cinjenice.

Davno je receno, sit gladnoga ne razumije te tako ni ti, koja vjerovatno nisi ni bila blizu ratnih dejstava niti si osjetila rat na svojoj kozi, ne mozes da imas pravu predstavu o tome sta je rat i sta je sve radjeno Srpskom narodu a sta mu je sve stavljeno na teret a da isti, sto bi se reklo, nije ni luk jeo ni luk mirisao.
Sve sto ti znas je da ponavljas neke fraze naucene na B92 i drugim "demokratskim" medijima.

Toliko o tvojoj objektivnosti.

A sto se tice generala Ratka Mladica, rekao sam mnogo puta i opet cu ponoviti, on je za mene patriota i heroj i to ce i ostati.
Sto se tice price o ubistvu vojnika u Topcideru od tjelohranitelja tog istog Mladica tu se moze primijeniti ona narodna "sto je babi milo to joj se i snilo".

Neke ljude ocigledno hvata paranoja jer "njihova" (citaj DOS-ovska) vlast nije ucinila nista posebno poslije 5 oktobra 2000 te sada svugdje vide ostatke Milosevicevog rezima, zavjere, spletkarenja itd.
Pa sta ste gospodo vi (vasa vlast) radili te cetiri godine, sto niste pomeli sve sto podsjeca na Milosevica, sto ste se udruzivali sa Spasojevicem i drugim klanovima, sto niste promijenili Ustav i zakone te time dali sebi legalitet i odrekli se i poslednjih tragova Milosevicevog sistema i kadrova?
Zato sto ste nesposobni, eto zasto.
I sad vam kao kriv Kostunica koji postuje Ustav koji je vazeci jer je legalista a niste krivi vi koji niste taj Ustav promijenili kada ste imali vlast.
Mislim stvarno, ovo je za Riplija.
Taj isti Kostunica (kakav god da je) je nasao pametan nacin da nagovori ljude da idu u Hag sto je i rezultiralo da je SCG dobila pozitivnu ocjenu za studiju o izvodljivosti i to bez ikakvih uslovljavanja.
Taj isti Kostunica nije izrucivao gradjane Srbije nelegalno (kao Djindjic) vec je prvo donio zakon o saradnji sa Hagom te je postupao po tom zakonu.
Takodje nije u svoje privatne dzepove trpao pare od nagrada (5 miliona dolara) kao sto je to uradio Djindjic.
Zato, misevi, poklopite se po usima i cutite.
Imali ste priliku, cetiri godine ste vladali i BAS NISTA pametno niste uradili te stoga nemate ni pravo da se javljate a jos ponajmanje da kritikujete druge zbog svoje nesposobnosti.
IP sačuvana
social share
Everything that has a beginning has an end. Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Citat
I po cemu si zakljucio da Mladic nije heroj?

Po tome sto sedi u nekoj rupi 10 godina i pusta narod da ispasta.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1867
Citat: malaj

A 10000 Sarajlija za tebe vjerovatno nije tako "masovno", zar ne?
Kao ni par hiljada Srba oko Srebrenice koji su pobijeni od "jadnih i nenaoruzanih" muslimana iz Srebrenice koji su se tamo "samo sklonili".
Da ostale srpske zrtve u BiH i ne spominjem.
Izgleda da sto ih je vise, za tebe su manje "masovne".
Ili je glavni problem u tome sto su to SRPSKE zrtve te su samim tim za tebe beznacajne pa taman da ih je i milion.

ko o cemu,deda o ustipcima.jel bi imalo smisla da tako kazem za to o cemu pricas?
ne znam odakle ti uopste ideja da mi nabijas na nos ignorisanje srpskih zrtava.radila bih ZA zrtve sa bilo cije strane.a sada pricam o OVOM konkretnom zlocinu,zato sto smatram da je najvece masovno ubistvo  posle holokausta i najveci pojedinacni zlocin ucinjen u toku tog rata.

Citat
neprekidno istices samo zlocin jedne strane zanemarujuci pritom zlocine tih istih "zrtava" a pritom sebe pokusavas prikazati kao neku objektivnu osobu.

vec sam odgovorila.

