Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 17:47:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Za koga cete glasati?
G17+
DS
DSS-NS
LDP-GSS-SDU-LSV
PSS
SDP
SPO
SPS
SRS
Necu glasati
Idi dole
Stranice:
1 ... 228 229 231 232 ... 484
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Parlamentarni izbori - 21. januar 2007.  (Pročitano 124196 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
Nokia 

Boris Tadić, predsednik Srbije, o izborima, Hagu, Kosmetu, službama bezbednosti
Koštunica da se izjasni, mi ili radikali

Demokratska stranka ima više kandidata za premijera, a ko će to biti obavestićemo građane posle Nove godine. Svaki od naših kandidata ima kudikamo bolju političku biografiju i više znanja za posao koji Srbiju čeka od postojećih kandidata, kaže u intervjuu za „Blic“ predsednik Srbije i lider DS Boris Tadić.
Ko će biti kandidat DS za predsednika vlade?

- Ima ih najmanje pet. Nema potrebe da licitiram imenima i da te ljude dovodim u situaciju da trče neku dramatičnu trku. Doneću tu odluku i saopštiti je u finišu kampanje.
Da li ste i vi među tim kandidatima?

- Ne, ja to neću biti. Ali, kada dođe vreme da se odredi koji državni posao ću obavljati, uvek ću poštovati volju građana.
Vaša ustavna obaveza je da nakon izbora predložite mandatara za sastav vlade. Da li ćete, ukoliko radikali osvoje najveći broj glasova, to ponuditi Tomislavu Nikoliću?

- Mandat za sastavljanje vlade daje se stranci koja ima najveći potencijal da sastavi vladu. Moja ustavna obaveza je da pre toga obavim konsultacije sa nosiocima lista koje su ušle u parlament. Nakon toga procenjujem koja stranka ima najveći koalicioni potencijal da sastavi novu vladu.
Najveći koalicioni potencijal ima DSS, jer može da napravi vladu i sa radikalima i sa DS.

- Ukoliko se Koštuničina stranka do izbora ne izjasni da li ima jednaku distancu prema nama i prema radikalima, onda uopšte ne možemo razgovarati o zajedničkoj vladi. Ako je toj stranci sasvim svejedno da li će formirati vladu sa DS ili sa onima koji su ubijali i podsticali zločine, onda DSS ne može da bude naš koalicioni partner, niti možemo zajedno da gradimo evropsku budućnost Srbije. Građani koji glasaju za narodnjačku koaliciju imaju pravo da znaju da li glasaju za nekoga ko stoji iza Šešeljevog testamenta ili iza evropske budućnosti Srbije.
Ukoliko Koštunica bude insistirao na mestu premijera, i to bude uslov za formiranje demokratske vlade, kako ćete postupiti?

- Nadam se da će DSS poštovati evropske vrednosti koje podrazumevaju da stranka koja je osvojila najveći broj glasova, a to će biti DS, dobije i mandatara. Predviđa se da će DS da osvoji 30 odsto glasova, a narodnjačka koalicija oko 18 odsto. Kakva je logika u tome da oni daju premijera, a ne mi.
Šta će vlada, ukoliko u njoj DS bude imao vodeću ulogu, konkretno preduzeti u vezi sa saradnjom s Hagom?

- Napravićemo povoljnu atmosferu da se ta saradnja završi, za razliku od sadašnje društvene atmosfere za koju šefovi BIA i VBA kažu da nije povoljna. Setimo se perioda kada je emitovan film o „Škorpionima“. Čak su i neki radikali tada govorili da je potrebna saradnja s Hagom. E, to je povoljna atmosfera - da se kaže narodu istina o tome kakvi su ratni zločini izvršeni i ko ih je činio. Do sada se skrivalo ko je i kako vršio zločine.
Da li će se vaša vlada baviti kreiranjem atmosfere, ili će uhapsiti Ratka Mladića?

