Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 07:26:19
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Da li dolazite na paradu?
Da
16.9%  (14)
Ne
78.3%  (65)
Videcu
4.8%  (4)
Ukupno glasova: 83
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 75
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Parada ponosa u Srbiji  (Pročitano 65805 puta)
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Apple iPhone 3Gs
Citat
Ali to opet nije razlog da opravdavas nasilje na paradi.

тога насиља ће сигурно бити ако организатори пожеле да се шетају по београду...не би их заштитио ни корпус маринаца а камоли попишана полиција тако да је скроз небитно да ли ја оправдавам насиље или не

проблем са тим организаторима је у томе зато што немају смисао за компромис...они хоће да се инате и то ће им се обити о главу...буквално Smile ...шта фали једној дивној геј манифестацији у пиониру? једноставно за обезбеђење,без неког превеликог ризика...ту би сте могли да се науживате и изпарадирате до миле воље

и коки....прошлогодишња парада није забрањена већ отказана...чисто због истине Smile

да не куцам други пост.....какав смисао коки?имате неке ставове да презентујете? офкорс...можете то и у пиониру...интервјуи,медији,трибине,камере,радио....све се може кад се хоће....ма фак....б92 би преносио уживо ту вашу манифестацију а можда би и чика пера луковић написао неку похвалну колумну за вас у е новинама....мислим да је прошло 40 дана па може да пише Smile

1. Ne postojimo MI.
2. Okupljanje zatvorenog tipa je besmisleno jer ista postoje po klubovima i slicnim mestima. Poenta je setnja gradom. Nije gay zajednica u Srbiji to izmislila, tako je od Stounvolskih nemira.
3. Ko je rekao da je zabranjena? Otkazana je jer je premestena na Usce, sto nije odgovaralo organizaciji iste jer se smisao gubi.
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
@kokota i @maslinazelena
...verujem da vi nikad niste procitali ni prvu stranu naseg ustava.
da jeste,svatili bi da vam nikakva prava nisu ugrozena,cak naprotiv.
ako moze jedna madona na Uscu da peva,ne razumem kakav vi problem imate,da se tamo okupite.

Pa jer ih tamo niko neće videti.
A zašto je smisao parade da ih gleda neko koga to ne interesuje, ja ne znam.
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Apple iPhone 3Gs
@kokota i @maslinazelena
ako moze jedna madona na Uscu da peva,ne razumem kakav vi problem imate,da se tamo okupite.

Pa jer ih tamo niko neće videti.
A zašto je smisao parade da ih gleda neko koga to ne interesuje, ja ne znam.

Zato sto nije smisao da se gledaju medjusobno, to rade svakodnevno po klubovima i drugim mestima.

Parada ponosa 10.10.2010.

Parada ponosa u Srbiji biće održana 10.10.2010, nezvanično saznaje B92.

Kako saznajemo, povorka će se okupiti u centru Beograda, a ne na platou ispred Palate Srbija, kako se spekulisalo u javnosti.

Inače, održavanje povorke ponosa već je podržao deo Vlade Srbije među kojima i ministar policije Ivica Dačić i ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić, kao i većina parlamentarnih stranaka u Srbiji.

Organizatori su saopštili da će Paradom ponosa tražiti od države da se sa nasiljem i diskriminacijom sistemski obračuna.

Oni navode da se na Paradu se ne gleda kao na krajnji cilj, već kao na sredstvo kojim će se društvu skrenuti pažnja na probleme sa kojima se LGBT populacija u Srbiji svakodnevno suočava.

"Paradu ponosa 2010. vidimo kao inkluzivan dogadjaj, kao miran i nenasilan javni skup i mesto gde ćemo svi zajedno pokazati da lezbejke, gejevi, biseksualne i transrodne osobe (LGBT) u Srbiji mogu slobodno i bez straha da prošetaju ulicama Beograda uz podršku svih koji se zalažu za ravnopravnost, toleranciju i poštovanje ljudskih prava", navodi se u saopštenju organizatora.

Organizacioni odbor doneo je odluku da se tokom 10 dana pre održavanja Parade, organizuje "Nedelja Prajda" – manifestacija koja će obuhvatiti niz kulturnih i umetničkih događaja, kao i debate, čiji je cilj uspostavljanje konstruktivne komunikacije između predstavnika LGBT populacije i građana.

Prošle godine, Povorka ponosa u Beogradu bila je zabranjena dan pred planirano održavanje 20. septembra.

