Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 20:16:54
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Da li dolazite na paradu?
Da
16.9%  (14)
Ne
78.3%  (65)
Videcu
4.8%  (4)
Ukupno glasova: 83
Idi dole
Stranice:
1 ... 58 59 61 62 ... 75
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Parada ponosa u Srbiji  (Pročitano 65775 puta)
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
gledam temu i dolazim do zakljucka da se ovde raspravljaju Srbi i nacionalne manjine.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49838
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24
gledam temu i dolazim do zakljucka da se ovde raspravljaju Srbi i nacionalne manjine.

+ kokota i maradic  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
ma Maradic nije zajedljiv i zloban.
onaj drugi nije naš bar 50%
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 314
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.61
Ljudi, gde će Vam duša?

Da li je Srbija postala država u kojoj religija odlučuje o tome šta je pravda i pravo, ili je Srbija sekularna država u kojoj religijsko uverenje i pripadanje nekoj religiji ne utiče na status pojedinca?

Šta god vi kao pojedinci, ili čak i kao većina, mislili o pederima i lezbejkama, shvatite da se ovde radi o ustavnom i pravnom pitanju.
U očima državne svi smo isti, i svi imamo ista prava, privilegije i obaveze.

Sloboda da se zajedno sa svojim istomišljenicima prošeta ulicama bilo kog grada, je pravo a nije privilegija.
Tokom poslednjih 20 godina to pravo su koristile političke partije, studenti, sindikati, radnici, profesori, djaci...

Ako sada počnemo da odredjujemo ko ima to pravo a ko nema, ko nam kaže da sutra neka druga većina neće to (ili neko drugo) pravo uskratiti baš nama?

Ako hoće da šetaju, neka šetaju.
Medjutim, postoje zakoni u ovoj državi koji moraju da se poštuju od strane svih.
Javna sablazan i uznemiravanje javnog reda i mira, znači da neće moći da idu u gaćama, da se j**u na ulici i sl.
To je zakon koji važi za sve, pa i za njih.

I ja ne volim da budem u društvu agresivnog geja (agresivan u seksualnom smislu) ali se verovatno isto i žene osećaju u društvu tipa koji napada i hoće da skine svaku devojku pored koje se nadje.
Ali upravo zato što se tako osećam, ne trebam ja kao pojedinac da odlučujem o pravima tih ljudi.
A u nekim slučajevima ni većina nema pravo da odlučuje o pravima manjina, jer ponekad većina nije u stanju da odvoji emocije od pravde, i zato država mora da postavi pravila koja možda nisu po svačijem ukusu, ali važe za sve.

Biti peder ili lezbejka, nije stvar izbora već biohemije, i kao takva nije zarazna.
A usled prirode reproduktivnog sistema to je ujedno i slepa ulica evolucije.
Homoseksualizam je pojava koje ima i u životinjskom svetu tako da nije reč o ljudskom proizvodu i ljudskoj izopačenosti već se radi samo o slučaju koji dovede do toga da se neki pojedinac "pali" samo na sopstveni pol.

Možda to vama (nama) smeta, ali mrzeti pedere bi bilo isto (sa naučnog stanovišta) kao mrzeti ridjokose, hermafrodite ili one koji su višlji od dva metra.
Ispravljam prethodnu rečenicu jer sam dao primere koji su genetski uslovljeni.
Treba da glasi:
Možda to vama (nama) smeta, ali mrzeti pedere bi bilo isto (sa naučnog stanovišta) kao mrzeti ljude koji ne vole da jedu ljuto, imaju fobiju od paukova ili koji mucaju.
« Poslednja izmena: 09. Sep 2010, 07:24:30 od Miles Teg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 9210
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
mob
SonyEricsson k 850i
Možda to vama (nama) smeta, ali mrzeti pedere bi bilo isto (sa naučnog stanovišta) kao mrzeti ridjokose, hermafrodite ili one koji su višlji od dva metra.
Ispravljam prethodnu rečenicu jer sam dao primere koji su genetski uslovljeni.
Treba da glasi:
Možda to vama (nama) smeta, ali mrzeti pedere bi bilo isto (sa naučnog stanovišta) kao mrzeti ljude koji ne vole da jedu ljuto, imaju fobiju od paukova ili koji mucaju.
Nije ti dobro poredjenje,ni priblizno,to je kao mrzeti odredjenu grupu ljudi kao sto mrzim cigane(navijace onog kluba sto nmg da se setim imena),kao sto ne volim politicare,narodnjake,mrzim siptare i balije,Zukorlica i njegove pristalice..
Jelo nema veze sa tim,vec odredjene grupe mozes uporediti
IP sačuvana
social share
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB

Zahtevam da mi se vrati potpis,pa pogledajte druge. Imaju duplo veci potpis! ! !!
Edit by kokota: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Univerzum se krije u svakom od nas