Citat
Nemoj ovo shvatiti kao moj pokusaj da sakrijem ono sto se desilo u Srebrenici jer sve i da mogu ne bih to zelio uraditi.

nikad ga ne osudjujes,nego me napadas kad ga izvlacim.sta odatle moze covek da misli?

Citat
Moj cilj je da pokazem da te "zrtve" nisu bile tako "jadne i nevine" kako ti mislis (i kako su te "naucili" da mislis) i da je sve ono sto im se desilo prouzrokovano upravo njihovim ponasanjem (prethodno pocinjenim zlocinima nad Srbima oko Srebrenice).

naravno da nisu,bilo je i ranjenika.sta hoces da kazes,da je 6000 ljudi ubijalo okolo po selima?o cemu ti pricas malaj?
ti ljudi su pobijeni zato sto su muski muslimani.iz mladiceve nacionalne netrpeljivosti.jer je u svakom muskom muslimanu video neprijatelja.da je ubio jednog tako to bi bilo ubistvo,ubio je hiljade u jednom cugu,pa je zato masovno ubistvo,najvece posle II svetskog rata.
 'ciscenje' na nacionalnoj osnovi u zelji da se istrebe muslimani smatra se genocidom,imao je nameru da izvrsi genocid.

to sto ti pravdas nacionalnu mrznju je tvoja stvar.ja se borim protiv nje,makar i ovako nikako na forumu
crkla dabogda i svi je zgazili dabogda.

Citat
Davno je receno, sit gladnoga ne razumije te tako ni ti, koja vjerovatno nisi ni bila blizu ratnih dejstava niti si osjetila rat na svojoj kozi, ne mozes da imas pravu predstavu o tome sta je rat i sta je sve radjeno Srpskom narodu a sta mu je sve stavljeno na teret a da isti, sto bi se reklo, nije ni luk jeo ni luk mirisao.

ne,upoznala sam muslimanke koje su to dozivele i koje to mogu da ispricaju bilo kome.jesi sokiran sto uopste saosecam sa nekim muslimankama?
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1867
@malaj

zapravo sam uvredjena time sto si rekao da ne marim za srpske zrtve,ali ovaj put necu nista da kazem na tu uvredu

kad si ti meni imao obraza da kazes da ja razdvajam zrtve
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1737
mob
Nokia N95
Citat
ne znam odakle ti uopste ideja da mi nabijas na nos ignorisanje srpskih zrtava.

Ne znas otkud mi ideja, je li?
Pa otuda sto ih NIKADA nisi ni spomenula vec samo pricas o Srebrenici i muslimanskim zrtvama ignorisuci srpske zrtve koje su se desile prije i koje su i bile direktan povod za odgovor Srba. Eto otkud mi ideja.

Citat
a sada pricam o OVOM konkretnom zlocinu

Ne samo sada, pricas o tome i samo o tome i to NON STOP.

Citat
zato sto smatram da je najvece masovno ubistvo posle holokausta i najveci pojedinacni zlocin ucinjen u toku tog rata.

Ovime samo potvrdjujes ono sto sam napisao u prethodnom postu a to je da za tebe zlocini nad Srbima nisu zlocini i da je ne znam koliki broj pobijenih Srba, oni su za tebe suvise "sitni" da bi ih brojala. Te tako 10000 (a mozda i vise) Srba pobijenih u Sarajevu nisu nista, par hiljada Srba oko Srebrenice su sica, ubistva i masakri pocinjeni od strane muslimana pred TV kamerama (kakav jaci i monstruozniji dokaz ti treba) su sitni i nebitni, bitna je Srebrenica, jer pobogu, muslimani su bili zrtve u proslom ratu a Srbi su bili agresori (u vlastitoj zemlji).
I ti se onda nadjes da meni pricas o mrznji a ti si toliko zaslijepljenja da i ono sto je ocigledno i sto se nicim pobiti ne moze (kao npr TV snimci masakra u Dobrovoljackoj ulici u Sarajevu ili na brcanskoj malti u Tuzli) za tebe ne predstavlja nista i to se nije desilo. Kako te samo nije sramota?

Citat
nikad ga ne osudjujes,nego me napadas kad ga izvlacim.sta odatle moze covek da misli?

