Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 14:47:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Za koga cete glasati?
G17+
DS
DSS-NS
LDP-GSS-SDU-LSV
PSS
SDP
SPO
SPS
SRS
Necu glasati
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 484
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Parlamentarni izbori - 21. januar 2007.  (Pročitano 123277 puta)
Zvezda u usponu

Patriotizam je utočište za šljam

Zodijak
Pol
Poruke 1252
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Ja čekam da vidim sledećeg vikenda program LDPa za izbore, ali kako stvari sada stoje 99% je da ću glasati za njih. Takođe mislim da je LDP sačuvao dobre stvari GSSa i DSa iz kojeg je potekao a prevazišao lošu stvar GSSa, elitizam, i lošu stvar DS, oportunizam. Uz dobru politiku i dosledno zalaganje za istu LDP posle godinu dana može ući u parlament i zauzeti važno mesto kao osnovu za neke buduće borbe.To je veliki uspeh.

Naravno da nisu svi oni koji nisu izašli na referendum automatski glasači LDPa, ali razumem i LDPovce zašto među njima traže svoje potencijalne birače.
Tako da Anea nemoj da se ljutiš ako te LDPovci budu "startovali"(politički naravno) Smile

Po meni LDPu treba neka jaka figura iz oblasti ekonomije. Ekonomski program im je dobar i pisao ga je jedan od osnivača DSa Vlada Gligorov. Meni je to najvažnije kod LDPa. Nakon toga ide zdrav odnos prema prošlosti iz koga proizilazi i zdrav odnos prema budućnosti. Cenim i to što u ovom vremenu sveopšte kohabitacije imaju hrabrosti da kaži "ne" lošim stvarima kao što je novi ustav.
« Poslednja izmena: 12. Nov 2006, 17:48:47 od RufusBG »
IP sačuvana
social share
Margaret Mead : Never doubt that a small group of thoughtful, committed citizens can change the world. Indeed, it is the only thing that ever has.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 374
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
Na sledecim izborima

Ceda premijer
DS I G17 u koaliciji i to je to :-)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Motorola V3i

kol'ko li ce upecati?  Smile
IP sačuvana
social share
Vreme je za demonstracije.
- Sreda 20. Februar u 15h studentski protest na Platou kod Filozofskog fakulteta -
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3592
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
DS , of course...
Generalno , opet ce biti mase koja nece izaci da glasa...Verovatno su alergicni na onaj sprej pa dobijaju ojed Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 3953
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mislim da će posle izbora vladu da formiraju DSS i SRS
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3592
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Onda ce opet da bude ono staro - Odo' majko u gastarbajtere ...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zemun nije Beograd!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7696
Zastava Zemun, Serbia
OS
Nepoznat
Browser
SonyEricssonK700i R2AY
mob
Nokia N8-00
Najbolja koalicija bi i bila DSS i SRS.
Imaju i slicne programe, nacionalni interesi su im na prvom mestu.
DSS bi malo umirio radikale a oni bi dali malo zamajac DSS da se pokrenu.
Svi ovi ostali seratori koji se toboze brinu za nacionalne interese, samo sminka trenutna zbog glasova, samo da izbori prodju, odma posle ce se prodaju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Apple 15
Citat
Imaju i slicne programe, nacionalni interesi su im na prvom mestu.

Da, licni interes im je na prvom mestu..  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zemun nije Beograd!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7696
Zastava Zemun, Serbia
OS
Nepoznat
Browser
SonyEricssonK700i R2AY
mob
Nokia N8-00
Pa barem ne uzimaju masne provizije od Americke vojne industrije, Siptarskih lobista, Arapske lige i ne dobijaju fotelje u raznim odborima finansijskih institucija i multinacionalnih kompanija, kao predstavnici bivse vlasti, samozvane "demokrate" i experti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One
TADIĆ: DEMOKRATSKA STRANKA JE SPREMNA DA PREUZME ODGOVORNOST  

Predsednik Srbije i predsednik Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je u intervjuu FoNetu da je apsolutno ubeđen u izbornu pobedu demokratskih i proevropskih snaga u Srbiji i izrazio uverenje da će građani glasati za DS kao stranku koja je spremna da preuzime odgovornost.

