MA sve je to OK, ali kao sto sam dobio jedan mail, da ce kao Micorsoft da nas trazi po IP adresama. Moja IP adresa je ubek razlicita i ne moze BAS lako to da se skonta (radim u ISP-u).
A i kod nas za firme planiraju da budu neke extremne kazne. Ono, bukvalno ce da se zatvaraju neke firme ako ih ovi uhvate.
Za kucne cemo jos da se odmaramo ... jedno 3-5 god. (moja slobodna procena jer se tako nesto ni ne desava u inostranstvu, za sada. Jedino oni koji kupe kompeletan PC. Moj je isto iz delova na crno.)
Varianta sa UNIX-om uvek postoji. Neke distribucije cak dobijas besplatno od firme gde kupujes, ali neces mi verovati koliko malo ljudi ovde koristi UNIX sisteme. U stvari ja znam samo jednog koji to koristi, a 96% ostalih nikada nisu ni culi za to niti znaju sta je to.
A oni mogu da ti udju u kucu (firmu) ako imaju nalog za kontrolu softwarea (bar ovde).
To treba na dobrovoljnoj bazi: Ko hoće - hoće Ko ne može i neće (iz inata) - pa onda i ne mora. Ali nisu ti jadni programeri trpeli najokrutnije uvrede iz Bilovih usta, da im se sada to ne plati adekvatno, bio Microsoft Microsoft sa svim parama koje zarađuje.
To treba na dobrovoljnoj bazi: Ko hoće - hoće Ko ne može i neće (iz inata) - pa onda i ne mora. Ali nisu ti jadni programeri trpeli najokrutnije uvrede iz Bilovih usta, da im se sada to ne plati adekvatno, bio Microsoft Microsoft sa svim parama koje zarađuje.
reci mi molim te ko ce normalan da da jedno 50 000 $ dobrovoljno za legalan softver...Toliko minimum vredis sve sto imam od softvera...
Pa, jesu normalni, ali...Mozes na prste da ih nabrojis, ja jednostavno nemam tolike pare da dam...za firme je ok, ali ne mozes nas jos uvek da uporedjujes sa ostalim zemljama, mi, sto se tice toga, jos dugo necemo moci da se uporedjujemo sa njima...Cenim da ce se ovde po tom pitanju jos bar 5-6 godina nece nista raditi...