Sta da osudim, ubistvo ubica?
Zaista najiskrenije zalim sve one nevine zrtve Srebrenice i nikada nisam ni rekao da takvih nije bilo. Svako onaj (ma ko to bio) ko je ubio nevinog covjeka treba da odgovara za taj zlocin i tu nema spora.
Ali, VELIKA vecina vojno sposobnih muskaraca je imala krvave ruke i takve uopste ne zalim jer smatram da su dobili sta su i trazili. Niko ih nije tjerao (sem Alije Izetbegovica i Nasera Orica) da idu i ubijaju Srbe i srpsku nejac a oni su upravo to radili. E pa kad cinis zlocin onda budi spreman i da odgovaras za to i da te stigne kazna.
Ne znam da li sam sad bio dovoljno jasan ili treba da ti crtam?
A tebe "napadam" samo zato sto nisi objektivna i sto samo pricas o jednoj strani ignorisuci zrtve druge strane.
Da si od pocetka bila objektivna ne bih ti nista imao za prigovoriti ali posto nisi zato ti i prigovaram.

Citat
naravno da nisu,bilo je i ranjenika.sta hoces da kazes,da je 6000 ljudi ubijalo okolo po selima?o cemu ti pricas malaj?

Ma da, ja haluciniram, sigurno je grupica pijanih budala (njih 20-30) izlazila iz Srebrenice i vrsila napade na okolna srpska sela dok su ostali bili "samo sklonjeni" u "demilitarizovanoj" zoni UN-a. Zanima me samo od koga su i kako bili ranjeni ti "jadnici", sigurno su ih Srbi prvi napadali kao sto su i ona cetvorica putara prije par dana sigurno napali grupu od 10-20 muslimana pa su ih ovi u "samoodbrani" pretukli. I naravno da su tu "grupicu" Alija i bagra oko njega proglasili brigadom u sastavu tzv. Armije BiH pod komandom Nasera Orica.
Ti si tomahavkic tako naivna da je to za ne povjerovati.
Moram te pitati, zar ti sa svojih 40-tak i nesto godina (bar tako si sama rekla da imas) jos uvijek vjerujes u bajke?

Citat
ti ljudi su pobijeni zato sto su muski muslimani.iz mladiceve nacionalne netrpeljivosti.jer je u svakom muskom muslimanu video neprijatelja.da je ubio jednog tako to bi bilo ubistvo,ubio je hiljade u jednom cugu,pa je zato masovno ubistvo,najvece posle II svetskog rata.
'ciscenje' na nacionalnoj osnovi u zelji da se istrebe muslimani smatra se genocidom,imao je nameru da izvrsi genocid.

Ti su ljudi pobijeni jer su bili zlocinci i jer su mnogi od njih izginuli u borbi posto nisu zeljeli da se predaju jer su znali kakve su zlocine pocinili. To i SAMO to je istina sto se tice vojno sposobnih muskaraca Srebrenice.
A ti si vidim i vidovita jer ti tako dobro znas sta se desavalo u glavi Ratka Mladica i o cemu je on razmislljao i kakve planove je imao. Za tebe je Hag mala maca jer Hag bar pravi farsu da ko fol sudi a ti osudjujes i bez sudjenja. Pravicno, nema sta. Tako su radili i vojno sposobni Srebrenicani tri godine ubijajuci Srbe bez suda a kad im je mecka zaigrala pred vratima onda kuku-lele, mi smo samo jadni civili koji smo se sklonili, evo sad smo se presvukli iz uniformi u civilnu odjecu.
Naravno, i pojam "masovno" ima za tebe drugacije znacenje kad se govori o Srbima i muslimanima. Jer, ako Srbi za par dana pobiju nekoliko hiljada muslimana to je onda masovno a ako isti ti muslimani pobiju takodje par hiljada Srba za godinu, dvije ili tri (duzina vremenskog perioda je nebitna) to onda nije masovno. Takodje, ubistvo tih muslimana je ciscenje na nacionalnoj osnovi a ubistvo Srba za tebe to nije. Pa tako, danas je musliman gradonacelnik Srebrenice a takodje i dosta odbornika u Skupstini Srebrenice (kako li samo prezivjese to "ciscenje" pitam se) a sa druge strane u Sarajevu nema Srba da ucestvuju u gradskom vijecu (Skupstini) ne zato sto to oni nece vec zato sto ih NEMA, pobijeni su, nema dovoljno glasaca da izglasaju svoje predstavnike. Pa ti sad reci ko je koga pocistio. I za SDA (muslimane) je to normalno a da kojim slucajem nema muslimana u Srebrenici jaukali bi medjunarodnoj zajednici sve dok Srbi nebi morali pristati da bilo koji musliman zauzme poziciju u vlasti Srebrenice. To isto nelegalno gradsko vijece Sarajeva (a nelegalno je jer po Ustavu tamo treba da budu i Srbi) jos nije primjenilo odluku o konstitutivnosti sva tri naroda na cijeloj teritoriji BiH te tako danas Srbi nisu konstitutivni u Sarajevu a muslimani jesu u Srebrenici. I ko sad krsi Ustav zemlje, ko pokusava da legalizuje etnicko ciscenje kroz nelegalne organe i institucije, Srbi u Srebrenici ili muslimani u Sarajevu?
A Sarajevo je GLAVNI grad kvazidrzave BiH.