- Da bi neko bio uhapšen, mora da postoji volja službi koje se bave tim poslom, a da bi ta volja postojala, mora se stvoriti politička klima da to treba da se uradi, a ne da službe deluju u političkom ambijentu u kome se ne zna da li su optuženici heroji ili zločinci. Šefovi službi kalkulišu s tim šta će biti sutra, odnosno kakva će biti nova vlada i da li će ona podsticati izvršavanje naših zakona ili njihovo gaženje. Kada mi budemo vodili vladu, svaka služba će morati da radi svoj posao. To važi i za policiju i za vojsku, ali i za oba obaveštajna sistema - policijski i vojni.
Verujete li da će pregovori sa EU biti nastavljeni ako Mladić ne bude u Hagu?

- Ne verujem. Pregovore je nemoguće nastaviti, a naročito se ne može očekivati potpisivanje sporazuma o asocijaciji i stabilizaciji sa EU ukoliko Haški sud ne kaže da je saradnja zadovoljavajuća. S tim što nama niko ne kaže - Mladić je sigurno u Srbiji, već ako nije - vi morate svojim načinom na koji tragate za njim da dokažete da nije. To bi bilo dovoljno.
Da li mislite da treba otvoriti vojna i policijska dosijea kako je to uradio Vuk Drašković u MIP-u?

- Dosijea u tom ministarstvu su beznačajna u odnosu na ona koja postoje u BIA i VBA. Treba, međutim, otvoriti ona dosijea kojim bi se mogli rešavati neki problemi poput ubistva Ćuruvije, ili ona koja se tiču političkih zloupotreba. Ali dosijea koja se tiču bezbednosti države ne smeju biti otvorena, jer ne smemo ugroziti bezbednost zemlje nijednog trenutka. Naša vlada zalagaće se da se precizno i jasno odredi koja dosija moraju biti otvorena. Ne možemo zbog lažnog poimanja slobode otvoriti dosijea čije bi otvaranje ugrozilo bezbednost države. To pitanje nije jednostavno, a samo naivni veruju da se otvaranjem dosijea mogu rešavati problemi.
Kako komentarišete zalaganja da se službe bezbednosti rasformiraju i stvore nove, po ugledu na zemlje Istočne Evrope?

- Ni u jednoj zemlji Istočne Evrope to se nije desilo u potpunosti. Kada sam bio ministar odbrane pred mene se postavilo pitanje da li rasformirati vojnu bezbednosnu službu i krenuti iz početka. Da sam to uradio, ne bih imao nijedan instrument kojim bih se borio protiv kriminala u vojsci, što je jedan od zadataka te službe. Dakle, moj stav je da službe ne treba rasformirati, već ih veoma brzo transformisati.
Kada će Ahtisari da obelodani rešenje za Kosmet? Znate li šta piše u tom dokumentu?

- Ahtisari će doneti odluku onog trenutka kada se sklope interesi svih članica Kontakt grupe. Takve odluke uvek se donose kada se sklope interesi velikih sila, a ne malih država. Inače, ne verujem da je rešenje gotovo, napravljen je grubi nacrt, a uvid u taj nacrt imaju oni koji su odredili da Ahtisari bude posrednik u pregovorima. A nama i Albancima to rešenje biće samo prezentovano. Mislim da bi bilo dobro da se to dogodi nakon formiranja vlade.
Da li bi za našu zemlju bilo prihvatljivo da se donese rezolucija u kojoj se ne bi pominjala ni nezavisnost Kosmeta, ali ni suverenitet Srbije?

- Ne. Bilo bi jako opasno ako bi se pojavio dokument koji relativizuje Rezoluciju 1244 kojom je definisano da suverenitet nad Kosmetom ima Srbija. Odluke Kontakt grupe, predlog Martija Ahtisarija; ili rezolucija Saveta bezbednosti ne mora da definiše budući status, ali može da bude deo konačne definicije. Tokom pregovaračkog procesa imali smo snažnu diplomatsku inicijativu, ona u punoj meri traje još uvek, i neki pozitivni pomaci su vidljivi. Nažalost, stav većine članica Kontakt grupe i Saveta bezbednosti bliži je rešenju koje podrazumeva nezavisnost i nije nemoguće nametanje rešenja. Mi nastavljamo da argumentujemo činjenicu da bi takvo rešenje bilo destabilizirajuće za čitav region, ali i za neke druge zemlje u svetu.
Šta ćete kao predsednik države preduzeti ukoliko Savet bezbednosti donese odluku o nezavisnosti?

