@M.R.K Ne treba da ostanu da budu ubijeni, time bi pokazali da postuju korene i vole Srbiju. Ako je tako sto ne trcis da branis Kosovo, idi lepo pa se bori za nesto sto je uzaludno. Razuman covek ce da shvati kada je nesto moguce a kada je nesto ne moguce. Procitaj svoj uvod. U njemu napadas sve nas koji smo u drugoj zemlji.
ali zato kad dodje jedan divac, danilovic, rebraca ili djokovic u srbiju i uloze svoj novac zaradjen u zemljama koje terorisu srbiju, oni su heroji ....
Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze. Zena je nastala od muskarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena.
Ewig dein, Ewig mein, Ewig uns
Nicht alle sind glücklich, die glücklich scheinen. Manche lachen nur um nicht zu weinen.
U mraku vidim kako ti oči sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek.
Look, when you love someone, it's worth fighting for, no matter what the odds. Why do I keep doing this to myself? I must be a masochist or something.
a vi nastavite o kosovu .... i izgubicete i sandzak ....
Valjda: "izgubicemo', kukate sto vas iz dijaspore ne prihvatamo, a ovamo, sami se ogradujete od nas...
bilo upuceno sa srbe iz srbije, oni koji ne znaju za rat u hrv. i bosni, oni koji kazu branicemo kosovo svetu srpsku zemlju, a da pri tom ne znaju za pravoslavne manastire u hrvatskoj, jer nikad nisu ni culi za njih ... i boli ih za njima,
a sto bi ti mene prihvatio??? zar nisi i ti u dijaspori?
žao mi je svega što vam sedogodilo.
Pitanje: zašto ste tražili SAO i republiku? A zna se, posle SAO ide jao, na žalost je to tako. Etnička autonomija nikada nikome nigde nije donela dobro.
« Poslednja izmena: 05. Apr 2008, 00:50:27 od banacanin »
rodjena sam u Hrvatskoj... imam hrvatsko i srpsko drzavljanstvo... tako da.. molim te... ne palamudi...
sto bi se ja odrekla drzavljanstva zemlje iz koje sam oterana, a u kojoj su moji ziveli 300 godina? sto da pomazem daljem etnickom ciscenju?
e, bas necu... a i necu zbog vas koji do 1991. niste ni znali da Srba ima preko Drine...
E tu sam te čekao. Ako si rođena u Hrvatskoj, ona je tvoja matica. Ja to i govorim. Voli svoju domovinu Hrvatsku, drugu zemlju nemaš. Zapetljala si se kao pile u kučine.
imas valjda zemlju u kojoj si se rodio i zemlju koju volis ... zasto bi to morala biti jedno te ista zemlja ?????
Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze. Zena je nastala od muskarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena.
Nicht alle sind glücklich, die glücklich scheinen. Manche lachen nur um nicht zu weinen.
U mraku vidim kako ti oči sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek.
Look, when you love someone, it's worth fighting for, no matter what the odds. Why do I keep doing this to myself? I must be a masochist or something.
rodjena sam u Hrvatskoj... imam hrvatsko i srpsko drzavljanstvo... tako da.. molim te... ne palamudi...
sto bi se ja odrekla drzavljanstva zemlje iz koje sam oterana, a u kojoj su moji ziveli 300 godina? sto da pomazem daljem etnickom ciscenju?
e, bas necu... a i necu zbog vas koji do 1991. niste ni znali da Srba ima preko Drine...
E tu sam te čekao. Ako si rođena u Hrvatskoj, ona je tvoja matica. Ja to i govorim. Voli svoju domovinu Hrvatsku, drugu zemlju nemaš. Zapetljala si se kao pile u kučine.
imas valjda zemlju u kojoj si se rodio i zemlju koju volis ... zasto bi to morala biti jedno te ista zemlja ?????
Matica je zemlja u kojoj si rođen. Seti se Kase i mađarskog premijera koji su se složili da Mađari u Vo drugu maticu nemaju, samo Srbiju. To je i pravno i moralno tako. A zemlja koju voliš ze zove zamlja koju voliš.