Citat
to sto ti pravdas nacionalnu mrznju je tvoja stvar.ja se borim protiv nje,makar i ovako nikako na forumu

Nista ja ne opravdavam a pogotovo ne nacionalnu mrznju. Ja je mrzim sigurno i vise nego ti (vjerovala ili ne) ali ono sto meni smeta je da se mome narodu nabija i prisiva krivica i za ono sto jeste uradio kao i za ono sto nije uradio, da se moj narod naziva agresorom kada to nije nikada u istoriji bio a pogotovo ne sada u ovim zadnjim gradjanskim ratovima na prostoru bivse SFRJ, da se narod koji je pokusao da sacuva svoja prava unutar Republika bivse SFRJ u kojima je konstitutivan satanizuje do te mjere da ga cak poistovjecuju sa nacistima sto je nevidjena glupost i izvrtanje cinjenica, da narod koji je najveca zrtva ratova u bivsoj SFRJ postane "zlocinacki" samo zato sto to tamo neko sa zapada kaze a mnoge budale (nazalost i u istom tom narodu) se naloze na to i prihvate to zdravo za gotovo. E to je ono sto meni smeta, smeta mi plitkoumnost i neobjektivnost nekih ljudi, smeta mi laz i ocigledno izvrtanje cinjenica, smeta mi ulizivanje drugima i omalovazavanje samih sebe (kao da nam drugi to ionako ne rade dovoljno), smeta mi neodostatak onog minimuma dostojanstva, smeta mi nedostatak hrabrosti da neko kaze:"Cekaj, stani, ne moze vise tako, to i to je tacno ali ovo i ovo nije i ne pristajemo da nam se to prisiva tek tako, ima neki minimum, neka crta ispod koje se ne moze ici pa po cijenu ne znam cega, i drugi su cinili zlocine nad nama, mnogo strasnije i vece, drugi su rat poceli a mi smo se branili, ako smo u toj borbi pocinili zlocine spremni smo odgovarati za njih ali priznanje nasih zlocina ne amnestira niti umanjuje automatski zlocine drugih nad nama".
Trazim li ja mozda puno tomahavkic?
Zar je mrva dostojanstva previse, zar mi Srbi cak ni to danas ne smijemo imati?

Citat
ne,upoznala sam muslimanke koje su to dozivele i koje to mogu da ispricaju bilo kome.

Fino, upoznala si muslimanke.
Indikativno mi je to da nisi upoznala nijednog Srbina ili Srpkinju koji su iskusili zlocine i strahote rata na svojoj kozi. To moze samo da znaci sledece:
-ili ne maris za srpske zrtve uopste
-ili mozda i maris (mada ja takav utisak do sada nisam stekao) ali opet ne u tolikoj mjeri u kolikoj maris za muslimanske.
Sta je u pitanju ti najbolje znas.

Citat
jesi sokiran sto uopste saosecam sa nekim muslimankama?