- Država Srbija će nastaviti pravnu i diplomatsku borbu. U tom smislu i predsednik Srbije i sve druge državne institucije imaju jedinstven stav. Nećemo ratovati, nećemo zemlju uvesti u nova stradanja i razaranja kako to ovih dana predlažu upravo oni koji su Kosmet doveli u današnji status u kome Srbija nema nikakvih ingerencija na delu svoje teritorije.

izvor: www.blic.co.yu
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zemun nije Beograd!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7696
Zastava Zemun, Serbia
OS
Nepoznat
Browser
SonyEricssonK700i R2AY
mob
Nokia N8-00
Ala laze Tadic.

Sto puta je rekao u svojim govorima, ili mi ili oni, postoje dve Srbije, ili cemo u svetlo ili u mrak, jedni za progres drugi za proslost, mi za buducnost, oni za proslost,....

A sad sere da on ne deli, ma jok, satro zamena teza. Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 963
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Nokia 6630
Ala laze Tadic.

Sto puta je rekao u svojim govorima, ili mi ili oni, postoje dve Srbije, ili cemo u svetlo ili u mrak, jedni za progres drugi za proslost, mi za buducnost, oni za proslost,....

A sad sere da on ne deli, ma jok, satro zamena teza. Smile Smile

To sam i ja primetio...njegovo pravo je da daje takve izjave, ali dal` stvarno misli da se ljudi ne secaju sta je sve pricao Smile

Inace, Dobra fora je onaj glasac. Evo kako izgledaju rezultati mog glasanja:

http://img160.imageshack.us/my.php?image=untitled222li1.jpg
IP sačuvana
social share
Blejanje...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
Nokia 
to sto je tadic rekao je bas zbog takvih kao vi...da biste shvatili treba prvo da lepo procitate i razmislite...
zasto bi sada lagao a tada ne??? ili to vi odredjujete kada on govori istinu a kada laze???
kada vam se isplati da on laze, onda po vama laze, a kada biste voleli da to iskreno kaze( da bi ga blatili) onda ne laze...
to mnogo govori o vama.. o tome koliko ste objektivni i nepristrasni.

evo mojih rezultata sa glasaca:
edit: da mebesh, ne umem da prikazem rezultate, ali sledeci su
---------------------------------------------DS
-------------------------------------------LDP/GSS////
----------------------------------------G17
------------------------------------SPO
------------------------DSS

mislim da ko god da ima rezultate da njegova partija ubedljivo vodi, nije davao njegovo iskreno misljenje vec ono kako bi njegova partija odgovorila..
to sto sam u DS-u ne znaci da nemam svoje misljenje..
svidjaju mi se moji rezultati web glasaca.
« Poslednja izmena: 31. Dec 2006, 14:53:40 od Kraljevicu Marko »
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Motorola V3i
pa na web glasacu LDP - DS - G17 se razlikuju u samo nekoliko pitanja, tako da ne mogu previse da se razlikuju rezultati Smiley

zanimljiva je i napomena:

Citat
NAPOMENA: Demokratska stranka (DS) i Demokratska stranka Srbije (DSS) nisu nam dostavile svoje stavove za pitanja koja smo im postavili. Iako su imali više nego dovoljno vremena da odgovore, ni jedna od ove dve stranke nije pokazala suštinsko demokratsko ponašanje i prema svojim mladim i neodlucnim glasacima se ponela neodgovorno. Stavovi ovih stranaka u WEB GLASACU odražavaju stav Inicijative na osnovu analize njihovih programa i dosadašnjih javnih nastupa.
« Poslednja izmena: 31. Dec 2006, 18:33:53 od vanja_gator »
IP sačuvana
social share
Vreme je za demonstracije.
- Sreda 20. Februar u 15h studentski protest na Platou kod Filozofskog fakulteta -
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Zvezda u usponu

Jedini imam privilegiju da u potpisu reklamiram SF

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1595
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6600
od mene zavisi i neću  Mladu za experta
IP sačuvana
social share
Edit by SerbianFighter: Pravo na potpis - uskraceno!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
BlackBerry bold
nikad g17+,nikad mladza!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Motorola V3i
NIKOLA SAMARDŽIĆ

Nova godina je zaista moguća

Mada počinje još jednim paradoksom. Politika i društvo koje obitava u stvarnom životu su ponovo tako međusobno udaljeni, dok vladajuća kasta iščekuje da društvo potvrdi kako veruje lažima, da zavarava samo sebe, da se podaje zlu. Da nema hrabrosti da se pokrene.

