hehhe, pa ti si sibimcem, ali sta mi ostali da radimo. Hhehe... :o Eee, pa ne mogu po kucama jos, jos dugo....Pa svako drugi ima rezac, jos dugo ce biti piraterije, niko ne moze da mi zabrani da skinem nesto sa neta i narezem A za firme je ok...
Pola od tih programa mi ne treba. Meni je primaran Office i VBA, a ostalo... ima se kad
Ali ima dosta ljudi kojima treba. I koji ne mogu da shvate da je softver koji oni koriste na racunaru (ukupno gledano) skuplji od hardware-a koji poseduju. To mngo ljudi ne moze da shvati .... A sto se tice piraterije, to nikada nece nestati, mozda ce se smanjiti, ali nestati ............ nikada ........
Ali ljudi zar vi ne shvatate da ce proci jos najmanje 10 godina da oni u Srbiji pocnu da vrse preglede po kucama. Mozda nikada i nece poceti. Zamislite koliko ljudi bi oni morali da obidju. A i kako oni mogu da znaju da si ti uopste kupio kompjuter.
U Ceskoj je to reseno tako sto svaka firma na kraju meseca daje podatke o prodatim kompjuterima. Ovde je obaveza da kupis original win uz kompjuter ako nemas neki svoj (moras da pokazes original cd). Posle oni svim tim sto su kupili obidju kuce (kancelarije, ...) i provere da li su svi instalirani programi u redu. Posle te duuugo vremena niko ne dira, ili dok te neko ne prijavi da koristis laznjak (oni su picke!!!). Ako se ne snadjes na vreme da izbrises tragove najebao si. Ne znam tacno kakva je kazna, ali je nesto jebeno. Za firme pogotovo. Meni nisu nikada dolazili u 'posetu' jer sam ja svoj kompjuter sastavio u firmi gde 'radim' i u fakturu je upisano kao da su prodati samo delovi.
Vi se nista ne morate bojati za kucne kompjuter (sto ne vazi za firme). Nece se skoro desiti da vam neko zakuca na vrata.