Organizatori su na sastanku sa premijerom Mirkom Cvetkovićem 19. septembra 2009. od MUP-a Srbije dobili rešenje u kojem se navodi da ne postoje uslovi da se povorka održi bez incidenata na Platou ispred Filozofskog fakulteta, gde je bila zakazana.

Organizacioni odbor je tada ocenio da je "država kapitulirala pred pretnjama nasiljem", kao i da im je policija predložila da skup održe na Ušću ili platou ispred Palate Srbije na Novom Beogradu, ali da oni to nisu prihvatili, jer bi to predstavljalo izdaju principa Povorke ponosa.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3133
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8

@Brana.M
Postovano:: danas u 13:51:18

Citat
Imaju pravo na protest, ako su im prava ugrožena, baš kao i proizvođači mleka ili radnici "Zastave", ali...po meni, puko paradiranje ulicama glavnog grada je samo nabijanje prsta u oko masi željnoj krvi.

pa to i jeste protest, procitaj saopstenje organizacionog odbora

Citat
Paradiranjem i konstantnim kontriranjem postižu kontraefekat.Ne mislim da treba da se sakriju u mišiju rupu već da se integrišu u drušvo ne paradirajući svojom "posebnošću".Prosto, when in Rome, act as a Roman.

upravo je problem u toj posebnosti, ti kazes da neko treba da se sklanja zbog svoje posebnosti. najbolje je da svi obucemo iste uniforme, mislimo isto, radimo isto i onda ces biti srecna? naravno po mogucstvu da svi licimo na tebe

Citat
Ljudska prava...da, da...imaju i deca koja žive ispod donje granice siromaštva, pravo na normalan život..pa ništa.
Umesto što paradiraju, možda bi bilo pametnije da svoju energiju i novac usmere na društveno koristan rad, kao i svi normalni ljudi, pa bi ih možda drugačije i posmatrali.

svi imaju ljudska prava bez obzira da li obavljaju drustveno koristan rad. postavljanje dodatnih uslova za nekog u vidu opstekorisnog rada je diskriminacija.

Citat
Uostalom, juče sam ispred svoje zgrade naletela na dva tipa u zagljaju, ljube se i, da prostite, drže za dupeta. Meni je to gadno.Njihovo je pravo da mogu da se ljube na ulici, ali je i moje pravo da to ne moram da gledam. I šta ćemo sad?

pa nemoj da ih gledas

Citat
Ja moram da sklonim pogled i objašnjavam detetu..hm..šta da kažem uopšte, ja koja sam u većini moram da se sklanjam od manjine.Malo sumanuto.

sto da se sklanjas kada te ne ugrozavaju. kada se neko ljubi mene uopste ne ugrozava, sta vise i ne obracam paznju na to

@kokota i @maslinazelena

ustav garantuje ravnopravnost i slobodno okupljanje. ne vidim kako se krsi ustav ako neko zeli da se okupi u centru grada>
« Poslednja izmena: 06. Sep 2010, 14:01:31 od maslinazelena »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Postoji samo jedan datum u godini kada bih pristala da gologuzi pederi defiluju od Doma omladine do Radio Beograda, to je 24. decembar
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
...to sa paradom nema nikakav smisao.naravno osim provokacije
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Citat
Zato sto nije smisao da se gledaju medjusobno, to rade svakodnevno po klubovima i drugim mestima.

Dobro, ako je poenta da ih drugi gledaju, ok.
Ali ako im je stavljeno do znanja da ti drugi ne žele da ih gledaju...nije li to, u najmanju ruku, nametanje?
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Okupljanje zatvorenog tipa je besmisleno jer ista postoje po klubovima i slicnim mestima. Poenta je setnja gradom.

Зашто је то поента?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3133
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Okupljanje zatvorenog tipa je besmisleno jer ista postoje po klubovima i slicnim mestima. Poenta je setnja gradom.

Зашто је то поента?

zato sto se na taj nacin demonstrira identitet i naravno protest kao takav jedino moze da bude javan, ne vidim kako moze da se odrzi protest u 4 zida!?!?!?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Postoji samo jedan datum u godini kada bih pristala da gologuzi pederi defiluju od Doma omladine do Radio Beograda, to je 24. decembar
...tom prilikom i pod takvim uslovima bi i ja dozvolio benediktu da dodje u Srbiju i bude na celu te vesele povorke.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 75
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 07:26:19
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 18 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.