Svako kretanje sastoji se od promena. Važna je, povremeno, i promena opredeljenja. Nova alternativa. Ali ne nova frizura, kroj ili automobil, mada je i svaka moda odraz vitalnosti, nego sazrevanje uverenja, koja proističu iz iskustva, iz učenja, i nova ljubav, koju je uvek nemoguće do kraja objasniti.
Da li ćete nam verovati? Ne morate, verujte sebi.

Mi ništa ne nudimo, osim vas samih. Ako ne verujete ni sebi samima, ni u tome ne ostajete usamljeni: pokušajte da osetite, u ovim razgovorima, simfoniju neslaganja, sumnje i nadanja. Ako primetite da nas mediji mafije, Koštunice i Tadića, uništavaju kao verodostojne i moralne ličnosti, da otvaraju stranice naših međusobnih sukoba, da nasrću na naše porodice, slobodno im poverujte, ali samo ukoliko ne smatrate da se time nasrće na svaku porodicu u Srbiji, i na svačije pravo na slobodu i nepristajanje.

LDP će i to, uz podršku svih vas, preživeti, makar u odanosti žrtvi koju je Srbija podnela 12. marta.
Srbija je, u proteklom vremenu, imala nekoliko prilika da brzo napreduje, koristeći malo vremena koje preostaje u škripcu autoritarnih epoha koje se neumoljivo smenjuju. Vlada Zorana Đinđića, i njegov dragoceni život, uništeni su na isti način na koji su obustavljeni reformski napori Milana Stojadinovića, komunista liberala (i to je u Srbiji moguće) i Ante Markovića. Da li je ova, tekuća, autoritarna epoha, na izmaku? Jeste, i to od nas zavisi.

Početak nove godine biće ulazak LDP u instititucije. Prvo, i najveće iskušenje. Ali prvi i najveći korak uspostavljanja ravnoteže između života i smrti, istine i laži, lepote i rugla. Srbiji je dovoljna samo ravnoteža, da se ponovo pokrene.

Ako mislite da nema mesta opuštanju, sigurno ste u pravu, ali se ipak opustite. I lepo se provedite. As U like it.

Izvor: Od Nas Zavisi
IP sačuvana
social share
Vreme je za demonstracije.
- Sreda 20. Februar u 15h studentski protest na Platou kod Filozofskog fakulteta -
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zemun nije Beograd!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7696
Zastava Zemun, Serbia
OS
Nepoznat
Browser
SonyEricssonK700i R2AY
mob
Nokia N8-00
Pozdrav i svima sretna Nova Godina i sve najbolje.

Voji svaka cast na ovom cinu doceka u Kos. Mitrovici, skidam mu kapu!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 963
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Nokia 6630
to sto je tadic rekao je bas zbog takvih kao vi...da biste shvatili treba prvo da lepo procitate i razmislite...
zasto bi sada lagao a tada ne??? ili to vi odredjujete kada on govori istinu a kada laze???
kada vam se isplati da on laze, onda po vama laze, a kada biste voleli da to iskreno kaze( da bi ga blatili) onda ne laze...
to mnogo govori o vama.. o tome koliko ste objektivni i nepristrasni

Nista ja ne odredjujem, samo konstatujem.
Jel pricao o dve Srbije i da je Srbija podeljenja? Jeste.
Jel sad prica drugu pricu? Prica.

A zasto je lagao i tako pricao pitaj njega.
IP sačuvana
social share
Blejanje...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 228 229 231 232 ... 484
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 17:47:00
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.