'Očigledno je da postoje dve ključna izbora: DS ili Srpska radikalna stranka. To su dve suprotstavljene ili sukobljene politike', ocenio je Tadić i predvideo da će DS na izborima biti uspešnija od SRS.

'Ja ne želim da to budu sukobljeni ljudi, jer to Srbiju vodi u stanje devedestih. Hoću da budu sukobljene politike i političke ideje i da građanima bude jasno za šta glasaju', rekao je Tadić i precizirao da će glavne teme DS u kampanji biti bolji život građana i članstvo u Evropskoj uniji.

Na pitanje o glavnim razlozima zbog kojih bi građani na izborima trebalo da glasaju sa DS, Tadić je odgovorio da je ova stranka najčvrsća karika prema članstvu Srbije ka EU, kao i da nikada neće dozvoliti da se ponove devedeste godine i onakvo siromaštvo.

Iako je istakao da je još rano za priče o političkim savezima, Tadić je rekao da DS veruje u svoju snagu, da će na izborima nasupiti pod vlastitim imenom i da zna sa kim neće u koaliciju. 'Moji suparnici su Miloševićeva stranka i SRS. Naše politike su dve strane sveta. Još pre dve godine sam rekao da će Srbija birati između evropske budućnosti i balkanske prošlosti. U svakom danu taj stav se potvrđuje, u svakom nastupu mojih političkih oponenata imamo dokaz da je taj moj stav bio ispravan', naglasio je on.

Tadić je rekao da DS ima nekoliko kandidata za premijera, ali je istakao da će sam odrediti ko će to biti. 'Sam ću odrediti kandidata za premijera, a njegova obaveza će biti da vodi državnu politiku koja će biti dogovorena na demokratski način i taj čovek, ili žena, imaće obavezu da svakoga dana ispunjava svoje obaveze', naglasio je Tadić.

'Baš zato ću se uključiti u kampanju', objasnio je Tadić, 'kako bih ubedio građane da većina u parlamentu izglasa najboljeg mogućeg premijera'.

'Predsednik Srbije koji bi, u ovom trenutku u kojem se Srbija nalazi, sedeo u fotelji i ne bi izlazio na teren', prema rečima Tadića, 'ne bi ispunjavao svoju predsedničku dužnost, zakletvu, i ono što je obećao građanima'.

Prema njegovim rečima, posle izbora se može očekivati mnogo jednostavnija, jedinstvenija i manje komplikovana politička situacija u Srbiji. Nova Vlada ne sme biti konfederacija ministarstava, kao što je sada slučaj, napomenuo je Tadić i dodao da je zato potrebna podrška i drugih stranaka, nevladinih organizacija i pojedinaca.

'Važno je da vlada više ne izgubi ni dan vremena', rekao je Tadić i ocenio da su u proteklih šest godina izgubljene skoro tri godine, koje bi, da su sprovedene reforme, Srbiju dovele na prag Evropske unije.

'Hajde da jednom pokušamo da skratimo političke procese, da ne izgubimo priliku. Važno je', dodao je on, 'da se ne ispusti politički trenutak i zato je važno da imamo izbore'.

'Zato sam bio spreman na kompromis oko Ustava i Zakona', rekao je Tadić, odbacujući prigovore da je kompromis znak slabosti, uz napomenu da je on ovek spreman na kompromis u kojem gubi, a građani dobijaju.

Upitan da li su deo kompromisa i smene guvernera i poverenika za informacije od javnog značaja, predviđene Ustavnim zakonom, predsednik Srbije je naglasio da je to deo procedure koja se tiče svih državnih službenika.

'Da li će biti izbrani novi, kao i drugi državni funkcioneri, to je veliko pitanje. Bitno je da je postoji mogućost, a da li će biti izabrani novi, zavisi od odnosa snaga u novom parlamentu', dodao je on.

Osvrćući se na to što nisu raspisani izbori za
predsednika Srbije, Tadić je konstatovao da se to nije dogodilo, jer nije bilo drugog predsedničkog kandidata. 'Ja ću se kandidovati na predsedničkim izborima, zato što verujem u svoju politiku, želeći da čujem šta građani misle o njoj', najavio je Tadić.