Ne ni najmanje, cak stavise, drago mi je jer to pokazuje da bar nesto ljudsko ima u tebi. Ja zaista nikada nisam bio nacionalista pa da mrzim nekoga samo zato sto je ove ili one boje koze, vjere, religije, nacije itd. Uvijek sam gledao covjeka kao covjeka, najvazniji mi je bio njegov karakter i zato sam zahvalan svojim roditeljima sto sam tako odgojen.
I dan danas mislim isto kao sto sam mislio i prije rata. Imam prijatelje po cijelom svijetu a mnogi od njih su muslimani i katolici. Sa svima sam izuzetno dobar i za mnoge od njih bih u vatru skocio a, koliko ih poznajem, vjerujem i da bi oni za mene. Cuvali smo ledja jedni drugima kada smo bili u zaista opasnim situacijama i znao sam da se na ljude iza sebe mogu osloniti, iako su recimo muslimani iz Pakistana ili Jordana, kao sto su i oni znali da se on mogu osloniti na mene i da nema potrebe da paze na stranu na kojoj sam ja.
Dakle, nisam nacionalista samo sam patriota, volim veoma jako svoj narod i svoju zemlju i samim  tim me bole raznorane lazi koje se plasiraju o mome narodu, kad se satanizuje neopravdano i kada se stavlja na, nicim zasluzeni, stub srama i kolektivne osude.

P.S. evo, dok ti pisem ovaj post vidjeh da si poslala ti jos jedan kratki post pa da ti odgovorim.

Citat
zapravo sam uvredjena time sto si rekao da ne marim za srpske zrtve,ali ovaj put necu nista da kazem na tu uvredu

kad si ti meni imao obraza da kazes da ja razdvajam zrtve

A kako sam tek ja povrijedjen sto ti kao papagaj ponavljas non stop jednu te istu pricu o Srebrenici i o navodnim "jadnicima" iz iste a pritom se bas nijednom nisi osvrnula na srpske zrtve oko Srebrenice ili u Sarajevu ili bilo gdje drugo i zaista nicim nisi pokazala da ti te zrtve nesto znace. Sta ja onda treba da pomislim o tebi, da jedna osoba za koju sam iz pocetka pomislio da je zaista OK i da je razumna tako hladno ignorise zrtve iz sopstvenog narodas ne pridajuci im nikakav znacaj?
Rekao sam ti to sto sam ti rekao jer sam to zakljucio iz tvojih komentara iz kojih se stice utisak da zaista ne maris za srpske zrtve.
Pisao sam ti ovu poruku u afektu tako da ne znam da li sada da uopste postujem sve sto sam napisao jer sam mozda negdje bio i pregrub  mada i dalje mislim sve sto sam napisao.
Ipak cu postovati da vidis da si me svojim jednostranim stavom iziritirala i da zaista ne trpim jednostranost vec da zaista volim da neko pokaze podjednako razumjevanje za sve zrtve (ma o kome se radilo).

Pozdrav
IP sačuvana
social share
Everything that has a beginning has an end. Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Citat: Malaj
Takodje nije u svoje privatne dzepove trpao pare od nagrada (5 miliona dolara) kao sto je to uradio Djindjic.

Imas li Malaj stvarno dokaze da tvrdis ovako nesto samouvereno?

Citat: Malaj
Taj isti Kostunica nije izrucivao gradjane Srbije nelegalno (kao Djindjic) vec je prvo donio zakon o saradnji sa Hagom te je postupao po tom zakonu.