@M.R.K Ne treba da ostanu da budu ubijeni, time bi pokazali da postuju korene i vole Srbiju. Ako je tako sto ne trcis da branis Kosovo, idi lepo pa se bori za nesto sto je uzaludno. Razuman covek ce da shvati kada je nesto moguce a kada je nesto ne moguce. Procitaj svoj uvod. U njemu napadas sve nas koji smo u drugoj zemlji.
ali zato kad dodje jedan divac, danilovic, rebraca ili djokovic u srbiju i uloze svoj novac zaradjen u zemljama koje terorisu srbiju, oni su heroji ....
iskuliraj ovog malog, jer nema pojma sta pise ...
Vidim ja da je on jos zelen u zrelosti. Nije jos sazreo. Misli da je zivot vrtic. Gledaj samo Tri karte za holivud. Ista situacija da je to jezivo. Isti mentalitet i sve sa tim. Uzas. Vidim kako neko ko je rodjen 91 se razume u sve. Imamo mi gomilu malih Ajnstajna. Pozz za teme Jami!
Prvo ko bezi da ne bude ubijen, neka dodje u srbiju. Tu je koliko toliko sigurno. Zato i cenim ljude na kosovu, koji su uprkos svemu ostali na svojim ognjistima. Ljudi iz dijaspore o kojima pricam otisli su jer im je zinulo dupe za parama. A sto se tice uvoda ne vidim kako
Citat
Da ostavimo ramusevu temu ramusu. Ovde se nastavlja rasprava.
Prvo ko bezi da ne bude ubijen, neka dodje u srbiju. Tu je koliko toliko sigurno. Zato i cenim ljude na kosovu, koji su uprkos svemu ostali na svojim ognjistima. Ljudi iz dijaspore o kojima pricam otisli su jer im je zinulo dupe za parama. A sto se tice uvoda ne vidim kako
Citat
o kakvim ti ljudima iz dijaspore pricas? o pozarevcu i okolnim selima, kojima je stalo samo da kupe auto ili onim obrazovanim ljudima koji su otisli da prosire svoje znanje ...
malopre rece da pravis razliku izmedju ljudi u dijaspori, a sad govoris o onima? kojima?
Nastavi malo dalje od toga. Gomila ne samo tvojih komentara vec i pojedinih su usmereni protiv nas koji smo van zemlje. Niko nas ne pita, ej a zasto ste vi tamo otisli? Jel vam sve bilo u redu? Ne niko to ne pita, vazno je da se ljudi iz dijaspore pljuju. Meni nije dupe zinulo za pare, i te pare koje zaradim sigurno nisam zaradio tek tako. Novac ne pada sa neba. Oni koji su ostali dole postujem, ali oni koji su isprodavali svoja imanja i dosli da sole pamet nama iz centralne Srbije (isao sam sa dosta takvih u skolu) ne postujem niti cenim, jer oni posle svega sto su meni i mojim drugovima radili ne zasluzuju postavanje.
Citat
o kakvim ti ljudima iz dijaspore pricas? o pozarevcu i okolnim selima, kojima je stalo samo da kupe auto ili onim obrazovanim ljudima koji su otisli da prosire svoje znanje ...
malopre rece da pravis razliku izmedju ljudi u dijaspori, a sad govoris o onima? kojima?
napravi razliku ....
Joooj glupa si ko ku*ac. Ti si najdebilnija osoba sa kojom sam razgovarao u celom zivotu. Necu da nastavljam diskusiju sa tobom jer cu te oterati u tri lepe i popicu ban ni zbog cega.
Zasto je to matica i zasto je to moja domovina... Ja nisam Hrvatica da mi Hrvatska bude domovija... Tehnicki gledano...moja domovina je pre Austrija jer su moji bili austrijski podanici... E, sad... to sto si ti ocigledno ksenofob... to je samo tvoj problem u tvojoj zagadjenoj glavi...