Iako je, zbog izbora u Srbiji, sprecijalni izaslanik Ujedinjenih nacija Marti Ahtisari odložio predstavljanje rešenja za Kosovo, Tadić ne misli da će to uticati na tok izborne kampanje.

'Sa druge strane', kako je rekao, 'državni pregovarački tim mora da učestvuje svom snagom u pregovorima o budućem statusu Kosova i da brani legitimne interese Srbije'.

'Državni pregovarački tim', ukazao je Tadić, 'izvlači Kosovo iz nezavisnosti u koju su ga poslali oni koji su Srbiju vodili devedesetih godina'. On je izrazio nadu da će biti nastavljeni pregovori o decentralizaciji vlasti na Kosovu i zaštiti crkava i ocenio da bi bilo lošije rešenje ako bi Ahtisari izašao sa svojim predlogom bez dodatnih pregovora.

Govoreći o odnosu velikih sila prema Srbiji, Tadić je ocenio da se politika SAD prema Srbiji neće menjati posle promena u Kongresu, kao i da, kada je reč o Rusiji, očekuje da ta zemlja ne menja svoj stav o Kosovu. 'Velike zemlje i sile', obrazložio je Tadić, 'svoje političke interese artikulišu kroz odnose sa velikim silama, a ne kroz odnose sa malim. Veliki narodi se dogovaraju o interesima, a mali narodi ponekad mogu biti delovi tih političkih dogovora'.

'Nadam se da to neće biti slučaj sa Kosovom i Srbijom', rekao je Tadić i naglasio da Srbija ima tri stuba spoljne politike - Rusiju, SAD i Evropsku uniju.

Upitan o sprovođenju akcionog plana saradnje sa Haškim tribunalom u vreme predizborne kampanje, on je istakao da ni jedna vlada, u trenutku kada odlazi, neće rešavati najteže probleme i time dovoditi u pitanje neki izborni rezultat.

'Neka buduća vlada će sigurno rešiti pitanje saradnje sa Haškim tribunalom, jer bez tog pitanja nema nikakve budućnosti za Srbiju', dodao je Tadić.

On je istakao da i dalje ostaje pri predlogu da se Srbiji dozvoli da pregovara sa EU o Sporazumu o stabilizaciji i asocijaciji, uz uslovnu klauzulu o saradnji sa Tribunalom. 'Važno je da Srbija ne stane na putu ka EU... Vlada je dosta uradila na saradnji sa Haškim tribunalom, ali onaj najveći ispit, diplomski ispit, nije položila', rekao je Tadić.

Isti je uslov i za članstvo u programu Partnerstvo za mir, napomenuo je Tadić i ukazao da neće prestati da se bori da Srbija postane članica Partnerstva za mir.

Odnos prema manjinskim zajednicama, kao i prema većinskom narodu, još jedan je važan korak na putu ka članstvu u EU, rekao je Tadić. On se zalažio za očuvanje različitosti i naglasio da će uvek štiti prava manjinskih naroda u Srbiji, ali i prava Srba u susednim državama.

Srbija može postati bitan regionalni činilac, ali mora imati i razumevanje suseda sa probleme koje mora da reši, nastavio je Tadić i precizirao: 'Uvek je moja poruka bila takva - vodite računa poštovani susedi i o tome da se Srbija suočava sa izazovima i računajte da će Srbija, sasvim siguno, biti stabilna država u budućnosti i imaćete interese da imate najbolje moguće odnose sa Srbijom'.

'Mi ne pretimo nikome, zastupamo naše interese i želimo najbolje odnose sa svojim susedima', poručio je Tadić.

On je izrazio uverenje da će Srbija, kada reši problem saradnje sa Haškim tribunalom i kada se okonačaju pregovori o Kosovu, krenuti nezadrživo napred.

'Znam da nismo rešili sve probleme građana - građani žive teško i nisu jedini problemi Kosovo i saradnja sa Hagom, već i veliko siromaštvo. Uveren sam da će građani glasati za DS, stranku koja je spremna da preuzme odgovornost', zaključio je Tadić.  

Izvor: RTS
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 484
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 14:47:57
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.