Kostunici svakako treba cestitati na potezima kojima je nagovorio optuzene da idu u Hag. No sumnjam da je Milosevic ostao do danas na slobodi da bi Kostunica uspeo nekim pregovorima da ga nagovori da se preda, a da nepricam jos u doba Zorana. Kakav novac i zatitu porodice bi on mogao ponuditi Milosevicu?? Zoran nije imao tu srecu kao Kostunica. Njegova se nesreca ogleda u tome da je bio u pogresnom vremenu. Danas je veci pritisak na vladu da saradjuje sa Hagom. Danas je vise onih koji podrzavaju Hag nego u periodu od 5 okotobra do atentata na Zorana. Narod oseti tenzije, oseti da ih ta sacica miseva sto se skrivaju po sumama i podzemljem drzi kao taoce, i da iskljucivo od toga hoce li se oni predati ili nece zavisi njihova buducnost. Ja to znam po ljudima oko mene, mnogi su promenuli misljenje po pitanju Haga kao naprimer moj otac od 73 godine koji je vikao slobo, slobo, radovan, mladic patriote, ne treba ih izrucivati, no i njemu starom je danas jasno da od toga nema vise nista i da bi ih najradije video u Hagu sve od reda. Danas je vise onih koji podrzavaju Hag negu u periodu od 5 okotobra do atentata na Zorana.  Mislim da je ta cinjenica bila jasna i svim optuzenima, tj da su shvatili da u narodu raste broj onih koji podrzavaju njihov odlazak u Hag. Danas je to svima jasno, i mislim da je to jedan od razloga zasto su se mnogi odlucili na predaju bas u vreme Kostunicinie vlade. Oni koji su se predali vidi se da su stvarno junaci i casni borci, jer svojim cinom su nastavili da se bore za svoj narod.  Ja sam uveren da ce se generali Lazarevic i Lukic odbraniti. E volio bih videti koliko ce se ljudi skupiti da ih doceka kao heroje. A za Mladica, Karadzica, Pavkovica, i Djordjevica, nemam reci, jadni su i bedni. Ako oni svojim cinom skrivanja  misle da pomazu avom narodu, pitam se koliko su toga u ratu zasita uradili za svoj narod. Skrivajuci se ovako po sumama i zabitima, sticem utisak da su svi oni u stvari i za vreme rati bili ne casni borci, nego pacovi rata i da su i dalje ustvari pacovski ponasaju kako im i dolikuje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 31
Malaj:

E ovako Malaj cesto idem za Bosnu i ono sto mozes videti od Bijeljine prema Tuzli je horor gde se tacno raspoznaje  granica gde je nase a gde muslimansko Tamo gde je nase celo je a tamo gde je muslimansko Hirosima ziva pa objasni o kakvoj odbrani je rec?
Da bi mi mogli da stisnemo zlocince u tudjim redovima koji su vrsili masakar nad nama, da postignemo pravdu i odbranimo cast koju su nam dedovi ostavili mi sami moramo naci snage i reci svetu jeste pravljeno je to i to imamo krvnike i bolesne likove uradili su to i to treba da se kazne.To je naophodno da bi nasi argumenti posle kad kazemo muslimani su uradili to nama,hrvati ovo,vase miskina nije nase delo itd.imali efekat.A ako i dalje tamburamo mi smo ubijali jer je bio rat i samo smo se branili a oni zato sto su stoka nigde stici necemo.Ostace nase zrtve i istina o njima zakopana a mi kao naro prokazani.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
@ko zna zna

Neverovatno je to sto kazes, imao sam prilike da se u to uverim.
Za vreme socijalizma u SFRJ nije bilo privatnika. Posle rata poceli su da nicu kao pecurke posle kise. Cesto putujem od Banja Luke do Subotice i do sada sam napamet zapamtio sve na toj relaciji od gradova, sela do benziniskih pumpi hotela i svih cuda. Od Banja Luke do Bijeljine nebrojeno puno ima benzinskih pumpi, usluznih objekata, motela itd. Posto putujem i u Sarajevo ponekad, neverovatno koliko se oseti prelazak iz Republike Srpske u Federaciju. Bilo da se ide prema Jajcu, Zenici i svim drugim pravcima, nakon izlaska iz Republike Srpske, ne moguce je ugledati bilo kakav restoran, kafanu, motel, hotel, neko skladiste, veliku trgovinu raznih cuda, evntualno jedna benzinska pumpa i pokoja trgovinica. Sta se iz ovoga vidi?? Da kazem da ti sto drze silne objekte po Posavini da su gastarbajteri, pa posle rata dosli da razviju biznis, nisam bas tako siguran. Ko je razvio biznis taj razvio biznis tamo gde je i otisao, a ne doci u propalu Bosnu i razvijati posao. Ko su ti sto su izgradili te objekte od kojih je 90% ilegalno napravljno, a o kvaliteti usluge da se ne govori. Ko je sada koga pljackao?? Sto je u svemu tome humor, federacija nelicni ni nasta, a bolje ekonomksi stoji od Republike Srpske. Dakle ako Mladic i ostali optuzenici nisu bili pacovi rata vec casni boraci, od kud svi ti ratni profiteri kod Srba? Ko im je mogo dozvoliti da pljacakaju osim njihovih nadredjenih .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 07:14:22
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.098 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.