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 425
OS
Nepoznat
Browser
Opera Mini 5.1.21051
mob
SonyEricsson 
Učesnici Povorke ponosa
okupiće se 10. oktobra oko
podneva u parku Manjež, koji
se nalazi preko puta zgrade
Vlade Srbije, a odatle će se
uputiti u šetnju beogradskim
ulicama: Nemanjinom do
zgrade Vlade, ulicama Kneza
Miloša i Masarikovom do
zgrade Studentskog kulturnog
centra.
IP sačuvana
social share
Lupaćemo glavom u zid-sve dok zid ne popusti.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.127
mob
Nokia 
60 страница... Smile
Smile
« Poslednja izmena: 09. Sep 2010, 09:38:29 od Nksamsj »
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Gej aktivista Predrag Azdejković kaže za „24 sata” da su razlozi za mržnju prema gejevima brojni i da je strah od gejeva veći čak i od straha od kataklizme ili cunamija.
- Tradicija i vaspitanje su nam takvi da se kod nas deca rađaju sa učenjem da su homoseksualci nešto strašno, da je odnos gejeva gadan i da treba učiniti sve da se on spreči. Ima tu i neznanja, jer imam dosta strejt drugara koji su bili homofobični, a koji su to prestali da budu kada su upoznali gejeve - kaže Azdejković.
Priča o latentnoj homoseksualnosti je uvek atuelna i visoko plasirana na listi razloga za mržnju prema gejevima.
- Sećam se svojih početaka. Kao dečak sa 14, 15 godina bio sam strašno homofobičan, jer sam mislio da ću na taj način biti manje sumnjiv. To je bila vrsta odbrane, jer sam već tada znao da sam gej - priča Azdejković.
Sociolog Ratko Božović kaže za „24 sata” da su sve naše predrasude na okupu kada je reč o homofobiji.
- Problem je u tome što je društvo više edukovano za mržnju nego za toleranciju i razumevanje razlika. Psihoanalitičari su opisali da agresivnost u odnosu na razliku ne mora da bude usmerena samo na ono što je spolja, već da je ponekad reč i o potiskivanju i borbi protiv iracionalnog i devijantnog u čoveku - kaže Božović.
Psihoanalitičar Zoran Milivojević objašnjava da dominantna emocija kada su u pitanju gejevi nije strah, već prezir.
- Homofobija znači strah, ali ovde nije reč o ljudima koji se plaše, jer oni koji se plaše ne izražavaju agresivnost, a strah je potkategorija. Unutar nje su dve grupe ljudi: oni koji žele da njihova deca imaju potomstvo, pa se plaše da ih ne zavedu homoseksualci, a s druge strane imate one koji se plaše da bi homoseksualac mogao da ih, recimo, poljubi i da bi to moglo da im se dopadne - kaže Milivojević za „24 sata“.

Borba za Srbiju i Beograd
MENTALITET - Psihoanalitičar Zoran Milivojević smatra da je u Srbiji došlo do sukoba dva mentaliteta. „Na jednoj strani su oni koji misle da je potpuno legitimno izražavati polnu orijentaciju, i drugi koji smatraju da je to nešto nemoralno i da treba osuditi. Lično se zalažem za tolerantnost, ali tolerantnost nije isto što i prihvatanje. Ja ih ne prihvatam, ali nisam agresivan, i to je idealno stanje. Ono što se kod nas dešava je borba za teritoriju, za Beograd i Srbiju, između one dve grupe. Parada je prošli put otkazana jer je policija shvatila da su se navijači naoružali praćkama sa metalnim kuglicama koje i jelena mogu da ubiju sa 150 metara. Mržnja je opasna emocija”, kaže on.

Izvor: 24 Sata
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Citat
da je strah od gejeva veći čak i od straha od kataklizme ili cunamija.

да да ... страх од цунамија је иначе високо котиран у Срба  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Mrzim rasizam, crnce i kineze!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5559
Zastava U kreditima
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
mob
Nokia No kašlje
Citat
da je strah od gejeva veći čak i od straha od kataklizme ili cunamija.

да да ... страх од цунамија је иначе високо котиран у Срба  Smile

Ma to su anketna istrazivanja koja su radjena za vrjeme Dusanovog carstva, kada je to bila velika bojazan u Srba!

Al najjace mi je kada pricaju o homofobiji...
Nidje veze...

Citat
- Sećam se svojih početaka. Kao dečak sa 14, 15 godina bio sam strašno homofobičan, jer sam mislio da ću na taj način biti manje sumnjiv. To je bila vrsta odbrane, jer sam već tada znao da sam gej - priča Azdejković.

A ovaj je sa 15 znao da je peder, jer mu cale nije kupio nove patike, pa da mu vrati!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 58 59 61 62 ... 75
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 20:16:54
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.